Сирний десерт з ягодами і фруктами (торт-желе)
В осінньо-зимову пору особливо приємно приготувати і поїсти що-небудь, що нагадує нам про літо. І нехай холодні страви – не те, чого хочеться, коли за вікном холоднеча, але якщо присмачити такий кулінарний шедевр, про який ми сьогодні з вами поговоримо, чашкою ароматного чаю, то цілком можливо, похмурий осінній або зимовий вечір вже не здасться таким похмурим, – адже коли на тарілці смакота, то і на душі стає трохи веселіше.
Сьогодні ми з вами спробуємо приготувати ніжний і смачний, таїть у роті, сметанно-сирний торт десерт. Рецепт його не так вже складний, а результат – чудовий.
Для приготування цього чудового десерту нам можна взяти не тільки ягоди, але і різні види фруктів.
Причому ягоди – полуницю, малину, чорницю, лохину, червону або чорну смородину потрібно класти цілком, а фрукти – абрикоси, персики, яблука, груші, банани слід нарізати дрібними шматочками. Можна покласти й виноград – чим більше різноманітних ягід і фруктів ви покладете, тим смачніше вийде наш торт.
Час приготування: близько 4-ох годин, кількість порцій: 6-8 порівняно невеликих порцій.
Для приготування цього ніжного дива нам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- Желатин – близько 5 ч. ложок;
- Холодна, попередньо кип’ячена вода – близько 0,5 л.;
- Сир – пачка або 200-300 гр.
- Сметана – близько 1 літра;
- Цукор – близько півсклянки;
- Ягоди або попередньо нарізані фрукти– 1-1,2 л. банки.
Рецепт сирного десерту з ягодами і фруктами
Наш смачний десерт готовий! Приготований таким чином торт-желе слід акуратно вийняти з форми, або ж перед подачею на стіл його можна нарізати на шматки прямо у формі.
Приємного апетиту, будьте з нами, з нами – смачно!