Для всіх любителів сирною випічки стаття справді виявиться знахідкою! Особливо якщо вони є щасливими власниками зручного кухонних помічниці — мультиварки. Сирний пиріг в мультиварці можна приготувати за кілька хвилин різноманітними способами.
Простий і смачний сирний пиріг в мультиварці
Складові простого сирного пирога:
- для начинки: 3 яйця, 200 гр сиру, ½ скл. цукру;
- для основи: 250 гр маргарину, чверть склянки цукру, половина чайн. л. соди, склянку борошна.
Готуємо начинку:
Готуємо тісто:
Для вилучення випічки можна використовувати контейнер для пароварки.
На замітку. Обсяг борошна може змінитися. Все залежить від сорту борошна, її клейковини. Орієнтуватися потрібно на консистенцію — повинна вийти волога крихта.
Рецепт приготування з яблуками
Яблучні пироги можна назвати класикою. Пропонуємо урізноманітнити рецепти десертів сирним пирогом з яблуками.
Пиріг з яблуками в мультиварці готується з:
- для тіста: 5 яєць, склянка цукру, 160 г борошна, 4 невеликих яблука;
- для начинки: 350 гр сиру, 50 гр злив. масла, 80 гр цукру, пакетик ваніліну.
Розбиваємо яйця в миску, приєднуємо цукор і опрацьовуємо міксером до злегка пінистої однорідної світлої маси.
Просіваємо борошно, акуратно з’єднуючи її з масою лопаткою. Просіяти рекомендується невеликими порціями.
Окремо збираємо начинку: масло і цукор опрацьовуємо міксером, вводимо ванілін, сир і знову збиваємо.
Позбавляємо яблука від шкірки і серцевини, ріжемо тонкими пластинками. Форму підготувати і шаром викласти частину скибочок. Залити половиною тіста, викласти шар начинки, розрівнюючи, покрити рештою тестом. Останній шар — залишки яблук. За бажанням присипати корицею.
Готувати на програмі «Випічка» протягом години.
З додаванням бананів
Сирний пиріг з бананами в мультиварці — це ніжний, корисний десерт, який обов’язково потрібно зберегти:
- борошно — 1 скл.;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- яйця — 1 одиниця для основи і 2 одиниці для наповнення;
- ваніль;
- сир — 500 гр;
- олія слив. -100 гр;
- банан твердий — 3 одиниці;
- цукор — половина граненого склянки для основи і стакан для начинки.
М’яке масло розтираємо з цукром. Додаємо яйце і перемішуємо.
Приєднуємо з розпушувачем борошняну суміш і замішуємо тісто.
Начинка: сир з яйцем, ваніллю і цукром гарненько перемішати. Нарізати м’якоть банана, акуратно ввести в начинку, з’єднати лопаткою.
Помістити тісто у форму і розподілити рукою по дну і боків, утворюючи невеликі борти. Щоб тісто не липло, притрусити його борошном.
Випікати в режимі випічки як зазвичай.
З ягодами
Пиріг з ягодами в мультиварці готують з:
- 200 гр борошна;
- 100 гр масла;
- яйце;
- 100 гр цукру;
- 1 ч. л. лимонного соку;
- 1 ч. л. розпушувач.
Наповнення:
- 400 гр сиру;
- 120 гр цукру;
- 2 яйця;
- половинка лимонна;
- пара ст. л. крохмалю;
- 400 гр ягід.
Вимішуємо розтоплене масло з цукровим піском.
Додаємо яйце, опрацьовуємо виделкою або міксером.
Приєднуємо лимонний сік, борошно і соду. Вимішуємо тісто. По консистенції воно в міру густа, зручне для формування основи з бортиками.
Далі потрібно підготувати начинку: з лимона вичавити сік, змішати з усіма інгредієнтами до однорідності, не включаючи ягоди. Сирну масу викласти в основу, а зверху розкласти ягоди.
Випікати в режимі «Випічка» близько години. Дати охолонути при відкритій кришці і після витягати.
Десерт виходить щільним, начинка не розпадається.
Рецепт з пісочного тіста
Пісочне тісто — даний винахід кулінарів, завдяки якому скорочується час на підготовку. У підсумку виходить дуже смачний десерт.
- 350 гр борошна;
- 150 гр злив. масла;
- 2 яйця;
- 120 гр цукру;
- по дрібці соди і солі;
- для крихти стіл. л. цукру;
- 300 гр сиру;
- половина пакетика ванільного цукру (5 г).
Масло ріжемо кубиками, з’єднайте з борошном, сіллю і содою, цукром для крихти. Руками перетираємо в однорідну, рівномірно просочену маслом, крихту. Станом тісто виходить в міру сухим.
Важливо! Борошно змішати з іншими компонентами швидко, але не більше 2-3 хвилин. Інакше вироби вийдуть жорсткими, грубими.
Далі сирна начинка: сир з’єднуємо з ванільним і звичайним цукром, яйцями. Перемішати можна виделкою, але начинка може вийти зерниста. Заглибним блендером виходить більш гладка, густа структура начинки.
У мультиварочную форму викладаємо половину крихти. Змащувати чашу не потрібно. Наступний — сир, зверху залишки крихти.
У програмі «Випічка» випікаємо 50 хвилин. Даємо остудитися, відкривши кришку.
Шоколадно-сирний пиріг в мультиварці
Склад для основної частини пирога:
- борошно — 140 гр;
- какао або топлений шоколад — 35 гр;
- яйця — 3 од.;
- цукор — 100 гр;
- сметана 20 % — 210 гр;
- вершкове масло — 70 г;
- сода — половина ч. л.
Сирна частина:
- сир — 400 гр;
- цукор — 100 гр;
- яйця — 2 од.;
- крохмаль — 25 гр.
Шоколадна частина:
Сирна маса:
Манник з сиром
- 400 гр манки;
- 200 гр цукру;
- 280 гр жирної сметани;
- 3 яйця;
- 50 гр борошна;
- 50 гр злив. масла;
- 10 гр розпушувача;
- для начинки 250 гр сухого сиру, 80 гр цукру 2 яйця.
Тісто для лепешняку:
Начинка:
Включаємо режим «Мультиповар», 125 град. на годину. Після залишити відкритою кришку, вимкнувши підігрів.
На замітку. У начинку додають цукати, подрібнені горіхи, родзинки, сухофрукти, шматочки свіжих фруктів.
З полуницею
- 200 гр злив. масла;
- 4 яйця;
- 450 гр сиру;
- 1 ч л розпушувача;
- 1,5 скл. борошна;
- скл. цукру;
- пачка полуниці (в сезон використовуйте свіжу).
Три яйця і сир з’єднуємо блендером з ½ цукру — це начинка.
Тісто:
Половину крихти викладаємо у форму, зверху — сирну начинку. Рівномірно розподіляємо вимиті ягоди, злегка придавлюючи рукою. Останній шар — залишки тіста.
Випікаємо в програмі «Мультиповар» при 150 градусах хвилин 50. Готовий пиріг має золотистий відтінок.