Сирний десерт з ягодами і фруктами з фото

Сирний десерт з ягодами і фруктами (торт-желе)

В осінньо-зимову пору особливо приємно приготувати і поїсти що-небудь, що нагадує нам про літо. І нехай холодні страви – не те, чого хочеться, коли за вікном холоднеча, але якщо присмачити такий кулінарний шедевр, про який ми сьогодні з вами поговоримо, чашкою ароматного чаю, то цілком можливо, похмурий осінній або зимовий вечір вже не здасться таким похмурим, – адже коли на тарілці смакота, то і на душі стає трохи веселіше.

Сьогодні ми з вами спробуємо приготувати ніжний і смачний, таїть у роті, сметанно-сирний торт десерт. Рецепт його не так вже складний, а результат – чудовий.

Для приготування цього чудового десерту нам можна взяти не тільки ягоди, але і різні види фруктів.

Причому ягоди – полуницю, малину, чорницю, лохину, червону або чорну смородину потрібно класти цілком, а фрукти – абрикоси, персики, яблука, груші, банани слід нарізати дрібними шматочками. Можна покласти й виноград – чим більше різноманітних ягід і фруктів ви покладете, тим смачніше вийде наш торт.

Час приготування: близько 4-ох годин, кількість порцій: 6-8 порівняно невеликих порцій.

 

Для приготування цього ніжного дива нам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • Желатин – близько 5 ч. ложок;
  • Холодна, попередньо кип’ячена вода – близько 0,5 л.;
  • Сир – пачка або 200-300 гр.
  • Сметана – близько 1 літра;
  • Цукор – близько півсклянки;
  • Ягоди або попередньо нарізані фрукти– 1-1,2 л. банки.

 

Рецепт сирного десерту з ягодами і фруктами

  • Желатин викласти в емальований посуд, залити холодною кип’яченою водою, розмішати, залишити приблизно на 40-60 хвилин.
  • Потім підігріти, постійно помішуючи, нашу суміш до повного розчинення желатину, при чому масу до кипіння доводити не слід.
  • Сир краще брати магазинний – нежирний і трохи кислуватий, він дасть більш однорідну консистенцію і приємну кислинку під смак десерту, до того ж, десерт не буде занадто жирним.
  • Розтерти сир, з’єднати з желатином, сметаною і цукром, перемішуючи суміш до однорідного стану.
  • Додати попередньо помиті і підсушені ягоди, фрукти, можна – та ягоди і фрукти, перемішуючи до рівномірного розподілу.
  • Залити попередньо підготовлену таким чином суміш у форму або ж емальовану миску.
  • Можна підготовлену масу розкласти по келихах або ж маленьким формочках – тоді наш десерт вийде порційний, варіант, який взагалі можна буде не нарізати.
  • Прибрати наш майбутній торт в холодильник для застигання на кілька (приблизно 3-4) годин.
  • Дивіться також:  Суп розсольник з перловкою | Покроковий рецепт

     

    Наш смачний десерт готовий! Приготований таким чином торт-желе слід акуратно вийняти з форми, або ж перед подачею на стіл його можна нарізати на шматки прямо у формі.

    Приємного апетиту, будьте з нами, з нами – смачно!

    Прокрутка до верху