Сирний пудинг — 10 рецептів приготування

Від запіканки сирний пудинг відрізняється більш однорідною і ніжною текстурою. Щоб десерт вийшов ідеальним, основну масу збивають з допомогою блендера або міксера, а білки і жовтки вводять окремо.

Класичний сирний пудинг в духовці

Саме за цим рецептом страву готують в Англії — на батьківщині пудингу. Секрет його успішного приготування полягає в якісно збитих білках і пастоподібної консистенції сиру.

Список продуктів:

  • 900 р незерненого сиру;
  • 2 яйця;
  • 80 г борошна;
  • 80 г цукру;
  • 110 г вершкового масла.

Покроковий рецепт.

  • Консистенцію сиру доводять до однорідної за допомогою блендера або м’ясорубки.
  • До сиру додають цукор-пісок, просіяне борошно і вливають 80 мл розтопленого масла.
  • Яйця поділяють на жовтки і білки. Жовтки вводять в основну масу, а білки збивають на високій швидкості міксера до стійкості.
  • Білкову масу перекладають у чашку до решти інгредієнтів і розмішують акуратно, щоб не осіла піна.
  • Залишилися олією промащують форму, викладають у неї сирне тісто, розрівнюючи поверхню.
  • Пудинг поміщають в розігріту до 180°С духовку приблизно на 45 хвилин (до появи апетитною скоринки).

Порада: щоб текстура пудингу вийшла більш ніжною, можна поєднати сир двох видів: пастоподібний і зернистий.

Як приготувати з манкою?

Манна крупа надає пудингу додаткову пишність і незвичайну ніжну консистенцію.

Знадобиться:

  • 0,6 кг сиру;
  • 60 г манки;
  • 150 мл теплого молока;
  • 3 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 30 г вершкового масла.

Етапи готування.

  • На молоці готують несолодке манну кашу. Остуджують.
  • Окремо збивають жовтки з половиною заготовленого цукру.
  • До солодких жовтків додають кашу і сир.
  • Білки збивають міксером з залишками піску і вводять в основний склад. Акуратно розмішують, рухаючи ложкою знизу вгору.
  • Форму (або кілька формочок) змащують маслом. Викладають приготовану масу.
  • Пудинг сирний з манкою випікають при 180°С протягом 40-50 хвилин.
Дивіться також:  Випічка з бананами – 8 швидких і смачних рецептів

Сирний пудинг в мультиварці на пару

Цей пудинг виходить корисніше приготованого в духовці, тому шматочок такого десерту може дозволити собі той, хто з якоїсь причини відмовляється від випічки.

Потрібно:

  • 0,4 кг среднежирного сиру;
  • 1 яйце;
  • 40 г манки;
  • 40 г цукру;
  • 100 мл молока;
  • 3 г пекарського розпушувача.

Хід приготування.

  • Молоко підігрівають до гарячого стану і заливають їм манну крупу, безперервно помішуючи. Склад залишають на 15 хвилин для набухання.
  • Сир перетирають виделкою з яйцем і цукром.
  • Додають розпушувач.
  • У чашу мультиварки наливають 250 мл води, встановлюють пароварку.
  • Сирне тісто перекладають у силіконову форму і кладуть на підставку в мультиварку.Прилад закривають і встановлюють програму «Пароварка» на чверть години.
  • Після звукового сигналу мультиварку відкривають, а пудинг залишають всередині до охолодження.
  • Форму з теплим десертом перевертають на блюдо.

Рецепт приготування з желатином

Якщо цей пудинг помістити на бісквітну основу і прикрасити шоколадом або фруктовими часточками, вийде справжній торт для святкового чаювання.

Знадобиться:

  • 500 г сиру;
  • 250 мл молока;
  • 80 г цукрового піску;
  • 40 г желатину.

Рецепт покроково.

  • Желатин заливають холодним молоком, перемішують і чекають на 1 годину.
  • Масу поміщають на водяну баню і безперервно заважаючи, домагаються повного розчинення гранул. До кипіння не доводять.
  • До гарячого желатиновому складу додають цукор і залишають до охолодження.
  • Сир розтерти виделкою і з’єднують з желатином.
  • Отриману масу збивають блендером протягом хвилини і переливають у форму.
  • Десерт відправляють в холодильник на 6 годин.
  • Щоб легко вийняти пудинг з желатином, форму на 3 секунди опускають в окріп.

Дієтичний пудинг

Цей варіант приготування десерту сподобається всім, хто дотримується спеціальної дієти або стежить за власною вагою.

Склад:

  • 0,45 г знежиреного сиру;
  • 200 мл натурального йогурту;
  • 1 білок;
  • по 50 г чорносливу і кураги.
Дивіться також:  6 рецептів печива на огірковому розсолі

Кроки приготування.

  • Сир доводять до однорідності в блендері.
  • Сухофрукти заливають окропом, через 10 хвилин обсушують на серветках. Нарізають невеликими шматочками.
  • Сир і сухофрукти залити йогуртом.
  • Окремо збивають білок і додають в загальну масу.
  • Все акуратно перемішують ложкою і викладають в несмазанную форму.
  • Пудинг запікають 40 хвилин при 190°С. Охолоджують у формі.

Готуємо з додаванням яблук

Пудинг по цьому рецепту виходить ароматним, повітряним, тане в роті.

Список інгредієнтів:

  • 500 г сиру;
  • 0,3 л молока;
  • 20 г вершкового масла;
  • 50 г мигдалю;
  • 100 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 80 г манки;
  • 2 великих кисло-солодких яблука.

Етапи готування.

  • На дно форми, змазану маслом, укладають яблука, нарізані тонкими часточками.
  • У кухонному комбайні змішують сир, молоко і цукор.
  • Мигдаль кришать і обсмажують на сухій сковороді.
  • Сирну масу, горіхи і манну крупу з’єднують. Додають окремо збиті яйця.
  • Цією сумішшю заливають яблука.
  • Ласощі готують 50 хвилин в розігрітій до 180°С духовці.

В мікрохвильовці

На приготування цього пудингу йде всього 10 хвилин. Рецепт стане в нагоді, коли потрібно швидко зробити солодке частування.

  • 100 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 20 г цукру;
  • 20 г манки;
  • 2 краплі лимонного соку;
  • 1 г ваніліну.

Послідовність дій.

  • Сир розминають товкачиком до однорідної консистенції.
  • Збивають яйце, виливають у сир.
  • Додають цукор, ванілін, сік лимона.
  • Засипають манку і розмішують, щоб не залишилося жодної грудочки.
  • Склад виливають у відповідну ємність і поставте в мікрохвильову піч на 3 хвилин. Через 2 хвилини перерви прилад включають ще на 3 хвилини.

Рецепт з морквою для дітей

Ароматний яскравий пудинг сподобається навіть тим малюкам, які не люблять моркву і сир. Рецепт розрахований на приготування однієї порції в маленькій формочці.

Потрібно:

  • 140 г нежирного сиру;
  • ¼ Частина вареної моркви;
  • ¼ Частина яйця;
  • 20 г борошна;
  • 10 г масла вершкового;
  • 15 г цукру;
  • 20 г сметани;
  • 1 жовток.
Дивіться також:  Яблука в клярі – 6 рецептів приготування

Порядок приготування.

  • Сир пропускають через м’ясорубку.
  • Додають яйце, цукор, борошно.
  • Морква товчуть в пюре і додають в сирну складу.
  • Тісто виливають у змащену форму, зверху змащують сумішшю сметани і збитого жовтка.
  • Пудинг запікають при 190°С 35 хвилин.

Сирно-рисовий пудинг

Цей десерт нагадує ласощі, яке подавали на полуденок у дитячому садку.

Необхідні компоненти:

  • 1 л молока;
  • 0,8 кг жирного сиру;
  • 40 г вершкового масла;
  • 120 г круглозерного рису;
  • 100 г цукру;
  • 3 г солі;
  • 4 яйця.

Покроковий рецепт.

  • Молоко доводять до кипіння, опускають в нього перебраний і промитий рис і готують кашу на мінімальному вогні 30 хвилин, зрідка помішуючи.
  • У готову кашу додають масло.
  • Сир протирають через сито.
  • Жовтки збивають з сіллю і цукровим піском.
  • Білки збивають окремо до щільності.
  • Остигнула кашу, жовтковий склад і сир з’єднують.
  • Частинами додають білки, акуратно перемішуючи.
  • Пудинг готують у глибокій формі при 180°С приблизно 45 хвилин (до рум’яної скоринки).

Варіант приготування з родзинками

Пудинг з родзинками — чудове на смак низькокалорійне і корисне блюдо.

Склад:

  • 150 г знежиреного сиру;
  • 15 г манної крупи;
  • 20 г чорного родзинок;
  • 2 яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г цукор;
  • 50 г сметани;
  • 1 г ванілі;
  • 10 г панірувальних сухарів.

Кроки приготування.

  • Жовтки і білки поділяють.
  • Жовтки змішують з сиром, м’яким маслом, ваніліном, манкою і промитим ізюмом.
  • Білки збивають і додають до інших компонентів.
  • Форму змащують шматочком масла і присипають сухарями.
  • Пудинг виливають у форму, зверху розмазують сметану.
  • Готують при 200°С 35 хвилин.

Сирний пудинг подають відразу після приготування або в охолодженому вигляді. Його прикрашають тертим шоколадом, кокосовою стружкою, кульками морозива, поливають фруктовим соусом, натуральним йогуртом, згущеним молоком.

Прокрутка до верху