Торт є одним з головних прикрас будь-якого святкового столу. Однак зовсім не обов’язково купувати готовий кондитерський виріб або годинами стояти біля плити, щоб приготувати домашній десерт. Сьогодні ми розповімо, як можна спекти швидкий торт в духовці на сковороді, в мультиварці і навіть в мікрохвильовій печі.
Торт «Наполеон» на сковороді
Серед ласунів знайдеться чимала кількість прихильників такого відомого десерту, як торт «Наполеон». Правда, не у всіх є час і бажання возитися з такою випічкою, адже кожен з безлічі коржів потрібно по черзі випікати в духовці. Але є і швидкий рецепт приготування, в якій випікається торт на сковороді. А це означає, що ви зможете тепер частіше насолоджуватися улюбленим десертом.
Інгредієнти для коржів:
- 480 г борошна;
- 210 г цукру;
- три ложки маргарину для випічки;
- три яйця;
- 0,5 ч. л. соди (гашеної).
Інгредієнти для крему:
- три яйця;
- літр молока;
- дві ложки борошна;
- за смаком звичайний і ванільний цукор;
- пів-упаковки масла вершкового.
Спосіб приготування:
- Як і будь-який інший десерт, цей почнемо з приготування основи. З цією метою в глибоку посуд вбиваємо яйця і збиваємо їх разом з підсолоджувачем. Потім додаємо масло, натерте на тертці, борошно і соду.
- Накриваємо тісто плівкою і залишаємо на півгодини.
- Поки тісто відпочиває, можна приготувати крем. Для цього збиваємо всі інгредієнти, крім олії, ставимо отриманий склад на плиту і варимо до загустіння. Як тільки крем трохи охолоне, кладемо масло і розмішуємо суміш віночком.
- З тіста розкачуємо тонкі коржі і випікаємо їх, як млинці на розпеченій сковороді. Щоб коржі не здувалися їх потрібно обов’язково проколювати.
- Самий некрасивий корж розкришите, а решта викладайте стопкою, не забуваючи промащувати солодким складом і третього кроку.
- Боки і верх десерту також промажте кремом і обсипте його з усіх сторін крихтою.
- Щоб торт став м’яким, він повинен добре просочитися. Тому поставте його в холодильник на кілька годин.
Десерт з печива без випічки на швидку руку
Коли зовсім немає часу на приготування десертів, але так хочеться чого-небудь солоденького, майте під рукою наш рецепт швидкого торт без випічки.
Інгредієнти:
- печиво квадратної форми (24 шт.);
- третина кіло м’якого сиру;
- 120 мл сметани;
- 65 г цукрового піску;
- пів-упаковки масла вершкового;
- 110 г чорносливу;
- какао.
Спосіб приготування:
- Так як з тестом возитися не доведеться, переходимо відразу до приготування крему. Для цього добре розмішуємо сирний продукт з підсолоджувачем. Потім з’єднуємо солодкий сир з розтопленим маслом і додаємо нарізаний чорнослив, який попередньо потрібно замочити в теплій воді.
- Тепер беремо форму, застеляємо її харчовою плівкою так, щоб краї звисали з боків.
- Формуємо перший шар печива, поверх якого викладаємо сирний крем. Потім знову розподіляємо печиво і продовжуємо так, поки не закінчаться всі складові десерту.
- Потім акуратно перевертаємо форму і знімаємо з торта плівку. Обмазуємо його кремом, посипаємо какао і відправляємо в прохолодне місце, щоб десерт як слід просочився.
На кефірі зі сметанним кремом
Випічка торта – це завжди трудомісткий процес, але на кефірі можна швидко спекти ніжний і смачний десерт. Такий повітряний торт стане прекрасним доповненням до будь-якого чаювання.
Інгредієнти:
- пів-літри кефіру;
- цукор за смаком;
- 1 ½ ст. борошна;
- три яйця;
- дві ложки какао;
- півлітра густої сметани;
- 1 ч. л. соди (гашеної).
Спосіб приготування:
- Міксером або вручну перемішуємо яйця, підсолоджувач і кефір.
- Потім вводимо борошно з содою і розмішуємо. У нас вийшло тісто по консистенції густої сметани.
- Ділимо його на дві рівні частини і в одну половину висипаємо какао. Потім випікаємо коржі по 20 хвилин.
- Для крему просто змішуємо сметану з ложкою цукру.
- Якщо коржі вийшли пишними, то їх можна розрізати вздовж на декілька частин.
- Тепер змащуємо отримані заготовки і викладаємо їх один на одного. Поверхня і краї «конструкції» просочуємо сметанним кремом і посипаємо готовий десерт какао. Залишаємо торт просочуватися хоча б на годину.
Швидкий шоколадний торт
Рецепт швидкого приготування шоколадного десерту також має в своїй основі кефірний тісто.
Кисломолочний продукт можна замінити сметаною, і в будь-якому випадку десерт виходить дуже ніжним і солодким. А щоб торт вийшов ще і м’яким, не забудьте про просочення коржів.
Інгредієнти:
- два склянки цукрового піску (половина – в крем);
- три яйця (одне – в крем);
- 210 мл кефіру високої жирності (сметани);
- шість ложок какао (половина – в крем);
- два склянки борошна (1,5 ложки – в крем);
- 1 ч. л. пекарського порошку;
- 380 мл молока для просочення.
Спосіб приготування:
- Перемішуємо вінчиком яйця з цукром і кефіром, потім всипаємо всі сухі інгредієнти для тіста. Перемішуємо масу до однорідності, щоб основа вийшла без грудочок.
- Випікаємо бісквіт в духовці, а можна зробити це і в мультиварці на режимі «Випічка», 50 хвилин.
- У сотейник вбиваємо яйця, висипаємо борошно, цукор і какао. Вливаємо тепле молоко і ставимо на вогонь. Як тільки крем загусне, знімаємо його з плити і при бажанні додаємо трохи вершкового масла.
- Готовий бісквіт розрізаємо вздовж. Просочуємо коржі, поверхню і боки заварним кремом. Прикрашаємо десерт по своєму смаку і ставимо в холод на півгодини.
Найпростіший тортик з фруктами
Фруктові десерти обожнюють всі, адже такими інгредієнтами неможливо зіпсувати ні одне ласощі. Пропонуємо приготувати тортик на швидку руку з пряників, який обов’язково оцінять ваші близькі та друзі. Фрукти допустимо використовувати будь-які, але ми цього разу візьмемо банани і ківі.
Інгредієнти:
- ½ Кг пряників;
- ½ Склянки сметани;
- 50 г цукру;
- ложка какао;
- три банана;
- два ківі;
- по 110 г шоколаду і волоських горіхів.
Спосіб приготування:
- У сметану висипаємо підсолоджувач, какао і ретельно розмішуємо.
- Банани і ківі нарізаємо кружечками
- На блюді розкладаємо кругляш з нарізаних пряників, потім робимо шар крему і викладаємо фрукти. У такій послідовності продовжуємо формувати наш торт, витрачаючи всі продукти.
- Потім верхівку змащуємо сметанною просоченням, посипаємо тертим шоколадом і подрібненими горіхами.
Медове ласощі
Практично кожен рецепт приготування «Медовика» вимагає до себе особливої уваги. Але все ж є способи, які допоможуть швидко приготувати медове ласощі в духовці або мультиварці.
Інгредієнти для тіста:
- дві ложки рідкого меду;
- два яйця;
- склянка борошна;
- пів-упаковки масла вершкового;
- ч. л. соди.
Інгредієнти для крему:
- 650 мл густої сметани;
- півсклянки чорносливу;
- півсклянки солодкого піску;
- шоколадна стружка для прикраси.
Спосіб приготування:
- У сотейник виливаємо мед, додаємо соду і ставимо суміш на вогонь.
- Як тільки мед спіниться, знімаємо його з плити. Кладемо в солодку суміш масло і залишаємо так на час, щоб воно розтануло.
- В цей час збиваємо яйця з підсолоджувачем і потім з’єднуємо яєчну суміш з медово-вершковою масою.
- Якщо ви плануєте випікати основу в духовці, то розігрійте піч до 160 градусів і поставте в неї форму з тестом на 30 хвилин. Якщо вибираєте мультиварку, то необхідно вибрати програму «Випічка» і встановити час на півгодини.
- Поки печеться корж, можна приготувати крем для торта. Для цього нарізаємо чорнослив, а сметану змішуємо з цукром і отриману масу ділимо навпіл. В одну половину кладемо подрібнену сушений фрукт.
- Готовий корж розрізаємо навпіл і саме на гарячу основу наносимо крем з чорносливом. Накриваємо другим коржем і промазуємо частиною крему без сушеного фрукта, захоплюючи при цьому краї. Посипаємо торт стружкою шоколаду, і залишаємо на годину просочуватися.
Торт у мікрохвильовці «Швидше не буває»
Не всі господині знають, на що здатна їх мікрохвильова піч. У ній можна не тільки розморожувати і розігрівати інгредієнти, але і готувати смачні десерти. І навіть торти.
Інгредієнти:
- одне яйце;
- 85 г борошна;
- 25 г крохмалю;
- п’ять ложок молока;
- 110 р цукру;
- 60 мл рослинного масла;
- 65 г какао;
- дві ч. л. пекарського порошку;
- 245 мл сметани.
Спосіб приготування:
- У ємності змішуємо крохмаль, борошно і какао. Окремо збиваємо масло, молоко і яйце.
- З’єднуємо сухі інгредієнти з молочною масою.
- Виливаємо тісто в посуд для мікрохвильовок і ставимо в піч при високій потужності на п’ять хвилин.
- Готовий корж охолодити і промазуємо кремом зі сметани і солодкої пудри. Готовий десерт прикрашаємо свіжими ягодами.
Щоб приготувати швидкий і смачний торт, не обов’язково володіти кулінарної магією, досить вибрати правильний рецепт і знайти трохи вільного часу.