Бринза з козячого молока
Молоко кіз має низьку згортанням, але саме з нього готують саму смачну і ситну домашню бринзу. Коли до складу входить молоко домашніх кіз, то користь продукту багаторазово збільшується.
Пропорції продуктів для домашньої бринзи:
- 1000 мл козячого молока;
- 200 мл води;
- 60 г сметани;
- 40 мл лимонного соку;
- 35 г кухонної солі.
Хід роботи:
- Козяче молоко закип’ятити в каструлі, що забезпечує рівномірний нагрів (наприклад, з подвійним дном), далі викладаємо в нього сметану і вливаємо лимонний сік.
- Розмішати все і прогрівати в межах 1-2 хвилин, до відділення сирних пластівців.
- Перелити створоженную сирну основу на друшляк, вистелений марлею. Після того, як сироватка стече, зав’язати сир в марлі вузликом і помістити на добу під прес.
- Після цього розрізати бринзу скибочками, які помістити на пару днів в розсіл з води і вказаного в рецепті кількості солі.
Зберігати готову домашню бринзу потрібно в холодильнику в трохи підсоленій сироватці, яка вийде в процесі сквашування молока. Цей сир домашнього приготування можна не тільки покласти на бутерброд, але і додавати в різні салати, наприклад, грецька.