Сирне тісто для пирога, рецепт з фото

Сирне тісто – це дуже смачно, корисно і поживно. Сьогодні ми з Вами поговоримо про те, як приготувати сирне тісто для пирога. Варіантів існує безліч – це і сирні запіканки, це і тісто, безпосередньо, для пирогів.
Розглянемо оригінальний рецепт, вичитаний в одній книзі кулінарних рецептів білоруської кухні. Рецепт зовсім не складний, але досить оригінальний, ніж, напевно, і може бути цікавий.

На приготування цієї страви нам знадобиться приблизно близько години з невеликим, блюдо розраховане на 6-8 порцій.

Сирне тісто для пирога рецепт

Сирна Бабка

  • Сир – близько 500 м;
  • Борошно – 0,5 склянки;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Сметана – 0, 5 ст.;
  • Сіль – щіпка, за смаком.

Сир розтерти до стану однорідної маси. Додати борошно, замісити тісто. Збити яйця до білого кольору, додати в тісто, так само і влити сметану, покласти щіпку солі.
Приготувати сирну масу більш рідкісний, ніж для варених сирників, або ж ледачих вареників. Набирати потроху ложкою і кидати у підсолену воду, що кипить.
Коли бабки спливуть, викласти їх на попередньо змащену маслом сковороду, полити сметаною і запекти в духовці.
Подавати в гарячому вигляді, можна – полив сметаною, виходить дуже смачно.
Ось такий нескладний рецепт! І погодьтеся, не такий вже поширений.
І ще один рецепт, на цей раз – пирога з вишнями або черешнями – кому що більше подобається і рецепт пісочного сирного тіста.

Рецепт приготування сирного пирога з вишнями або черешнями – смак літа!

Цей чудовий пиріг приємно зробити восени і взимку, щоб знову відчути спекотного літнього дня, пахне вишнями та іншими фруктами, грушами та яблуками.
Екстер’єр пирога радує око, а його ніжна повітряна начинка просто-таки шепоче нам про те, щоб його готували ще і ще. Готували і їли – в задоволення, з чаєм та кавою, молоком або компотом. Отже, готуємо?
Час приготування: близько години з невеликим, розрахований на 6-8, залежно від особистих потреб, порцій.
Для приготування цього чудового вишнево – або ж черешнево-сирного пирога нам потрібні:

  • Борошно – приблизно 200 м, або трохи більше;
  • Сир – близько 140 г;
  • Сметана – 200 г;
  • Вершкове масло – близько 150 м;
  • Яйця – 3 шт. (одне тісто, 2 – у начинку);
  • Цукор – близько 110 г (приблизно 90 в начинку, 20 – в тісто);
  • Вишня або черешня, свіжа або консервована – близько 400 м;
  • Сіль – щіпка;
  • Крохмаль – 20 г;
  • Ванілін – пів пакетика.
Дивіться також:  Суп для схуднення – 13 правильних рецептів смачних дієтичних супів

Як приготувати сирне тісто для пирога

Отже, власне, пісочне сирне тісто для пирога
Рецепт
Розтерти вершкове масло з цукром і сіллю, продовжуючи розтирати, додати трохи борошна, збите дочиста яйце і сир.
Потроху підсипаючи борошно, замісити ніжне тісто. Довго місити його не слід, оскільки так тісто буде «просити» борошна і в результаті може вийти занадто твердим і недостатньо розсипчастим.
Пісочне тісто з додаванням сирною складової краще замішувати лопаткою або ложкою. Як тільки воно замісилася у грудку, можна відразу ж починати його використовувати – саме так воно набирає менше борошна і виходить досить рихлим і розсипчастим.
Потім тісто слід викласти у високу, бажано роз’ємну форму, зробивши при цьому з тіста високі бортики і прибрати його поки в холодильник.

Приготування начинки

  • Вишні або черешні помити, підсушити, очистити від кісточок також можна взяти в якості начинки вишневе варення або закрутку.
  • Збити, знову ж таки, яйця з цукром і ваніліном до білого кольору, змішати з крохмалем, сметаною.
  • Вишню або ж черешню помити, підсушити, або ж злити сік – якщо вона консервована і викласти на попередньо підготовлене тісто, залити сметанною начинкою.
  • Ті краї бортів, які залишилися вище нашого пирога, можна прим’яти пальцями.
  • Прибираємо в духовку при температурі 180 градусів приблизно на 50-60 хвилин – до готовності.
  • Ну що ж, нарешті наш пиріг готовий! Тепер залишаємо його у формі до охолодження…
  • … і подаємо до столу – можемо насолоджуватися ніжним вишневим смаком цього пирога – ніжне тісто, вишнева начинка, або ж начинка з черешні – просто смакота!
  • На завершення нашого кулінарного екскурсу варто сказати про те, що сирне тісто також чудово поєднується з корицею і з яблуками.
  • Приготуйте пиріжки з сиру з корицею і цукром, або сирні пиріжки з яблуками і корицею і пару зайвих кілограмів Вам забезпечені! Це, звичайно ж, жарт, а якщо серйозно – пальчики оближеш!
Дивіться також:  Гречка по-купецьки класична – 10 рецептів приготування

Рецепт приготування сирних пиріжків Ви також можете знайти на сторінках нашого сайту.
Приємного апетиту!

Прокрутка до верху