Сирний крем для торта – це шалено смачна добавка до домашньої випічки. Звичайно, він виходить досить жирним, але ж іноді просто потрібно балувати себе смакотою.
Сирний крем для торта – базовий рецепт
Обов’язково зробіть крем, скориставшись даними рецептом. А далі його можете ускладнювати за допомогою інших складових.
Необхідні продукти:
- 500 грам м’якого сиру;
- цукрової пудри приблизно 80 грам;
- вершки високої жирності – близько 300 мілілітрів.
Процес приготування:
- Візьміть холодний сир, бажано щоб він був відразу з холодильника, з’єднайте з цукровою пудрою і на повільній швидкості міксера зробіть однорідну суміш.
- Після цього влийте вершки, підніміть швидкість приладу і збивайте, поки маса не стане густою, з кремовою текстурою.
Готуємо з сиру маскарпоне
Сирний крем маскарпоне – один з найбільш вдалих варіантів приготування, але звичайно сам продукт коштує не дешево.
Необхідні інгредієнти:
- два яйця;
- щіпка солі;
- 120 грам цукру або за власним бажанням;
- півкілограма маскарпоне.
Процес приготування:
- Яйця розбиваємо, ділимо вміст на частини. Жовтки з’єднайте з цукром, перетираємо.
- До білків додаємо трохи солі і злегка збиваємо.
- Сир додаємо до желточной масі, добре перемішуємо, вливаємо білки і збиваємо міксером, поки не утвориться потрібна консистенція.
Вершково-сирний крем
Вершково-сирний крем для торта можна застосовувати і для іншої випічки, наприклад для капкейків та змінювати його колір.
Необхідні продукти:
- ложка цукрової пудри;
- м’який сир – 400 грам;
- вершки хорошою жирності – приблизно 300 мілілітрів.
Процес приготування:
- Сир відправте в будь-яку зручну ємність, почніть ретельно збивати міксером. Спочатку на низькій швидкості, а потім збільшуючи її. Зазвичай для отримання потрібного стану йде п’ять хвилин.
- Тепер туди ж засипаємо вказану кількість пудри і, не зупиняючи роботу міксера, додайте вершки. Вони обов’язково повинні бути тільки з холодильника інакше ви не досягнете потрібного стану.
Рецепт приготування з вершковим маслом
Варіант, в якому використовується масло замість вершків. Мінімум інгредієнтів, часу і смачне покриття для торта готово. Змінити його колір можна за допомогою харчових барвників.
Необхідні продукти:
- 70 грам цукрової пудри;
- сир м’який – 300 грам;
- маленька упаковка вершкового масла.
Процес приготування:
- Масло в цьому рецепті має бути теплим, злегка м’яким. Відправте його нарізане на шматки в глибоку миску і перебити міксером протягом декількох хвилин, використовуючи середню швидкість.
- Засипте пудру, знову збийте так, щоб маса стала зовсім білою, і почніть акуратно, частинами додавати сир, але не весь відразу. Доведіть його до потрібної густоти.
- Перед використанням можна прибрати його в холод, але це не обов’язкова умова.
Сирно — сирний крем для торта
Такий крем буде менш калорійним, але все ж дуже смачним. За бажанням можна взагалі зробити його майже знежиреним, якщо використовувати молоко і желатин.
Інгредієнти для крему:
- 300 грам дрібнозернистого сиру і стільки ж м’якого сиру;
- пудра цукрова по своєму смаку.
Процес приготування:
- У ємність помістіть сир і сир. Інгредієнтів можна класти більше або менше, але головне, щоб вони були в рівній пропорції.
- Збийте масу до однорідності, всипте цукрову пудру за бажанням і знову попрацюйте міксером ще пару хвилин, поки не досягнете потрібної консистенції.
Зі сметаною
Ще один варіант приготування крему без вершків. Сметана робить текстуру особливо ніжною і м’якою. Використовувати його можна як для промазки коржів, так і для будь-якої іншої випічки. Краще всього робити з маскарпоне, але якщо немає можливості, то купіть інший сир хорошої якості.
Продукти для приготування:
- баночка маскарпоне або іншого крему вагою 250 грамів;
- близько 700 грам жирної сметани – 25%;
- склянку цукру або по своєму смаку.
Процес приготування:
- Беремо ємність, де вам буде зручно збивати масу, викладаємо всю сметану, з’єднуємо її з цукром і починаємо працювати міксером на високій швидкості, поки цукор повністю не розчиниться і суміш не стане густою.
- Поступово додаємо маскарпоне або інший сир, знижуємо рівень швидкості на найнижчий і збиваємо ще кілька хвилин.
З додаванням згущеного молока
Це ідеальний варіант для бісквітних коржів, в міру солодкий і добре просочує основу. Регулюйте кількість згущеного молока в залежності від того яка густина готового продукту вам потрібна. Якщо більш рідкий крем, то кладіть її більше і навпаки.
Необхідні інгредієнти:
- від 100 до 300 грам звичайного згущеного молока, але з хорошою жирністю;
- півкілограма м’якого сиру.
Процес приготування:
- Вибраний сир помістіть в миску, і збивайте, поки маса не стане повністю однорідною.
- Додайте мінімальна кількість згущеного молока, продовжуйте збивати і подивіться, що вийшло. Якщо консистенція не така, як треба, то влийте ще.
- Спробуйте на смак крем, якщо не вистачає солодощі, то можна насипати трохи цукрової пудри, а для особливого аромату – ваніліну.
- Збивайте масу деякий час, щоб вона стала досить пишною і можна використовувати крем для коржів.
Сирно – шоколадний прошарок
Приготований сирний крем можна їсти ложками прямо як десерт. Виходить він неймовірно смачним, ніжним, ну і звичайно досить калорійним. Шоколад можна використовувати як молочний, так і чорний.
Необхідні інгредієнти:
- 300 грам м’якого сиру;
- близько 70 грам цукрової пудри;
- 180 грам шоколаду за смаком;
- півлітра жирних вершків.
Процес приготування:
- Перед використанням вершки обов’язково добре охолодіть. Влийте їх в ємність, але не всі, а тільки 450 мілілітрів і доведіть до повітряного стану з допомогою міксера. На це піде близько 3-5 хвилин. Дивіться, щоб маса не стала, як масло.
- Додаємо до них цукрову пудру, перемішуємо, викладаємо сир і знову злегка перемішуємо міксером на самій низькій швидкості.
- В іншій ємності нагріваємо до кипіння вершки і заливаємо ними заздалегідь розламаний на шматочки шоколад, чекаємо, поки він повністю розтопиться, з’єднуємо з сирною масою і знову збиваємо до консистенції крему.
Бананово – сирний
Такий простий рецепт, з мінімумом інгредієнтів, але божевільним смаком. За бажанням можна додати сюди шоколад. Вершки беріть тільки жирні, інакше вийде не те, що повинно бути, а стиглі банани, але не чорні.
Необхідні продукти:
- два невеликих банана або пюре;
- 500 грам м’якого сиру, в ідеалі – маскарпоне;
- хороших вершків – 300 мілілітрів;
- цукрова пудра за своїм бажанням, але брати не менше 50 грамів.
Процес приготування:
- В одну миску покласти роздавлений банан або пюре і вибраний м’який сир, все добре перебиваємо міксером, так щоб вийшла однорідна маса.
- В іншій ємності змішуємо пудру з вершками і доводимо до густоти міксером.
- З’єднуємо між собою вміст обох мисок, добре перемішуємо. Маса повинна бути досить густий, звичайно ж, схожу на крем. Якщо вийшла рідкуватий, то попрацюйте міксером ще пару хвилин, поки не отримаєте потрібний результат. Можна трохи охолодити і застосовувати для торта або іншої випічки.