Сирні палички – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Сирні палички — прекрасний варіант закуски для дружніх посиденьок, святкового столу чи розмаїття повсякденного меню. Пропонуємо декілька різноманітних сирних закусок, які можна швидко приготувати своїми руками.

Сирні палички з листкового тіста

Сирні палички з листкового тіста не залишать байдужими, і аромат який печеться ласощі заздалегідь збере всіх домочадців на кухні.

  • лист готового листкового тіста;
  • 50 гр тертого твердий. сиру;
  • яєчний жовток;
  • 2-4 щіпки меленого перцю.

Жовток трохи збиваємо виделкою.

Лист тіста заздалегідь трохи розморожуємо. Розкачуємо на відрозі пергаменту. Зверху змащуємо жовтком, затираємо сиром і присипаємо перцем.

Далі заготівлю акуратно ріжемо стрічками товщиною в 1 см.

Духову піч розігріваємо до 180 град. Відправляємо в неї пергамент з заготовками сирних паличок і печемо протягом 5-7-ми хвилин.

Рецепт приготування в клярі



Сирні палички в кляре виходять досить соковитими і дуже смачними:

  • 250 гр твердий. сиру;
  • 2 яйця;
  • стопка води/свіжого молока;
  • кілька дрібок солі;
  • скл. борошна;
  • масло пісне для фритюру.

Сир ріжемо брусочками орієнтовно 10 см завдовжки і 1 см завтовшки.

Для кляру в мисочці за допомогою віночка збиваємо воду, яйця, сіль і борошно.

Далі залишилося приготувати самі палички. Для цього розігріваємо олію, потім сирні брусочки в клярі і відразу опускаємо в гарячу олію. Обсмажуємо протягом хвилини-інший. Потім шумівкою витягуємо всі палички, кладемо на паперові рушники, щоб стекли надлишки масла.

В паніровці

Сирні палички в паніровці виходять незвичайно смачними: в теплому вигляді начинка з сиру зберігає трохи рідкий стан, що робить ласощі ще апетитніше.

З розрахунку на дві порції знадобиться наступне кількість продуктів:

  • тверді сорти сиру — 200 гр;
  • яйце — 1;
  • борошно — ½ скл.;
  • сухарі панірувальні — ½ скл.;
  • масло постн. рафінована.
Дивіться також:  Крем Шарлотт — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

На два блюдця насипаємо окремо сухарі і борошно.

Яйце збовтуємо виделкою.

Кусень сиру ріжемо смужками, гарненько обвалюємо в просіяної борошні.

Масло наливаємо в сковороду і розігріваємо.

Сирні палички в борошні мачає в яєчну масу, потім обвалюємо в паніровці.

Палички викладаємо в олію і обсмажуємо з усіх боків до утворення золотистої скоринки.

Простий варіант з лаваша

Сирні палички з лаваша готуються наступним чином:

  • 2 яйця;
  • 2 плавлених сирка;
  • 2 стіл. л. злив. масла;
  • часниковий зубочек;
  • пара гілочок кропу;
  • вірменський лаваш.

Сирки подмораживаем в морозильній камері 5-7 хвилин, потім ріжемо тонкими стрічками.

В піалі збиваємо яйця.

Окремо видавлюємо часник і кріп дрібно рубаємо, все гарненько перемішуємо.

Лаваш гострим ножем ділимо на широкі смужки (орієнтовно 8-9 см в довжину і 10-11 см в ширину). У кожну смужку кладемо пару сирних стрічок, трохи часнику з зеленню. Потім загортаємо начинку на лаваш, щоб вийшов рулетик.

Опускаємо їх у яєчну масу і смажимо на вершковому маслі до апетитної золотавості.

На замітку. Сирні рулети з лаваша рекомендується подавати з соусом із сметани, свіжої зелені і солі/перцю.

Закуска до пива з кунжутом

Сирна закуска до пива з додаванням кунжуту стане улюбленим ласощами домашнього приготування. Сирні палички з кунжутом добре підійдуть не тільки до пива, але і провину (краще білого).

  • твердий сир — 200 гр;
  • слив. масло — 150 гр;
  • борошно — 1 скл.;
  • цукор — ⅓ чайн. л.;
  • сіль крупна;
  • яйце;
  • кунжут — 15 гр.

Масло мінімум за годину до приготування кладемо в морозильну камеру — його потрібно буде натерти, і з подмороженным маслом зробити це буде легше.

В широку миску трьом масло і сир, просіваємо борошно, додаємо цукор. Вручну вимішуємо тісто — спочатку за зовнішнім виглядом воно буде нагадувати швидше маслянисту крихту, ніж м’який, повітряний, еластичне тісто. Через кілька хвилин, коли масло підтане, тісто стане ніжним і м’яким на дотик, не буде липнути до рук і з нього можна буде скачати кульку. Тісто виходить слухняне. Щоб з нього було зручно формувати вироби, робимо кульку трохи плоским, загорнути в плівку або пакет і відправляємо в морозильну камеру, щоб воно трохи застиг.

Дивіться також:  Торт зі збитими вершками – 7 швидких і смачних рецептів

Тим часом збиваємо яйце до появи пінки і більш-менш однорідного стану рідини.

Виймаємо тісто з морозилки, витягаємо з плівки і трохи розкачуємо. Далі потрібно сформувати сирні палички — вони повинні бути приблизно однаковими, щоб могли однаково добре пропектися всередині.

Є два варіанти:

  • Відщипувати приблизно однакові шматочки тіста і скачувати їх ковбасками однакової довжини і товщини.
  • Стопкою видавлювати однакові гуртки, які потім скачувати в ковбаски.

Закуску викладаємо на деко з пергаментным листом. Зверху змащуємо яєчною масою, злегка солимо і посипаємо кунжутом.

Закуска випікається 10-15 хвилин. Орієнтуватися потрібно на золотистий відтінок.

Смажені сирні палички

  • 500 гр твердий. сиру;
  • 2 яйця;
  • 50 гр вершків;
  • скл. борошна;
  • 2 скл. панірувальної крихти;
  • постн. олія для обсмажування закуски.

Нарізати сир паличками.

Збити віночком вершки з яйцями до однорідного стану.

Окремо на блюдця насипати борошна і сухарів.

Розігріти на сковороді олію. Сирний брусочок обваляти в борошні, потім вмочити в вершково-яєчної маси і після обваляти в сухарях. Відразу викладати в гаряче масло. Коли зі всіх сторін виріб придбає апетитний золотистий відтінок, витягнути з сковороди на тарілку з паперовими рушниками.

Варіанти з крабовими паличками

Сирну закуску з крабовими паличками можна зробити у вигляді апетитних кульок. Закуска підійде на випадок, якщо потрібно швидко накрити стіл або просто до святкового застілля.

  • 100 гр крабових паличок;
  • 50 гр сиру твердий. сортів;
  • 3 яйця;
  • 1 часниковий зубок;
  • 2 стіл. л. майонезу;
  • кілька гілочок свіжого кропу або пір’я цибулі;
  • кілька дрібок солі.

Відварити яйця круто, охолодити в холодній воді, почистити.

У миску для приготування закуски натерти сир, яйця і палички, видавити пресом часник, заправити сіллю і майонезом.

За допомогою столової ложки набирати трохи маси і вручну скачувати в кульку. Викласти їх на блюдо, посипати рубаною зеленню.

Дивіться також:  Бісквіт без яєць – 8 рецептів: на кефірі, сметані

На замітку. За бажанням всередину кульок можна поміщати цілу маслину або оливку без кісточки.

Прокрутка до верху