Сирний пиріг в мультиварці – 8 рецептів приготування

Для всіх любителів сирною випічки стаття справді виявиться знахідкою! Особливо якщо вони є щасливими власниками зручного кухонних помічниці — мультиварки. Сирний пиріг в мультиварці можна приготувати за кілька хвилин різноманітними способами.

Простий і смачний сирний пиріг в мультиварці

Складові простого сирного пирога:

  • для начинки: 3 яйця, 200 гр сиру, ½ скл. цукру;
  • для основи: 250 гр маргарину, чверть склянки цукру, половина чайн. л. соди, склянку борошна.

Готуємо начинку:

  • Вбиваємо яйця в глибоку миску, туди ж відправляємо сир і цукор. Усе ретельно опрацьовуємо міксером на першій швидкості.
  • Готуємо тісто:

  • Для більш легкої роботи з маргарином шматочок можна нарізати на кілька частин.
  • Маргарин, цукор і соду з’єднуємо в одній мисці. Не забуваємо про борошно — для початку всипаємо половину належного кількості продукту. Руками ретельно вимішуємо тісто має виглядати як волога крихта, рівномірно просочений маслом. Може бути трохи схожа на грудочки, але повинна бути досить суха — під час випікання вона встигне просочитися соковитістю начинки.
  • Дно ємності змастити маслом. Закладаємо в неї половину тіста, розрівнюючи.
  • Розподілити начинку.
  • Покрити рештою тіста.
  • Включити режим випічки і час одну годину.
  • Для вилучення випічки можна використовувати контейнер для пароварки.

    На замітку. Обсяг борошна може змінитися. Все залежить від сорту борошна, її клейковини. Орієнтуватися потрібно на консистенцію — повинна вийти волога крихта.

    Рецепт приготування з яблуками

    Яблучні пироги можна назвати класикою. Пропонуємо урізноманітнити рецепти десертів сирним пирогом з яблуками.

    Пиріг з яблуками в мультиварці готується з:

    • для тіста: 5 яєць, склянка цукру, 160 г борошна, 4 невеликих яблука;
    • для начинки: 350 гр сиру, 50 гр злив. масла, 80 гр цукру, пакетик ваніліну.

    Розбиваємо яйця в миску, приєднуємо цукор і опрацьовуємо міксером до злегка пінистої однорідної світлої маси.

    Просіваємо борошно, акуратно з’єднуючи її з масою лопаткою. Просіяти рекомендується невеликими порціями.

    Дивіться також:  Торт Жозефіна – 6 рецептів приготування

    Окремо збираємо начинку: масло і цукор опрацьовуємо міксером, вводимо ванілін, сир і знову збиваємо.

    Позбавляємо яблука від шкірки і серцевини, ріжемо тонкими пластинками. Форму підготувати і шаром викласти частину скибочок. Залити половиною тіста, викласти шар начинки, розрівнюючи, покрити рештою тестом. Останній шар — залишки яблук. За бажанням присипати корицею.

    Готувати на програмі «Випічка» протягом години.

    З додаванням бананів

    Сирний пиріг з бананами в мультиварці — це ніжний, корисний десерт, який обов’язково потрібно зберегти:

    • борошно — 1 скл.;
    • розпушувач — 1 ч. л.;
    • яйця — 1 одиниця для основи і 2 одиниці для наповнення;
    • ваніль;
    • сир — 500 гр;
    • олія слив. -100 гр;
    • банан твердий — 3 одиниці;
    • цукор — половина граненого склянки для основи і стакан для начинки.

    М’яке масло розтираємо з цукром. Додаємо яйце і перемішуємо.

    Приєднуємо з розпушувачем борошняну суміш і замішуємо тісто.

    Начинка: сир з яйцем, ваніллю і цукром гарненько перемішати. Нарізати м’якоть банана, акуратно ввести в начинку, з’єднати лопаткою.

    Помістити тісто у форму і розподілити рукою по дну і боків, утворюючи невеликі борти. Щоб тісто не липло, притрусити його борошном.

    Випікати в режимі випічки як зазвичай.

    З ягодами

    Пиріг з ягодами в мультиварці готують з:

    • 200 гр борошна;
    • 100 гр масла;
    • яйце;
    • 100 гр цукру;
    • 1 ч. л. лимонного соку;
    • 1 ч. л. розпушувач.

    Наповнення:

    • 400 гр сиру;
    • 120 гр цукру;
    • 2 яйця;
    • половинка лимонна;
    • пара ст. л. крохмалю;
    • 400 гр ягід.

    Вимішуємо розтоплене масло з цукровим піском.

    Додаємо яйце, опрацьовуємо виделкою або міксером.

    Приєднуємо лимонний сік, борошно і соду. Вимішуємо тісто. По консистенції воно в міру густа, зручне для формування основи з бортиками.

    Далі потрібно підготувати начинку: з лимона вичавити сік, змішати з усіма інгредієнтами до однорідності, не включаючи ягоди. Сирну масу викласти в основу, а зверху розкласти ягоди.

    Дивіться також:  Шоколадний торт в мультиварці — 6 простих рецептів приготування

    Випікати в режимі «Випічка» близько години. Дати охолонути при відкритій кришці і після витягати.

    Десерт виходить щільним, начинка не розпадається.

    Рецепт з пісочного тіста

    Пісочне тісто — даний винахід кулінарів, завдяки якому скорочується час на підготовку. У підсумку виходить дуже смачний десерт.

    • 350 гр борошна;
    • 150 гр злив. масла;
    • 2 яйця;
    • 120 гр цукру;
    • по дрібці соди і солі;
    • для крихти стіл. л. цукру;
    • 300 гр сиру;
    • половина пакетика ванільного цукру (5 г).

    Масло ріжемо кубиками, з’єднайте з борошном, сіллю і содою, цукром для крихти. Руками перетираємо в однорідну, рівномірно просочену маслом, крихту. Станом тісто виходить в міру сухим.

    Важливо! Борошно змішати з іншими компонентами швидко, але не більше 2-3 хвилин. Інакше вироби вийдуть жорсткими, грубими.

    Далі сирна начинка: сир з’єднуємо з ванільним і звичайним цукром, яйцями. Перемішати можна виделкою, але начинка може вийти зерниста. Заглибним блендером виходить більш гладка, густа структура начинки.

    У мультиварочную форму викладаємо половину крихти. Змащувати чашу не потрібно. Наступний — сир, зверху залишки крихти.

    У програмі «Випічка» випікаємо 50 хвилин. Даємо остудитися, відкривши кришку.

    Шоколадно-сирний пиріг в мультиварці

    Склад для основної частини пирога:

    • борошно — 140 гр;
    • какао або топлений шоколад — 35 гр;
    • яйця — 3 од.;
    • цукор — 100 гр;
    • сметана 20 % — 210 гр;
    • вершкове масло — 70 г;
    • сода — половина ч. л.

    Сирна частина:

    • сир — 400 гр;
    • цукор — 100 гр;
    • яйця — 2 од.;
    • крохмаль — 25 гр.

    Шоколадна частина:

  • Розтопити масло, охолодити до теплого стану і з’єднати з яйцем, цукром і сметаною. Заглибним блендером можна зробити густу, однорідну масу.
  • Окремо з’єднати сухі складові, просіяти в сметанно-яєчну масу і з’єднати віночком. Гарненько збити за кілька хвилин. Тісто вийде злегка рідке, як на бісквіт.
  • Мультиварочную чашу покрити тонким шаром масла і викласти шоколадне тісто.
  • Дивіться також:  Тісто для пиріжків з сухими дріжджами – 7 рецептів

    Сирна маса:

  • З’єднуємо сир, яйце, цукор і крохмаль, гарненько збиваємо міксером. Чим кремовиднее вийде маса, тим начинка буде приємніше, ніжніше.
  • Викласти начинку на шоколадно тісто, по одній ложці.
  • На програмі «Випічка» готувати 70-80 хвилин.
  • Манник з сиром

    • 400 гр манки;
    • 200 гр цукру;
    • 280 гр жирної сметани;
    • 3 яйця;
    • 50 гр борошна;
    • 50 гр злив. масла;
    • 10 гр розпушувача;
    • для начинки 250 гр сухого сиру, 80 гр цукру 2 яйця.

    Тісто для лепешняку:

  • З’єднуємо яйця, цукор міксером від трьох хвилин.
  • Виливаємо сметану, опрацьовуємо міксером.
  • Додамо масло, що залишилися сухі продукти, опрацьовуємо міксером. Вийде густа глянсова основа пирога.
  • Начинка:

  • Окремо змішуємо яйця з цукром і сиром. Щоб отримати однорідність, скористайтесь заглибним блендером.
  • У форму, змащену маслом, кладемо вирізку з пекарської папери. Викладаємо приблизно половину тіста для лепешняку, далі начинку і залишки основи.
  • Включаємо режим «Мультиповар», 125 град. на годину. Після залишити відкритою кришку, вимкнувши підігрів.

    На замітку. У начинку додають цукати, подрібнені горіхи, родзинки, сухофрукти, шматочки свіжих фруктів.

    З полуницею

    • 200 гр злив. масла;
    • 4 яйця;
    • 450 гр сиру;
    • 1 ч л розпушувача;
    • 1,5 скл. борошна;
    • скл. цукру;
    • пачка полуниці (в сезон використовуйте свіжу).

    Три яйця і сир з’єднуємо блендером з ½ цукру — це начинка.

    Тісто:

  • Розпускаємо масло і змішати з половиною склянки цукру, збиваємо міксером.
  • Додаємо розпушувач і борошно, збиваємо міксером. Вийде суха крихта.
  • Ділимо на 2 частини.
  • Половину крихти викладаємо у форму, зверху — сирну начинку. Рівномірно розподіляємо вимиті ягоди, злегка придавлюючи рукою. Останній шар — залишки тіста.

    Випікаємо в програмі «Мультиповар» при 150 градусах хвилин 50. Готовий пиріг має золотистий відтінок.

    Прокрутка до верху