Якщо хочете подати на стіл дуже смачний десерт, необов’язково купувати його в магазині.
Сирна запіканка в мультиварці вийде ніжною і соковитою. Розумна кухонна техніка зробить все сама і заощадить немало часу.
Класичний рецепт сирної запіканки в мультиварці
Класичний рецепт неможливий без додавання сметани. З нею страва вийде особливо ніжним.
Вам знадобиться:
- Три курячих яйця;
- Сир — 500 гр;
- Манка суха — 150 гр;
- Сметана — 0,1 кг;
- Цукор — 0,1 кг;
- Родзинки — 65 гр;
- Сіль — 5 гр;
- Ваніль — 10 гр;
- Сода — 4 гр.
Спосіб приготування:
- В окрему миску вилийте сметану, до неї додайте соду і залиште суміш на 30 хвилин.
- У посуд з сиром розбийте яйця, і насипте цукор. Все гарненько розімніть. У цю масу додайте ваніль, родзинки і манну крупу, перемішайте.
- У сир перелийте настоявшуюся сметану.
- Чашу мультиварки необхідно змастити вершковим або олією.
- Вилийте туди основу.
- У програмі меню виберіть режим «Випічка». Таймер — 50 хвилин.
- Щоб пиріг вийшов дуже пишним, не виймайте запіканку з мультиварки відразу після завершення готування.
- Кількість сиру можна збільшити до 1 кілограма.
Покроковий рецепт приготування з манкою
Манна крупа зробить сирний пиріг ще більш м’яким. Максимально точно виконуйте всі пропорції, і десерт вийде на славу. Сирна запіканка з манкою в мультиварці – швидкий сніданок для всієї родини.
Необхідні інгредієнти:
- Манна крупа — 0,15 кг;
- Кефір — 0,25 кг;
- Цукор — 0,1 кг;
- Сир — 500 гр;
- П’ять яєць;
- Ванілін — 6 гр.
Покрокова інструкція:
- В манну крупу налити необхідну кількість кефіру і дати суміші настоятися протягом півгодини.
- В ту ж посуд покласти сир, розпушувач тіста і ванілін, розділити жовтки курячих яєць. Всі інгредієнти перемішати до однорідності.
- В іншому посуді змішати білки з цукром і гарненько збити віночком. Для кращого змішування варто брати холодні білки.
- Порційно додати до головної суміші збиті цукрові білки.
- Чашку мультиварки змастити маслом і викласти в неї масу запіканки. Прослідкуйте, щоб вона лягла рівним шаром. Натиснути пункт «Випічка». Час — 40 хвилин.
Готуємо для дітей в мультиварці
Іноді діти не хочуть їсти корисний сир в його основному вигляді. У цьому випадку можна зробити запіканку, надати їй красиву форму і прикрасити варенням.
Список продуктів:
- Сир — 12 кг;
- Молоко — 70 мл;
- Манна крупа — 0,1 кг;
- Цукор — 0,15 кг;
- Два яйця;
- Масло вершкове — 50 гр;
- Родзинки за смаком.
Як приготувати:
- Якщо сир великими шматочками, то можна обробити його за допомогою сита.
- В однорідну масу сиру додати курячий яйця, шматочок вершкового масла, ваніль і цукор-пісок. Все ретельно перемішати. Для цього можна використовувати міксер.
- У суміш насипати манку.
- Займайтеся своїми справами протягом 30 хвилин, а вся маса поки буде настоюватися. За цей час манна крупа розбухне, і обсяг пирога стане більше.
- Обмазати зсередини каструлю олію, щоб боки запіканки не вийшли занадто жирні, стінки чаші можна обсипати ще і панірувальними сухарями.
- Тісто викладаємо в посуд, включаємо режим «Випічка», ставимо таймер на 60 хвилин.
- Після того, як прозвучить сигнал, остудіть пиріг, а потім виймайте. Зверху можна прикрасити ягодами, або залити сметаною.
Без борошна і манки
Цей рецепт підійде тим, хто сидить на дієті, або кому протипоказані борошняні вироби. Пиріг від цього анітрохи не втрачає своїх корисних властивостей і смаку.
Компоненти:
- Сир — 0,25 кг;
- Вершки — 0,1 кг;
- Цукор — 50 гр;
- Два яйця;
- Вершкове масло;
- Щіпка ваніліну.
Кроки в приготуванні:
- Розбити яйця в окрему миску і відокремити жовтки від білків.
- В іншому посуді змішати сир, вершки (або молоко, якщо сир занадто сухий), жовтки і цукор. Все збити блендером до однорідної маси. Суміш має по своїй консистенції нагадувати сметану.
- Збити окремо білки до утворення пінки і поступово вливати в основну масу.
- Підготує належним чином чашу мультиварки, викласти в неї тісто.
- Поставити програму «Запікання». Час — 40 хвилин.
Рецепт приготування без яєць
Іноді хочеться приготувати що-небудь солодке, але на кухні немає одного з необхідних компонентів тіста, яєць. Сирна запіканка виходить ніжною і без курячих яєць, якщо дотримуватися певних правил.
Інгредієнти:
- Сир — 0,4 кг;
- Борошно першого сорту — 50 гр;
- Ванілін — 4 гр;
- Цукор — 75 г;
- Сода — 5 гр;
- Кефір — за смаком.
Покрокова інструкція:
- Грудочки сиру потрібно перетворити в однорідну масу. Для цього скористайтесь блендером. Якщо цієї кухонної техніки немає, то можна взяти звичайне сито. Не забудьте до його обробки додати потрібну кількість ваніліну.
- Після цього всипте туди ж борошно і цукор. Налийте трохи кефіру, щоб тісто стало більш рідким і м’яким. Все ретельно змішайте.
- В підготовлену форму для запікання мультиварці вилийте масу.
- У режимі меню виберіть пункт «Випічка», і встановіть таймер на 40 хвилин.
- Готовий пиріг можна прикрасити будь-яким способом на ваш смак: згущеним молоком, джемом, ягодами або фруктами.
З сиру з бананами в мультиварці
Побалуйте ваших діток домашнім десертом із бананами і сиром. Їм сподобається!
Необхідні продукти:
- Сир — 0,7 кг;
- Три яйця курячі;
- Цукор-пісок — 0,1 кг;
- Сметана — 80 гр;
- Манна крупа — 1 кг;
- Три банана;
- Ванілін — 4 гр;
- Вершкове масло і панірувальні сухарі — для змазування.
Спосіб приготування:
- Сир, курячі яйця, ванілін, манку і сметану покласти в одну посуд і перемішати з допомогою віночка. Щоб прискорити процес готування скористайтесь міксером. Залишити суміш на півгодини.
- Банани очистити і нашаткувати невеликими шматочками. Додайте їх в тісто і перемішайте.
- Обробіть чашу розумною кухонної техніки панірувальними сухарями і маслом.
- Покладіть в неї бананове тісто. Щоб маса лягла рівно, розрівняйте її столовою ложкою.
- Включити пункт «Випічка». Середній час приготування — 80 хвилин.
- Кількість часу залежить від того, скільки сиру ви додали в тісто.
- Поріжте на шматочки остиглу запіканку, додайте до неї шматочки лимона або полийте сметаною.
Варіант солодкого десерту з яблуками
Якщо набрид звичайний варіант з сиром, можна як начинки взяти яблука. Смак вийде з пікантною кислинкою.
Необхідні компоненти рецепту:
- Сир — 0,5 кг;
- Два середніх яблука;
- Цукор — 0,1 кг;
- Сметана — 80 гр;
- Вершкове масло;
- Шматочки розсипчастого печива — 2 шт;
- Два яйця.
Варіант приготування:
- У сирну масу розбити яйця, насипати цукор і манку, викласти сметану. Всі інгредієнти змішати.
- Яблука позбавити від шкірки, насіння і серцевини, порізати маленькими квадратиками. Додати до суміші компонентів.
- Подрібнити до крихт печиво. Обмазати Маслом стінки чаші для випічки і присипати їх печивом.
- Вилити тісто і розрівняти.
- Якщо залишилися ще яблука, можна почистити і порізати на дольки. Рекомендується викласти у формі пелюсток квітки зверху на тісто.
- Набираємо в меню програму «Випічка». Час поставити на 40-50 хвилин.
- Після завершення роботи мультиварки почекайте 10 хвилин, а потім діставайте пиріг.
- Верхню частину запіканки можна присипати цукровою пудрою, або налити вершки.
Шоколадно — твороженная запіканка
Щоб надати звичайному десерту вишуканість і особливий смак, застосовуйте в рецепті шоколад.
Необхідні інгредієнти:
- Шість курячих яєць;
- Сир — 1 кг;
- Цукровий пісок — 250 гр;
- Плитка молочного шоколаду — 100 гр;
- Вершки — 0,1 л;
- Крохмаль — 15 гр.
Спосіб приготування:
- В першу миску покладіть сир, до нього додайте цукор і яйця. Збийте з допомогою віночка вміст.
- В другу миску — шоколад, залийте вершками і шматочком вершкове масло. Беріть залізну посуд, так як її треба ставити на газ. Дочекайтеся, поки шоколадна маса розтопиться.
- Суміш з першої миски розділіть на дві частини. В першу додайте розтоплену шоколадку і насипте 9 грамів крохмалю. Все змішати.
- У другу частину додайте залишився продукт.
- Змащуємо стінки чаші мультиварки вершковим маслом.
- Далі по черзі викладаємо спочатку шоколадну масу в кількості двох столових ложок, а потім вершкову. Пропорції рівні. Пиріг повинен отримати забарвлення зебри.
- Ставте мультиварку на режим «Випічка». Час приготування — годину.
Легкий дієтичний рецепт в мультиварці
Щоб зробити корисний десерт ще й низькокалорійним, замість борошна можна застосовувати рис.
Список продуктів:
- Сир нежирний — 0,4 кг;
- Рис — 0,185 кг;
- Три яйця;
- Цукор — 50 гр;
- Молоко — 0,25 л;
- Цедра апельсина — 7 гр;
- Щіпка солі і ваніліну.
Як готується запіканка з сиру в мультиварці:
- Рис необхідно ретельно обробити, промивши під краном і заливши водою.
- Ставимо на газову плиту і варимо 30-35 хвилин.
- В цей час подрібнюємо сир в ситі.
- В інший посуд розбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо з допомогою міксера.
- З’єднуємо інгредієнти: сир, яйця, цедру апельсина, молоко і зварений остиглий рис. Насипаємо в масу сіль і ванілін.
- У підготовлену чашу вивалюємо готове однорідне тісто.
- Вибираємо режим випічки і ставимо таймер на 40 хвилин.
- Остигле блюдо дістати з мультиварки і прикрасити за бажанням.
З додаванням вівсянки
Вівсяні пластівці додадуть пирога великий обсяг і м’якість. До того ж, таке блюдо буде відрізнятися більш низькою калорійністю.
Вам знадобиться:
- Сир — 0,5 кг;
- Вівсянка — 135 гр;
- Кефір — 0, 25 л;
- Цукор — 0,1 кг;
- Кориця — 5 гр;
- Три яйця.
Послідовність дій:
- Спочатку рекомендується перекласти вівсянку в посуд, залити кефіром і залишити в теплому місці на 30 хвилин. В цей час пластівці напитаются рідиною і розбухнуть.
- В іншій мисці з’єднати цукровий пісок, яйця і сир.
- Додати туди вівсянку в кефірі і перемішати.
- У підготовлену чашу мультиварки викласти одним шаром масу тіста.
- Час — 1 година. Режим – «Запікання».
Запіканка з сиру з родзинками в мультиварці
Щоб додати більшої насолоди популярному яству, просто додайте в нього родзинки. Сир та родзинки — ідеальне поєднання.
Список продуктів:
- Сир — 500 гр;
- Три яйця;
- Манна крупа — 75 гр;
- Цукор — 75 г;
- Розпушувач тіста — 5 гр;
- Ванілін — 4 гр;
- Родзинки — 0,1 кг.
Покрокова інструкція рецепту:
- У миску розбити яйця і збити разом з цукром віночком до появи білої піни.
- В інший посуд розтерти сир, стежачи за тим, щоб не залишилися грудочки. Не забудьте насипати ванілін.
- В отриману масу всипати манну крупу, розпушувач тіста. Залишити головні інгредієнти на 15 хвилин.
- Родзинки промити під краном і просушити. Його останнім насипаємо в тісто.
- Підготувати чашу мультиварки. Розміщуємо готову масу.
- Включаємо техніку, натискаємо кнопку «Випічка», ставимо таймер на 35 хвилин. Остудіть страву перед подачею.
- Пиріг прикрасити цукровою пудрою, згущеним молоком, фруктами або ягодами.