Сирні кульки – смачна, поживна закуска, яку можна приготувати як для сніданку, так і на будь-яке свято.
Класичні сирні кульки, смажені в олії
Найпростіший варіант приготування, який багато хто напевно знають. Такі кульки дуже люблять діти.
Необхідні продукти:
- 0,5 кг борошна;
- яйце;
- 2 ложки цукру;
- ложка оцту і половинка маленької ложки соди;
- 0,25 кг сиру;
- сіль і ванілін за смаком;
- рослинне масло – скільки піде.
Процес приготування:
- Змішуємо цукор, сіль з яйцем, злегка збиваємо. На цьому етапі можна додати ванілін.
- Викладаємо туди ж сир і соду, а потім і борошно постійно заважаючи масу, щоб вона була однорідною.
- Формуємо з сирного тіста кульки і опускаємо їх у киплячу олію, де тримаємо, поки вони не стануть рум’яними і золотистими.
Покроковий рецепт запікання з сиром
Рецепт для тих, хто не хоче возитися з жаркою і бажає отримати менш жирне блюдо.
Необхідні продукти:
- 50 грам твердого сиру;
- свіжа зелень, спеції;
- 4 ложки борошна;
- яйце;
- 0,2 кг сиру.
Процес приготування:
- Змішуємо яйце з сиром, додаємо спеції за власним смаком, а потім борошно і доводимо до однорідного стану.
- Окремо змішуємо тертий сир з нарізаною зеленню.
- З сирної маси формуємо невеличкі кульки, всередині робимо поглиблення, наповнюємо сиром із зеленню і зверху покриваємо сиром, так щоб знову вийшла кругла форма.
- Відправляємо заготовки в духовку на 30 хвилин, включивши нагрівання на 190 градусів.
Готуємо в духовці
Кульки в духовці – не дуже калорійні, легкі, але за смаком нічим не поступаються приготованим в маслі.
Необхідні продукти:
- п’ять грам розпушувача;
- одне яйце;
- 40 грам цукру;
- 0,250 грам сиру;
- 0,150 грам борошна;
- сіль на свій смак.
Процес приготування:
- З’єднуємо в ємності яйце, цукор, сир і сіль, добре перемішуємо.
- Туди ж кладемо борошно і розпушувач. У результаті маса повинна бути злегка липка.
- Робимо невеликі кульки, кладемо на деко і готуємо близько 30 хвилин на 180 градусах в розігрітій духовці.
З начинкою із згущеного молока
Хрустка зовні скоринка м’яка начинка всередині – все це сирні кульки зі згущеним молоком.
Необхідні продукти:
- близько 0,4 літра олії;
- 200 грам борошна;
- 2 яйця;
- 30 грам цукру;
- ложечка розпушувача;
- 0,2 кг вареного згущеного молока;
- ванілін за смаком.
Процес приготування:
- Змішайте яйця з размятым сиром, додайте цукор, ванілін і перемішайте.
- Всипте муку, змішану з розпушувачем, доведіть суміш до однорідності.
- Сформуйте з сирної маси невелику коржик, викладіть туди ложечку згущеного молока, закріпіть краї так, щоб утворився кульку.
- Всі підготовлені кульки помістіть в кипляче рослинне масло і смажте, поки вони не стануть рум’яними.
Смачні сирні кульки в шоколаді
Варіант приготування смачного і корисного десерту без теплової обробки.
Необхідні продукти:
- 0,5 кг сиру;
- 3 великі ложки молока;
- плитка гіркого шоколаду.
Процес приготування:
- Із зазначеної кількості сиру потрібно сформувати невеликі кульки і прибрати їх на деякий час в холодильник, щоб вони застигли.
- Поки вони охолоджуються, топимо шоколад, з’єднуємо з підігрітим молоком до однорідності.
- В шоколадну суміш опускаємо вироби, так щоб вона рівномірно покривала їх і знову прибираємо в холодильник до застигання, після чого можна подавати.
У фритюрі
Сирні кульки у фритюрі виходять пишними і дуже апетитними, а готуються набагато простіше, ніж на плиті.
Необхідні продукти:
- велика ложка цукру;
- маленька ложечка соди;
- 0,1 літра масла рослинного;
- 2 яйця;
- 0,2 кг борошна;
- 250 грам сиру;
- сіль кладіть по своєму смаку.
Процес приготування:
- Вбиваємо вміст яєць в глибоку миску, туди ж додаємо цукор, борошно, сир, сіль і все перебиваємо до однорідності за допомогою міксера або блендера. Повинна вийти досить густа маса, злегка прилипающая до рук.
- Змоченими холодною водою руками робимо з усього тіста невеликі кульки і відправляємо їх у фритюрницю. В неї попередньо заливаємо масло і розігріваємо його до 190 градусів. Тримаємо в ній кульки, поки вони не стануть красивого золотистого кольору.
Оригінальні сирно – кокосові кульки
Сир дуже добре поєднується з кокосовою стружкою, щоб переконатися в цьому, достатньо скористатися цим рецептом.
Необхідні продукти:
- ложечка ваніліну;
- 0,25 кг сиру;
- 6 великих ложок цукру;
- одне яйце;
- півтори склянки борошна;
- дві столові ложки кокосової стружки;
- необхідну кількість олії для смаження.
Процес приготування:
- Спочатку змішуємо цукор з яйцем, трохи збиваємо, додаємо сир і розпушувач, потім кокосову стружку і борошно. З усіх цих інгредієнтів отримуємо злегка клейку масу. Перед тим як формувати заготовки, бажано дати їй постояти 20 хвилин.
- Вылепляем невеликі за розміром кульки. Врахуйте, що під час приготування вони трохи збільшаться. Відправляємо їх в ємність з заздалегідь нагрітою олією і готуємо до рум’яності.
Рецепт в манці
У цьому варіанті приготування манка виступає чимось на зразок панірування, і надає кулькам хрусткий смак.
Необхідні продукти:
- 150 грам цукру;
- 0,1 кг манки;
- чотири яйця;
- 0,5 кг сиру;
- два склянки борошна;
- ложечка соди і масло рослинне для смаження.
Процес приготування:
- У посуд поміщаємо сир, трохи переминаем його виделкою, щоб він став більш однорідним і без грудок. Потім додаємо до нього всі зазначені інгредієнти крім манки, вимішуємо.
- З цієї сирної суміші вылепляем кульки не дуже великі за розміром, добре обвалюємо їх у манній крупі й опускаємо в киплячу олію, де тримаємо, поки вони не змінять колір, він повинен стати золотистим.
Як зробити торт із сирних кульок?
Про сирних кульках, звичайно, чули багато, а як щодо торта з них? Виявляється можна приготувати і такий десерт, та ще і з шоколадом.
Необхідні продукти для кульок:
- 0,25 кг сиру;
- 3 ложки крохмалю;
- два жовтки;
- велика ложка цукру;
- 40 грам кокосової стружки.
Необхідні продукти для тіста:
- 5 грам розпушувача;
- чотири яйця;
- 3 великих ложки какао;
- 2 великі ложки крохмалю;
- приблизно 30 грам цукру;
- половина плитки чорного шоколаду.
Процес приготування:
- Процес почнемо з виготовлення кульок. Робляться вони дуже просто, досить глибоку ємність викласти всі зазначені інгредієнти для їх приготування, добре перемішати до однорідної консистенції і виліпити кругляшки невеликого розміру. Заготовки обсмажувати не потрібно, викладаємо їх у форму для майбутнього торта на деякій відстані один від одного.
- Переходимо до інгредієнтів для тіста. Збиваємо жовтки з цукром і додаємо до них топлений шоколад. В іншій мисці те ж саме робимо з білками до утворення піни.
- Окремо змішуємо залишилися сипучі продукти і цю суміш вливаємо до шоколадній масі. А потім туди ж акуратно додаємо білкову піну.
- Цим тестом залийте кульки, так щоб воно рівномірно розподілилося по формі, і готуйте на 180 градусах приблизно 40 хвилин. За бажанням зверху можна полити ще розтопленим білим шоколадом.