Сирне печиво — трикутники – це не тільки смачний, але і корисний десерт. Адже сир є джерелом кальцію, який так необхідне дітям. В печиво сир добре замаскований під ласощі і дітлахи із задоволенням його їдять.
Класичне сирне печиво «Трикутники»
Для приготування «Трикутників», так улюблених з дитинства, знадобляться продукти:
- 170 г борошна;
- половинка ч. л. розпушувача;
- сир – 250 г;
- кухонна сіль – щіпка;
- слив. олія – 0,1 кг;
- 4 ст. ложки цукру.
Потрібно сир посолити і добре розім’яти. Додаємо до сиру масло і перемішуємо. У масу з сиру вводимо просіяне борошно з розпушувачем. Тісто замішуємо і відправляємо на 2 години на холод. Після закінчення цього часу, дістаємо тісто з холоду і отогреваем при кімнатній температурі. Тісто розкочуємо тонким шаром і вирізаємо рівні кола з допомогою склянки (9-10 см в діаметрі). Один бік кружечка занурюємо в цукор і складаємо навпіл. Повторюємо процедуру, щоб вийшов трикутник. Трохи стискаємо форму, щоб відбулося склеювання і ще раз занурюємо в цукор. Розкладаємо печиво на добре змащеному олією деку. Можна скористатися силіконовим килимком або пергаментом. Духову шафу слід розігріти до 200 С і випікати близько 25 хвилин.
Рецепт приготування з цукром
Є безліч варіацій сирного печива. Сирне печиво-трикутники з цукром виходять особливо ніжними і соковитими.
Підготуємо інгредієнти:
- 480 г борошна;
- кухонна сіль – щіпка;
- 0,4 кг жирного сиру;
- половинка ч. л. соди;
- слив. масло – 0,2 кг;
- 50 грам цукру.
Покрокове приготування полягає в наступному:
- Добре збити В блендері сир, сіль, олія. Сюди ж додаємо борошно (просіяне) з содою. Для додання тесту аромату можна додати ваніль.
- Отримане тісто розкачуємо до 3 мм, нарізаємо на трикутні пластинки.
- Кожну заготовку обсипаємо невеликою кількістю цукру. Зверху також притрушиваем цукром.
- Трикутники викладаємо на деко, вистелений пергаментним папером. Готуємо в духовій шафі 20 хвилин при температурі 180 С.
Рекомендується не виймати вироби 5 хвилин після відключення духовки, це дозволяє випічці остигати поступово, а не різко.
Рада! Для сирного печива потрібно вибирати сир без кислинки, інакше потрібно буде додавати цукор в тісто.
Як зробити печиво на сковороді
Приготувати печиво трикутники швидко і при цьому вони будуть ніжними і м’якими.
Нам знадобиться:
- 2 яйця;
- жирний сир – 0,2 кілограма;
- щіпка солі;
- 1 ч. л. розпушувача;
- цукор – 3 ст. ложки;
- 5 ст. л. борошна пшеничного;
- масло;
- ваніль.
Замішуємо тісто з усіх підготовлених інгредієнтів. Викладаємо ложкою невеликі порції на розігріту сковороду. При викладанні слід враховувати, що печиво при випіканні збільшується в розмірах. Смажимо до утворення рум’яної кірочки і перевертаємо. Готові вироби рекомендується викладати на паперову серветку для видалення зайвої олії. Зверху посипати цукром або пудрою.
Дуже ніжні сирні «Трикутники»
Печиво з сиру виходять настільки ж смачними і на сковорідці.
Інгредієнти для випікання десерту:
- сир і борошно – по 0,2 кілограма;
- сметана – 4 ст. ложки;
- слив. масло – 50 г;
- яйце – 1 шт.;
- трохи цукру.
Змішуємо всі необхідні складові. Повинно вийти досить круте тісто. Залишаємо його на 15 хвилин, щоб «відпочило». Розкачуємо до товщини 2 мм Вирізаємо склянкою кружечки, або формуємо вручну. По краю слід пройтися вилкою для формування зазубрин. Складаємо кружечки вчетверо, виходять трикутники. Викладаємо їх на розігріту сковороду з маслом. Смажимо з кожного боку по 3-4 хвилини. Печиво смачно в гарячому, і в холодному вигляді.
З додаванням родзинок і цукат
Сирне печиво чудово поєднується з різними начинками, наприклад, цукатами, родзинками. Ось один з таких рецептів.
Підготуємо необхідні продукти:
- одне яйце;
- 8 великих ложок борошна;
- сир жирний (9%) – 0,2 кілограма;
- 2 ст. л. цукру;
- по 50 г цукат і родзинок;
- 80 г слив. масла;
- сода – половина ч. л.;
- ваніль – щіпка.
Замішуємо разом сир, ваніль, звичайний цукор, розм’якшене масло. Родзинки слід залити водою на 5 хвилин. Промиваємо і зливаємо зайву воду. Всипаємо цукати і родзинки в тісто, додаємо гашене водою соду. Ретельно все перемішуємо, щоб цукати і родзинки рівномірно розподілилися. Насипаємо в тісто борошно і замішуємо м’яке тісто. Отримане тісто розкачуємо товщиною близько 4 мм Формуємо з пласта кола з допомогою склянки (або будь-які інші форми). Викладаємо її на деко, вистелене пергаментів, і відправляємо в розігріту духовку до 180 С на 20 хвилин. Солодкі вироби з цукатами та родзинками готові.
З горіхами
Печиво з сиру з горіхами порадує багатьох не тільки своєю ніжною структурою, але і хрусткою частинкою. Іноді цей рецепт використовують в якості «філософського» печива з записками-пророцтвами.
- борошно біла – 350 г;
- слив. масло – 0,2 кілограма;
- яйця курячі – 2 шт.;
- 0,2 кілограма сиру;
- по 0,1 кілограма горіхів і цукру.
Для початку відокремлюємо білки від жовтків. Сир перетираємо з жовтками, підталим маслом, половиною цукру і борошном. Виходить трохи липковатое тісто. Для зниження рівня липкості, його потрібно помістити на деякий час в холод. Окремо збиваємо білки і всипаємо в піну цукор, що залишився. Горіхи перед використанням треба добре перемолоти (кавомолка, блендер). Остигле тісто розкочуємо тонким шаром, покриваємо білковою піною і притрушиваем горіхами. Далі пласт скручуємо в рулет і розрізаємо впоперек на невеликі шматочки (2 см). Викладаємо вироби на деко і ставимо в розігріту до 180 С духовку. Готове печиво за бажанням присипаємо пудрою.
Без яєць
Відсутність в рецепті яєць анітрохи не позначається на смакових якостях сирного печива.
Приготуємо оригінальний економний десерт:
- 1 стакан білого борошна;
- сир жирний – 120 г;
- 150 г коричневого цукру;
- 0,1 кг масла злив.
Всі зазначені інгредієнти змішуємо (крім цукру) і відкладаємо тісто на холод приблизно на 50 хвилин. Охолоджене тісто розкочуємо тонким шаром і з допомогою склянки вирізаємо кружечки. Потім у цукор, звертаємо вдвічі. Ще раз вмочаємо одну сторону в коричневий цукор, складаємо навпіл – виходять трикутники, які викладаємо на пекарську форму, змащену маслом або накриту пергаментом. Духова шафа, в якому будуть випікатися вироби, потрібно розігріти до 200 С. Час приготування – близько 25 хвилин.