Швидкі салати – 10 простих та смачних рецептів з простих продуктів

Салати нашвидкуруч – це відмінний варіант для збалансованого перекушування або аперитиву для гостей, який допоможе скоротати час до подачі основної страви. У цій добірці ми зібрали варіанти вдалих і перевірених рецептів, на приготування яких потрібно мінімум часу, а результат вас не тільки приємно здивує, але і позбавить ненависного почуття голоду. Залежно від ваших смаків і переваг ви можете вибрати салат, приготований на основі птиці, сурімі або свіжих або консервованих овочів. Також такі страви дуже зручно брати із собою на роботу чи навчання, тому що їх не треба розігрівати, і вони не втрачають своїх смакових якостей та ароматів.

Салат з куркою на швидку руку з простих продуктів

Салат з куркою на швидку руку з простих продуктів – це чудова страва для корисної та збалансованої вечері без шкоди для фігури або щільного перекушування, на готування якого піде мінімум часу. У рецепті, крім м’яса, також використовуються курячі яйця, кукурудза та свіжі огірки.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Куряче філе – 200 гр.
  • Огірок – 100 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Консервована кукурудза – 200 гр.
  • Сметана – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат на швидку руку з простих продуктів? Попередньо відварюємо яйця та м’ясо, остуджуємо компоненти.

На кубики ріжемо відварену курку.

Мимоволі рубаємо очищені яйця.

Дрібними шматочками нарізаємо свіжий огірок. Висипаємо всі підготовлені продукти у глибоку ємність.

Зливаємо розсіл з кукурудзи та відправляємо зерна до салату.

Слідом закидаємо подрібнену зелень.

Орієнтуючись на свій смак солимо і змішуємо зі сметаною. Салат нашвидкуруч готовий! Смачного!

Простий і смачний салат із крабовими паличками

Простий і смачний салат із крабовими паличками, відвареними яйцями та свіжими огірками – це неймовірне поєднання ніжності, хрусткості та неперевершеного аромату, перед яким ніхто не зможе встояти. Для прискорення процесу можна заздалегідь відварити яйця.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Палички крабові – 200 грн.
  • Кукурудза консервована – 200 грн.
  • Огірок свіжий – 200 грн.
  • Яйце варене – 3 шт.
  • Майонез – 180 гр.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На шматочки невеликого розміру ріжемо свіжий огірок.

Крок 2. Видаляємо оболонку із сурімі та нарізаємо кубиками.

Крок 3. Змішуємо в салатнику кукурудзу, попередньо зливаємо з неї маринад, крабові палички та огірок.

Крок 4. Додаємо нарізані яйця та сіль.

Крок 5. Поливаємо майонезом.

Крок 6. Добре перемішуємо і відразу ж подаємо до столу або прибираємо в холодильник для охолодження. Смачного!

Салат із червоною консервованою квасолею

Салат з червоною консервованою квасолею – це високобілкова страва, яка також містить величезну кількість клітковини. Закуска чимось нагадує вінегрет, тому що багато інгредієнтів схожі, проте, смак виходить набагато багатшим і яскравішим.

Час приготування – 25 хв.

Дивіться також:  Салат з тунцем - 10 рецептів класичного салату з консервованим тунцем

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Буряк відварений – 250 гр.
  • Картопля відварена – 200 гр.
  • Морква відварена – 2 шт.
  • Квасоля консервована – 150 гр.
  • Горошок зелений консервований – 200 гр.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Олія соняшникова – 80 мл.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед видаляємо шкірку з овочів.

Крок 2. Кубиками середнього розміру нарізаємо солоні огірки, буряк, моркву та картоплю.

Крок 3. Акуратно розкриваємо горошок банку, зливаємо маринад і половину пересипаємо в сито, промиваємо під струменем води і насухо промокуємо паперовими рушниками.

Крок 4. Змішуємо всі підготовлені продукти, включаючи консервовану квасолю.

Крок 5. Салат солимо і поливаємо олією. Знімаємо пробу та насолоджуємось. Смачного!

Салат з шинкою, сиром, яйцем та огірком

Салат з шинкою, сиром, яйцем і огірком – це смачна і поживна страва, яка стане для вас смачним перекусом або запросто урізноманітнить банкетне меню і приємно здивує всіх дегустаторів. І незважаючи на простоту складу та процес приготування, страва виходить шалено апетитною!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Шинка – 100 гр.
  • Капуста – 200 гр.
  • Огірок свіжий – 2 шт.
  • Яблуко кисло-солодке – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 100 грн.
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 180 гр.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо все необхідне на стіл.

Крок 2. Качан капусти шаткуємо максимально тонкою соломкою.

Крок 3. Нарізку солимо і розминаємо руками, допоки овоч не дасть сік.

Крок 4. Поливаємо майонезом капустяну соломку і ретельно перемішуємо.

Крок 5. Шинку нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 6. Свіжий огірок соломкою.

Крок 7. А м’якоть кисло-солодкого фрукта подрібнюємо на тертці.

Крок 8. Також за допомогою терки подрібнюємо відварені яйця та сир твердих сортів.

Крок 9. Приступаємо до збирання: викладаємо компоненти в наступній послідовності, не забуваючи змащувати майонезом. Насамперед розподіляємо капусту та м’ясний напівфабрикат.

Крок 10. Далі йдуть огірки, яблуко, сир та курячі яйця.

Крок 11. Верхівку декоруємо на свій смак і подаємо до столу. Смачного!

Швидкий салат із консервованим тунцем

Швидкий салат із консервованим тунцем – це справжнє гастрономічне задоволення для всіх любителів правильного харчування та морепродуктів. І якщо раніше ви вважали, що вся корисна несмачна їжа, то цей рецепт моментально змінить вашу думку. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 1 банк.
  • Шпинат – 60 гр.
  • Фета – 80 гр.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Оцет винний – 1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. З рибної консерви зливаємо заливку, а вміст викладаємо в піал і розминаємо вилкою до шматочків бажаного розміру.

Дивіться також:  Класичний салат «Ненажера» – 10 рецептів приготування

Крок 2. Ретельно промиваємо шпинат та за допомогою паперових рушників обсушуємо.

Крок 3. Розсільний сир нарізаємо кубиками і з’єднуємо із зеленню та тунцем.

Крок 4. Заправляємо оливковою олією та оцтом, злегка посипаємо меленим перцем та сіллю.

Крок 5. Закуску сервіруємо і негайно трапезуємо. Смачного!

Смачний салат з копченою ковбасою та кукурудзою

Смачний салат із копченою ковбасою та кукурудзою – це проста страва, яку можна запросто запропонувати не лише домочадцям, а й найвитонченішим гостям, і не сумніватися в тому, що хтось залишиться голодним та незадоволеним. Секрет простий: кожен компонент чудово доповнюється іншим.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Морквина – 1 шт.
  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Кукурудза консервована – 150 грн.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Укроп – 10 гр.
  • Майонез – 80 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. З кукурудзи зливаємо розсіл і висипаємо зерна у глибоку ємність.

Крок 3. Додаємо сир, нарізаний соломкою.

Крок 4. Очищену моркву трьом на тертці для овочів по-корейськи і висипаємо до решти складових.

Крок 5. Слідом викладаємо брусочки ковбаси та кільця зеленої цибулі.

Крок 6. Доповнюємо салат рубаною зеленню та часником, пропущеним через прес.

Крок 7. Заправляємо салат майонезом та подаємо до столу. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Простий салат зі свіжою капустою із простих продуктів

Простий салат зі свіжою капустою з простих продуктів – це відмінний варіант вітамінного перекушування, який можна подати до столу як самостійної страви, так і доповнити основну страву з червоного м’яса, птиці або риби. Спробуйте і ви не пошкодуєте!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Капуста – 100 гр.
  • Огірок свіжий – 80 грн.
  • Помідори – 50 грн.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Оцет столовий 9% – 1 год.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам знадобляться для готування, викладаємо на робочий стіл.

Крок 2. Молоду капусту ріжемо тонкими смужками і викладаємо салатник.

Крок 3. Потім відправляємо часточки свіжого томату.

Крок 4. І півкільця свіжого огірка.

Крок 5. Зелень промиваємо та струшуємо надлишки вологи. Дрібно рубаємо та закидаємо до інших овочів.

Крок 6. Інгредієнти поливаємо столовим оцтом і олією, перчимо і солимо – старанно перемішуємо і приступаємо до дегустації. Смачного!

Салат з куркою та корейською морквою

Салат із куркою та корейською морквою – це закуска, яка допоможе вам урізноманітнити звичний раціон вашої родини, а також прикрасить святковий стіл. Крім прекрасних смакових характеристик, салат можна «прикрасити» ефектною подачею, за допомогою кільця сервіровки.

Дивіться також:  Салати з куркою – 10 найсмачніших і найпростіших рецептів

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Морква по-корейськи – 300 грн.
  • Філе куряче відварене – 400 гр.
  • Огірок свіжий – 3 шт.
  • Яйце відварене – 5 шт.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На плоску страву встановлюємо кільце роз’ємне і викладаємо рівний шар моркви по-корейськи.

Крок 2. Промазуємо пікантний компонент майонезом для більшої соковитості.

Крок 3. Огірок подрібнюємо за допомогою терки з буряка і викладаємо зверху.

Крок 4. Додаємо дрібні кубики курки, злегка підсолюємо та змащуємо соусом.

Крок 5. Поверх на тертці натираємо яйця.

Крок 6. Знову трохи підсолюємо і змащуємо майонезом.

Крок 7. Акуратно знімаємо кільце та ненадовго прибираємо на полицю холодильної камери для просочення. Смачного!

Салат з копченою ковбасою та кукурудзою

Салат з копченою ковбасою та кукурудзою – це всім відома закуска, яка готується з доступних інгредієнтів і завжди виходить неймовірно смачною та ситною. Як декор та оригінальність текстур, також рекомендується доповнити страву житніми сухариками.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Ковбаса копчена – 200 гр.
  • Яйце відварене – 4 шт.
  • Кукурудза консервована – 300 грн.
  • Сухарики – 1 пачка.
  • Квасоля консервована – 250 гр.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Огірок солоний – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Будь-яку копчену ковбасу, яка вам подобається, очищаємо від шкірки та ріжемо соломкою.

Крок 2. Аналогічно надаємо із солоними огірками.

Крок 3. Висипаємо інгредієнти в глибоку ємність, потім відправляємо квасолю (рідину попередньо зливаємо).

Крок 4. Додаємо солодку кукурудзу (рідину попередньо зливаємо) і натерті на тертці яйця, солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 5. Заправляємо майонезом та подаємо до столу, прикрасивши сухариками. Смачного!

Швидкий овочевий салат із простих продуктів

Швидкий овочевий салат із простих продуктів – це їжа, яка обов’язково має бути присутня в раціоні кожної людини, тому що овочі дуже корисні. У рецепті використовується капуста, але ви запросто можете замінити її білокачанною, як вам більше подобається.

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Капуста червонокачанна – 250 гр.
  • Морквина по-корейськи – 200 гр.
  • Огірок свіжий – 150 грн.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Оцет винний – 1 ст.
  • Олія оливкова – 3 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Капусту нарізаємо тонкими та довгастими стрічками, змішуємо зі столовою ложкою оливкової олії.

Крок 2. Ріжемо на бруски свіжий огірок та м’якоть болгарського перцю.

Крок 3. У салатнику з’єднуємо пікантну моркву, капусту та інші овочі.

Крок 4. Доповнюємо склад оцтом, рубаним часником та оливковою олією.

Крок 5. Приправляємо меленим перцем та сіллю, перемішуємо та запрошуємо сім’ю до трапези. Смачного!