Самий звичайний пиріг з сиром може стати по–справжньому урочистим десертом, який приведе гостей і домочадців в захоплене здивування. Все залежить від особистого бажання і вибраного рецепту.
Пиріг з сиром — найкращий рецепт
Ніжна сирна начинка з соковитими персиками забезпечить грандіозний успіх звичайному пирогу. Подати його можна і з урочистого приводу, і до рядового вечірнього чаювання.
Для тіста:
- 200 г борошна найвищого гатунку;
- 100 г вершкового масла;
- 100 г цукру;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. магазинного розпушувача.
Для начинки:
- 400 г сиру;
- 200 г сметани;
- 120 г цукру;
- 2 яйця;
- 2 ст. крохмалю;
- пів–лимона;
- пакет ванільного цукру;
- банку (500 г) цілих персиків.
Приготування:
- Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким. Розітріть його вилкою з цукром, додайте яйце, розмішайте.
- Частинами введіть борошно з розпушувачем, не перестаючи заважати. З готового тіста зліпити руками кульку.
- Круглу форму застеліть пергаментом, покладіть тісто руками і розподіліть його, формуючи високі (6-7 см) бортики. Приберіть в холодильник на півгодини.
- Сир перетріть через сито, додайте до нього цукор, у тому числі і ванільний, сметану, сухий крохмаль, яйця і сік лимона. Збийте до отримання кремоподібної маси.
- Викладіть її у форму, зверху покладіть половинки персиків, трохи втиснувши їх в сирний крем.
- Розігрійте піч до 180°С і випікайте пиріг близько 1 години.
- Остудіть, викладіть на кілька годин (можна на ніч) в холод.
Пиріг з сиром в мультиварці — покроковий рецепт з фото
Приготувати оригінальний сирний пиріг в мультиварці не складе праці. Головне запастися продуктами:
- 400 г сиру;
- 2 мультистакана цукру;
- 2 яйця;
- 2 мультистакана якісного борошна;
- 2 ст. л. сирої манки;
- трохи ванільки для аромату;
- 2 яблука або велика жменя ягід;
- 100 г сметани;
- 120 г маргарину або масла.
Приготування:
- Для тіста розітріть в крихту розм’якшене масло, 1 мультистакан цукру і все борошно виделкою, а потім руками.
- Для начинки збийте в миску яйця, додайте до них сметану, манку, сир, залишок цукру і ваніль.
- Додайте натерті яблука або ягоди, можна будь-які інші фрукти за бажанням. Активно перемішайте до однорідності.
- На дно мультиварочной чаші висипте половину крихти.
- Зверху розподіліть начинку.
- Поверх неї залишки тіста.
- Встановіть режим «випічки» приблизно на 80 хвилин (залежить від марки техніки).
- Акуратно дістаньте готовий пиріг з чаші, а коли повністю охолоне, подавайте.
Пісочний пиріг з сиром
Готувати випічку з сиром з пісочного тіста дуже просто. На це не піде багато часу, а десерт стане відмінним доповненням до чаю. Візьміть:
- 200 г борошна;
- 100 г масла вершкового;
- півсклянки цукрового піску;
- сире яйце;
- 1 ч. л. звичайного розпушувача.
На начинку:
- 400 г сиру;
- 200 г маложирной сметани;
- пару яєць;
- ½ Ст. цукру;
- 2 ст. л. крохмалю;
- за смаком ванильку і лимонну цедру.
Приготування:
- М’яке масло засипте цукром і розітріть виделкою. По ходу додайте яйце, далі розпушувач і борошно. В результаті вийде дуже м’яке тісто. Зберіть його ложкою в пакет, вже через нього сформуйте у кульку і приберіть в морозилку на 10-15 хвилин.
- У досить гладкий строго не зернистий сир додайте всі інгредієнти, зазначені в рецепті для начинки. Збивайте масу блендером або міксером близько 3-4 хвилин.
- Розподіліть тісто руками за формою, не забуваючи про бортики. В отриману кошичок викладіть кремоподібну масу.
- Випікайте пиріг близько 40-45 хвилин у печі, розігрітій до 180°С.
- Незважаючи на відносну рідина сирної маси, в духовці вона «схопиться», а після повного охолодження стане щільною. Тому досить остиглий пиріг приберіть на пару годин в холодильник.
Пиріг з сиром і яблуками
Легкий і смачний десерт обов’язково сподобається дітям і дорослим. Шматочок яблучно–сирного пирога можна з’їсти навіть під час дієти.
- 1 ст. борошна;
- яйце;
- 2 ст. л. холодного молока;
- 100 г вершкового масла;
- 50 г цукру.
На начинку:
- 500 г м’якого сиру;
- 3 крупненьких яблука;
- 100 г дрібного цукру;
- 100 г сметани;
- 3 яйця;
- 2 ст. л. свіжого соку лимона;
- 40 р крохмалю.
- Яйце розітріть з цукром виделкою, додайте м’яке масло, молоко і борошно. Швидко замісіть тісто виделкою, а потім руками. Зробіть з нього м’ячик і, загорнувши в поліетилен, відправте в морозилку на 15 хвилин.
- Яблука якщо потрібно почистіть від шкірки і видаліть серцевиною. Нарізати рівними шматочками. Сир перемеліть на м’ясорубці.
- Акуратно відокремте жовтки від білків, останні приберіть на пару хвилин в морозилку. Жовтки, сметану, крохмаль і цукор збийте міксером і введіть в сир. Перемішайте.
- В охолоджені білки додайте 1 ч. л. крижаної води і збийте до міцної білої піни. Щоб не втратити пишність, буквально по одній ложці вмішайте її в сирну масу.
- Тісто розкачати в круглий пласт (1-1.5 см в товщину), викладіть у форму, зробивши невисокі бортики, і поставте на 15 хвилин у духовку (200°С). Дістаньте Форму, зменшіть температуру до 180°С.
- На дно трохи прохолола кошики красиво розкладіть частина яблучних часточок, залийте начинку і прикрасьте верх на свій розсуд залишилися яблуками.
- Випікайте при зниженій температурі близько 35-40 хвилин.
Пиріг з сиром та вишнями
Приготувати пиріг за цим рецептом можна навіть взимку, якщо в морозилці є пакетик з замороженої вишнею. Підготуйте:
- 250 г борошна найвищого гатунку;
- свіже яйце;
- 50 г цукру;
- 150 г розм’якшеного масла;
- 0.5 ч. л. соди.
На начинку:
- 600 г дрібнозернистого сиру;
- 4 яйця;
- 150 г цукру–піску;
- 3 ст. л. крохмалю;
- 400 г свіжої або мороженої вишні.
Приготування:
- Масло активно перетріть з цукром. Додайте яйце. Змішайте соду з борошном і частинами введіть її в тісто. Воно повинно вийти в міру еластичним і гладким.
- Змастіть форму маслом, викладіть тісто рівним шаром з бортиками.
- Яєчні білки і жовтки відокремте один від одного і викладіть в різні ємності. Останні розітріть до білуватою піни з цукром.
- При необхідності протріть сир через сито, додайте ванілін, крохмаль і жовткову масу. Збийте до однорідної консистенції виделкою або міксером, як зручніше.
- У білки додайте щіпку солі або чайну ложку холодної води, збийте до утворення міцної піни.
- Дуже обережно вмішайте збиті білки в сирну масу. Викладіть її в кошичок з тіста.
- Заморожену вишню розморозьте і злийте сік, що утворився. З свіжої видавіть кісточки. Розкладіть по поверхні сирного крему. Присипте парою ложок цукру.
- Запікайте в духовій печі розігрітій до 180°С близько години.
- Готовий десерт як слід остудіть і поставте в холодильник для просочення на кілька годин.
Тертий пиріг з сиром в духовці
Пиріг, приготований за наступним рецептом, виходить дуже повітряним і легким, а готується не складніше будь-якого іншого. Виріб цілком може замінити святковий торт.
- 100 г хорошого маргарину;
- 1 ст. цукру;
- 2.5 ст. борошна;
- ½ Ст. нежирної сметани;
- 2 ч. л. фабричного розпушувача.
На начинку:
- 400 г м’якого сиру;
- ½ Ст. цукру;
- стільки ж сметани;
- 1 ст. л. сирої манки;
- 3 яйця;
- 1 ст. кефіру;
- трохи лимонної цедри;
- 4-6 середніх яблук;
- щедра жменька кориці.
Приготування:
- Цукор і м’який маргарин розітріть. Додайте сметану, яйце і розпушувач. Постійно помішуючи, додайте борошно. Еластичне тісто зліпіть в м’ячик і, загорнувши в плівку, відправте в холод.
- Якщо сир недостатньо гладкий, перетріть через сито. Додайте всі зазначені в рецепті інгредієнти, крім корицю і яблука. Вимісіть до однорідності.
- Розділіть тісто на дві нерівні шматки. Застеліть форму пергаментом, натріть на тертці більший рівномірним шаром.
- Розкладіть частина заздалегідь нарізаних часточками яблук, присипте корицею. Зверху всю сирну масу, потім знову яблука з корицею. На останньому етапі натріть поверх усього решту тіста.
- Випікайте при 180°С приблизно 45 хвилин. Перед подачею повністю остудіть.
Слойоний пиріг з сиром
Цей пиріг робити вдвічі швидше, так як використовується вже готове магазинне тісто. Головне дістати його з морозилки приблизно за півгодини перед готуванням.
- 700 г листкового тіста;
- 3 яйця;
- 700 г дрібнозернистого сиру;
- 0.5 ст. цукру;
- 50 г вершкового масла;
- ваніль-на смак.
Приготування:
- Два яйця швиденько збийте з розтопленим маслом, цукром і ваніллю. Додайте сир і вимішайте виделкою до однорідності. Якщо є бажання, додайте жменю родзинок, цукати або подрібнені горішки.
- Розморожене тісто розкачати досить тонко. Розріжте гострим ножем уздовж на три частини. На кожну смужку покладіть рівною доріжкою сирну начинку. Защипайте поздовжні краю, щоб отримати довгу ковбаску.
- У форму укладіть по колу всі три ковбаски. Змастіть поверхню яйцем, збитим з невеликою кількістю цукру. Випікайте близько 40 хвилин при стандартній температурі (180°С).
Дріжджовий сирний пиріг
Приготувати пиріг з сиром на дріжджах за цим рецептом зможе навіть починаюча господиня. Випічка обов’язково вийде соковитою і смачною. Візьміть:
- 600 г борошна;
- 250 г молока;
- 150 г вершкового масла в тісто і ще 80 г для посипання;
- 1 пачку сухих або 20 г свіжих дріжджів;
- 1 яйце;
- 250 г маложирного сиру;
- 75 р цукру в тісто і ще 175 на посипання;
- ванілін.
Приготування:
- Просійте борошно, всипте в неї дріжджі (якщо вони свіжі, то дрібно покришіть), влийте тепле молоко, розтоплене масло, а також яйце, потрібну порцію цукру і сир. Замісіть некруте тісто. Коли воно почне відставати від стінок, сформуйте в кулю, накрийте полотенчиком і дайте підійти протягом години.
- Велике деко вистелити пергаментом, розподіліть тісто товстим шаром, зверху пальцями зробіть неглибокі ямки. Прикрийте і дайте на расстойку ще хвилин 20.
- Добре заморожене масло натріть на величенькою тертці поверх тіста, присипте цукром і поставте випікатися в розігріту до 200°С духову піч приблизно на годину або трохи більше.
Пиріг з сиром на швидку руку
Іноді доводиться готувати буквально на швидку руку, але це зовсім не відбивається на смаку і вигляді готової випічки.
- 500 г сиру;
- 1 ст. цукру піску;
- 8 яєць;
- ¾ Склянки борошна;
- ½ Ч. л. соди, погашеної лимонним соком;
- ванилька за бажанням.
Приготування:
- У сир збийте жовтки яєць, додайте цукор і перетріть до однорідного стану. Введіть погашену соду і ванілін.
- Використовуючи міксер, збийте в круту піну білки, по ложці вмішайте їх в основну масу.
- Просійте борошно і дуже обережно додайте її в сирне тісто. Після легкого перемішування воно повинно придбати консистенції як на оладки. При необхідності додайте ще трохи борошна.
- Форму з високими бортами промажте маслом, припорошите борошном і вилийте сирне тісто. Випікайте до зарум’янювання при середній температурі 150-170°С.
- Як тільки пиріг почне відставати від бортів формочки, дістаньте його і добре охолодіть.
Простий пиріг з сиром
Щоб приготувати простий пиріг потрібен хороший, не дуже кислий сир і трохи терпіння. Готовий виріб, завдяки наявності шарів, нагадує святковий торт.
- 250 г борошна;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. соди;
- 150 г вершкового маргарину;
Для начинки:
- 400 г сиру;
- 50 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- ½ Ст. цукру.
- Розтопіть маргарин збийте 2 яйця, додайте цукор і гашене соду, перемішайте. Всипте борошно і замісіть гладеньке не дуже круте тісто.
- Розділіть його на 4-5 однакових частин, кожну розкачати в пласт за потрібною формою. Дайте коржам трохи відпочити, а поки займіться начинкою.
- Сир перемішати з розтопленим маргарином і цукром, додайте яйце. Якщо начинка буде рідкою, «загустіть» її сирою манкою. За бажанням можна ароматизувати ваніліном, лимонною цедрою, есенцією.
- Застеліть форму пергаментом, викладіть перший корж, на нього шар начинки і т. д. (зверху має бути тісто).
- Випікайте при стандартній (180°С) температурі 45-60 хвилин.
- Готовий пиріг накрийте трохи вологим полотенчиком і залиште остигати, це зробить його м’якеньким.
Королівський пиріг з сиром
Цей сирний пиріг часто називають Королівською ватрушкой. Досить приготувати його лише один раз, щоб зрозуміти, за що десерт отримав настільки благородну назву.
- 200 г високосортного борошна;
- 100 г м’якого масла;
- 2 свіжих яйця;
- 200 г цукру;
- 250 г сиру;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 200 г будь-яких ягід або фруктів.
Приготування:
- Масло, цукор і борошно перетріть в крихту.
- Окремо збийте яйця і цукор, введіть суміш в сир і вимішайте. Якщо маса вийшла недостатньо вологій, додайте трохи сметани.
- У змащену маслом форму викладіть рівним шаром половину крихти, всю начинку, шматочки фруктів або ягоди і знову крихту. Злегка притисніть пиріг по всій поверхні.
- Поставте в духовку (180°С) на 30-40 хвилин. Готового пирога дайте добре охолонути і тільки потім діставайте з форми.
Відкритий сирний пиріг
Оригінальний сирний пиріг з бісквітом і повітряної начинкою цілком може замінити святковий торт. Він такий же красивий і смачний.
Для бісквіта:
- 120 г борошна найвищого гатунку;
- 4 яйця;
- 120 г дрібного цукру;
- ваніль;
- пакетик розпушувача.
Для начинки:
- 500 г м’якого сиру;
- 400 мл вершків;
- 150 г цукру;
- 24 г желатину;
- 250 г будь-яких консервованих фруктів.
Приготування:
- Для бісквіта збийте цукор з яйцями, введіть борошно з ваніліном і розпушувачем. Перемішайте і випікайте 20 хвилин у печі при 180°С. Повністю остудіть.
- Желатин розведіть в 50 г теплої води, дайте набрякнути хвилин 15 і перелийте в ½ склянки соку, злитого з консерви. Прогрійте на повільному вогні, поки желатин повністю не розчиниться.
- Вершки збийте в стійку піну, додайте цукор і сир. В останню чергу тонкою цівкою влийте желатинову масу і знову збийте.
- Застелити харчовою плівкою глибоку форму, вниз укладіть бісквіт, потім половину крему, великі шматочки фруктів і знову крем. Поверхня ретельно розрівняйте.
- На кілька годин приберіть форму з тором в холодильник для застигання.
- Готовий виріб прикрасьте за бажанням фруктами, шоколадом.