Сирні рогалики – 9 рецептів приготування

Сирні рогалики не тільки неймовірно смачні, але ще і дуже поживні, оскільки готуються з багатого білком і кальцієм сиру. Якщо в холодильнику виявилося трохи цього цінного кисломолочного продукту, то не варто упускати шанс приготувати ситну і корисну випічку.

Класичні сирні рогалики

Основою класичного рецепту є сирне тісто для рогаликів, завдяки якому десерт виходить дуже смачним і ніжним навіть без начинки.

Для приготування знадобиться:

  • 350 г сиру;
  • яйце;
  • 100 г вершкового масла;
  • 600 г борошна;
  • пакетик розпушувача;
  • 240 г цукру;
  • трохи ваніліну, солі та олії.

Спосіб приготування:

  • За допомогою міксера сир змішується з маслом.
  • У глибокому посуді з’єднуються сипучі інгредієнти (борошно, розпушувач, сіль, цукор, ванілін).
  • Після ретельного перемішування вміст двох ємностей об’єднується і вимішується до отримання еластичного тіста, яке відправляється «відпочивати».
  • Через півгодини з попередньо розкатаного тіста вирізати пелюстки, згортатися у форму круасана.
  • Сформовані вироби змазують яєчним жовтком і викладаються на деко, який відправляється в розігріту до 180°C духовку на 20 хвилин.

Простий рецепт з цукром

Ароматні вироби мають неймовірно хрусткою скоринкою завдяки расплавившемуся зверху цукрового піску.

Для виконання рецепта необхідні:

  • сир – 400 г;
  • борошно – аналогічну кількість;
  • масло вершкове – 150 г;
  • розпушувач – пакетик;
  • цукор – 120 г;
  • сіль і сода.

Рогалики з цукром готуються наступним чином:

  • Розтоплене масло змішується з сиром до однорідності, після чого в сирну масу всипати борошно, сіль, соду, розпушувач.
  • Замішане тісто ділиться на дві частини, одна з яких розкочується і присипається третю зазначеної кількості цукру.
  • Пласт розрізається на 10-12 сегментів, які згортаються у формі рогаликів.
  • З другою частиною тіста робляться аналогічні маніпуляції.
  • Вироби викладаються на застелений пергаментом деко і посипаються цукром.
  • Готуються рогалики 20 хвилин при 200-220°C.
Дивіться також:  Пиріг Зебра – 7 покрокових рецептів

Рогалики з сирного тіста «Ніжніше ніжного»

Прекрасні, тануть у роті кулінарні вироби, для підготовки яких буде потрібно зовсім небагато часу і мінімум продуктів:

  • сир – 150 г;
  • цукор – удвічі менше;
  • яйце – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 60 мл;
  • борошно – 250 г;
  • начинка – за бажанням;
  • сіль і сода.

У процесі підготовки:

  • Сир розминається з цукром і сіллю на кінчику ножа.
  • Після додавання яйця маса збивається.
  • Поступово вводиться масло, потім всипається сода.
  • У миску з вмістом борошно просіюється.
  • Замішується тісто розкочується пласт товщиною до 3 мм, який ріжеться на ромбики, в центр начинку з джему, мармеладу, або повидла.
  • Сформовані вироби кладуть на деко і випікаються 15-20 хвилин при 180°C.

Як приготувати з повидлом?

Рогалики з начинкою з повидла – прекрасний десерт до чаю, зникаючий з тарілки в один момент.

Готуємо з повидлом з:

  • 400 г сиру;
  • 500 г борошна;
  • 240 г цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 яйця;
  • пакетика розпушувача;
  • густого повидла (на вибір);
  • невеликої кількості солі, ваніліну і рослинного масла.

Етапи підготовки:

  • Окремо змішуються сир з розтопленим маслом і сухі компоненти, після чого всі інгредієнти з’єднуються.
  • На виході виходить м’яке тісто з пластичної структурою.
  • Через 30 хвилин еластична маса розкочується тонким шаром, з якого вирізаються трикутники.
  • У центр геометричних фігурок викладається повидло, після чого згортаються рогалики, смазывающиеся жовтком і перекладывающиеся на промаслений лист.
  • Випікаються кулінарні вироби 20 хвилин при 180°C.

Рогалики з сирною начинкою

Апетитні вироби, які сподобаються як дорослим, так і дітям, готуються з:

  • 300 г борошна;
  • 125 мл молока;
  • шматочки масла;
  • 1 яйця;
  • 150 г сиру;
  • родзинок і цукру – по 20 р;
  • невеликої кількості цукрової пудри, солі і дріжджів.
Дивіться також:  Калина – 11 рецептів приготування на зиму

При підготовці слід дотримуватися схеми:

  • У теплому молоці розводять дріжджі і цукор, після чого вміст залишають на 10 хвилин.
  • По завершенні вказаного часу в суміш вводиться в яйце і сіль.
  • В миску борошно просіюється, замішується тісто.
  • Після додавання олії вимішування триває.
  • Поки тісто підходить близько години, в іншому посуді готується начинка з сиру, родзинок і цукру шляхом їх об’єднання і перемішування.
  • З тіста розкочується пласт, який ділиться на сегменти.
  • Коли в центрі виявиться начинка, формуються рогалики, які притрушиваются пудрою і випікаються 20 хвилин при 200°C.

Рогалики з мармеладом

Діти без розуму від смачного десерту з начинкою з різних сортів мармеладу, володіє різноманітними смаками.

Для підготовки кулінарного виробу потрібні:

  • масло вершкове – 200 г;
  • сметана – 240 мл;
  • цукор – 100 г;
  • борошно – 500 г;
  • мармелад – 200 г;
  • сіль і сода – по щіпці.

При приготуванні кулінарного десерту:

  • З олії, сметани, цукру, борошна, солі і соди готується тісто.
  • Пластична маса поділяється на кілька кульок, які розкочуються і нарізаються трикутними сегментами.
  • Ближче до зовнішнього краю викладаються шматочки мармеладу, після чого тісто згортається у формі рогалика.
  • Кулінарні вироби викладають на деко, де злегка змащуються маслом і випікаються протягом 20 хвилин при 180°C.

Смачний десерт з маком

Варіація сирних рогаликів, для виконання якої необхідно підготувати:

  • 425 г сиру;
  • яйце;
  • 150 г вершкового масла;
  • у три рази менше соняшникової олії;
  • 350 г борошна;
  • пакетик розпушувача;
  • 280 г цукру;
  • 40 г маку.

При приготуванні смачної випічки:

  • У мисці розтирається сир з ⅔ цукру.
  • Після чого суміш додаються яйце, суміш масел, розпушувач і борошно.
  • З замішаного тіста розкочується пласт, за яким рівномірно розподіляються залишився цукор і борошно, злегка вдавливающийся за допомогою качалки.
  • Тісто ділиться на сегменти, з яких формуються рогалики, смажаться в духовці близько 20 хвилин при 180°C.
Дивіться також:  Торт Прага – класичний рецепт в домашніх умовах і 8 варіантів

Готуємо з яблучною начинкою

Рецепт приготування рогаликів з яблуками досить простий, якщо заздалегідь підготувати наступний продуктовий набір:

  • сир – 500 г;
  • масло вершкове – 200 г;
  • борошно – 400 г;
  • розпушувач – 5 м;
  • цукор – 60 г;
  • яблука – 2 шт.;
  • мед – 25 мл;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Масло розминається з сиром в глибокому посуді, куди додаються розпушувач, сіль, цукор і просеянная борошно.
  • Яблука очищені від насіння і шкірки, діляться на часточки, які поливаються медом.
  • На розкачане тісто і розділене на сегменти викладається начинка, після чого формуються вироби, смажаться в духовці при 180°C близько 15-20 хвилин.

Лимонно-сирні рогалики

Оригінальний десерт, для виконання якого беруться:

  • сир і борошно – 200 г;
  • масло вершкове – 125 г;
  • цукор – 75 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • розпушувач – 7 г;
  • лимон – 1 шт.

При підготовці необхідно дотримуватися такого порядку дій:

  • Тісто готується з сиру, вершкового масла, яйця і розпушувача.
  • З цитруса знімається цедра, яка перетирається з половиною цукру.
  • Тісто ділиться на дві частини, з яких розкочуються кола.
  • Потім воно присипається цедрою з цукром і розділяється на трикутники, що скачуються в рогалики.
  • Вироби викладають на змащений маслом деко, присипаються другою половиною цукру і випікаються близько 15 хвилин при 190°C.

Отже, щоб приготувати апетитну і ароматну випічку і порадувати ласунів корисним десертом, досить слідувати рецептом.

Прокрутка до верху