Сирна запіканка в мультиварці – 11 рецептів з манкою, сиром

Якщо хочете подати на стіл дуже смачний десерт, необов’язково купувати його в магазині.

Сирна запіканка в мультиварці вийде ніжною і соковитою. Розумна кухонна техніка зробить все сама і заощадить немало часу.

Класичний рецепт сирної запіканки в мультиварці

Класичний рецепт неможливий без додавання сметани. З нею страва вийде особливо ніжним.

Вам знадобиться:

  • Три курячих яйця;
  • Сир — 500 гр;
  • Манка суха — 150 гр;
  • Сметана — 0,1 кг;
  • Цукор — 0,1 кг;
  • Родзинки — 65 гр;
  • Сіль — 5 гр;
  • Ваніль — 10 гр;
  • Сода — 4 гр.

Спосіб приготування:

  • В окрему миску вилийте сметану, до неї додайте соду і залиште суміш на 30 хвилин.
  • У посуд з сиром розбийте яйця, і насипте цукор. Все гарненько розімніть. У цю масу додайте ваніль, родзинки і манну крупу, перемішайте.
  • У сир перелийте настоявшуюся сметану.
  • Чашу мультиварки необхідно змастити вершковим або олією.
  • Вилийте туди основу.
  • У програмі меню виберіть режим «Випічка». Таймер — 50 хвилин.
  • Щоб пиріг вийшов дуже пишним, не виймайте запіканку з мультиварки відразу після завершення готування.
  • Кількість сиру можна збільшити до 1 кілограма.

Покроковий рецепт приготування з манкою

Манна крупа зробить сирний пиріг ще більш м’яким. Максимально точно виконуйте всі пропорції, і десерт вийде на славу. Сирна запіканка з манкою в мультиварці – швидкий сніданок для всієї родини.

Необхідні інгредієнти:

  • Манна крупа — 0,15 кг;
  • Кефір — 0,25 кг;
  • Цукор — 0,1 кг;
  • Сир — 500 гр;
  • П’ять яєць;
  • Ванілін — 6 гр.

Покрокова інструкція:

  • В манну крупу налити необхідну кількість кефіру і дати суміші настоятися протягом півгодини.
  • В ту ж посуд покласти сир, розпушувач тіста і ванілін, розділити жовтки курячих яєць. Всі інгредієнти перемішати до однорідності.
  • В іншому посуді змішати білки з цукром і гарненько збити віночком. Для кращого змішування варто брати холодні білки.
  • Порційно додати до головної суміші збиті цукрові білки.
  • Чашку мультиварки змастити маслом і викласти в неї масу запіканки. Прослідкуйте, щоб вона лягла рівним шаром. Натиснути пункт «Випічка». Час — 40 хвилин.

Готуємо для дітей в мультиварці

Іноді діти не хочуть їсти корисний сир в його основному вигляді. У цьому випадку можна зробити запіканку, надати їй красиву форму і прикрасити варенням.

Список продуктів:

  • Сир — 12 кг;
  • Молоко — 70 мл;
  • Манна крупа — 0,1 кг;
  • Цукор — 0,15 кг;
  • Два яйця;
  • Масло вершкове — 50 гр;
  • Родзинки за смаком.

Як приготувати:

  • Якщо сир великими шматочками, то можна обробити його за допомогою сита.
  • В однорідну масу сиру додати курячий яйця, шматочок вершкового масла, ваніль і цукор-пісок. Все ретельно перемішати. Для цього можна використовувати міксер.
  • У суміш насипати манку.
  • Займайтеся своїми справами протягом 30 хвилин, а вся маса поки буде настоюватися. За цей час манна крупа розбухне, і обсяг пирога стане більше.
  • Обмазати зсередини каструлю олію, щоб боки запіканки не вийшли занадто жирні, стінки чаші можна обсипати ще і панірувальними сухарями.
  • Тісто викладаємо в посуд, включаємо режим «Випічка», ставимо таймер на 60 хвилин.
  • Після того, як прозвучить сигнал, остудіть пиріг, а потім виймайте. Зверху можна прикрасити ягодами, або залити сметаною.
Дивіться також:  Сирна запіканка в духовці без манки – 6 рецептів

Без борошна і манки

Цей рецепт підійде тим, хто сидить на дієті, або кому протипоказані борошняні вироби. Пиріг від цього анітрохи не втрачає своїх корисних властивостей і смаку.

Компоненти:

  • Сир — 0,25 кг;
  • Вершки — 0,1 кг;
  • Цукор — 50 гр;
  • Два яйця;
  • Вершкове масло;
  • Щіпка ваніліну.

Кроки в приготуванні:

  • Розбити яйця в окрему миску і відокремити жовтки від білків.
  • В іншому посуді змішати сир, вершки (або молоко, якщо сир занадто сухий), жовтки і цукор. Все збити блендером до однорідної маси. Суміш має по своїй консистенції нагадувати сметану.
  • Збити окремо білки до утворення пінки і поступово вливати в основну масу.
  • Підготує належним чином чашу мультиварки, викласти в неї тісто.
  • Поставити програму «Запікання». Час — 40 хвилин.

Рецепт приготування без яєць

Іноді хочеться приготувати що-небудь солодке, але на кухні немає одного з необхідних компонентів тіста, яєць. Сирна запіканка виходить ніжною і без курячих яєць, якщо дотримуватися певних правил.

Інгредієнти:

  • Сир — 0,4 кг;
  • Борошно першого сорту — 50 гр;
  • Ванілін — 4 гр;
  • Цукор — 75 г;
  • Сода — 5 гр;
  • Кефір — за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Грудочки сиру потрібно перетворити в однорідну масу. Для цього скористайтесь блендером. Якщо цієї кухонної техніки немає, то можна взяти звичайне сито. Не забудьте до його обробки додати потрібну кількість ваніліну.
  • Після цього всипте туди ж борошно і цукор. Налийте трохи кефіру, щоб тісто стало більш рідким і м’яким. Все ретельно змішайте.
  • В підготовлену форму для запікання мультиварці вилийте масу.
  • У режимі меню виберіть пункт «Випічка», і встановіть таймер на 40 хвилин.
  • Готовий пиріг можна прикрасити будь-яким способом на ваш смак: згущеним молоком, джемом, ягодами або фруктами.

З сиру з бананами в мультиварці

Побалуйте ваших діток домашнім десертом із бананами і сиром. Їм сподобається!

Необхідні продукти:

  • Сир — 0,7 кг;
  • Три яйця курячі;
  • Цукор-пісок — 0,1 кг;
  • Сметана — 80 гр;
  • Манна крупа — 1 кг;
  • Три банана;
  • Ванілін — 4 гр;
  • Вершкове масло і панірувальні сухарі — для змазування.
Дивіться також:  Пишна сирна запіканка – 7 рецептів, як спекти смачну запіканку в духовці і в мультиварці

Спосіб приготування:

  • Сир, курячі яйця, ванілін, манку і сметану покласти в одну посуд і перемішати з допомогою віночка. Щоб прискорити процес готування скористайтесь міксером. Залишити суміш на півгодини.
  • Банани очистити і нашаткувати невеликими шматочками. Додайте їх в тісто і перемішайте.
  • Обробіть чашу розумною кухонної техніки панірувальними сухарями і маслом.
  • Покладіть в неї бананове тісто. Щоб маса лягла рівно, розрівняйте її столовою ложкою.
  • Включити пункт «Випічка». Середній час приготування — 80 хвилин.
  • Кількість часу залежить від того, скільки сиру ви додали в тісто.
  • Поріжте на шматочки остиглу запіканку, додайте до неї шматочки лимона або полийте сметаною.

Варіант солодкого десерту з яблуками

Якщо набрид звичайний варіант з сиром, можна як начинки взяти яблука. Смак вийде з пікантною кислинкою.

Необхідні компоненти рецепту:

  • Сир — 0,5 кг;
  • Два середніх яблука;
  • Цукор — 0,1 кг;
  • Сметана — 80 гр;
  • Вершкове масло;
  • Шматочки розсипчастого печива — 2 шт;
  • Два яйця.

Варіант приготування:

  • У сирну масу розбити яйця, насипати цукор і манку, викласти сметану. Всі інгредієнти змішати.
  • Яблука позбавити від шкірки, насіння і серцевини, порізати маленькими квадратиками. Додати до суміші компонентів.
  • Подрібнити до крихт печиво. Обмазати Маслом стінки чаші для випічки і присипати їх печивом.
  • Вилити тісто і розрівняти.
  • Якщо залишилися ще яблука, можна почистити і порізати на дольки. Рекомендується викласти у формі пелюсток квітки зверху на тісто.
  • Набираємо в меню програму «Випічка». Час поставити на 40-50 хвилин.
  • Після завершення роботи мультиварки почекайте 10 хвилин, а потім діставайте пиріг.
  • Верхню частину запіканки можна присипати цукровою пудрою, або налити вершки.

Шоколадно — твороженная запіканка

Щоб надати звичайному десерту вишуканість і особливий смак, застосовуйте в рецепті шоколад.

Необхідні інгредієнти:

  • Шість курячих яєць;
  • Сир — 1 кг;
  • Цукровий пісок — 250 гр;
  • Плитка молочного шоколаду — 100 гр;
  • Вершки — 0,1 л;
  • Крохмаль — 15 гр.

Спосіб приготування:

  • В першу миску покладіть сир, до нього додайте цукор і яйця. Збийте з допомогою віночка вміст.
  • В другу миску — шоколад, залийте вершками і шматочком вершкове масло. Беріть залізну посуд, так як її треба ставити на газ. Дочекайтеся, поки шоколадна маса розтопиться.
  • Суміш з першої миски розділіть на дві частини. В першу додайте розтоплену шоколадку і насипте 9 грамів крохмалю. Все змішати.
  • У другу частину додайте залишився продукт.
  • Змащуємо стінки чаші мультиварки вершковим маслом.
  • Далі по черзі викладаємо спочатку шоколадну масу в кількості двох столових ложок, а потім вершкову. Пропорції рівні. Пиріг повинен отримати забарвлення зебри.
  • Ставте мультиварку на режим «Випічка». Час приготування — годину.
Дивіться також:  Запіканка з сиру в духовці — 11 рецептів

Легкий дієтичний рецепт в мультиварці

Щоб зробити корисний десерт ще й низькокалорійним, замість борошна можна застосовувати рис.

Список продуктів:

  • Сир нежирний — 0,4 кг;
  • Рис — 0,185 кг;
  • Три яйця;
  • Цукор — 50 гр;
  • Молоко — 0,25 л;
  • Цедра апельсина — 7 гр;
  • Щіпка солі і ваніліну.

Як готується запіканка з сиру в мультиварці:

  • Рис необхідно ретельно обробити, промивши під краном і заливши водою.
  • Ставимо на газову плиту і варимо 30-35 хвилин.
  • В цей час подрібнюємо сир в ситі.
  • В інший посуд розбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо з допомогою міксера.
  • З’єднуємо інгредієнти: сир, яйця, цедру апельсина, молоко і зварений остиглий рис. Насипаємо в масу сіль і ванілін.
  • У підготовлену чашу вивалюємо готове однорідне тісто.
  • Вибираємо режим випічки і ставимо таймер на 40 хвилин.
  • Остигле блюдо дістати з мультиварки і прикрасити за бажанням.

З додаванням вівсянки

Вівсяні пластівці додадуть пирога великий обсяг і м’якість. До того ж, таке блюдо буде відрізнятися більш низькою калорійністю.

Вам знадобиться:

  • Сир — 0,5 кг;
  • Вівсянка — 135 гр;
  • Кефір — 0, 25 л;
  • Цукор — 0,1 кг;
  • Кориця — 5 гр;
  • Три яйця.

Послідовність дій:

  • Спочатку рекомендується перекласти вівсянку в посуд, залити кефіром і залишити в теплому місці на 30 хвилин. В цей час пластівці напитаются рідиною і розбухнуть.
  • В іншій мисці з’єднати цукровий пісок, яйця і сир.
  • Додати туди вівсянку в кефірі і перемішати.
  • У підготовлену чашу мультиварки викласти одним шаром масу тіста.
  • Час — 1 година. Режим – «Запікання».

Запіканка з сиру з родзинками в мультиварці

Щоб додати більшої насолоди популярному яству, просто додайте в нього родзинки. Сир та родзинки — ідеальне поєднання.

Список продуктів:

  • Сир — 500 гр;
  • Три яйця;
  • Манна крупа — 75 гр;
  • Цукор — 75 г;
  • Розпушувач тіста — 5 гр;
  • Ванілін — 4 гр;
  • Родзинки — 0,1 кг.

Покрокова інструкція рецепту:

  • У миску розбити яйця і збити разом з цукром віночком до появи білої піни.
  • В інший посуд розтерти сир, стежачи за тим, щоб не залишилися грудочки. Не забудьте насипати ванілін.
  • В отриману масу всипати манну крупу, розпушувач тіста. Залишити головні інгредієнти на 15 хвилин.
  • Родзинки промити під краном і просушити. Його останнім насипаємо в тісто.
  • Підготувати чашу мультиварки. Розміщуємо готову масу.
  • Включаємо техніку, натискаємо кнопку «Випічка», ставимо таймер на 35 хвилин. Остудіть страву перед подачею.
  • Пиріг прикрасити цукровою пудрою, згущеним молоком, фруктами або ягодами.
Прокрутка до верху