Крем на основі сиру готується швидко, не вимагає термічної обробки, а виходить легким і пишним. Сир необхідно брати незерненый жирністю від 5% (краще — домашній). Щоб сирний крем для бісквітного торта вийшов найбільш повітряним, молочний продукти, які використовуються в рецепті, потрібно заздалегідь збити в блендері.
Класичний твороженный крем для бісквітного торта
Для традиційного сирного крему потрібні тільки доступні продукти і всього 15 хвилин часу. Важливо лише строго дотримуватися технології його приготування.
Необхідно:
- 300 г сиру 9% жирності;
- 440 г цукрової пудри;
- 2 г ваніліну;
- 70 г вершкового масла.
Спосіб приготування.
Порада: якщо сирний крем вийшов дуже густим, бісквітні коржі потрібно додатково змочити просоченням (наприклад, фруктової, алкогольної, кавовій).
Рецепт приготування з желатином
Желатиновий крем ідеально підходить для багатошарових кольорових тортів: в розрізі такий десерт виглядає дуже ефектно.
Необхідні продукти:
- 480 г сиру жирністю 5-8%;
- 80 г цукру;
- 100 г цукрової пудри;
- 20 г гранульованого желатину;
- 120 мл охолодженої прокип’яченої води.
Технологія приготування.
Сирно-сметанний крем
Для приготування цього крему потрібно всього 3 компонента, проте тут дуже важливо дотримуватися технологію. Якщо збивати продукти довше, ніж необхідно, повітряна маса перетвориться в рідку.
Крем буде пишніше, якщо підсолоджену сметану завчасно охолодити.
Інгредієнти:
- 250 г сиру жирністю 8%;
- 400 р сметани пожирніше;
- 160 г цукрового піску.
Спосіб приготування.
Корисний рада: крем можна доповнювати приправами за смаком: кардамоном, корицею, натуральною ваніллю, а також цукатами, сухофруктами і підсмаженими горіхами.
Як приготувати в мультиварці?
З допомогою мультиварки за 15 хвилин вдасться зробити заварний крем, який можна використовувати не тільки для промазування коржів, але і для прикраси десерту.
Інгредієнти:
- 250 г сиру;
- 0,5 л молока;
- 200 г цукрового піску;
- 3 яйця;
- 50 р пшеничного борошна;
- 100 г вершкового масла.
Кроки приготування.
Рекомендації. Щоб не пошкодити поверхню каструлі використовуйте спеціальний черпак.
Шоколадно-сирний крем
Цей крем приваблює вишуканим і незабутнім смаком: з кислинкою від сиру, з легкою гіркотою від шоколаду.
Необхідні компоненти:
- 600 г жирного (краще домашнього сиру;
- 100 г молочного або гіркого шоколаду;
- 400 мл вершків для збивання;
- 100 мл жирного молока;
- 20 г швидкорозчинного желатину;
- 1 г ванілі;
- 50 мл міцно завареної кави;
- 60 г цукрового піску.
Рецепт приготування.
Зі згущеним молоком
Завдяки додаванню згущеного молока крем набуває приємний вершковий смак. Щоб прошарок не вийшла надмірно солодким, компоненти розбавляють свіжим лимонним соком.
Необхідні продукти:
- 350 г сиру;
- 100 г згущеного молока (невареного);
- 50 р цукрової пудри;
- 1 г ванілі;
- 180 г вершкового масла.
Рецепт приготування.
Сирно-йогуртовий крем
Продукт виходить дуже легким, має тонкий смак і невисоку калорійність. Краще брати йогурт без добавок і доповнювати його натуральними соками.
Для приготування знадобиться:
- 500 г незернистого сиру 5% жирності;
- 400 г натурального йогурту;
- 20 г пакетованого желатину;
- 80 г цукрового піску;
- 120 мл води;
- 40 мл концентрованого соку на вибір.
Технологія приготування.
Сирно-бананова прошарок для торта
Банан здатний поліпшити консистенцію крему, тому якщо склад виходить недостатньо густим із-за низької жирності сиру варто додати цей фрукт.
Знадобиться:
- 0,5 кг сиру;
- 3 середніх стиглих банана;
- 2 сирих жовтка;
- 50 г вершкового масла;
- 200 г сметани;
- 100 мл молока;
- 70 г цукру;
- 10 г ванільного цукру.
Спосіб приготування.
Креми на основі сиру ідеальні для будь-яких бісквітів. Вони чудово поєднуються зі світлими, шоколадними коржами, як простими, так і з різними наповнювачами.