Сирна запіканка з яблуками – 8 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Сирна запіканка з яблуками – всіма улюблене блюдо, яке ідеально підходить для сніданку.

Але крім базового рецепту є й інші, які теж варто спробувати.

Різноманітні яблучні запіканки можуть стати відмінним десертом до вечірнього чаювання або солодким частуванням для неочікуваних гостей.

Класична сирна запіканка з яблуками в духовці

Простий рецепт зі стандартним набором інгредієнтів.

Необхідні продукти:

  • ложка вершкового масла;
  • два яблука;
  • три ложки манки;
  • близько 800 грам сиру;
  • три яйця;
  • 50 грам цукру;
  • цедра лимона;
  • 2 г ваніліну.

Процес приготування:

  • Із зазначеної кількості яєць прибрати один жовток, все інше перебити, з’єднавши з цукром.
  • В іншій ємності з’єднуємо ванілін з манкою, перетертим сиром і лимонною цедрою. Сюди ж вливаємо яєчну масу і все гарненько вимішуємо.
  • Готуємо форму для випічки. Обов’язково натираємо її деякою кількістю масла і розподіляємо зверху половину сирного тіста.
  • Яблука звільняємо від шкірки і насіння, укладаємо їх на сир і покриваємо зверху другою частиною тіста.
  • Запіканку промазуємо збитим жовтком і доводимо до готовності в гарячій духовій шафі. Тримаємо десерт не менше півгодини при 180 градусах.

Готуємо з додаванням гарбуза

Запіканка з гарбузом та яблуками – дуже смачна випічка, в якій відмінно поєднуються всі компоненти, а особливу, пряну нотку надає кориця.

Необхідні продукти:

  • кориця і ванілін;
  • дві ложки манки;
  • близько 400 г сиру;
  • 50 г цукрового піску;
  • два яйця;
  • 300 г очищеної гарбуза;
  • яблуко;
  • приблизно 30 г вершкового масла.

Процес приготування:

  • Гарбуз нарізаємо невеликими брусочками і відварюємо до м’якості.
  • Поки триває цей процес, готуємо сир, добре його переминаем і з’єднайте з яйцями, ваніліном, крохмалем і цукром.
  • Готову гарбуз перетворюємо у пюре за допомогою блендера або комбайна. Додаємо до неї манку і трохи цукру, даємо якийсь час постояти, щоб крупа набухла.
  • Яблука очищаємо від шкірки, викладаємо на сковороду, присипаємо корицею і обсмажуємо пару хвилин.
  • В блюдо для випікання поміщаємо гарбузову масу, зверху неї розподіляємо яблука і завершуємо всі сирною сумішшю. Тримаємо цю неймовірну смакоту в духовці при 200 градусах приблизно півгодини.
Дивіться також:  Сирна запіканка без яєць – 8 рецептів

В мультиварці

Сирна запіканка з яблуками в мультиварці виходить високою, пишною, чимось схожою на пиріг.

Вона обов’язково сподобається дітям і, можливо, стане улюбленим сніданком для всієї родини.

Необхідні продукти:

  • два яблука;
  • три ложки манки;
  • ванілін і кориця за своїм бажанням;
  • близько 400 г жирного сиру;
  • 130 г цукрового піску;
  • два яйця.

Процес приготування:

  • У глибокий посуд помістіть сир, манку, цукор-пісок, ванілін і вбийте яйця. Все ретельно змішайте міксером.
  • До отриманої маси додаємо попередньо очищені від жорсткої шкірки і серцевини, нарізані яблука.
  • Чашку мультиварки покриваємо тонким шаром масла і вливаємо сирне тісто, яке тримаємо трохи менше години в режимі «Випічка». По завершенню програми, даємо пирога ще 5-10 хвилин настоятися.

Дієтичний рецепт приготування

Молочні продукти особливо рекомендують вживати спортсменам і тим, хто худне, а це значить, що дієтична запіканка з фруктів та сиру може стати хорошим доповненням до раціону.

Необхідні інгредієнти:

  • три яйця;
  • дві ложки сметани;
  • одне яблуко;
  • півкілограма нежирного сиру;
  • три ложки манки;
  • 30 грам цукру.

Процес приготування:

  • Яйця поділяємо на складові. Жовтки з’єднайте з сиром, сметаною і манкою. Суміш залишаємо на кілька хвилин, тому що крупа повинна набрякнути
  • В цей час білки збиваємо з цукром, доводимо до піни з допомогою міксера і викладаємо до сиру.
  • Фрукт очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і ділимо на дві частини. Одну нарізаємо тонкими смужками і додаємо до тіста, а другу ріжемо часточками.
  • Форму, в якій буде дбати запіканка, заправляємо олією. Поверх нього виливаємо тісто, красиво прикрашаємо шматочками яблука і посипаємо їх цукром.
  • Доводимо страву до готовності в розігрітій духовці протягом 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Дивіться також:  Сирно-морквяна запіканка – 7 рецептів

Запіканка з яблуками, манкою і сиром

Корисне, ситне блюдо, яким можна порадувати свою сім’ю на сніданок або вечерю.

Необхідні продукти:

  • три ложки манки;
  • два яйця;
  • три яблука;
  • близько 500 грам сиру;
  • 60 грам цукру;
  • 50 грамів топленого масла;
  • ванілін на свій смак.

Процес приготування:

  • Готуємо дві ємності. В одну поміщаємо сир і добре його перетираємо. В іншій мисці змішуємо жовтки з цукром, так само перетираємо їх і викладаємо отриману масу до сиру. Вливаємо олію.
  • Туди ж додаємо ванілін і манку, ретельно все перемішуємо до однорідної консистенції.
  • Залишилося тільки збити білки і влити їх в суміш.
  • В обрану форму кладемо половину сирного тіста, покриваємо його попередньо очищеними і нарізаними яблуками, заливаємо все залишками суміші.
  • Тримаємо запіканку в духовці при 180 градусах приблизно 25 хвилин.

З бананами

Запіканка з бананом та яблуком напевно стане вашим улюбленим блюдом, адже в ній окрім смачних фруктів, є ще й сир, який створює з ними неймовірно смачний тандем.

Необхідні продукти:

  • 60 грам цукру;
  • два яйця;
  • 450 грам сиру;
  • один банан і яблуко;
  • 70 грам манки;
  • маленька ложка соди.

Процес приготування:

  • У комбайні або просто в глибокій мисці перемішуємо яйця, манку, сир і цукор.
  • В отриману масу викладаємо поламаний або нарізаний стиглий банан, очищене від шкірки і подрібнене яблуко. Перетворюємо все в однорідну рідковату суміш.
  • Вливаємо її у форму і відправляємо в гарячий духовий шафа на 40 хвилин, встановивши нагрівання на 180 градусів.

З сухофруктами

Нижче наведено рецепт легкого страви без цукру і борошна. Воно не тільки смачно, але і надзвичайно корисно завдяки цілому букету містяться в ньому фруктів і, звичайно, сиру.

Дивіться також:  Сирна запіканка в мультиварці – 7 приголомшливих рецептів!

Необхідні продукти:

  • яйце;
  • 5 грам масла;
  • 460 грам сиру;
  • три ложки манки;
  • 120 грам сметани;
  • два яблука;
  • ложка кориці;
  • сухофрукти на свій смак;
  • дві ложки меду.

Процес приготування:

  • З’єднуємо сир, сметану і яйце. Всі перетираємо за допомогою вилки і додаємо в отриману масу манку з медом. Перемішуємо.
  • У форму для приготування викладаємо почищені і нарізані часточками яблука, покриваємо частиною тіста.
  • Потім розподіляємо шар сухофруктів, який заливаємо рештою сирною масою. І все притрушиваем корицею.
  • Доводити десерт до готовності потрібно в розігрітій духовці не менше 40 хвилин при температурі 220 градусів.

Варіант з вівсяними пластівцями типу «Геркулес»

Запіканка з пластівцями виходить досить твердої, але смачною як в холодному вигляді, так і в гарячому.

Необхідні продукти:

  • 60 грамів «геркулеса»;
  • 250 грам сиру;
  • два яйця;
  • ложка соди;
  • три яблука;
  • ванілін і кориця на свій смак;
  • 30 грам вершкового масла;
  • 40 грам манки;
  • близько 100 грам цукру.

Процес приготування:

  • Для початку поділяємо яйця на частини. Жовтки змішайте з сиром і перетерти, всипати ванілін і цукор.
  • У цю суміш додаємо «геркулес», соду і манку. Усе ретельно вимішуємо.
  • Залишилося тільки почистити і натерти яблука, злегка присипати їх корицею і викласти на тісто.
  • Масу залиште хвилин на 15 в спокої, щоб крупи розбухнули. Поки йде процес, можна включити прогріватися духова шафа, виставивши температурний режим на 180 градусів.
  • Через відведений час, вливаємо до тесту ще й добре збиті до піни білки.
  • Форму промазуємо маслом, викладаємо на неї те, що вийшло, і доводимо до готовності протягом 30 хвилин. Якщо цього здалося мало, дивіться на зовнішній вигляд запіканки — зверху неї повинна утворитися красива жовта скоринка.

Прокрутка до верху