Сир «Філадельфія» в домашніх умовах
Цей вид сиру використовується для приготування як десертів (чізкейк), так і солоних страв (різні японські роли), а можна просто намазати невелику кількість ніжного і м’якого вершкового ласощі на хлібець. Вийде апетитний бутерброд до ранкового підбадьорливого напою.
Щоб зробити такий сир в домашніх умовах, слід запастися:
- 1000 мл молока;
- 500 мл кефіру;
- 1 яйцем;
- 5 г солі;
- 5 г цукру;
- 3 г лимонної кислоти.
Спосіб готування:
- Кип’ятимо молоко, розчиняємо в ньому сіль і цукор, потім вимикаємо вогонь під каструлею і вливаємо кефір. Розмішуємо кефірно-молочну суміш, поки вона повністю не створожится.
- З каструлі масу відправляємо в мішечок з марлі, який підвішуємо над якою-небудь ємністю для зціджування сироватки. Не гаючи часу, збовтуємо яйце з лимонною кислотою до гомогенного стану гоголь-моголя.
- Змішуємо віджатий сир з яйцем і повторно перевзбиваем все міксером в однорідну пишну сирну масу.
Серед недоліків домашньої «Філадельфії» можна виділити наступні: вихід продукту з однієї порції малий та термін зберігання сиру в холодильник не перевищує 7-10 днів. Хоча останній факт свідчить про натуральність продукту і може бути віднесений до переваг цього продукту.