Сирний бісквіт — 7 рецептів приготування

Ніжний, соковитий бісквіт виходить з додаванням сиру. Але як правильно приготувати сирний бісквіт, щоб тісто повністю пропеклося, а сир не підгорів? Пропонуємо 7 оригінальних варіантів.

Сирний бісквіт — класичний рецепт

Необхідні інгредієнти:

• стандартна пачка сиру;
• склянка борошна;
• склянка білого цукру;
• вершкове масло 82,5%;
• 2 курячі яйця категорії С1;
• 1 ч. л. харчової соди;
• сіль — для контрасту.

Ваші дії для створення повітряного пирога — класичний рецепт:

1. Дати маслу розтанути, щоб воно стало кімнатної температури. Перекласти у велику чашу і збити заглибним блендером до повітряної, пишної консистенції.
2. Додати до масла цукор. За бажанням можна додати ще й пакетик ваніліну або подрібненого ванільного стручка.
3. Сир дістати з пачки. Якщо дозволяє час — викласти на кілька шарів кухонних серветок, щоб позбавитися від зайвої сироватки. Потім пропустити через дрібну тертку або сито. Додати до збитого в піну масло і ретельно, довго заважати.
4. Яйця вимити і розбити. Вилити в миску з маслом і сиром і знову збивати блендером до пишного однорідного стану.
5. Борошно просіяти.

Навіть якщо борошно просіяна, не заважає повторити процедуру. Так борошно насититься киснем і не обтяжить тісто.

6. Змішати борошно з содою і додати до сирної маси. Сир погасить соду. Місити тісто до однорідності.
7. Підготувати лист — вистелити пекарської папером або фольгою, намазати розтоплене вершкове масло.
8. Вилити ніжне, м’яке тісто.
9. Випікати 40 хвилин.

Бісквіт накрити щільною кухонної серветкою на півгодини, щоб він залишався м’яким.

Як спекти в мультиварці

В мультиварці вийде не бісквіт, а кекс — мова йде про форму.

Вам потрібні:

• пачка сиру середньої жирності;
• склянка білого цукру;
• борошно (краще цільнозернові, так бісквіт буде не тільки приємним, але і нешкідливих) — 1 склянка;
• 100 г вершкового масла вищого сорту;
• 1 ч. л. ваніліну;
• 2-3 ст. л. рослинного масла;
• яйце куряче категорії С1;
• 1 ч. л. розпушувача або соди;
• половина ч. л. солі;
• для прикраси, шоколад, горішки і т. п.

Дивіться також:  Торт «Графські руїни» – класичний рецепт і 6 варіантів

Ваші дії:

1. Вершковий компонент порізати, щоб швидше відтануло, покласти у велику чашу. Всипати звичайний і ванільний цукор. Залишити до пом’якшення олії.
2. Вимити яйця, розбити, додати сіль і змішати з сиром.
3. Консистенція сиру — на вибір господині. Можна перетерти, тоді бісквіт буде однорідний, а можна трохи розім’яти виделкою, і тоді в кексі будуть видні сирні шматки, які дуже приємні мовою.
4. Додати до сиру розпушувач і потроху всипати борошно, постійно заважаючи.
5. Збити смягчившееся масло до пишної маси і перекласти до тесту. Залишки зняти з чаші за допомогою силіконової лопатки.
6. Форму від мультиварки рясно змастити рослинним маслом. Вилити у борошно.
7. Встановити режим «Випічка» на 1 годину.
Готовий кекс вийняти з допомогою силіконової лопаточки. Дати охолонути і прикрасити будь посипкою.

За Дюкану

Що знадобиться:

• 100 г нежирного сиру;
• 80 г знежиреного кефіру;
• 2 курячі або 4 перепелині яйця;
• 3 ст. л. вівсяних висівок;
• 5 таблеток підсолоджувача;
• 1 ч. л. лимонного соку + жменю протертою лимонної цедри;
• можна обійтися і без нього, він потрібен для пишноти — 1 ч. л. розпушувача тіста;
• кориця або ванілін.

Готуємо сирний бісквіт в мультиварці:

1. Домашній сир протерти, змішати з кефіром.
2. Збити міксером яйця.
3. З’єднати склад і ще раз пройтися міксером або блендером.
4. Вилити в чашу і запікати за програмою «Випічка» близько 10-20 хвилин.

Сирно-вершковий бісквіт на білках

Надзвичайний бісквіт виходить зі збитими білками. Тут важливо дотримуватися інструкцій, інакше бісквіт буде або вологий, або опаде, або пригорить. А найголовніше — він готується менше ніж за півгодини! І зникає з блюдця миттєво.

Які знадобляться продукти:

• пачка сиру;
• 200 г білого цукру;
• 200 г борошна;
• 2 курячі яйця категорії С1;
• 100 г вершкового масла 82,5%;
• чверть ч. л. солі;
• розпушувач в маленькому пакетику;
• ванільний екстракт — щіпка;
• третина ч. л. соди.

Дивіться також:  Цукерки Трюфель – 7 домашніх рецептів приготування

Дуже важливо — всі інгредієнти викласти на стіл і залишити, щоб вони були однакової температури на момент готування.

Дії виконання:

1. Масло збити заглибним блендером з цукровим піском до середньої пишноти.
2. Додати до масла сир і інтенсивно заважати, щоб вийшла однорідна, гладка; консистенція.
3. Вимити яйця, відокремити білки від жовтків. Білки збивати на потужному міксері до міцної піни.
4. Жовтки змішати з цукром. Це можна зробити звичайним віночком.
5. Змішати всі складові частини і місити тісто не менше 5 хвилин.
6. Деко рясно намазати маслом і вилити тісто.
7. Включити духовку.
8. Випікати пиріг-бісквіт 40-50 хвилин. Перевіряти сірником.
Готовий пиріг можна полити глазур’ю, або прикрасити кокосовою стружкою. Дати йому постояти 2 години, а потім — подавати до столу!
Секрет — серединка бісквіта може впасти. Щоб цього не сталося, потрібно перевернути форму, заздалегідь притиснувши до поверхні пирога що-небудь, щоб він повністю не вивалився. Так середина не просяде при охолодженні.
Такий сирний бісквіт для торта — відмінна основа. Його добре розділити на 2 коржі, змастити вершками, або викласти всередину фрукти, наприклад, банани.

Зі сметаною

Склад:

• пачка сиру;
• стакан цільнозерновий борошна;
• 2 великі ложки сметани;
• вершкове масло 82,5% — 50 г;
• яйце;
• склянка білого цукру;
• підлога ч. л. соди;
• щіпка солі.

Готування:

1. Розтопити масло на плиті.
2. Яйце змішати з цукром.
3. Поступово додавати до яйцю інші складові і продовжувати збивати.
4. Вимішувати однорідне тісто без грудочок.
5. Взяти силіконову форму, промазати рослинним маслом, вилити тісто.
6. Відправити бісквіт в духовку на 35 хвилин.

З сирною масою

Склад:

• сирна маса — 400 г;
• цукор білий — 2 склянки;
• борошно — 2 склянки;
• яйця — 4 шт;
• вершкове масло 82,5%— 400 г;
• борошно — 2-3 склянки;
• розпушувач — 1 пакетик.

Дивіться також:  9 рецептів пончиків в домашніх умовах

Ваші дії:

1. Збити сирну масу з яйцями. Спочатку в блендері, потім з допомогою міксера.
2. Те ж саме проробити з маслом і цукром.
3. У другий етап всипати решту продукти і добре перемішати.
4. На дно форми покласти борошняну масу і пальцями розподілити, щільно прихлопуючи до дна. Потрібно зробити напливи по краях.
Секрет, щоб тісто не прилипло до форми — насипати на дно форми манну крупу.
5. Викласти сирно-яєчну суміш.
6. Піч півгодини.
Готовий пиріг остудити, присипати будь-якими горіхами, сухофруктами — чим завгодно, і подати до столу.

Сирний бісквіт з яблуками в духовці

Що потрібно для тіста:

• борошно — 250 г;
• вершкове масло вищого гатунку — 200 г;
• цукор білий — 100 г;
• ванільний екстракт — пакетик.
Що потрібно для начинки:
• сир — 2 пачки;
• цукор — 2/3 склянки;
• яйце.;
• середні яблука — 6 шт.;
• ванілін;
• кориця.

Приготування:

1. Спочатку зробити сирну начинку — збити блендером або міксером інгредієнти для начинки, крім яблук і кориці.
2. Далі готується тісто — змішати борошно, цукор і ванілін. Заморожене масло натерти на дрібній тертці. Руками перетерти в крихту.
3. Яблука вимити, очистити і також натерти. Розмішати з дрібкою кориці.
4. Підготувати форму — посипати невеликою кількістю манної крупи.
5. Тісто поділіть на 4 ємності. Першу частину всипати в форму і трохи придавити. Викласти половину яблук. Зверху знову посипати тестом. Викласти сирний шар. Знову посипати борошняним шаром. Далі рівномірно і рівно зробити шар з яблук і присипати залишилася борошном.
6. Випікати 1 годину.
Витягувати з форми можна тільки після повного остигання.
На фініші виходить дуже цікавий результат — пиріг з пісочного тіста з білої прошарком сиру і ледь помітним шаром яблук. Пиріг не тільки приємний на смак, але і дуже ситний.

Прокрутка до верху