Сир в домашніх умовах – 8 простих і смачних рецептів

Плавлений сир

Сама назва цього сиру говорить про технології його виробництва, в якій основним процесом є плавлення.

На власній кухні дуже легко зробити плавлений сир без додавання консервантів, емульгаторів та стабілізаторів з набору простих інгредієнтів:

  • 500 г жирного (9%) сиру;
  • 100 г м’якого вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 5 г харчової соди;
  • 3 г або на свій смак солі.

Послідовність сироваріння:

  • Щоб у готовому продукті відсутні не підгоріли сирні зерна, перед початком впливу високих температур потрібно домогтися максимальної однорідності не тільки сиру, але і всіх продуктів з інгредіентного складу. Для цього спочатку сир перебивають блендером в гладку пастоподобную масу, а потім додають яйця, масло, сіль і соду, далі знову все збивають блендером.
  • Отриману масу плавлять в ємності, встановленої над каструлею з киплячою водою, безперервно перемішуючи приблизно 10-15 хвилин. Повинен вийти рідкий плавлений сир. Його перекладають у підготовлену чисту і суху тару і відправляють на 8-10 годин в холодильник, щоб він охолов, загус і «набрав» своїх смакових якостей.

Таким чином, зробивши домашній плавлений сир ввечері, зранку його вже можна буде намазати на скибочку хрусткого хлібного тосту. З даної порції продуктів в результаті вийде більше 500 г готового продукту, смак якого надовго відіб’є охоту навіть дивитися на аналогічний сир з магазину.

Дивіться також:  Курка з картоплею в мультиварці – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху