Роли – смачне і поживне блюдо, яке досить просто приготувати в домашніх умовах, якщо б не одне «але». В магазинах важко знайти сир для ролів Філадельфія, який обов’язково додають у страву для додання йому більшої соковитості і ніжності. Гарна новина полягає в тому, що продукт нескладно приготувати самостійно в домашніх умовах, використовуючи звичайні інгредієнти. Існує кілька рецептів сиру, залежно від використовуваних компонентів продукт вийде ніжним або пружним, і добре поєднується з будь-якими начинками.
Який сир додають в роли
Класика – це вершковий сир Філадельфія, cream cheese. Чому саме ці сорти? Дані різновиди мають ненав’язливим вершковим смаком з легкою солодкістю. Вони чудово відтіняють смак інших компонентів, особливо риби і солонуватих морепродуктів. Крім цього, сир надає страві додаткову соковитість, так як з незвички роли можуть здатися сухуватими.
Щоб не помилитися з вибором, важливо запам’ятати основні характеристики потрібного продукту: він володіє ніжною, вершкової консистенцією, а ще молочним, солодкуватим смаком. Тому підібрати доступний аналог класичної Філадельфії не складе праці.
Чим можна замінити продукт
Незважаючи на удавану достаток, вибір серед аналогів невеликий. Потрібно відразу виключити будь-які плавлені сири з добавками, наприклад, із зеленню, грибами, беконом. Всі вони додадуть сторонній присмак, і можуть зіпсувати роли. Якщо планується готувати страву без додавання риби або морепродуктів, підійде сирний крем-сир для сніданків зі смаком часнику.
Ще один продукт, використання якого небажано – класичний плавлений сирок. Порізаний на брусочки, він практично не тане, тому не змішається з іншими компонентами, і соковитим блюдо теж не стане. Категорично не підходить копчений сир адигейський, бринза або фета. Всі вони, незважаючи на відносну м’якість, володіють щільною текстурою, яка неприпустима в ролах.
Щоб не ламати собі голову, який сир кладуть в роли замість Філадельфії, краще приготувати смачний і корисний продукт самостійно.
М’який вершковий сир «Філадельфія»
Незважаючи на гадану складність, зробити сир, за смаком наближений до потрібного, не так вже важко.
Для приготування продукту знадобляться наступні компоненти:
- яйце перепелине свіже – 2 шт.;
- сік лимонний – 0,5 ч. л.;
- молоко жирне – 500 мл;
- кефір жирний – 250 мл;
- цукор і сіль – по 0,5 ч. л.
Приготувати Філадельфію нескладно, але потрібно постійно стежити, щоб продукти не пригоріли, інакше смак сиру зіпсується. Важливо дотримуватися такої послідовності:
- В емальовану каструлю вилити молоко і довести до кипіння на малому вогні.
- Після цього рідину всипати цукор і сіль, знову дати закипіти. Потім влити теплий кефір тонкою цівкою і ретельно перемішати, щоб рідина не згорнулася.
- Отриману масу відкинути на друшляк, вистелений марлею, після чого дати стекти сироватці протягом півгодини.
- В окремій ємності збити яйця і лимонний сік до утворення однорідної маси.
- Потім змішати молочну та яєчну заготовки, ретельно збити блендером, поки маса не стане однорідною і гладкою.
Готовий сир покласти в скляну ємність з закручується кришкою і прибрати в холодильник.
З додаванням сиру
Сир для ролів, приготований на основі сиру, не піддається термічній обробці і тому зберігається всі корисні речовини і вітаміни. Головне – залишити продукт на добу в теплому місці, щоб дати йому «дозріти».
Щоб приготувати сир для ролів Філадельфія на основі сиру, потрібно запастися наступними компонентами:
- сир з низьким рівнем жирності – 250 гр.;
- вершки жирні – 100 мл;
- сметана жирна – 100 мл;
- трохи солі.
За бажанням продукт можна додати трохи кропу, такий сир добре поєднується з овочевими ролами.
Приготувати продукт нескладно, діяти треба так:
- З’єднати всі інгредієнти в глибокій ємності і збивати, поки маса не стане пружною і повітряної.
- Після цього заготівлю залишити в теплому місці для дозрівання.
- На наступний день готовий продукт перекласти в герметичну ємність і відправити в холодильник.
Важливо пам’ятати, що такий сир не піддавався термічній обробці, тому зберігатися він зможе не довше 30 діб.
З молока з вершками
Такий продукт легко приготувати, використовуючи жирне молоко і вершки. Він складається з трьох інгредієнтів, сіль або цукор додавати не потрібно.
Для приготування вершкового сиру знадобиться:
- молоко жирне, можна трохи скисле – 250 мл;
- вершки жирністю не менше 20% — 125 мл;
- лимонна кислота на кінчику ножа.
Приготувати продукт легко:
- У каструлі закип’ятити молоко. Вкрай важливо нагрівати продукт повільно, щоб він не пригорів.
- Вершки повинні бути теплими, тому їх варто заздалегідь витягнути з холодильника. Їх вливають у що нудяться молоко тонкою цівкою, ретельно перемішують і залишають на кілька секунд, після чого вогонь вимикають.
- Завершальний етап – додавання лимонної кислоти. Масу ретельно перемішати, відкинути на попередньо застелений марлею друшляк.
- Зверху встановити вантаж і відправити на холод не менше ніж на 24 години.
Після того як сироватка скла, продукт готовий до вживання.
М’який вершковий сир з сметани
Сир, приготовлений за таким рецептом, більше за інших схожий на оригінальний продукт. Для нього використовуються тільки жирні домашні молочні продукти. Тільки тоді вдасться домогтися потрібної консистенції і смаку.
Необхідні наступні компоненти:
- сметана жирна – 100 мл;
- йогурт або кисле молоко з – 250 мл;
- трохи солі.
Готують продукт так:
- Підготувати друшляк з дрібними осередками. Його застеляють кількома шарами марлі і встановлюють на ємності, в яку буде стікати сироватка.
- Компоненти змішати в посуді до однорідності, потім викласти на застелений марлею друшляк.
- Підігніть краю матерії, поставити зверху вантаж і прибрати в холодильник на 48 годин.
Важливо регулярно зливати відділяється сироватку. Продукт готовий, коли з нього не виходить волога.
Сир cream cheese в домашніх умовах
Крем-чіз – легкий і ніжний сорт вершкового сиру, який широко використовується в кулінарії. Роллам він надає додаткову соковитість. Добре змішується з іншими компонентами, просочує рис і надає йому додаткову м’якість.
Величезний плюс такого м’якого вершкового сиру – простота приготування в домашніх умовах. Його основні компоненти – сметана йогурт високої жирності, а також сіль і лимонна кислота. Краще не заготовляти багато продукту відразу, так як він дуже ситний, а без консервантів зможе зберігатися в холодильнику зовсім недовго.
У перший раз краще приготувати невелику порцію, щоб зрозуміти, чи подобається смак і консистенція продукту. Компонентів усього чотири:
- жирна сметана, краще брати домашню – 250 гр.;
- йогурт з жирністю не менше 3% — 250 гр.;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- лимонна кислота – щіпка.
Самостійно приготувати крем-чіз дуже легко:
- Всі інгредієнти змішують для отримання однорідної маси. Цей пункт дуже важливий, так як погано вымешанная субстанція зробить продукт неоднорідним як за будовою, так і за якістю.
- Після цього масу перекладають у марлю, складену мінімум у 4 шари, підгинають краї тканини і встановлюють вантаж. Чим він важчий, тим краще, так як відійде більше сироватки і сир не буде водянистим.
- Сирну масу з гнітом ставлять у холодильник на добу. Потім марлю прибирають, сир відкидають на тарілку, викладають в ємність з герметичною кришкою і поміщають в холод.
Домашній крем-чіз готовий, його можна додавати в роли з будь-якими начинками.
Приготувати аналог Філадельфії для ролів не складе праці. Головна умова для отримання смачного продукту – використовувати якісні та свіжі інгредієнти, а також суворо дотримуватися рецептури.