Сирні рогалики не тільки неймовірно смачні, але ще і дуже поживні, оскільки готуються з багатого білком і кальцієм сиру. Якщо в холодильнику виявилося трохи цього цінного кисломолочного продукту, то не варто упускати шанс приготувати ситну і корисну випічку.
Класичні сирні рогалики
Основою класичного рецепту є сирне тісто для рогаликів, завдяки якому десерт виходить дуже смачним і ніжним навіть без начинки.
Для приготування знадобиться:
- 350 г сиру;
- яйце;
- 100 г вершкового масла;
- 600 г борошна;
- пакетик розпушувача;
- 240 г цукру;
- трохи ваніліну, солі та олії.
Спосіб приготування:
- За допомогою міксера сир змішується з маслом.
- У глибокому посуді з’єднуються сипучі інгредієнти (борошно, розпушувач, сіль, цукор, ванілін).
- Після ретельного перемішування вміст двох ємностей об’єднується і вимішується до отримання еластичного тіста, яке відправляється «відпочивати».
- Через півгодини з попередньо розкатаного тіста вирізати пелюстки, згортатися у форму круасана.
- Сформовані вироби змазують яєчним жовтком і викладаються на деко, який відправляється в розігріту до 180°C духовку на 20 хвилин.
Простий рецепт з цукром
Ароматні вироби мають неймовірно хрусткою скоринкою завдяки расплавившемуся зверху цукрового піску.
Для виконання рецепта необхідні:
- сир – 400 г;
- борошно – аналогічну кількість;
- масло вершкове – 150 г;
- розпушувач – пакетик;
- цукор – 120 г;
- сіль і сода.
Рогалики з цукром готуються наступним чином:
- Розтоплене масло змішується з сиром до однорідності, після чого в сирну масу всипати борошно, сіль, соду, розпушувач.
- Замішане тісто ділиться на дві частини, одна з яких розкочується і присипається третю зазначеної кількості цукру.
- Пласт розрізається на 10-12 сегментів, які згортаються у формі рогаликів.
- З другою частиною тіста робляться аналогічні маніпуляції.
- Вироби викладаються на застелений пергаментом деко і посипаються цукром.
- Готуються рогалики 20 хвилин при 200-220°C.
Рогалики з сирного тіста «Ніжніше ніжного»
Прекрасні, тануть у роті кулінарні вироби, для підготовки яких буде потрібно зовсім небагато часу і мінімум продуктів:
- сир – 150 г;
- цукор – удвічі менше;
- яйце – 1 шт.;
- олія соняшникова – 60 мл;
- борошно – 250 г;
- начинка – за бажанням;
- сіль і сода.
У процесі підготовки:
- Сир розминається з цукром і сіллю на кінчику ножа.
- Після додавання яйця маса збивається.
- Поступово вводиться масло, потім всипається сода.
- У миску з вмістом борошно просіюється.
- Замішується тісто розкочується пласт товщиною до 3 мм, який ріжеться на ромбики, в центр начинку з джему, мармеладу, або повидла.
- Сформовані вироби кладуть на деко і випікаються 15-20 хвилин при 180°C.
Як приготувати з повидлом?
Рогалики з начинкою з повидла – прекрасний десерт до чаю, зникаючий з тарілки в один момент.
Готуємо з повидлом з:
- 400 г сиру;
- 500 г борошна;
- 240 г цукру;
- 200 г вершкового масла;
- 1 яйця;
- пакетика розпушувача;
- густого повидла (на вибір);
- невеликої кількості солі, ваніліну і рослинного масла.
Етапи підготовки:
- Окремо змішуються сир з розтопленим маслом і сухі компоненти, після чого всі інгредієнти з’єднуються.
- На виході виходить м’яке тісто з пластичної структурою.
- Через 30 хвилин еластична маса розкочується тонким шаром, з якого вирізаються трикутники.
- У центр геометричних фігурок викладається повидло, після чого згортаються рогалики, смазывающиеся жовтком і перекладывающиеся на промаслений лист.
- Випікаються кулінарні вироби 20 хвилин при 180°C.
Рогалики з сирною начинкою
Апетитні вироби, які сподобаються як дорослим, так і дітям, готуються з:
- 300 г борошна;
- 125 мл молока;
- шматочки масла;
- 1 яйця;
- 150 г сиру;
- родзинок і цукру – по 20 р;
- невеликої кількості цукрової пудри, солі і дріжджів.
При підготовці слід дотримуватися схеми:
- У теплому молоці розводять дріжджі і цукор, після чого вміст залишають на 10 хвилин.
- По завершенні вказаного часу в суміш вводиться в яйце і сіль.
- В миску борошно просіюється, замішується тісто.
- Після додавання олії вимішування триває.
- Поки тісто підходить близько години, в іншому посуді готується начинка з сиру, родзинок і цукру шляхом їх об’єднання і перемішування.
- З тіста розкочується пласт, який ділиться на сегменти.
- Коли в центрі виявиться начинка, формуються рогалики, які притрушиваются пудрою і випікаються 20 хвилин при 200°C.
Рогалики з мармеладом
Діти без розуму від смачного десерту з начинкою з різних сортів мармеладу, володіє різноманітними смаками.
Для підготовки кулінарного виробу потрібні:
- масло вершкове – 200 г;
- сметана – 240 мл;
- цукор – 100 г;
- борошно – 500 г;
- мармелад – 200 г;
- сіль і сода – по щіпці.
При приготуванні кулінарного десерту:
- З олії, сметани, цукру, борошна, солі і соди готується тісто.
- Пластична маса поділяється на кілька кульок, які розкочуються і нарізаються трикутними сегментами.
- Ближче до зовнішнього краю викладаються шматочки мармеладу, після чого тісто згортається у формі рогалика.
- Кулінарні вироби викладають на деко, де злегка змащуються маслом і випікаються протягом 20 хвилин при 180°C.
Смачний десерт з маком
Варіація сирних рогаликів, для виконання якої необхідно підготувати:
- 425 г сиру;
- яйце;
- 150 г вершкового масла;
- у три рази менше соняшникової олії;
- 350 г борошна;
- пакетик розпушувача;
- 280 г цукру;
- 40 г маку.
При приготуванні смачної випічки:
- У мисці розтирається сир з ⅔ цукру.
- Після чого суміш додаються яйце, суміш масел, розпушувач і борошно.
- З замішаного тіста розкочується пласт, за яким рівномірно розподіляються залишився цукор і борошно, злегка вдавливающийся за допомогою качалки.
- Тісто ділиться на сегменти, з яких формуються рогалики, смажаться в духовці близько 20 хвилин при 180°C.
Готуємо з яблучною начинкою
Рецепт приготування рогаликів з яблуками досить простий, якщо заздалегідь підготувати наступний продуктовий набір:
- сир – 500 г;
- масло вершкове – 200 г;
- борошно – 400 г;
- розпушувач – 5 м;
- цукор – 60 г;
- яблука – 2 шт.;
- мед – 25 мл;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Масло розминається з сиром в глибокому посуді, куди додаються розпушувач, сіль, цукор і просеянная борошно.
- Яблука очищені від насіння і шкірки, діляться на часточки, які поливаються медом.
- На розкачане тісто і розділене на сегменти викладається начинка, після чого формуються вироби, смажаться в духовці при 180°C близько 15-20 хвилин.
Лимонно-сирні рогалики
Оригінальний десерт, для виконання якого беруться:
- сир і борошно – 200 г;
- масло вершкове – 125 г;
- цукор – 75 г;
- яйце – 1 шт.;
- розпушувач – 7 г;
- лимон – 1 шт.
При підготовці необхідно дотримуватися такого порядку дій:
- Тісто готується з сиру, вершкового масла, яйця і розпушувача.
- З цитруса знімається цедра, яка перетирається з половиною цукру.
- Тісто ділиться на дві частини, з яких розкочуються кола.
- Потім воно присипається цедрою з цукром і розділяється на трикутники, що скачуються в рогалики.
- Вироби викладають на змащений маслом деко, присипаються другою половиною цукру і випікаються близько 15 хвилин при 190°C.
Отже, щоб приготувати апетитну і ароматну випічку і порадувати ласунів корисним десертом, досить слідувати рецептом.