Від запіканки сирний пудинг відрізняється більш однорідною і ніжною текстурою. Щоб десерт вийшов ідеальним, основну масу збивають з допомогою блендера або міксера, а білки і жовтки вводять окремо.
Класичний сирний пудинг в духовці
Саме за цим рецептом страву готують в Англії — на батьківщині пудингу. Секрет його успішного приготування полягає в якісно збитих білках і пастоподібної консистенції сиру.
Список продуктів:
- 900 р незерненого сиру;
- 2 яйця;
- 80 г борошна;
- 80 г цукру;
- 110 г вершкового масла.
Покроковий рецепт.
- Консистенцію сиру доводять до однорідної за допомогою блендера або м’ясорубки.
- До сиру додають цукор-пісок, просіяне борошно і вливають 80 мл розтопленого масла.
- Яйця поділяють на жовтки і білки. Жовтки вводять в основну масу, а білки збивають на високій швидкості міксера до стійкості.
- Білкову масу перекладають у чашку до решти інгредієнтів і розмішують акуратно, щоб не осіла піна.
- Залишилися олією промащують форму, викладають у неї сирне тісто, розрівнюючи поверхню.
- Пудинг поміщають в розігріту до 180°С духовку приблизно на 45 хвилин (до появи апетитною скоринки).
Порада: щоб текстура пудингу вийшла більш ніжною, можна поєднати сир двох видів: пастоподібний і зернистий.
Як приготувати з манкою?
Манна крупа надає пудингу додаткову пишність і незвичайну ніжну консистенцію.
Знадобиться:
- 0,6 кг сиру;
- 60 г манки;
- 150 мл теплого молока;
- 3 яйця;
- 150 г цукру;
- 30 г вершкового масла.
Етапи готування.
- На молоці готують несолодке манну кашу. Остуджують.
- Окремо збивають жовтки з половиною заготовленого цукру.
- До солодких жовтків додають кашу і сир.
- Білки збивають міксером з залишками піску і вводять в основний склад. Акуратно розмішують, рухаючи ложкою знизу вгору.
- Форму (або кілька формочок) змащують маслом. Викладають приготовану масу.
- Пудинг сирний з манкою випікають при 180°С протягом 40-50 хвилин.
Сирний пудинг в мультиварці на пару
Цей пудинг виходить корисніше приготованого в духовці, тому шматочок такого десерту може дозволити собі той, хто з якоїсь причини відмовляється від випічки.
Потрібно:
- 0,4 кг среднежирного сиру;
- 1 яйце;
- 40 г манки;
- 40 г цукру;
- 100 мл молока;
- 3 г пекарського розпушувача.
Хід приготування.
- Молоко підігрівають до гарячого стану і заливають їм манну крупу, безперервно помішуючи. Склад залишають на 15 хвилин для набухання.
- Сир перетирають виделкою з яйцем і цукром.
- Додають розпушувач.
- У чашу мультиварки наливають 250 мл води, встановлюють пароварку.
- Сирне тісто перекладають у силіконову форму і кладуть на підставку в мультиварку.Прилад закривають і встановлюють програму «Пароварка» на чверть години.
- Після звукового сигналу мультиварку відкривають, а пудинг залишають всередині до охолодження.
- Форму з теплим десертом перевертають на блюдо.
Рецепт приготування з желатином
Якщо цей пудинг помістити на бісквітну основу і прикрасити шоколадом або фруктовими часточками, вийде справжній торт для святкового чаювання.
Знадобиться:
- 500 г сиру;
- 250 мл молока;
- 80 г цукрового піску;
- 40 г желатину.
Рецепт покроково.
- Желатин заливають холодним молоком, перемішують і чекають на 1 годину.
- Масу поміщають на водяну баню і безперервно заважаючи, домагаються повного розчинення гранул. До кипіння не доводять.
- До гарячого желатиновому складу додають цукор і залишають до охолодження.
- Сир розтерти виделкою і з’єднують з желатином.
- Отриману масу збивають блендером протягом хвилини і переливають у форму.
- Десерт відправляють в холодильник на 6 годин.
- Щоб легко вийняти пудинг з желатином, форму на 3 секунди опускають в окріп.
Дієтичний пудинг
Цей варіант приготування десерту сподобається всім, хто дотримується спеціальної дієти або стежить за власною вагою.
Склад:
- 0,45 г знежиреного сиру;
- 200 мл натурального йогурту;
- 1 білок;
- по 50 г чорносливу і кураги.
Кроки приготування.
- Сир доводять до однорідності в блендері.
- Сухофрукти заливають окропом, через 10 хвилин обсушують на серветках. Нарізають невеликими шматочками.
- Сир і сухофрукти залити йогуртом.
- Окремо збивають білок і додають в загальну масу.
- Все акуратно перемішують ложкою і викладають в несмазанную форму.
- Пудинг запікають 40 хвилин при 190°С. Охолоджують у формі.
Готуємо з додаванням яблук
Пудинг по цьому рецепту виходить ароматним, повітряним, тане в роті.
Список інгредієнтів:
- 500 г сиру;
- 0,3 л молока;
- 20 г вершкового масла;
- 50 г мигдалю;
- 100 г цукру;
- 2 яйця;
- 80 г манки;
- 2 великих кисло-солодких яблука.
Етапи готування.
- На дно форми, змазану маслом, укладають яблука, нарізані тонкими часточками.
- У кухонному комбайні змішують сир, молоко і цукор.
- Мигдаль кришать і обсмажують на сухій сковороді.
- Сирну масу, горіхи і манну крупу з’єднують. Додають окремо збиті яйця.
- Цією сумішшю заливають яблука.
- Ласощі готують 50 хвилин в розігрітій до 180°С духовці.
В мікрохвильовці
На приготування цього пудингу йде всього 10 хвилин. Рецепт стане в нагоді, коли потрібно швидко зробити солодке частування.
- 100 г сиру;
- 1 яйце;
- 20 г цукру;
- 20 г манки;
- 2 краплі лимонного соку;
- 1 г ваніліну.
Послідовність дій.
- Сир розминають товкачиком до однорідної консистенції.
- Збивають яйце, виливають у сир.
- Додають цукор, ванілін, сік лимона.
- Засипають манку і розмішують, щоб не залишилося жодної грудочки.
- Склад виливають у відповідну ємність і поставте в мікрохвильову піч на 3 хвилин. Через 2 хвилини перерви прилад включають ще на 3 хвилини.
Рецепт з морквою для дітей
Ароматний яскравий пудинг сподобається навіть тим малюкам, які не люблять моркву і сир. Рецепт розрахований на приготування однієї порції в маленькій формочці.
Потрібно:
- 140 г нежирного сиру;
- ¼ Частина вареної моркви;
- ¼ Частина яйця;
- 20 г борошна;
- 10 г масла вершкового;
- 15 г цукру;
- 20 г сметани;
- 1 жовток.
Порядок приготування.
- Сир пропускають через м’ясорубку.
- Додають яйце, цукор, борошно.
- Морква товчуть в пюре і додають в сирну складу.
- Тісто виливають у змащену форму, зверху змащують сумішшю сметани і збитого жовтка.
- Пудинг запікають при 190°С 35 хвилин.
Сирно-рисовий пудинг
Цей десерт нагадує ласощі, яке подавали на полуденок у дитячому садку.
Необхідні компоненти:
- 1 л молока;
- 0,8 кг жирного сиру;
- 40 г вершкового масла;
- 120 г круглозерного рису;
- 100 г цукру;
- 3 г солі;
- 4 яйця.
Покроковий рецепт.
- Молоко доводять до кипіння, опускають в нього перебраний і промитий рис і готують кашу на мінімальному вогні 30 хвилин, зрідка помішуючи.
- У готову кашу додають масло.
- Сир протирають через сито.
- Жовтки збивають з сіллю і цукровим піском.
- Білки збивають окремо до щільності.
- Остигнула кашу, жовтковий склад і сир з’єднують.
- Частинами додають білки, акуратно перемішуючи.
- Пудинг готують у глибокій формі при 180°С приблизно 45 хвилин (до рум’яної скоринки).
Варіант приготування з родзинками
Пудинг з родзинками — чудове на смак низькокалорійне і корисне блюдо.
Склад:
- 150 г знежиреного сиру;
- 15 г манної крупи;
- 20 г чорного родзинок;
- 2 яйця;
- 100 г вершкового масла;
- 100 г цукор;
- 50 г сметани;
- 1 г ванілі;
- 10 г панірувальних сухарів.
Кроки приготування.
- Жовтки і білки поділяють.
- Жовтки змішують з сиром, м’яким маслом, ваніліном, манкою і промитим ізюмом.
- Білки збивають і додають до інших компонентів.
- Форму змащують шматочком масла і присипають сухарями.
- Пудинг виливають у форму, зверху розмазують сметану.
- Готують при 200°С 35 хвилин.
Сирний пудинг подають відразу після приготування або в охолодженому вигляді. Його прикрашають тертим шоколадом, кокосовою стружкою, кульками морозива, поливають фруктовим соусом, натуральним йогуртом, згущеним молоком.