Сир в домашніх умовах – 8 простих і смачних рецептів

Сир «Філадельфія» в домашніх умовах

Цей вид сиру використовується для приготування як десертів (чізкейк), так і солоних страв (різні японські роли), а можна просто намазати невелику кількість ніжного і м’якого вершкового ласощі на хлібець. Вийде апетитний бутерброд до ранкового підбадьорливого напою.

Щоб зробити такий сир в домашніх умовах, слід запастися:

  • 1000 мл молока;
  • 500 мл кефіру;
  • 1 яйцем;
  • 5 г солі;
  • 5 г цукру;
  • 3 г лимонної кислоти.

Спосіб готування:

  • Кип’ятимо молоко, розчиняємо в ньому сіль і цукор, потім вимикаємо вогонь під каструлею і вливаємо кефір. Розмішуємо кефірно-молочну суміш, поки вона повністю не створожится.
  • З каструлі масу відправляємо в мішечок з марлі, який підвішуємо над якою-небудь ємністю для зціджування сироватки. Не гаючи часу, збовтуємо яйце з лимонною кислотою до гомогенного стану гоголь-моголя.
  • Змішуємо віджатий сир з яйцем і повторно перевзбиваем все міксером в однорідну пишну сирну масу.

Серед недоліків домашньої «Філадельфії» можна виділити наступні: вихід продукту з однієї порції малий та термін зберігання сиру в холодильник не перевищує 7-10 днів. Хоча останній факт свідчить про натуральність продукту і може бути віднесений до переваг цього продукту.

Дивіться також:  Яєчна локшина – шість рецептів, як приготувати домашню локшину своїми руками
Прокрутка до верху