Сирна запіканка з яблуками – всіма улюблене блюдо, яке ідеально підходить для сніданку.
Але крім базового рецепту є й інші, які теж варто спробувати.
Різноманітні яблучні запіканки можуть стати відмінним десертом до вечірнього чаювання або солодким частуванням для неочікуваних гостей.
Класична сирна запіканка з яблуками в духовці
Простий рецепт зі стандартним набором інгредієнтів.
Необхідні продукти:
- ложка вершкового масла;
- два яблука;
- три ложки манки;
- близько 800 грам сиру;
- три яйця;
- 50 грам цукру;
- цедра лимона;
- 2 г ваніліну.
Процес приготування:
- Із зазначеної кількості яєць прибрати один жовток, все інше перебити, з’єднавши з цукром.
- В іншій ємності з’єднуємо ванілін з манкою, перетертим сиром і лимонною цедрою. Сюди ж вливаємо яєчну масу і все гарненько вимішуємо.
- Готуємо форму для випічки. Обов’язково натираємо її деякою кількістю масла і розподіляємо зверху половину сирного тіста.
- Яблука звільняємо від шкірки і насіння, укладаємо їх на сир і покриваємо зверху другою частиною тіста.
- Запіканку промазуємо збитим жовтком і доводимо до готовності в гарячій духовій шафі. Тримаємо десерт не менше півгодини при 180 градусах.
Готуємо з додаванням гарбуза
Запіканка з гарбузом та яблуками – дуже смачна випічка, в якій відмінно поєднуються всі компоненти, а особливу, пряну нотку надає кориця.
Необхідні продукти:
- кориця і ванілін;
- дві ложки манки;
- близько 400 г сиру;
- 50 г цукрового піску;
- два яйця;
- 300 г очищеної гарбуза;
- яблуко;
- приблизно 30 г вершкового масла.
Процес приготування:
- Гарбуз нарізаємо невеликими брусочками і відварюємо до м’якості.
- Поки триває цей процес, готуємо сир, добре його переминаем і з’єднайте з яйцями, ваніліном, крохмалем і цукром.
- Готову гарбуз перетворюємо у пюре за допомогою блендера або комбайна. Додаємо до неї манку і трохи цукру, даємо якийсь час постояти, щоб крупа набухла.
- Яблука очищаємо від шкірки, викладаємо на сковороду, присипаємо корицею і обсмажуємо пару хвилин.
- В блюдо для випікання поміщаємо гарбузову масу, зверху неї розподіляємо яблука і завершуємо всі сирною сумішшю. Тримаємо цю неймовірну смакоту в духовці при 200 градусах приблизно півгодини.
В мультиварці
Сирна запіканка з яблуками в мультиварці виходить високою, пишною, чимось схожою на пиріг.
Вона обов’язково сподобається дітям і, можливо, стане улюбленим сніданком для всієї родини.
Необхідні продукти:
- два яблука;
- три ложки манки;
- ванілін і кориця за своїм бажанням;
- близько 400 г жирного сиру;
- 130 г цукрового піску;
- два яйця.
Процес приготування:
- У глибокий посуд помістіть сир, манку, цукор-пісок, ванілін і вбийте яйця. Все ретельно змішайте міксером.
- До отриманої маси додаємо попередньо очищені від жорсткої шкірки і серцевини, нарізані яблука.
- Чашку мультиварки покриваємо тонким шаром масла і вливаємо сирне тісто, яке тримаємо трохи менше години в режимі «Випічка». По завершенню програми, даємо пирога ще 5-10 хвилин настоятися.
Дієтичний рецепт приготування
Молочні продукти особливо рекомендують вживати спортсменам і тим, хто худне, а це значить, що дієтична запіканка з фруктів та сиру може стати хорошим доповненням до раціону.
Необхідні інгредієнти:
- три яйця;
- дві ложки сметани;
- одне яблуко;
- півкілограма нежирного сиру;
- три ложки манки;
- 30 грам цукру.
Процес приготування:
- Яйця поділяємо на складові. Жовтки з’єднайте з сиром, сметаною і манкою. Суміш залишаємо на кілька хвилин, тому що крупа повинна набрякнути
- В цей час білки збиваємо з цукром, доводимо до піни з допомогою міксера і викладаємо до сиру.
- Фрукт очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і ділимо на дві частини. Одну нарізаємо тонкими смужками і додаємо до тіста, а другу ріжемо часточками.
- Форму, в якій буде дбати запіканка, заправляємо олією. Поверх нього виливаємо тісто, красиво прикрашаємо шматочками яблука і посипаємо їх цукром.
- Доводимо страву до готовності в розігрітій духовці протягом 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Запіканка з яблуками, манкою і сиром
Корисне, ситне блюдо, яким можна порадувати свою сім’ю на сніданок або вечерю.
Необхідні продукти:
- три ложки манки;
- два яйця;
- три яблука;
- близько 500 грам сиру;
- 60 грам цукру;
- 50 грамів топленого масла;
- ванілін на свій смак.
Процес приготування:
- Готуємо дві ємності. В одну поміщаємо сир і добре його перетираємо. В іншій мисці змішуємо жовтки з цукром, так само перетираємо їх і викладаємо отриману масу до сиру. Вливаємо олію.
- Туди ж додаємо ванілін і манку, ретельно все перемішуємо до однорідної консистенції.
- Залишилося тільки збити білки і влити їх в суміш.
- В обрану форму кладемо половину сирного тіста, покриваємо його попередньо очищеними і нарізаними яблуками, заливаємо все залишками суміші.
- Тримаємо запіканку в духовці при 180 градусах приблизно 25 хвилин.
З бананами
Запіканка з бананом та яблуком напевно стане вашим улюбленим блюдом, адже в ній окрім смачних фруктів, є ще й сир, який створює з ними неймовірно смачний тандем.
Необхідні продукти:
- 60 грам цукру;
- два яйця;
- 450 грам сиру;
- один банан і яблуко;
- 70 грам манки;
- маленька ложка соди.
Процес приготування:
- У комбайні або просто в глибокій мисці перемішуємо яйця, манку, сир і цукор.
- В отриману масу викладаємо поламаний або нарізаний стиглий банан, очищене від шкірки і подрібнене яблуко. Перетворюємо все в однорідну рідковату суміш.
- Вливаємо її у форму і відправляємо в гарячий духовий шафа на 40 хвилин, встановивши нагрівання на 180 градусів.
З сухофруктами
Нижче наведено рецепт легкого страви без цукру і борошна. Воно не тільки смачно, але і надзвичайно корисно завдяки цілому букету містяться в ньому фруктів і, звичайно, сиру.
Необхідні продукти:
- яйце;
- 5 грам масла;
- 460 грам сиру;
- три ложки манки;
- 120 грам сметани;
- два яблука;
- ложка кориці;
- сухофрукти на свій смак;
- дві ложки меду.
Процес приготування:
- З’єднуємо сир, сметану і яйце. Всі перетираємо за допомогою вилки і додаємо в отриману масу манку з медом. Перемішуємо.
- У форму для приготування викладаємо почищені і нарізані часточками яблука, покриваємо частиною тіста.
- Потім розподіляємо шар сухофруктів, який заливаємо рештою сирною масою. І все притрушиваем корицею.
- Доводити десерт до готовності потрібно в розігрітій духовці не менше 40 хвилин при температурі 220 градусів.
Варіант з вівсяними пластівцями типу «Геркулес»
Запіканка з пластівцями виходить досить твердої, але смачною як в холодному вигляді, так і в гарячому.
Необхідні продукти:
- 60 грамів «геркулеса»;
- 250 грам сиру;
- два яйця;
- ложка соди;
- три яблука;
- ванілін і кориця на свій смак;
- 30 грам вершкового масла;
- 40 грам манки;
- близько 100 грам цукру.
Процес приготування:
- Для початку поділяємо яйця на частини. Жовтки змішайте з сиром і перетерти, всипати ванілін і цукор.
- У цю суміш додаємо «геркулес», соду і манку. Усе ретельно вимішуємо.
- Залишилося тільки почистити і натерти яблука, злегка присипати їх корицею і викласти на тісто.
- Масу залиште хвилин на 15 в спокої, щоб крупи розбухнули. Поки йде процес, можна включити прогріватися духова шафа, виставивши температурний режим на 180 градусів.
- Через відведений час, вливаємо до тесту ще й добре збиті до піни білки.
- Форму промазуємо маслом, викладаємо на неї те, що вийшло, і доводимо до готовності протягом 30 хвилин. Якщо цього здалося мало, дивіться на зовнішній вигляд запіканки — зверху неї повинна утворитися красива жовта скоринка.