Апетитні, повітряні, надзвичайно смачні сирні пончики допоможуть здивувати раптово гостей і нагодувати навіть вибагливих малюків. Щоб десерт вдало вийшов, потрібно вибирати якісний сир середньої консистенції (не занадто сухий і не рідкий) і високої жирності.
Сирні пончики — класичний рецепт
Пончики можна формувати з тіста трьома способами:
скачувати кульки — найпростіший варіант;
видавлювати кільця (наприклад, склянкою);
розкочувати джгутики і з’єднувати їх у кільця.
Приготування в духовці
Пончики, випечені за цим рецептом, виходять золотистими, повітряними, дуже ніжними. Вони готуються без додавання олії, тому містить не так багато калорій.
Готують наступні продукти:
600 г пластичного незерненого сиру;
2 яйця;
500 г борошна;
8 г розпушувача;
50 мл рідкої сметани;
100 г цукрового піску;
1 г ваніліну;
шоколадна стружка для прикраси.
Рецепт випічки.
Сир з’єднують з яєчками.
Вводять цукор, ванілін, заправляють сметаною.
До основної маси частинами підсипають борошно, змішану з розпушувачем. Вимішують однорідне тісто.
З отриманої маси зліплюють невеликі кульки або колечка.
Порада: щоб позбавити пончики від надлишків жиру, їх потрібно виймати на сито або паперовий рушник.
Готуємо в мультиварці
Десерт, випечений в мультиварці, просто тане у роті. Щоб здивувати цим ласощами дітей, можна в середину кожного пампуха помістити начинку: горішок, цукати, родзинки, свіжу ягідку, шматочок фрукта.
Склад компонентів:
200 г сиру;
2 яйця;
60 г цукру;
сіль;
сода;
120 г борошна;
200 г соняшникової олії;
30 г цукрової пудри;
50 волоських горіхів (можна будь-яку іншу начинку).
Рецепт приготування.
Яйця збовтують виделкою. Солять, сахарят.
Вводять сир, і всі інгредієнти розтирають до однорідної маси.
Борошно з’єднують з содою і засипають в сирну основу. Перемішують. Тісто має бути досить густим.
Чайною ложкою набирають трохи приготованого тіста, кладуть на долоню, поміщають в центр начинку, скачують кульку, потім обвалюють його в борошні.
Перед смаженням пончики залишають на столі для вистоювання на 10 хвилин.
У чашу мультиварки заливають фритюр так, щоб він покривав сирні заготовки наполовину.
Запускають програму «Смаження». У ємність укладають частина кульок з таким урахуванням, що в процесі приготування вони збільшаться в 2 рази.
Готовність здоби перевіряють, проткнувши їх зубочисткою: якщо паличка суха — мультиварку можна вимикати.
Перед подачею на стіл десерт прикрашають цукровою пудрою.
Сирні пончики на швидку руку
Цей рецепт допоможе, якщо потрібно дуже швидко приготувати частування.
Необхідні продукти:
250 г м’якого сиру;
100 г борошна;
1 яйце;
60 г цукрового піску;
3 г пекарського розпушувача;
сіль;
400 мл неароматного олії.
Процес приготування.
Яйця збивають з цукровим піском. Додають сир.
Сіль, борошно і розпушувач з’єднують, засипають в сирно-яєчний складу. Замішують густе тісто.
З тіста формують джгут і розрізають її на рівні шматочки.
У каструлі або високій сковороді розігрівають масло і опускають туди сирні заготовки.
Поліпшити смак і аромат цих приголомшливо ніжних пампушків можна, якщо додати в тісто щіпку кориці.
Необхідні продукти:
400 г несухого сиру;
4 яйця;
400 мл згущеного молока;
щіпка соди і солі;
420 г борошна;
500 мл неароматного масла;
2 р коричного порошку.
Спосіб випічки.
З’єднують сир, згущене молоко, соду і сіль.
Окремо збовтують яйця і додають в солодкий сир.
Невеликими порціями засипають борошно, роблять м’яке тісто.
З тіста розкачують ковбаску, нарізати її тонкими джгутиками і згортають їх у формі пончиків.
У посуді розігрівають фритюр і обсмажують пончики з сиру до готовності.
З сиру з яблуками
Сирні пончики з яблучним наповнювачем — улюблені ласощі для дітей і тих, хто віддає перевагу корисні десерти.
Інгредієнти:
250 г домашнього сиру;
1 яйце;
2 кисло-солодких яблука;
5 мл лимонного соку;
150 г борошна;
1 л неароматного рослинного масла;
трохи соди і солі;
30 г цукру.
Спосіб випічки.
Сир перетирають з цукром і яйцями до отримання однорідної пластичної маси.
Солять, насипають борошно, зверху — погашену частиною лимонного соку соду.
Всі інгредієнти ретельно розмішують.
Отриману масу ділять на 15 частин, з яких формують кульки.
Яблука очищають і натирають на дрібній тертці, змішують з залишками соку лимона і цукром.
У кожному сирному кульці роблять невелике заглиблення, поміщають туди яблучну кашку і защипують. Робити це потрібно дуже швидко, щоб яблука не встигли дати сік.
У каструльці розігрівають фритюр і опускають в нього сирні заготовки (по 5 штук).
Пончики обсмажують до утворення гарної скоринки.
Готові пончики можна оформити на американський манер. Для цього достатньо змочити колечка в шоколадну або цукрову глазур і прикрасити декоративною посипкою.