Сирні кульки – 9 рецептів приготування в олії і в духовці

Сирні кульки – смачна, поживна закуска, яку можна приготувати як для сніданку, так і на будь-яке свято.

Класичні сирні кульки, смажені в олії

Найпростіший варіант приготування, який багато хто напевно знають. Такі кульки дуже люблять діти.

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг борошна;
  • яйце;
  • 2 ложки цукру;
  • ложка оцту і половинка маленької ложки соди;
  • 0,25 кг сиру;
  • сіль і ванілін за смаком;
  • рослинне масло – скільки піде.

Процес приготування:

  • Змішуємо цукор, сіль з яйцем, злегка збиваємо. На цьому етапі можна додати ванілін.
  • Викладаємо туди ж сир і соду, а потім і борошно постійно заважаючи масу, щоб вона була однорідною.
  • Формуємо з сирного тіста кульки і опускаємо їх у киплячу олію, де тримаємо, поки вони не стануть рум’яними і золотистими.

Покроковий рецепт запікання з сиром

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з жаркою і бажає отримати менш жирне блюдо.

Необхідні продукти:

  • 50 грам твердого сиру;
  • свіжа зелень, спеції;
  • 4 ложки борошна;
  • яйце;
  • 0,2 кг сиру.

Процес приготування:

  • Змішуємо яйце з сиром, додаємо спеції за власним смаком, а потім борошно і доводимо до однорідного стану.
  • Окремо змішуємо тертий сир з нарізаною зеленню.
  • З сирної маси формуємо невеличкі кульки, всередині робимо поглиблення, наповнюємо сиром із зеленню і зверху покриваємо сиром, так щоб знову вийшла кругла форма.
  • Відправляємо заготовки в духовку на 30 хвилин, включивши нагрівання на 190 градусів.

Готуємо в духовці

Кульки в духовці – не дуже калорійні, легкі, але за смаком нічим не поступаються приготованим в маслі.

Необхідні продукти:

  • п’ять грам розпушувача;
  • одне яйце;
  • 40 грам цукру;
  • 0,250 грам сиру;
  • 0,150 грам борошна;
  • сіль на свій смак.
Дивіться також:  Рогалики з дріжджового тіста – 7 рецептів як зробити

Процес приготування:

  • З’єднуємо в ємності яйце, цукор, сир і сіль, добре перемішуємо.
  • Туди ж кладемо борошно і розпушувач. У результаті маса повинна бути злегка липка.
  • Робимо невеликі кульки, кладемо на деко і готуємо близько 30 хвилин на 180 градусах в розігрітій духовці.

З начинкою із згущеного молока

Хрустка зовні скоринка м’яка начинка всередині – все це сирні кульки зі згущеним молоком.

Необхідні продукти:

  • близько 0,4 літра олії;
  • 200 грам борошна;
  • 2 яйця;
  • 30 грам цукру;
  • ложечка розпушувача;
  • 0,2 кг вареного згущеного молока;
  • ванілін за смаком.

Процес приготування:

  • Змішайте яйця з размятым сиром, додайте цукор, ванілін і перемішайте.
  • Всипте муку, змішану з розпушувачем, доведіть суміш до однорідності.
  • Сформуйте з сирної маси невелику коржик, викладіть туди ложечку згущеного молока, закріпіть краї так, щоб утворився кульку.
  • Всі підготовлені кульки помістіть в кипляче рослинне масло і смажте, поки вони не стануть рум’яними.

Смачні сирні кульки в шоколаді

Варіант приготування смачного і корисного десерту без теплової обробки.

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг сиру;
  • 3 великі ложки молока;
  • плитка гіркого шоколаду.

Процес приготування:

  • Із зазначеної кількості сиру потрібно сформувати невеликі кульки і прибрати їх на деякий час в холодильник, щоб вони застигли.
  • Поки вони охолоджуються, топимо шоколад, з’єднуємо з підігрітим молоком до однорідності.
  • В шоколадну суміш опускаємо вироби, так щоб вона рівномірно покривала їх і знову прибираємо в холодильник до застигання, після чого можна подавати.

У фритюрі

Сирні кульки у фритюрі виходять пишними і дуже апетитними, а готуються набагато простіше, ніж на плиті.

Необхідні продукти:

  • велика ложка цукру;
  • маленька ложечка соди;
  • 0,1 літра масла рослинного;
  • 2 яйця;
  • 0,2 кг борошна;
  • 250 грам сиру;
  • сіль кладіть по своєму смаку.
Дивіться також:  Бісквіт на сметані – 9 рецептів

Процес приготування:

  • Вбиваємо вміст яєць в глибоку миску, туди ж додаємо цукор, борошно, сир, сіль і все перебиваємо до однорідності за допомогою міксера або блендера. Повинна вийти досить густа маса, злегка прилипающая до рук.
  • Змоченими холодною водою руками робимо з усього тіста невеликі кульки і відправляємо їх у фритюрницю. В неї попередньо заливаємо масло і розігріваємо його до 190 градусів. Тримаємо в ній кульки, поки вони не стануть красивого золотистого кольору.

Оригінальні сирно – кокосові кульки

Сир дуже добре поєднується з кокосовою стружкою, щоб переконатися в цьому, достатньо скористатися цим рецептом.

Необхідні продукти:

  • ложечка ваніліну;
  • 0,25 кг сиру;
  • 6 великих ложок цукру;
  • одне яйце;
  • півтори склянки борошна;
  • дві столові ложки кокосової стружки;
  • необхідну кількість олії для смаження.

Процес приготування:

  • Спочатку змішуємо цукор з яйцем, трохи збиваємо, додаємо сир і розпушувач, потім кокосову стружку і борошно. З усіх цих інгредієнтів отримуємо злегка клейку масу. Перед тим як формувати заготовки, бажано дати їй постояти 20 хвилин.
  • Вылепляем невеликі за розміром кульки. Врахуйте, що під час приготування вони трохи збільшаться. Відправляємо їх в ємність з заздалегідь нагрітою олією і готуємо до рум’яності.

Рецепт в манці

У цьому варіанті приготування манка виступає чимось на зразок панірування, і надає кулькам хрусткий смак.

Необхідні продукти:

  • 150 грам цукру;
  • 0,1 кг манки;
  • чотири яйця;
  • 0,5 кг сиру;
  • два склянки борошна;
  • ложечка соди і масло рослинне для смаження.

Процес приготування:

  • У посуд поміщаємо сир, трохи переминаем його виделкою, щоб він став більш однорідним і без грудок. Потім додаємо до нього всі зазначені інгредієнти крім манки, вимішуємо.
  • З цієї сирної суміші вылепляем кульки не дуже великі за розміром, добре обвалюємо їх у манній крупі й опускаємо в киплячу олію, де тримаємо, поки вони не змінять колір, він повинен стати золотистим.
Дивіться також:  Пиріг з варенням в мультиварці – 10 рецептів на швидку руку

Як зробити торт із сирних кульок?

Про сирних кульках, звичайно, чули багато, а як щодо торта з них? Виявляється можна приготувати і такий десерт, та ще і з шоколадом.

Необхідні продукти для кульок:

  • 0,25 кг сиру;
  • 3 ложки крохмалю;
  • два жовтки;
  • велика ложка цукру;
  • 40 грам кокосової стружки.

Необхідні продукти для тіста:

  • 5 грам розпушувача;
  • чотири яйця;
  • 3 великих ложки какао;
  • 2 великі ложки крохмалю;
  • приблизно 30 грам цукру;
  • половина плитки чорного шоколаду.

Процес приготування:

  • Процес почнемо з виготовлення кульок. Робляться вони дуже просто, досить глибоку ємність викласти всі зазначені інгредієнти для їх приготування, добре перемішати до однорідної консистенції і виліпити кругляшки невеликого розміру. Заготовки обсмажувати не потрібно, викладаємо їх у форму для майбутнього торта на деякій відстані один від одного.
  • Переходимо до інгредієнтів для тіста. Збиваємо жовтки з цукром і додаємо до них топлений шоколад. В іншій мисці те ж саме робимо з білками до утворення піни.
  • Окремо змішуємо залишилися сипучі продукти і цю суміш вливаємо до шоколадній масі. А потім туди ж акуратно додаємо білкову піну.
  • Цим тестом залийте кульки, так щоб воно рівномірно розподілилося по формі, і готуйте на 180 градусах приблизно 40 хвилин. За бажанням зверху можна полити ще розтопленим білим шоколадом.

Прокрутка до верху