Життя прекрасне! Однак іноді в душі прокидаються смуток, туга і тривога. Намагаючись відволіктися від почуттів, що нахлинули, ми шукаємо розраду в солодкому. Адже і знаходимо, отримуючи насолоду, наприклад, від такого чудового страви, як сирний десерт з желатином. Саме він дарує самі позитивні і приємні емоції!
Простий сирний десерт з желатином
Цей нескладний у приготуванні дієтичний десерт можна практично без обмежень включати в щоденне меню, якщо в якості підсолоджувачів використовувати натуральні продукти: фруктозу, мед або стевію.
Склад інгредієнтів:
- сир (не дуже жирний) — 400 г;
- какао-порошок — 18 г;
- желатин — 12 г;
- молоко незбиране — 100 мл;
- кориця — за вподобанням.
Спосіб приготування:
- Розчиняємо желатин в 200 мл гарячої питної води, не допускаючи кипіння маси.
- Постійно перемішуючи, приєднуємо до складу какао і свіже молоко, потім корицю і нежирний сир. Допустимо використання якісного меду або інших натуральних підсолоджувачів.
- Все ретельно перемішуємо до гладкої однорідності, потім отриману масу розливаємо по заздалегідь підготовленим ємкостей.
Через кілька годин перебування десерту в холодильнику, прикрашаємо розкішне страва цукатами, ягодами або шматочками нарізаних фруктів. Подаємо чудове страву до столу.
Готуємо з какао
Для представленого страви характерна дуже ніжна текстура і апетитний вигляд. Приступаємо до отримання солодкого дива!
Список продуктів:
- стевія (цукрозамінник) — 200 г;
- очищена вода — 300 мл;
- йогурт натуральний — 1 л;
- желатин (швидкорозчинний) — 50 р;
- ванілін — за смаком.
Порядок приготування:
- Викладаємо в сотейник желатин, заливаємо продукт гарячою питною водою.
- Нагріваємо складу до кипіння, відварюємо 6 хвилин на слабкому вогні, постійно перемішуючи суміш.
- Залишаємо заготовку в умовах кухні для поступового охолодження, періодично злегка збовтуючи ложкою вміст посуду.
- З’єднуємо в чаші какао-порошок, сир, натуральний йогурт, трохи ванілі і стевію. Збиваємо масу блендером, потім додаємо желатин і знову активно змішуємо приладом компоненти страви.
- Тепер розливаємо ароматну суміш з красивим формочках і відправляємо в холодильник для остаточного застигання.
Неможливо відмовитися від цього частування. Воно підкорить відразу і назавжди!
Рецепт з бананом
Не менше задоволення доставить десерт з бананом. Приготувати цю запаморочливо смачні солодощі можна в лічені хвилини.
Необхідні компоненти:
- молоко незбиране — 230 мл;
- сир знежирений — 500 г;
- стиглі банани — 2 шт.;
- желатин — 12 г;
- какао-порошок — 20 г;
- свіжий кефір — 200 мл;
- цукровий пісок — 120 г;
- стружка кокосів — елемент прикраси.
Процес приготування:
- Викладаємо желатин в невелику ємність, заливаємо холодним цільним молоком і залишаємо на 45 хвилин для набухання. Далі нагріваємо складу до кипіння, але не варимо!
- З’єднуємо в чаші сир з кефіром, домішуємо трохи остигнула желейну масу.
- Відокремлюємо в зручну посуд половину отриманого складу. В одну частину вводимо білий цукор, в іншу — какао-порошок. Кожну утворену суміш ретельно розмішуємо.
- Виливаємо на дно рознімної форми білий склад, відправляємо його на 40 хвилин в холод, після чого покриваємо шоколадним шаром. Повертаємо страва для подальшого застигання в прохолодні умови.
Через 2 години дістаємо застигле ласощі і викладаємо по його поверхні слайсы нарізаних бананів. Прикрашаємо страву стружкою кокосів.
Сирно-сметанний десерт без випічки
Популярність цієї страви полягає не тільки в його чудовому смаку, але і в тому важливу обставину, що сирно-сметанний десерт готується без випічки.
Набір продуктів:
- сметана домашня — 200 г;
- якісний сир — 600 г;
- какао-порошок — 20 г;
- свіжий желатин — 12 г;
- звичайний цукор — 200 г;
- ванілін — до 60 м;
- гілочки м’яти — елемент прикраси.
Методика приготування:
- Починаємо наше кулінарне дійство з замочування желатину. Поміщаємо його в чашу, заливаємо добре нагрітій очищеною водою (t до 90 °C) і залишаємо продукт в такому стані до чверті години.
- Викладаємо сир в зручну посуд. Приєднуємо цукор-пісок або похідну від нього пудру.
- Додаємо домашню сметану, яка призначена спеціально для того, щоб зробити страву пишним і приємно ніжним. Перемішуємо склад, використовуючи наявні кухонні девайси: міксер або блендер.
- Тепер поділяємо масу по різних ємностях в рівних пропорціях. В одну частину висипаємо какао-порошок і перемішуємо до складу його рівномірного фарбування в коричневий колір.
- В білий компонент страви поміщаємо ½ желатину і пакетик ванілі. Усе ретельно з’єднуємо, переливаємо в салатник або пластиковий контейнер, відправляємо в холодильник.
- Коли світлий шар застигне, дістаємо посуд і продовжуємо приготування десерту.
- Викладаємо в коричневу суміш залишився желатин, перемішуємо всю масу і потім виливаємо на неї світлу частину страви. Повертаємо страва до умов холодильника.
Поділяємо різнобарвне страву на порції і подаємо солодке до столу.
Ласощі з ананасом
Виключно ніжний десерт з ананасом, який можна подавати порційно або у вигляді чудового торта.
Використовувані інгредієнти:
- банку згущеного молока;
- сир — 2 пачки;
- желатин швидкодіючий — 30 г;
- ананас консервований — 100 р.
Технологія приготування:
- Викладаємо в чашу вміст банки згущеного молока, додаємо свіжий сир, збиваємо складу з допомогою блендера.
- Готуємо желатин звичним способом, заливаючи його теплою фільтрованою водою. Коли крупинки набухнуть, добре нагріваємо продукт, не дозволяючи йому кипіти. Проціджуємо желейну масу через дрібну сітку сита, з’єднуємо з солодкої сирної сумішшю.
- Додаємо часточки або кубики ананасів, викладаємо складу в підготовлену форму, відправляємо блюдо в холодильник.
Пройде трохи більше години, перш ніж смачну страву можна подавати до столу.
Варіант з печивом
Безпрограшний варіант приготування смачного ласощі, особливо улюбленого малюками.
Перелік компонентів:
- цукор-пісок — 100 г;
- печиво — 170 г;
- сільський сир — 400 г;
- желатин — 20 г;
- ожинове варення/ожина — використовуємо за уподобанням;
- сметана домашня — 100 р.
Поетапне приготування:
- Промиваємо свіжі ягоди, промокаємо паперовими серветками. Для отримання смачного десерту підійде і заморожена ожина.
- Викладаємо сир в чашу. Для бажаючих поласувати солодощами з однорідним складом, перебиваємо його блендером. Але багатьом подобається відчувати в отриманому страву крупинки смачного кисломолочного продукту. Вирішуємо за своїм вподобанням!
- Додаємо до творожному складу білий цукор, густу сметану. Розтираємо компоненти страви виделкою, приєднуємо попередньо розпущений у питній воді желатин, все перемішуємо.
- Дістаємо широкі склянки, розкладаємо на дно кожної ємності шматочки розламаного печива, зверху розміщуємо по дві столові ложки сирної маси, а потім ягідки ожини.
- Посипаємо порції крихтою борошняних виробів і завершуємо збірку солодощів залишилися сиром. Наповнюємо ємності шарами, поки не використовуємо всі підготовлені продукти. Відправляємо форми на годину в холодильник.
Прикрашаємо страву гілочками м’яти, представляємо гостям наш дивовижний кондитерський шедевр.
Желейний десерт з сиром і фруктами
Кулінарне диво на цьому далеко не закінчується. Не можна обійти увагою і сирний десерт із фруктами і желатином, оформлений самим оригінальним чином.
Склад інгредієнтів:
- рідкий мед — 40 г;
- сироп — 20 г;
- стиглий банан, малина (30 г), ківі;
- желатин — 6 г;
- свіжий сир — 120 г;
- незбиране молоко — 100 мл
Приготування страви:
- З’єднуємо молоко з якісним желатином і відправляємо на 90 хвилин у холодильник.
- Поміщаємо посуд з разбухшим продуктом на слабкий вогонь, додаємо ароматний мед і нагріваємо складу, ні в якому разі не допускаючи кипіння.
- Викладаємо в чашу блендера банан і сир, подрібнюємо продукти до однорідності, потім приєднуємо желатин. Знову перемішуємо масу.
- Далі вливаємо смородиновий сироп (можна і будь-який інший), злегка всі перебиваємо кухонним приладом, надаючи страві рівний колір.
- Наповнюємо отриманою масою келих або креманку, поступово приєднуючи шматочки порізаного кубиками плоду ківі.
Застиглий желейний десерт з сиром і прикрашаємо фруктами улюбленими ягодами: ожиною, малиною або білим родзинками.
Американська актриса Барбара Стрейзанд якось сказала, що життя настільки коротке, що починати її потрібно з десерту. Не будемо аналізувати сенс іносказання, просто поширимо його на сирну страву з желатином, щоб жити завжди «смачно» і щасливо!