Урізноманітнювати свій щоденний раціон можна сирним крем-супом. Він настільки легко готується, що надовго завоює почесне місце в обідньому меню. Велика кількість рецептів сирних суп-кремів допоможе вибрати для себе найбільш підходящий, під час дієти або лікувального харчування.
Щоб приготувати сирний суп-крем потрібно взяти такі продукти:
- – плавлений сирок 200 г;
- – 4 середні картоплини;
- – одну маленьку морквину;
- – одну невелику цибулину;
- – 1 зубок часнику, лавровий листок;
- – 1 столову ложку вершкового масла;
- – 4 скибочки білого хліба;
- – 1 літр води.
Як приготувати сирний крем-суп – покроковий рецепт
- Весь час готування цієї страви займе півгодини і розраховане на чотири порції.
- Першим ділом потрібно у киплячу воду покласти нарізану кубиками картоплю.
- Після того як він закипить, слід додати плавлений сирок, натертий на крупній тертці або порізаний на кубики.
- Щоб він краще різався треба його покласти хвилин на 15 в морозильну камеру.
- Необхідно зменшити вогонь після того, як додали сирок, оскільки інтенсивне кипіння може зварити його і в результаті в супі будуть сирні кульки.
- Чекаємо, поки звариться картопля.
- Потім моркву і цибулю потрібно подрібнити і обсмажити на вершковому маслі.
- Коли обсмажені овочі знайдуть золотистий колір, їх можна додавати до картоплі.
- Туди ж опускають лавровий лист. Суп проварюють ще приблизно 5 хвилин.
- Вже в кінці кладуть дрібно порубаний часник і солять.
- Знімають суп з вогню і збивають блендером до кремоподобного стану.
Рецепт сирного крем супу
Паралельно можна приготувати тости або грінки з скибочок хліба. Їх можна подавати окремо або помістити їх у вже готовий суп. Крем-суп досить поживний, тому готувати його з великої кількості продуктів не бажано. Якщо варити на овочевому бульйоні або на воді і в якості додаткових інгредієнтів використовувати овочі, то така страва буде легким і дієтичним. Дуже смачним і поживним виходить сирний крем-суп з копченостями. Страва набуває яскравий копчений смак.
Для приготування такого супу знадобляться:
- – морква;
- – оливкова олія 1 столова ложка;
- – плавлений сир 1 пачка;
- – ковбаски мисливські 4 або 5 штук;
- – картопля 3 штуки;
- – сіль, улюблена зелень.
Щоб зварити цю страву потрібно витратити 20-30 хвилин, а пригостити ним можна трьох гостей.
Процес приготування сирного супу-крему відбувається так:
Картоплю нарізують дрібними кубиками і варять до напівготовності. Сирок натирають на тертці і з’єднують з картоплею. Також окремо можна розплавити у воді або бульйоні натертий сир, а потім з’єднати з картоплею. Далі, пасерують моркву з цибулею і додають в суп. Після цього готують ще хвилин 5 і солять. Ковбаски потрібно нарізати кільцями і додати після збивання супу в блендері. Перед подачею в кожну порцію додають свіжу зелень для аромату. Можна запропонувати грінки або сухарики, вони чудово підійдуть і доповнять основний смак крем-супу.
Якщо для варіння сирного крем-супу використовується м’ясний бульйон, м’ясо, на якому варився цей бульйон, додають вже готову страву.
Рецепти сирного крем-супу
Сирний крем суп по – англійськи
Інгредієнти для сирного супу по – англійськи:
- курка – 1.3 кг,
- цибуля -70 гр.,
- вершкове масло 45 гр.,
- борошно – 40 гр.,
- сир чеддер – 250 гр.,
- спеції
Приготування сирного крем супу по–англійськи
- Птицю обробити, видалити зайвий пух і пеньки пір’я, промити, залити водою і варити до готовності, поклавши всі необхідні для курки спеції і знімаючи накип. Потім курку вийняти з бульйону, остудити і розрізати на порційні шматочки. Бульйон процідити.
- Обсмажити дрібно нарізану цибулю на вершковому маслі. Потім всипати борошно і злегка згасити.
- У бульйон покласти тушкований цибулю і варити до м’якості. Потім суп знову процідити. Протерти Через сито цибулю і грудочки борошна. Цибульну масу знову додати в бульйон.
- Сир чеддер протерти на тертці і викласти в бульйон з цибулею. Варити, постійно помішуючи загустілий суп, до повного розчинення сиру.
- Суп розлити по тарілках, посипати подрібненою петрушкою. Окремо подати страву з нарізаною куркою овочі блендером разом і грінки
Французький сирний крем–суп
Інгредієнти для французького сирного крем – супу:
- куряче філе – 500 гр.,
- цибуля – 70 гр.,
- морква – 60 гр.,
- картопля – 2 шт.,
- масло – 50 гр.,
- плавлений сир «Віола» – 1 коробочка,
- зелень петрушки і кропу – 25 гр.,
- сіль,
- перець.
Приготування французького сирного крем–супу
- Грудки промити, залити водою і поставити варити за всіма правилами з усіма необхідними спеціями близько 30 хвилин.
- Очищені і промиті овочі нарізати маленькими кубиками. Далі підсмажити цибулю і моркву на рослинній олії до золотистого кольору.
- Через півгодини вийняти відварену грудинку, відправити в бульйон смажені овочі, кубики картоплі і варити до м’якості картоплі.
- Грудку остудити і порізати дрібними шматочками.
- Коли овочі в супі будуть зовсім м’якими, додати в суп шматочки курочки, плавлений сир і дрібно нарізану. зелень. Варити, помішуючи суп до розплавлення сиру, хвилин 10.
- Блендером збити суп до однорідної маси, ще трохи підігріти, перелити в супницю і подати до столу.
Серед усього розмаїття супів можна виділити сирний крем суп. Блюдо західноєвропейської кухні, прижилося на російських кухнях і користується заслуженою повагою і популярністю. Це перше блюдо відрізняється простотою і швидкістю приготування, нехитрим набором продуктів, відмінним смаком і калорійністю. Можна сміливо сказати, що це – чергове блюдо. Варто іноді готувати його для різноманітності. Його готують в основному з овочами, креветками, куркою.