Сирні коржики – 10 швидких і смачних рецептів

Буває, потрібно приготувати що-небудь швидко для сніданку, або взяти з собою на роботу перекус. Виручають сирні коржики. Вони швидко готуються, дуже смачні, поживні. Існують різні рецепти і способи їх приготування, з якими можна ознайомитися далі.

Сирні коржики на кефірі на сковороді

Необхідні продукти:

  • сиру 150 г (будь-якого);
  • кефіру потрібно один стакан;
  • борошна 2 скл.;
  • соди, цукру, солі по половині чайн. л.;
  • трохи олії для смаження.

Кефір повинен бути теплим. Його наливають в миску і кладуть у нього сіль, соду, цукор, перемішують і на п’ять хвилин залишають.

На наступному етапі натирається на тертці сир, який додається в кефір, туди ж кладуть борошно. Вимішувати тісто треба спочатку з допомогою ложки, а далі робити це руками. З отриманої маси потрібно зробити п’ять коржів. Обсмажити їх з двох сторін. Їжа готова.

Рада! Щоб швидко перевернути корж, і вона не зламалася, зручно для цього використовувати кришку від сковороди або робити це за допомогою двох лопаток.

У духовці

Не секрет, що для організму смажені продукти не дуже корисні — вони більш калорійні і здатні негативно позначатися на травній системі. Набагато краще запікати сирні коржики в духовці.

Для цього знадобляться такі інгредієнти:

  • 2/3 склянки молока;
  • тертого сиру половина склянки;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 склянки борошна;
  • чайн. л. гірчиці;
  • ½ Чайн. л. солі.

У миску насипати борошна, туди покласти сіль і масло, попередньо розм’якшене, четверту частину склянки сиру, гірчицю, молоко. Замісити тісто. Воно виходить м’яким. Потрібно дати йому 10 хвилин постояти, потім розкачати коржі товщиною 2 см. З даного обсягу виходить 12 форм. Скласти їх на змащене деко, зверху посипати сиром, поставити випікати на 20 хвилин у духовку.

Швидкі коржі за 15 хвилин

Швидкі коржі за 15 хвилин стануть справжньою знахідкою для мам, які піклуються про різноманітний сніданок для дітей та всієї сім’ї, а також для любителів простих, смачних і швидких рецептів.

Дивіться також:  Чак-Чак – 8 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Складові:

  • борошна 2 з половиною склянки;
  • сиру твердого 150 гр;
  • 2 яйця;
  • сиру 150 гр;
  • молока 2 склянки;
  • зелень кропу і цибулі;
  • солі 1 чайн. л.

Всі компоненти ретельно перемішуються. Спочатку сир, зелень, сир, яйця, молоко, потім туди додається борошно. З тіста катаються коржі. Випікаються на змащеній сковорідці. Спочатку пропікається одна сторона, потім слід перевернути і довести до готовності.

З ніжною начинкою з бринзи

Складники страви рекомендується використовувати в наступній кількості:

  • 2 склянки борошна пшеничного;
  • сметани двісті гр;
  • 2 стіл. л. олії пісного;
  • по ½ чайн. л. соди, цукру, солі
  • продукт для начинки:
  • бринзи 100 гр;
  • 3 яйця;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • майонезу 2,5 стіл. л.

Сметану з маслом, сіль з цукром покласти в миску і змішати. Невеликими порціями слід додавати борошно, зробити тісто.

Тепер потрібно зайнятися начинкою. Відварені, охолоджені, очищені яйця змішати з тертою бринзою, майонезом, часником.

Тісто поділити на чотири частини. Розкачати тонким шаром. Покласти рівномірно начинку. Защипнути, подібно чебуреку, потім потрібно трохи з країв присборить тісто і знову защипнути. Начинка повинна опинитися всередині. Зробити корж долонями круглої форми, розкачати, щоб вона відповідала розміром сковороди. Обсмажити на сухій сковороді з обох сторін. Також вчинити з іншими коржами.

На замітку. Такі коржі дуже смачні з молоком або ароматним чаєм. Відразу після випічки можна змастити маслом. Є краще, поки вироби гарячі.

Сирні коржики на кефірі з шинкою

Сирні коржики на кефірі з шинкою стануть ситним сніданком або перекусом в дорозі.

Сирні коржики на кефірі на сковороді готуються з наступних продуктів:

  • 300 гр борошна;
  • 200 гр кефіру;
  • 200 гр шинки;
  • сіль, цукор, сода половина маленької л.;
  • 4 великі л. оливкової олії;
  • м’якого сиру 200 гр.
Дивіться також:  Молочне желе – 7 рецептів приготування

Цукор, соду, сіль покласти в кефір, розмішати. Насипати борошно і зробити тісто. Для начинки нашаткувати шинку. Тісто поділити частинами. Зробити кульки, їх видавити поглиблення, покласти начинку, запечатати. Розкачати коржі і випікати.

Готуємо в мультиварці

Для приготування в мультиварці пропонуємо скористатися наступним рецептом:

  • 50 г сиру;
  • 50 мл кефіру;
  • 5 стіл. ложок борошна;
  • солі половина маленької л.;
  • соди підлогу л. (чайн.);
  • трохи кропу;
  • олія для обсмажування.

Сіль, тертий сир, сода, кріп потрібно покласти в кефір, розмішати. Далі слід насипати борошно і замісити тісто. Воно має бути еластичним, трохи рідкуватим. Розділити на три частини. Залити тісто в чашу мультиварки. Випікати одну сторону, потім перевернути.

На молоці і дріжджах

Продукт для тіста:

  • одна 500-грамова банка пшеничного борошна;
  • 25 гр свіжих дріжджів або сухих ¾ ч. л.;
  • ½ Склянки молока;
  • щіпка солі;
  • цукру дві великих л.;
  • сім ложок (стіл.) масла рослинного.

Продукт для посипання:

  • 200 гр сиру;
  • 3 – 4 зубки часнику;
  • 5 ложок олії (стіл.);
  • трохи базиліка і перцю.

Треба налити В каструлю молоко, туди покласти сіль з цукром. Прокип’ятити, остудити до теплого стану. Покласти дріжджі, розчинити їх. Почекати, поки вони почнуть діяти. Поки потрібно натерти сир, розчавити часник, змішати з маслом.

Замісити тісто, поділити на шматочки. З них зробити коржики. Помазати маслом з часником, посипати сиром. Випікати на деку в духовці або на сковороді.

На сметані

Спочатку необхідно приготувати наступні продукти:

  • 3 стіл. л. борошна;
  • для обжарювання знадобиться олію;
  • 200 гр сиру твердого сорту;
  • 2 яйця;
  • 200 гр сметани;
  • пучок зелені;
  • сіль.

Все починається з яєць. Їх треба збити. Потім до них треба додати сметану, потім додати борошно. Усе втручається, щоб маса вийшла однорідною.

Дивіться також:  Хмиз на сметані – 7 смачних рецептів пишного і м’якого або тонкого і хрусткого хмизу

Далі натирається на тертці сир, дрібно ріжеться зелень, солиться за смаком і добре перемішується. Треба добре змішати всі компоненти.

Тепер цю масу влити на сковороду з розігрітим маслом і смажити хвилин сім — вісім до готовності. Обсмажувати необхідно з двох сторін.

На кислому молоці з зеленню

Зелень здатна зробити смак класичного блюда трохи цікавіше — всього один продукт, а смакові нотки грають вже по-новому.

Пропонуємо наступний нескладний рецепт:

  • 50 г всякої зелені в свіжому вигляді (цибуля, м’ята, петрушка, базилік, кріп);
  • чайн. л. цукру;
  • один стакан кислого молока;
  • половина чайн.л. солі;
  • борошна від 2 до 4 склянок;
  • соди ½ ч. л.;
  • сиру 250 гр;
  • масла (вершкового) 50 гр.

У кефір кладуть цукор, насипається борошно, додається, сода, сіль. З цих компонентів робиться тісто. Борошно сиплеться поступово і потроху. Тісто треба накрити вологою тканиною. Нехай постоїть півгодини.

Тим часом, необхідно потерти сир, змішати його з нашаткованої зеленню.

Коли тісто настигне, його поділяють шматочками, розгортають. Посередині кладуть начинку. Тісто з країв підтягується, зачіпляється зверху.

Такий пиріжок треба розкачати в корж і на сухій сковороді випекти.

Ледачі сирні коржики

Ледачі коржі з сиру можна віднести до швидких страв на швидку руку.

Складаються з наступних продуктів:

  • ½ Склянки сметани;
  • 200 гр сиру;
  • 2 яйця;
  • 4 стіл. л. борошна;
  • перець;
  • соди ⅓ чайн. л.

Процес приготування ні чим не відрізняється від перерахованих вище варіантів. Компоненти всі перемішуються у великій мисці. Якщо заготівля вийшла дуже густий, як круте тісто можна додати трохи питної води. Обсмажуються коржі в невеликій кількості олії з обох сторін на гарячій сковорідці.

Прокрутка до верху