Сир в домашніх умовах – 8 простих і смачних рецептів

На основі сметани

Більшості господинь звичніше готувати сир з сиру чи молока, але ось для створення більш жирного і вершкового сиру Маскарпоне за італійською технологією знадобляться інші інгредієнти: сметана і вершки. Отриманий з них продукт може стати смачним кремом для домашнього торта.

Що потрібно для сиру на основі сметани:

  • 1500 мл жирних (від 35%) вершків;
  • 500 мл натуральної сметани жирністю 25%;
  • 75-100 мл свіжого соку лимона (можна замінити винним оцтом).

Послідовність приготування:

  • Прогріти вершки майже до кипіння і додати до них сметану. Суміш добре розмішати, потім по столовій ложці вливати сік цитрусового плоду до початку сквашування маси.
  • З початком виразного відділення сироватки прибрати посудину з вершками з плити, ще пару хвилин перемішувати все, а потім перелити в полотняний мішечок, який слід підвісити, щоб волога відокремлювалася під власною вагою сиру.

Тривалість кінцевого етапу приготування домашнього Маскарпоне буде залежати від температури навколишнього середовища і може становити від 2-3 до десяти годин. Якщо на кухні жарко 25 градусів, сир в мішечку потрібно прибрати в холодильник.

Наостанок варто зазначити, що процес створення домашнього різних сирів – корисне і безвідходне виробництво. Користь таких продуктів прихована в складі, адже це справжній сир, а не сирний продукт. А з побічного продукту (сироватки) вийде спекти смачні млинці, замісити тісто на вареники чи хліб.

Дивіться також:  Вівсяна каша в мультиварці – 6 рецептів на воді або молоці
Прокрутка до верху