Сир в домашніх умовах – 8 простих і смачних рецептів

Бринза з козячого молока

Молоко кіз має низьку згортанням, але саме з нього готують саму смачну і ситну домашню бринзу. Коли до складу входить молоко домашніх кіз, то користь продукту багаторазово збільшується.

Пропорції продуктів для домашньої бринзи:

  • 1000 мл козячого молока;
  • 200 мл води;
  • 60 г сметани;
  • 40 мл лимонного соку;
  • 35 г кухонної солі.

Хід роботи:

  • Козяче молоко закип’ятити в каструлі, що забезпечує рівномірний нагрів (наприклад, з подвійним дном), далі викладаємо в нього сметану і вливаємо лимонний сік.
  • Розмішати все і прогрівати в межах 1-2 хвилин, до відділення сирних пластівців.
  • Перелити створоженную сирну основу на друшляк, вистелений марлею. Після того, як сироватка стече, зав’язати сир в марлі вузликом і помістити на добу під прес.
  • Після цього розрізати бринзу скибочками, які помістити на пару днів в розсіл з води і вказаного в рецепті кількості солі.

Зберігати готову домашню бринзу потрібно в холодильнику в трохи підсоленій сироватці, яка вийде в процесі сквашування молока. Цей сир домашнього приготування можна не тільки покласти на бутерброд, але і додавати в різні салати, наприклад, грецька.

Дивіться також:  М’ясо в клярі – 7 смачних рецептів приготування на сковороді і в духовці
Прокрутка до верху