Сирне суфле – 8 рецептів приготування в духовці, мультиварці і мікрохвильовці

Прекрасний десерт, коріння якого йдуть до Людовика XV. Саме на його кухні вперше був створений цей легкий десерт. Сирне суфле гідно оцінить кожен член сім’ї, а для його приготування не потрібні складні і хитромудрі продукти.

Сирне суфле в духовці

Суфле не тільки легкий десерт, але і дуже поживний.

Щоб приготувати сирне суфле в духовці знадобляться наступні продукти:

  • пів кілограма домашнього сиру;
  • 25 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 15 г маку (за бажанням);
  • 80 г цукру;
  • 55 г манки;
  • одне яблуко.

Процес приготування:

  • Розтираємо сир у великій ємності ложкою до однорідного стану.
  • З’єднуємо з сирною масою манну крупу і ретельно перемішуємо.
  • Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо білки до густої піни. Ступінь «легкості» десерту регулювати просто. Чим більш щільна і пружна вийде білкова маса, тим легшим буде сирне суфле.
  • Додаємо до білків цукор або цукрову пудру.
  • До сирної маси додаємо жовтки і вливаємо збиті білки.
  • Додаємо вершкове масло і добре перемішуємо масу.
  • Яблуко очищаємо від шкірки і нарізаємо на невеликі шматочки. Додаємо яблуко і мак до сирної субстанції.
  • Викладаємо тісто у спеціальні формочки для капкейків і випікаємо в духовці близько півгодини.

Таке сирне суфле в духовці готується досить швидко і не вимагає великих зусиль, щоб пригостити нежданих гостей або порадувати близьких смачним сніданком.

Готуємо в мультиварці

Класичний рецепт суфле можна приготувати в сучасній помічниці на кухні – мультиварці, доповнивши десерт різноманітними сезонними фруктами. Це гнучкий рецепт, і кожен підбудовує його під свої смакові уподобання.

Інгредієнти, які знадобляться:

  • пів кілограма сиру;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л. вершкового масла;
  • 6 ст. л. сметани;
  • ванілін (щіпка);
  • 2 ст. л. крохмалю;
  • 150-200 г цукру.

Процес приготування:

  • У ємність кладемо сир зі сметаною. Відокремлюємо білки від жовтків і додаємо жовтки до сиру.
  • Додаємо в суміш крохмаль і збиваємо масу віночком до повної однорідності.
  • В окремому посуді збиваємо білки (важливо, щоб миска була абсолютно сухою, інакше білки не дійдуть до «піків»). Коли білки стануть досить щільними і пружними, починаємо поступово додавати цукор.
  • З’єднуємо дві маси. Вливаємо білки до сиру. Перемішуємо без використання віночка. Акуратно вмішуємо білкову суміш в сирну масу.
  • Готуємо в мультиварці, безпосередньо частіше, або силіконовій формі для кексу. Ставимо режим «Випічка». З часу випікання займе близько години. Після закінчення не відкривайте відразу мультиварку, необхідно дати охолонути десерту, інакше він «впаде» і не буде легким.
  • Прикрашаємо готову смакоту на свій розсуд. Можна присипати цукровою пудрою або полити шоколадним ганашем.
Дивіться також:  Клафуті з вишнею – 7 рецептів, як спекти французький пиріг

Суфле з сиру в мікрохвильовці

У кожної господині повинен бути рецепт смачного десерту, який готується за 5 хвилин. Дієтичне сирне суфле в мікрохвильовці – один з них.

Для приготування знадобиться:

  • 200 г сиру (жирного або середньої жирності)
  • 2 курячі яйця;
  • 1 ч. л лимонного соку;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. манки.

Процес приготування:

  • Для початку готуємо яєчну суміш. Розбиваємо яйця в окрему ємність і додаємо цукор і лимонний сік (за смаком). Міксером або віночком збиваємо до однорідної маси.
  • Сир необхідно ретельно розім’яти і змішати зі збитими яйцями і цукром.
  • Додаємо манну крупу, яка виступає в ролі цементу для цього десерту. Не варто додавати її занадто багато, інакше десерт буде щільним і втратить легкість.
  • Перемішуємо, як слід отриману масу, перекладаємо в багаторазову силіконову форму і ставимо в мікрохвильову піч.
  • Випікати слід по-особливому, два підходи. Спочатку ставимо десерт на три хвилини, потім даємо трохи охолонути, і виставляємо ще дві хвилини.
  • Даємо охолонути десерту, викладаємо його форм.

Якщо додати до рецептом фрукти, ягоди, варення, джем або цікаві солодкі спеції, проявивши фантазію, смак його кардинально зміниться.

Дієтичний рецепт в пароварці

Готуємо найніжніший сирний десерт з легким кислуватим присмаком, використовуючи червону або чорну смородину.

Для цього знадобиться:

  • 1/2 кг сиру;
  • смородина (за смаком);
  • 4 ст. л. сметани;
  • 6 курячих яєць;
  • 4 ст. л. манки;
  • 12 ст. л. цукру.

Процес приготування:

  • Відокремлюємо білки від жовтків. В окремій ємності змішуємо сир, манку, цукор, сметану і жовтки.
  • Збиваємо білки до міцних піків міксером.
  • Далі дуже акуратно вводити білки у підготовлену раніше сирну масу. Силіконової лопаткою як би вмішуємо знизу вгору сир в білкову масу.
  • Викладаємо тісто у силіконову форму, верхнім шаром посипаємо ягоди і ставимо в пароварку. Готувати півгодини.
Дивіться також:  Шоколадний фондан – 7 рецептів приготування з рідким центром в домашніх умовах

З желатином

Сирне суфле, приготоване з додаванням желатину, завжди виходить більш повітряним і легким. Гості по достоїнству оцінять бархатистість і вишуканість смаку.

Для приготування знадобиться:

  • півкілограма сиру;
  • 140 г цукру;
  • 2 щіпки ваніліну;
  • 30 г желатину
  • 300 г сметани;
  • 400 мл молока.

Процес приготування:

  • Для початку необхідно з’єднати в глибокій тарілці сир, сметану, цукор і ванілін.
  • Дуже добре збиваємо міксером масу, щоб не залишилося грудочок сиру. Якщо для збивання використовувати занурювальний міксер, маса вийдуть ще більш легким і пористої. Це позитивно позначиться на десерт.
  • Використовуємо швидкорозчинний порошкоподібний желатин. Його необхідно розчинити в гарячій рідині. Співвідношення желатину і води дивимося на упаковці. Пропорції залежать від виду желатину.
  • Ще раз збиваємо сирну масу, але вже за допомогою віночка, який наситить суміш кисневими бульбашками.
  • Через дрібне ситечко вливаємо в масу розчинилося желатин і добре перемішуємо. Ставимо тісто в холодильник на кілька хвилин, щоб желатин трохи «прихватился».
  • Далі потрібно збивати остиглу масу до тієї пори, поки вона не стане повітряної. Цей крок можна пропустити, але в результаті вийде не сирне суфле, а просто желе з сиру.
  • Додаємо в сирне тісто збиті вершки, акуратно вмішуючи їх в масу.
  • Розкладаємо десерт в порційні келихи або тарілочки і залишаємо застигати в холодильнику. Суфле з желатином буде готове через півтори години.

З яблуками

Ще один цікавий рецепт приготування сирного суфле.

Для приготування знадобляться такі продукти:

  • щіпка кориці;
  • 6 яблук;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 600 г сиру;
  • 4 яйця.

Процес приготування:

  • Перше що потрібно зробити, це підготувати яблука. Для цього чистимо від шкірки, насіння і подрібнюємо в блендері до пюре.
  • Віджимаємо сік з яблучного пюре.
  • Сир протираємо через сито, чи будь-яким зручним способом.
  • Відокремлюємо жовтки від білків.
  • Змішуємо пюре з яблук, сир, жовток і корицю.
  • Білки збиваємо до міцних піків в окремому посуді. Поступово вводимо цукрову пудру.
  • Додаємо білки до сирної маси, акуратно вмішуючи їх силіконової лопаткою.
  • Розкладаємо тісто по формах, зверху прикрашаємо тонкими часточками яблук.
  • Випікаємо в духовці при 200 градусах близько півгодини.
Дивіться також:  Кіш з куркою – 7 рецептів французького пирога

Десерт з бананами

Дієтичний рецепт сирного суфле в мультиварці з бананом – чудове ласощі для тих, хто стежить за своєю вагою.

Для нього знадобиться:

  • 2 великих стиглих банана;
  • 2 ст. л. цукру або цукрозамінника;
  • 2 яйця;
  • 330 р низьковідсоткового сиру.

Процес приготування:

  • Яким зручним способом подрібнюємо банани до стану пюре.
  • Поділяємо жовтки і білки в різні ємності.
  • Банан додаємо до жовтків. Перемішуємо. Вводимо сир.
  • Збиваємо масу у блендері або міксером до повного зникнення часток сиру з бананом.
  • Збиваємо білки на середній швидкості і поступово додаємо цукор.
  • З’єднуємо білки і сирну масу. Акуратно вмішуємо збитий білок в тісто.
  • Викладаємо тісто в силіконові форми.
  • Ставимо форму в мультиварку, вибираємо режим «Випічка». Час приготування не займає більше півгодини.

Цікавий момент: якщо сирний десерт залишити на годинку в холодильник, він буде ще смачніше.

Сирне суфле шоколадне

Для любителів шоколаду в усіх його проявах існує варіант рецепту з додаванням какао.

Для нього знадобиться:

  • 15 г желатину;
  • 100 мл 1% молока;
  • 50 г какао порошку;
  • 400 г знежиреного сиру;
  • 30 г меду.

Процес приготування:

  • Замочуємо желатин в склянці окропу на півгодини. З набряклого желатину зливаємо зайву воду.
  • Ставимо на маленький вогонь молоко. До нього додаємо желатин і какао. Добре прогріваємо, але не доводимо до кипіння.
  • Додаємо до сиру мед і ретельно збиваємо.
  • З’єднуємо сир і молочну суміш. Розливаємо по силіконових формочках і залишаємо в холодильнику до охолодження і застигання.

Як правильно подавати страву до столу

Подавати до столу десерт можна прикрасивши його цілими паличками кориці, свіжими листочками м’яти або ягодами. Десерти з додаванням желатину до столу подаються охолодженими, решта по перевазі. На десертну тарілку можна покласти сирне суфле з форми і прикрасити свіжими фруктами і горіхами.

Прокрутка до верху