Сирний крем є найбільш популярним додатком до десертів – тортів, эклерам і просто до фруктів. До того ж, приготований з знежиреного сиру, він має знижену калорійність, і з цієї причини користується популярністю у «худнуть дам». Нижче надані кілька варіантів простих і смачних кремів для різних видів десертів.
Сирний крем – класичний рецепт
Для класичного крему необхідно зовсім небагато часу і мінімальна кількість продуктів. Його можна використовувати для оформлення випічки, прошарку тортів і шаруватих тістечок, або як основу для приготування більш складного крему.
Для приготування по класичному рецепту знадобиться:
- сир (жирний) – 250 г;
- 350 грам цукрової пудри;
- вершкове масло – 50 грам;
- 1 ч. л. екстракту ванілі.
Спочатку потрібно добре змішати ванільний екстракт з сиром (9% жирності). Потім додаємо масло, збиваємо блендером. Після отримання однорідної маси поступово додаємо цукрову пудру. Цей компонент слід просіяти,
щоб виключити утворення грудок. Вплутувати її потрібно легкими рухами, акуратно помішуючи ложкою. Потім всю суміш добре перемішати у блендері.
На замітку. Крем перед нанесенням на торт або перед тим, як використовувати для прошарку, потрібно потримати на холоді. Це додасть стійкості сирною прошарку десерту.
Як зробити для еклерів?
Еклери давно завоювали серця любителів солодкого. В цьому також є заслуга крему, який служить начинкою.
Сирний крем для еклерів готується з наступних продуктів:
- 4 жовтка курячих яєць;
- сир – 400 грам;
- ванілін;
- 0,2 л жирних вершків (від 30 %).
Жовтки потрібно перетерти з цукром, збити блендером сирок, також збити вершки до стану пружної піни. З’єднуємо всі інгредієнти, додаємо ванілін, ретельно збиваємо міксером або блендером. На 1-2 години поміщаємо в холод. З допомогою кондитерського шприца впорскують частина начинки на кожен еклер.
Для бісквітного торта
Бісквітний торт – це ніжний десерт, який повинен мати таку ж ніжну кремову шапку. Щоб приготувати легкий сирний крем для бісквітного торта, знадобляться наступні продукти:
- цукрова пудра – 180 г;
- сир (8-9%) – 480 г;
- вода – 180 г;
- 20 грам желатину.
Сухий желатин потрібно розбавити водою і залишити на 40-50 хвилин. Сир збити за допомогою блендера для усунення грудочок, досягнення однорідності. Желатин, вже близько загустілий, потрібно трохи підігріти, щоб всі гранули розчинились, дати охолонути. У сир поступово додаємо цукрову пудру, змішуємо з желатиновою масою. Добре підходить не тільки як декор, але і здатний зіграти роль прошарку бісквіта.
З кисломолочного сиру
Крем з кисломолочного сиру використовується не тільки в якості прикраси торта, але і як «намазки» для бутербродів. Солодкі бутерброди чудово підійдуть для чаювання. Також можна використовувати крем для створення тістечок, печива, крему і топленого шоколаду.
Для приготування потрібно заздалегідь підготувати наступну кількість продуктів:
- олія слив. – 120 грам;
- сирний сир – 280 м;
- 90 г цукрової пудри;
- ванілін.
Розм’якшене масло відправляємо в блендер і при збиванні, поступово додаємо цукрову пудру з дрібкою ваніліну. Після того, як масло з пудрою перетворилися в піну, додаємо весь сир збиваємо протягом 2 хвилин. Отриману масу рекомендується зберігати в холодильнику.
Вершково-сирний крем
Вершково-сирний крем відрізняється легкою структурою, приємним найніжнішим смаком і ніжною консистенцією. Даний вид десерту відрізняється низькою калорійністю, так як при його приготуванні використовується знежирений сир.
Щоб приготувати смачний низькокалорійний крем знадобляться такі продукти:
- вершки – 200 грам;
- сир (знежирений) – 200 г;
- цукровий пісок – 100 г;
- ч. л. ваніліну.
Сирний компонент потрібно попередньо пропустити через велике сито для усунення шматочків і грудочок. З цією метою також успішно справляється і блендер. Окремо збиваємо вершки, цукор з додаванням ванілі. З’єднуємо разом сирну і вершкову масу. Зверху білосніжний декор можна присипати шоколадною стружкою.
На замітку. При збиванні крему потрібно ставити міксер або блендер на середню швидкість. А ось віночком не вийде досягти утворення стійкої, однорідної, сирною піни.
Для капкейків
Для маленьких тістечок (капкейки) можна зробити крем з фруктовим або ягідним смаком, наприклад лимонно-апельсиновий. Щоб приготувати сирний крем для капкейків, потрібно заздалегідь підготувати наступні складові:
- сир (9-10%) – 300 г;
- 1 лимон або апельсин;
- сироп – 70 мл;
- вершки – 340 мл;
- апельсинова цедра;
- волоські горіхи – 50 г;
- ванілін – 1 пакетик;
- цукор – 110 р.
Розм’якшити сир, довести до однорідності, використовуючи міксер або блендер. Ванілін змішати з цукром і додати в сирну масу, знову збити блендером до утворення піни. Горіхи потрібно попередньо обсмажити, подрібнити. Свіжу цедру цитрусових додати в вершки і розмішати. Часточки очищеного цитрусових (лимон або апельсин) збити блендером до стану соку, туди влити цукровий сироп. Об’єднати всі отримані маси і гарненько перемішати.
На замітку. Всі молочні продукти обов’язково повинні бути свіжими.
Сирно-сметанний крем
Даний вид десерту досить густий, і на торті можна створити цілу пінну шапку, оформити фігурки за допомогою кондитерського шприца або просто покрити десерт товстим шаром крему.
Для приготування густого солодкого крему знадобиться наступний список продуктів:
- сметана – 3 ст. л.;
- сир (5%) – 400 г;
- цукор за смаком;
- ванілін – 1 пакетик.
Для початку потрібно збити свіжий сирок з ваніліном, застосувавши занурювальний блендер або міксер. Це допомагає домогтися густої консистенції всього за пару хвилин. Швидкість рекомендується поступово збільшувати, а до кінця збивання — потроху зменшувати. Готову масу потрібно помістити в холод на півгодини — вона просочиться, настоїться і стане ще більш густий.