Сирні пончики — 9 рецептів приготування

Апетитні, повітряні, надзвичайно смачні сирні пончики допоможуть здивувати раптово гостей і нагодувати навіть вибагливих малюків. Щоб десерт вдало вийшов, потрібно вибирати якісний сир середньої консистенції (не занадто сухий і не рідкий) і високої жирності.

Сирні пончики — класичний рецепт

Пончики можна формувати з тіста трьома способами:

  • скачувати кульки — найпростіший варіант;
  • видавлювати кільця (наприклад, склянкою);
  • розкочувати джгутики і з’єднувати їх у кільця.

Приготування в духовці

Пончики, випечені за цим рецептом, виходять золотистими, повітряними, дуже ніжними. Вони готуються без додавання олії, тому містить не так багато калорій.

Готують наступні продукти:

  • 600 г пластичного незерненого сиру;
  • 2 яйця;
  • 500 г борошна;
  • 8 г розпушувача;
  • 50 мл рідкої сметани;
  • 100 г цукрового піску;
  • 1 г ваніліну;
  • шоколадна стружка для прикраси.

Рецепт випічки.

  • Сир з’єднують з яєчками.
  • Вводять цукор, ванілін, заправляють сметаною.
  • До основної маси частинами підсипають борошно, змішану з розпушувачем. Вимішують однорідне тісто.
  • З отриманої маси зліплюють невеликі кульки або колечка.
  • Деко застеляють пергаментом, викладають сирні заготовки.
  • Ласощі випікати в нагрітій до 170 градусів духовці 35 хвилин (орієнтуються на появу золотистої скоринки).
  • Готовий десерт остуджують і перед подаванням посипають шоколадною стружкою.
  • Смажені в маслі на сковороді

    Для приготування обговорюваного страви за цим рецептом можна взяти зернистий сир. Тоді після обсмажування залишаться смачні виразні крупинки.

    Необхідні продукти:

    • 450 г сиру;
    • 3 яйця;
    • 320 г борошна;
    • 80 г цукру;
    • 3 г соди;
    • 400 мл рослинного масла (фритюр);
    • 50 мл рідкої сметани (для оформлення).

    Порядок дій.

  • Виделкою розмішують сир, з’єднаний з яйцями.
  • Додають половину всього обсягу просіяного борошна, соду, добре розмішують.
  • Другу частину борошна висипають в окрему ємність. З основного складу руками формують кульки і обвалюють їх у борошні.
  • У глибокій сковороді нагрівають рослинне масло. Його треба налити стільки, щоб воно повністю покривало пончики.
  • Перед смаженням вироби слід покрутити в руках, щоб надлишки борошна обсипалися.
  • Сирні напівфабрикати опускають у киплячу олію і обсмажують до золотистого відтінку. За раз обсмажувати 4-5 кульок.
  • Пончики, смажені в маслі, перед подачею поливають охолодженої сметаною.
  • Дивіться також:  Торт з пряників — 8 рецептів

    Порада: щоб позбавити пончики від надлишків жиру, їх потрібно виймати на сито або паперовий рушник.

    Готуємо в мультиварці

    Десерт, випечений в мультиварці, просто тане у роті. Щоб здивувати цим ласощами дітей, можна в середину кожного пампуха помістити начинку: горішок, цукати, родзинки, свіжу ягідку, шматочок фрукта.

    Склад компонентів:

    • 200 г сиру;
    • 2 яйця;
    • 60 г цукру;
    • сіль;
    • сода;
    • 120 г борошна;
    • 200 г соняшникової олії;
    • 30 г цукрової пудри;
    • 50 волоських горіхів (можна будь-яку іншу начинку).

    Рецепт приготування.

  • Яйця збовтують виделкою. Солять, сахарят.
  • Вводять сир, і всі інгредієнти розтирають до однорідної маси.
  • Борошно з’єднують з содою і засипають в сирну основу. Перемішують. Тісто має бути досить густим.
  • Чайною ложкою набирають трохи приготованого тіста, кладуть на долоню, поміщають в центр начинку, скачують кульку, потім обвалюють його в борошні.
  • Перед смаженням пончики залишають на столі для вистоювання на 10 хвилин.
  • У чашу мультиварки заливають фритюр так, щоб він покривав сирні заготовки наполовину.
  • Запускають програму «Смаження». У ємність укладають частина кульок з таким урахуванням, що в процесі приготування вони збільшаться в 2 рази.
  • Готовність здоби перевіряють, проткнувши їх зубочисткою: якщо паличка суха — мультиварку можна вимикати.
  • Перед подачею на стіл десерт прикрашають цукровою пудрою.
  • Сирні пончики на швидку руку

    Цей рецепт допоможе, якщо потрібно дуже швидко приготувати частування.

    Необхідні продукти:

    • 250 г м’якого сиру;
    • 100 г борошна;
    • 1 яйце;
    • 60 г цукрового піску;
    • 3 г пекарського розпушувача;
    • сіль;
    • 400 мл неароматного олії.

    Процес приготування.

  • Яйця збивають з цукровим піском. Додають сир.
  • Сіль, борошно і розпушувач з’єднують, засипають в сирно-яєчний складу. Замішують густе тісто.
  • З тіста формують джгут і розрізають її на рівні шматочки.
  • У каструлі або високій сковороді розігрівають масло і опускають туди сирні заготовки.
  • Пончики обсмажують близько 5 хвилин.
  • Дивіться також:  Що приготувати з гарбуза? 27 рецептів смачних страв

    З манкою

    Так як в тісто додається манка, перед випічкою воно повинне постояти не менше 20 хвилин, щоб крупа набухла, і пончики вийшли більш акуратними.



    Необхідні компоненти:

    • 250 г сиру;
    • 2 яйця;
    • 90 г борошна;
    • 80 г манки;
    • 60 г цукру;
    • 5 г пекарського розпушувача;
    • сіль;
    • 300 г фритюру.

    Дії.

  • Сир протирають разом з яйцями і піском, солять.
  • Послідовно додають всі інгредієнти (в останню чергу — борошно).
  • Готове тісто ділять на однакові кульки.
  • Вироби обсмажують на розігрітому фритюрі до появи золотистого кольору.
  • Готуємо без яєць

    Незважаючи на те, що тут, здавалося б, один з важливих інгредієнтів, пончики виходять апетитними, повітряними і надзвичайно смачними.

    Необхідні продукти:

    • 250 г сиру;
    • 140 г борошна;
    • 40 г сметани;
    • 80 г цукру;
    • сіль;
    • сода;
    • крапля лимонного соку;
    • 400 мл фритюру.

    Рецепт приготування.

  • З’єднати разом сир, яйця, сіль і цукор.
  • Соду погасити кислим соком або киплячою водою, і разом з борошном додають в перший склад, розмішують. Тісто повинне вийти м’яким і трохи липким.
  • У розігріте масло кладуть сформовані з тіста кульки і обсмажують до красивого золотистого відтінку.
  • Пончики на кефірі

    Завдяки заміні основного компонента кисломолочним напоєм пончики виходять більш ніжними і м’якими. Ідеальний десерт для посиденьок.

    До складу входить:

    • 350 мл кефіру високої жирності;
    • 80 г цукру;
    • 1 яйце;
    • по 2 г солі і соди;
    • 250 мл неароматного масла;
    • 400 г борошна.

    Дії.

  • Збовтують яйце, з’єднують із цукром, сіллю, кефіром.
  • Підливають 40 мл олії, додають соду.
  • Повільно, постійно розмішуючи, всипають борошно. Замішують тісто.
  • Тісто розкочують в коржик, з неї склянкою видавлюють кола, а в центрі роблять маленькі отвори з допомогою чарки.
  • На широкій і високою сковорідці нагрівають масло, налите висотою більше 1 див.
  • У масло поміщають заготовки пончиків. Обсмажують з обох боків до готовності (3-4 хвилини).
  • Дивіться також:  Пиріг зебра – 8 рецептів приготування

    З додаванням згущеного молока

    Поліпшити смак і аромат цих приголомшливо ніжних пампушків можна, якщо додати в тісто щіпку кориці.

    Необхідні продукти:

    • 400 г несухого сиру;
    • 4 яйця;
    • 400 мл згущеного молока;
    • щіпка соди і солі;
    • 420 г борошна;
    • 500 мл неароматного масла;
    • 2 р коричного порошку.

    Спосіб випічки.

  • З’єднують сир, згущене молоко, соду і сіль.
  • Окремо збовтують яйця і додають в солодкий сир.
  • Невеликими порціями засипають борошно, роблять м’яке тісто.
  • З тіста розкачують ковбаску, нарізати її тонкими джгутиками і згортають їх у формі пончиків.
  • У посуді розігрівають фритюр і обсмажують пончики з сиру до готовності.
  • З сиру з яблуками

    Сирні пончики з яблучним наповнювачем — улюблені ласощі для дітей і тих, хто віддає перевагу корисні десерти.

    Інгредієнти:

    • 250 г домашнього сиру;
    • 1 яйце;
    • 2 кисло-солодких яблука;
    • 5 мл лимонного соку;
    • 150 г борошна;
    • 1 л неароматного рослинного масла;
    • трохи соди і солі;
    • 30 г цукру.

    Спосіб випічки.

  • Сир перетирають з цукром і яйцями до отримання однорідної пластичної маси.
  • Солять, насипають борошно, зверху — погашену частиною лимонного соку соду.
  • Всі інгредієнти ретельно розмішують.
  • Отриману масу ділять на 15 частин, з яких формують кульки.
  • Яблука очищають і натирають на дрібній тертці, змішують з залишками соку лимона і цукром.
  • У кожному сирному кульці роблять невелике заглиблення, поміщають туди яблучну кашку і защипують. Робити це потрібно дуже швидко, щоб яблука не встигли дати сік.
  • У каструльці розігрівають фритюр і опускають в нього сирні заготовки (по 5 штук).
  • Пончики обсмажують до утворення гарної скоринки.
  • Готові пончики можна оформити на американський манер. Для цього достатньо змочити колечка в шоколадну або цукрову глазур і прикрасити декоративною посипкою.

    Прокрутка до верху