Сирна запіканка в мультиварці – 7 приголомшливих рецептів!

Сирна запіканка вважається найбільш корисною і смачною серед подібних страв. Особливо вона подобається тим, хто в чистому вигляді сир не дуже любить. До того ж готувати сирну запіканку в мультиварці ще простіше і швидше, ніж звичайним способом.

Говорити про безумовну користь основного інгредієнта зайве. В сирі містяться усі необхідні для нормального росту і життєдіяльності організму компоненти. Особливо корисно їсти різні запіканки на основі сиру дітям. Адже у них є кальцій, магній і калій, різноманітні вітаміни та інші активні елементи, які практично не руйнуються завдяки приготування страви в мультиварці.

Дуже часто саме сирна запіканка виручає мам, коли надто примхливі діти не бажають їсти сир в чистому вигляді. Запіканки, приготовані в мультиварці, можна давати дитині вже у віці одного–двох років. До речі, в сирну виріб можна додавати й інші не менш корисні продукти. Причому не тільки солодкі фрукти і соковиті ягоди, але і овочі, які відмінно поєднуються з сиром, наприклад, морква, кабачки і т. д. При бажанні можна навіть зробити несолодке запіканку з зеленню і часником.

А щоб зацікавити малюка корисним стравою, потрібно лише включити фантазію. Наприклад, розфарбувати тісто какао, соками фруктів, ягід і овочів. Щоб зробити «смугасту» запіканку, потрібно попередньо розділити масу на дві або більше частин, пофарбувати кожну свій колір, а потім влити шарами в чашу мультиварки.

Не менше користі приносять запіканки з сиру і дорослим. Регулярне вживання цієї страви позитивно позначається на стані кісток, волосся, нігтів і шкіри. Активні компоненти страви сприяють нормалізації нервової і серцево–судинної системи, а при правильному підході це смачна страва навіть допомагає знизити вагу.

Особливо актуально включення запіканок з сиру в меню людей, що займаються спортом. Організм в цьому випадку отримує необхідну кількість білка і протеїну, при порівняно невеликій порції жирів. Найприємніше, що в мультиварку вже з вечора можна завантажити необхідні компоненти і встановивши потрібний режим, отримати з ранку свіже і корисне блюдо.

Приготовлена в мультиварці запіканка з сиру має лише один крихітний недолік. Її поверхня залишається блідою на вигляд. Зате боки і нижня сторона набуває красиву скоринку приємного коричневого відтінку. Тому подавати до столу виріб рекомендується в перевернутому стані. Крім того, поверхня можна залити шоколадом або будь-яким кремом, прикрасити збитими вершками або просто присипати цукровою пудрою.

У той же час використання цієї розумної техніки зводить до мінімуму ймовірність підгоряння запіканки. Мультиварка дозволяє без особливої побоювання експериментувати з додатковими і основними інгредієнтами. У будь-якому випадку запіканка виходить пишною і апетитною. Тим більше що готування напівфабрикату, тобто сирного тіста займе не більше 10-15 хвилин, а решту часу можна присвятити інших справах, не переживаючи, що виріб пригорить без нагляду або недопечется.

Головне під час процесу постаратися не шуміти поруч з технікою і не заглядати всередину до закінчення заради цікавості. І не поспішайте діставати готовий виріб – нехай воно трохи відпочине і зміцнитися. Цей крок дозволить уникнути осаджування занадто пишною і повітряної маси.

Сирна запіканка в мультиварці — рецепт з фото

Готувати сирну запіканку в мультиварці настільки просто, що залишається час на її прикраса і всілякі експерименти. Поверхня вироби можна прикрасити шоколадним, масляним або білковим кремом, зробити декор з шматочків фруктів і ягід. Це зробить страву ще привабливіше.

За бажанням можна трохи змінити основний склад страви. Наприклад, замість звичного цукру використовувати його замінник або згущене молоко, сметану, молоко або кефір замінити йогуртом, замість манки додати борошно або подрібнені кукурудзяні палички. До речі, єдиним недоліком сирної запіканки, зробленої в мультиварці, є деяка блідість вироби. Щоб додати йому цікавого кольору, можна використовувати какао або натуральні соки.

  • 400 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. манки
  • 2 ст. л. цукру;
  • щіпка солі для смакового контрасту;
  • трохи ваніліну для аромату;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ст. л. крохмалю.
Дивіться також:  Сирна запіканка в мікрохвильовці за 10 хвилин – 7 рецептів

Приготування:

Сир середньої зернистості викладіть в окрему миску. Вбийте пару яєць і добре пробийте обидва інгредієнта виделкою.

Додайте до маси крохмаль, цукор, ваніль, щіпку солі і манку. Ще раз активно перемішайте.

Змастіть мультиварочну чашу рослинним маслом. Викладіть в неї підготовлену масу.

Встановіть техніку в режим «Випічки» і на 45 хвилин забудьте про страву повністю. Кришку в цей час краще не відкривати.

Через зазначений термін акуратно дістаньте запіканку з чаші, перевернувши її на плоску тарілку. До речі, знизу виріб буде набагато темніше, ніж з верхньої сторони.

Сирна запіканка з манкою в мультиварці — покроковий рецепт фото

Сир настільки корисний продукт, що включати в меню рекомендується щодня. А щоб трохи урізноманітнити раціон, можна приготувати на сніданок або десерт смачну запіканку в мультиварці, користуючись підказками покрокового рецепта. Шматочок ситного виробу забезпечать силою і енергією на цілий день, доповнить обід і вечірній чай. До речі, можна поставити готувати запіканку в мультиварці і в цей час вдосталь поговорити з подругами, а пізніше пригостити їх низькокалорійним десертом.

  • 500 г середньо жирного (18%) сиру;
  • 3 ст. л. манки;
  • 3 середніх яйця;
  • 150 г цукру;
  • за смаком родзинки;
  • 50 г вершкового масла;
  • сода, оцет для гасіння.

Приготування:

  • В окремій ємності змішайте яйця і цукор, добре збивши суміш виделкою або міксером.
  • Щоб запіканка вийшла особливо пишною і повітряної процес збивання повинен тривати не менше п’яти хвилин. Це також забезпечить посилений «підйом» вироби.
  • Безпосередньо над сумішшю погасите оцтом, а краще лимонним соком соду. Додайте сир і порцію манки.
  • Ще раз пробийте масу міксером або виделкою. У першому випадку особливо не старайтеся, щоб залишити в масі легку зернистість, але повністю позбавити від великих грудочок.
  • Заздалегідь промийте і залийте окропом ізюм, через 10 хвилин злийте воду з трохи набряклих ягід і обсушіть їх. Введіть в сирне тісто.
  • Використовуючи суворо ложку, легенько перемішайте масу, щоб розподілити по всьому об’єму родзинки.
  • Змастіть чашу мультиварки шматочком вершкового масла.
  • Викладіть сирне тісто, разравняв його поверхню.
  • Встановіть пристрій у стандартний режим «випічки» на одну годину. Після повного закінчення програми, відкрийте мультиварку і огляньте запіканку. Якщо її боки недостатньо зарум’янилися, то печіть виріб ще 10-20 хвилин.

Смачна сирна запіканка без борошна і манки — фото рецепт

Приготовлена в мультиварці сирна запіканка без перебільшення стане самим улюбленим сімейним стравою, особливо якщо готувати виріб без додавання таких інгредієнтів як манка або борошно. До речі, подібна запіканка ідеально підходить для дитячого меню і виходить особливо ніжною і повітряної. Для підготовки сирного тіста краще всього використовувати звичайний віночок або технічний пристрій з відповідною насадкою.

  • 400 г нежирного (9%) досить гладкого сиру;
  • 7 ст. л. цукру;
  • 4 яйця;
  • 4 ст. л. родзинок;
  • трохи солі, щоб відтіняти смак сиру;
  • 2 ст. л. сметани;
  • щіпка порошку ванілі;
  • 2 ст. л. масла рослинного;
  • 2 ст. л. крохмалю.

Приготування:

  • Акуратно відокремте жовтки від білків. В останні додайте буквально чайну ложечку холодної води і подрібніть міксером до утворення піни. При цьому невеликими порціями вводите цукровий пісок.
  • У миску з жовтками, додайте сир, сметану, ванильку, крохмаль і сіль.
  • Збийте масу міксером, поки не вийде кремоподобная суміш.
  • Обережно введіть її у збиті білки і, заважаючи ложкою, додайте промитий і злегка набряклий в окропі родзинки.
  • Повинна вийти пишна і дуже легка маса.
  • Викладіть її в добре змащену рослинним маслом мультиварочную чашу. Встановіть програму «Випічка» на 45 хвилин.
  • Після того, як процес завершиться, виріб не виймайте, а дайте йому відпочити в мультиварці ще деякий час (10-15 хвилин).
  • Після цього сміливо подавайте готову запіканку з сиру зі сметаною або згущеним молоком.
Дивіться також:  Запіканка з сиру в духовці — 11 рецептів

Сирна запіканка в мультиварці для дітей

Коли діти навідріз відмовляються їсти сир, мамам доводиться вдаватися до різних хитрощів і готувати з нього різні страви. На допомогу приходить звичайна мультиварка, яка дозволяє готувати смачні сирні запіканки з різними додатковими інгредієнтами (родзинками, свіжими фруктами і навіть овочами). У складі смачної запіканки із сиру навіть противна морквина виявиться смачною!

Але тут є ще один секрет. Дуже часто діти погоджуються їсти тільки ті страви, до яких вони звикли в дитячому саду. Оригінальний рецепт покроково розповість, як приготувати сирну запіканку спеціально для діток з дитсадкового методом. Тим більше, що робити її не складніше, ніж будь-яку іншу.

  • 500 г сиру;
  • ½ Ст. цукру;
  • 50 мл холодного молока;
  • 100 г сирої манки;
  • 2 яйця;
  • 50 г (шматочок) вершкового масла.

Приготування:

  • Олію заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно трохи размягчилось, але не розтануло.
  • У глибокій мисці з’єднайте сир та інші компоненти, включаючи м’яке масло. Розмішайте суміш до однорідного стану.
  • Дайте настоятися тесту з сиру близько півгодини, щоб сира манка трохи розбухла.
  • Внутрішню поверхню чаші від мультиварки рясно змастіть будь-яким маслом і трохи притрусіть манною крупою.
  • Перекладіть в неї сирну масу, разравняв поверхню.
  • Випікайте близько 45 хвилин в стандартному режимі випічки.
  • Після звукового сигналу відкрийте кришку, дайте виробу трохи охолонути і через 10 хвилин виймайте.

Запіканка з сиром в мультиварці без яєць

За бажанням можна зробити сирну запіканку в мультиварці і без яєць. Докладний рецепт неодмінно стане в нагоді в той момент, коли в холодильнику не випадково виявиться цього інгредієнта. Тим не менш без яєць виріб виходить не менш смачною, ситною і особливо корисним. Дуже важливо дати запіканці добре вистоятися, щоб вона не осіла. Якщо є бажання, то в запіканку можна покласти трохи свіжих фруктів, нарізані невеликими шматочками.

  • 450 г маложирного (не більше 9%) сиру;
  • 150 г среднежирной (20%) сметани;
  • 300 мл кефіру;
  • 1 ст. сирої манки;
  • 1 ч. л. гашеного лимонним соком соди;
  • 2 ст. л. цукру;
  • для щіпка порошку аромату ванілі.

Приготування:

  • У глибокій мисці з’єднайте сир і сметану. Добре перемішайте до отримання однорідного стану.
  • Всипте весь цукор і ванілін, продовжуючи вимішувати, введіть частинами сиру манну крупу. В самому кінці погашену соду.
  • Для збивання використовуйте міксер або блендер, щоб розбити всі грудочки. Потім залиште підготовлене тісто на 30 хвилин.
  • Всю внутрішню поверхню чаші від мультиварки промажте маслом (за бажанням рослинним або вершковим). Викладіть настоявшуюся масу і випікайте рівно годину у відповідному режимі.
  • Після повної готовності виробу, дайте йому відпочити ще 20 хвилин при відкритій кришці. І тільки після цього виймайте з мультиварки.

Сирна запіканка з бананами або яблуками в мультиварці — дуже смачний рецепт

Навіть таке приголомшливо смачне блюдо як сирна запіканка в один прекрасний момент може набриднути. І тоді можна досхочу поекспериментувати, додавши до основних інгредієнтів наповнювачі по своєму смаку. Це можуть бути будь-які ягоди фрукти або сухофрукти. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені або навіть консервовані, попередньо лише відцідити зайвий сік. Наступний рецепт докладно розповість, як зробити в мультиварці сирну запіканку з бананами або ж яблуками.

  • близько 600 р сиру (трохи більше 3 пачок) малої жирність (1.8%);
  • 3 великих яйця;
  • 1/3 або ½ ст. сирої манки;
  • ½ Ст. цукру;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 2 банана або яблука;
  • трохи фруктів або ягід для прикраси;
  • шматочок вершкового масла для змащування чаші.

Приготування:

  • Мультиварочную чашу промажте маслом приблизно на половину висоти і обсипте поверхню манкою (близько 1 ст. л.).
  • В підходящу ємність вбийте яйця і додайте цукор. Використовуючи блендер, звичайний віночок або міксер пробийте суміш до пишної однорідності.
  • Введіть заздалегідь протертий крізь сито сир, розпушувач і ванільний цукор. Додати манку. Її кількість може дещо варіюватися від початкової вологості сиру. Чим він сухіше, тим менше знадобиться крупи і навпаки. У результаті повинна вийти маса, по густоті нагадує сметану. Якщо суміш виходить дуже густий, то можна додати ще одне яйце.
  • Половину сирного тіста влийте в чашу. Банани наріжте шайбами товщиною 5 мм, а яблука приблизно такими ж шматочками. Розкладіть фрукти довільним шаром, вдавлюючи їх лише злегка.
  • Зверху залийте другою частиною тіста. Розрівняйте поверхню лопаткою і за бажанням прикрасьте її. Для цього можна використовувати свіжі або морожені вишні, шматочки персиків, абрикосів, родзинки.
  • Встановіть режим «Випічка» приблизно на 50-60 хвилин і випікати, не відкриваючи кришку. Щоб перевірити готовність виробу, доторкніться до поверхні лопаткою або просто пальцем. Якщо слідів на ній не залишиться, то запіканка готова. У зворотному випадку продовжите випікання ще на 10 хвилин.
  • Щоб без особливих проблем дістати запіканку з чаші, відокремте силіконової або дерев’яною лопаткою її краю від стінок. Підставте тарілку і переверніть чашу. А потім використовуючи ще одну тарілку, переверніть назад, щоб фруктовий декор опинився зверху.
Дивіться також:  Сирна запіканка в мультиварці – 11 рецептів з манкою, сиром

Як приготувати сирну запіканку в мультиварці – відео

Оригінальний рецепт докладно розповість, як приготувати сирну запіканку, використовуючи мультиварку, і дасть кілька корисних порад. Готовий виріб стане ще смачнішим і привабливішим, якщо залити його шоколадною глазур’ю.

  • 500 г жирного краще домашнього сиру;
  • 200 г цукру;
  • 100 г вершкового масла для тіста;
  • ще трохи для змазування;
  • 2 ст. л. манної крупи;
  • 4 великих яйця;
  • за бажанням 100 г родзинок;
  • трохи ванілі або цукру з ароматом.

Для глазурі:

  • 1 ст. л. вершків;
  • 2 ст. л. какао;
  • приблизно стільки ж вершкового масла;
  • 3 ст. л. цукру або пудри.

Приготування:

  • Сир перед приготуванням страви обов’язково протріть крізь дрібне сито, подрібніть блендером або ж просто розітріть виделкою. Це забезпечить готовому виробу гладкість, але залишити легку зернистість.
  • У сир введіть розм’якшене масло і збийте. Власне саме короткочасне збивання після додавання кожного інгредієнта забезпечить особливо пишну і повітряну структуру готового виробу.
  • Додайте яйця і ще раз пробийте. За бажанням і якщо дозволяє час, можна розділити білки і жовтки, збити їх окремо, а потім з’єднати з сиром.
  • Введіть цукор з ванількою і збивайте масу, поки він повністю не розчиниться.
  • Тепер додайте манку і родзинки. Останній можна замінити шоколадною крихтою, невеликими шматочками апельсина, курагою і будь-яким іншим наповнювачем. Від цього готову страву тільки виграє.
  • Щоб манка добре розбухла, дайте творожному тісту відпочити протягом 20-30 хвилин.
  • Рясно промажте казанок мультиварки вершковим маслом, щоб шар був добре помітний. Це дозволить дістати готовий виріб швидко і без пошкоджень.
  • Залийте вистояла тісто, акуратно розрівняйте верх і поставте казанок в мультиварку. Випікайте 50 хвилин в стандартному режимі «Випічки».
  • Щоб виріб вийшло особливо пишним і буквально дихаючим, ні в якому разі не відкривайте під час процесу кришку. Після повного приготування переведіть режим Підтримання тепла» і дайте настоятися запіканці протягом 30-60 хвилин.
  • В цей час займіться приготуванням шоколадної глазурі. Для чого в какао додайте вершки і цукор або пудру, що краще. На вкрай малому газу доведіть до кипіння. Коли суміш трохи охолоне, додайте шматочок м’якого вершкового масла і активно пробийте до його з’єднання з основною масою.
  • Дістаньте чашу з мультиварки, накрийте її плоскою тарілкою і швидко переверніть. Так сирна запіканка не отримає пошкоджень і залишиться повністю цілою.
  • Залийте шоколадною глазур’ю, рівномірно розмазуючи її по поверхні і боків. Приберіть остигле виріб в холодильник ще на годину для повного застигання.

Використовуючи основний рецепт можна змінювати інгредієнти на свій розсуд, щораз отримуючи нове блюдо.