Багато приходять до думки, що необхідно дотримуватися здорового способу життя. Але це не означає, що треба харчуватися тільки вареними продуктами. Сирний салат – це смачне, корисне блюдо, яке можна готувати в різних варіаціях. Вживаючи салати за запропонованими рецептами, помітите, що через три місяці ви станете помітно стрункішою і здоровіше.
Сирний салат — класичний рецепт
Незвичайний салат з пікантним смаком і ідеальним поєднанням солоного сиру і солодкуватих овочів.
Інгредієнти:
- морква – 4 шт.;
- сметана;
- сіль;
- бурак – 4 шт.;
- часник – 3 зубки;
- сир – 170 г;
- горіх волоський – 60 г;
- чорнослив – 120 р.
Приготування:
- Моркву подрібнити на тертці. Видавити через землянку часникові зубки. Змішати з морквою. Залити сметану. Розмішати і відставити на чверть години.
- Проварити бурак і натерти. Порубати чорнослив.
- Подрібнити горіхи. Натерти сир. Все перемішати і підлити ще сметани.
- Підсолити і розмішати.
Готуємо з шинкою
Сирний салат з шинкою досить просте блюдо, яке готується за лічені хвилини. Допоможе внести різноманітність в раціон харчування, і наситити організм необхідними елементами.
Інгредієнти:
- яйце варене – 6 шт.;
- петрушка;
- сир плавлений – 200 г;
- гірчиця – 2 ч. ложки;
- часник – 3 зубки;
- твердий сир – 170 г;
- натуральний йогурт;
- огірок – 3 шт. свіжий;
- сметана;
- шинка – 300 г;
- каперси – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Підготувати саму крупну тертку. Подрібнити м’який сир. За допомогою дрібної терки подрібнити м’який сир.
- Яйце порубати. Зрізати шкірку з огірків. Нарізати дрібними кубиками овоч.
- Натерти зубки часнику. Змішати з йогуртом і сметаною. Порубати петрушку. Змішати з масою. Додати гірчицю.
- Перемішати.
- Все з’єднати і залити заправкою. Розмішати і дати постояти в холодильнику півгодини.
З яйцем і часником
Салат з яйцем і часником – це самий елементарний варіант приготування, з яким впорається кожна господиня.
Інгредієнти:
- сир чеддер – 220 г;
- часник – 3 зубки;
- яйце варене – 2 шт.;
- майонез – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Дрібно порубати яйця. Через часникодавку пропустити часникові зубки.
- Натерти сир. Змішати всі продукти. Додати майонез і перемішати.
Простий сирний салат з часником
Знайома багатьом з дитинства варіація приготування. Незважаючи на свою багату історію, салат не втратив актуальності і в наш час. Відмінний варіант для будь-яких свят.
Інгредієнти:
- сир – 320 г;
- кріп – 25 г;
- часник – 4 зубки;
- солоний огірок – 3 шт.;
- яйце варене – 3 шт.;
- сметана – 4 ст. ложки.
Приготування:
- Дрібно нарізати яйця. Натерти сир. Огірки знадобляться кубиками. Порубати часник. Нашаткувати кріп.
- Змішати продукти. Полити сметаною й перемішати.
- Цей склад може служити основою до бутербродів, начинкою до солодких перців або томатам.
Закуска з сухариками
Це блюдо потрібно подавати відразу після приготування, інакше сухарики розм’якнуть і смак салату буде зіпсований.
Інгредієнти:
- яйце варене – 3 шт.;
- зелень;
- солоний огірок – 3 шт.;
- майонез;
- сир – 230 г;
- сухарики – пакетик;
- часник – 3 зубки.
Приготування:
- Нарізати яйця. Повинні вийти кубики. Огірки знадобляться такої ж форми. Змішати.
- Взяти великого помелу тертку. Сир подрібнити. Надіслати до огірків.
- Натерти на дрібній тертці часникові зубчики. Нашаткувати зелень. Помістити в салат.
- Налити майонез і перемішати. Посипати сухариками.
З курячим філе
Сир ідеально поєднується з куркою. Рекомендуємо використовувати для приготування пармезан. Його тонкий гоструватий смак перетворить салат в чудову закуску.
Інгредієнти:
- сіль;
- філе (куряче) – 320 г;
- перець;
- цибуля – 1 шт.;
- печериці – 320 г;
- сметана;
- соняшникова олія;
- маринований огірок – 3 шт.;
- сир (пармезан) – 160 р.
Приготування:
- Подрібнити гриби. Цибулю нашаткувати.
- Прогріти масло в сковорідці і помістити нарізані продукти. Прожарити. Витратити доведеться близько семи хвилин. Цибуля повинен отримати красиве золотаве забарвлення.
- Нарізати тонкими смужками філе. Огірки знадобляться часточками. Натерти сир.
- Перемішати всі продукти. Влити сметану. Підсолити. Посипати перцем. Перемішати.
Салат «Сирне хмара»
Ніжна і повітряна закуска підкорить вас простотою приготування, а гостей чудовим смаком і тонким ароматом.
Якщо ви придбали сир заздалегідь, то подбайте про правильному зберіганні. Загорніть в пакет чи плівку, інакше він вбере сторонні запахи з холодильника і засохне.
Інгредієнти:
- часник – 2 зубчики;
- копчений ковбасний сир – 220 г;
- чіпси з сиром «читос» – 1 пачка;
- крабові палички – 220 г;
- майонез;
- яйце варене – 3 шт.
Приготування:
- Натерти сир. Розмістити половину шаром на блюдо.
- Натерти крабові палички і присипати сиром.
- Часник видавити через часникодавку. Перемішати з майонезом. Промазати сирний шар.
- Натерти яйця. Викласти наступним шаром і посипати сиром. Промазати майонезним соусом. Викласти чіпси.
Рецепт з овочами
Для овочів підходить сир солоного сорту. Щоб вийшло ідеальне поєднання м’якого, ніжного і солонуватого сирного смаку зі свіжістю овочів, використовуйте для салату сир Фета.
Інгредієнти:
- огірок – 2 шт.;
- оливкова олія;
- соєвий соус;
- помідори – 3 шт.;
- болгарський перець – 1 шт.;
- кріп – 15 г;
- сир Фета -160 г;
- петрушка – 15 г;
- оливки – 120 р.
Приготування:
- Нарізати у вигляді кубиків перець. Зрізати шкірку з огірків і нарізати.
- Сир знадобиться кубиками, а томати – часточками.
- Нарізати оливки. Нашаткувати зелень.
- В масло влити соєвий соус. Перемішати.
- З’єднати підготовлені інгредієнти і полити соусом. Перемішати.
Як зробити з червоною рибою
Ніжність рису і соковитість сьомги чудово гармонують з особливим сирним смаком. Для цієї страви на столі слід вибирати тільки почесне місце в центрі столу. Всі гості по достоїнству оцінять старання кулінара і будуть неодноразово просити приготувати закуску на свято.
Інгредієнти:
- майонез;
- рис – 4 ст. ложки;
- сир – 200 г;
- сьомга малосольна – 160 г;
- кінза – 15 г;
- пір’я цибулі – 15 г;
- яйце відварне;
- петрушка – 15 р.
Приготування:
- Зварити рисові зерна. Пластинками нарізати рибу. Натерти на дрібній тертці яйце.
- Нашаткувати зелень.
- Розмістити рис на блюдо. Промазати майонезом. Вкрити рибою. Змастити майонезом.
- Нарізаний шматочками сир розмістити наступним шаром. Посипати зеленню.
«Сирний рай» на святковий стіл
Сімейний вечерю допоможе прикрасити ніжний і ситний салат. Кириешки можна додавати з будь-яким смаком. Завдяки сухарикам ви зможете змінювати смак і аромат страви.
Інгредієнти:
- огірок маринований – 3 шт.;
- сир – 170 г;
- зелена цибуля – 25 г;
- майонез – 4 ст. ложки;
- кириешки – пачка;
- яйце варене – 4 шт.
Приготування:
- Нарізати огірки. Повинні вийти кубики.
- Натерти яйця. Порізати шматочками сир. Змішати.
- Нашаткувати цибулю. Додати в салат. Полити майонезом і перемішати.
- Додати сухарики. Перемішати і відразу подавати.
З морквою і часником
Ця варіація підходить для багатьох страв, а легкість приготування робить його бажаним гостем на святковому столі.
Інгредієнти:
- морква – 2 шт.;
- сир – 220 г;
- майонез – 200 мл;
- часник – 3 зубчики.
Приготування:
- Підготувати дрібну тертку і моркву подрібнити.
- Дрібно порубати часникові зубчики. Натерти на тертці (середньої) сир. З’єднати продукти. Полити майонезом і перемішати.
Салат з сиром, кальмарами і грибами
Оригінальне поєднання продуктів принесе задоволення любителям морських і лісових дарів. Якщо любите повітряні страви, сир слід натирати не на тертці, а подрібнювати спеціальним ножем.
Інгредієнти:
- кальмари — 550 г;
- майонез – 120 мл;
- лісові гриби варені – 550 г;
- сметана – 120 г;
- твердий сир – 160 г;
- сіль;
- волоські горіхи – 220 г;
- часник – 4 зубчики.
Приготування:
- Закип’ятити воду і помістити кальмари. Витримати сім хвилин. Рідину злити. Морепродукти остудити. Подрібнити. Повинна вийти соломка.
- Лісові дари дрібно порубати. Змішати з морепродуктів.
- Порізати подрібніше часникові зубки. Подрібнити горіхи. Натерти з використанням дрібної терки сир. Змішати.
- Сирну суміш залити майонезом і сметаною. Перемішати.
- Залити отриманим соусом гриби з кальмарами. Підсолити і розмішати.
Салат з сиром і ковбасою
Легка і апетитна варіація. Якщо хочете в результаті отримати блюдо посытнее, то можна збільшити кількість сиру. Якщо віддаєте перевагу легкий варіант – додавайте якомога більше овочів. Незважаючи на те, який варіант вам більше подобається, салат виходить красивим і смачним.
Інгредієнти:
- огірки – 3 шт.;
- майонез;
- перець;
- сир – 320 г;
- болгарський перець – 2 шт.;
- сіль;
- яйце – 3 шт.;
- кріп – 25 г;
- суха ковбаса – 320 р.
Приготування:
- Порізати сир. Повинні вийти кубики.
- Нарізати ковбасу. Відварити яйця. Нарізати маленькими кубиками.
- Перець і огірок подрібнити. Вийде соломка, тонка за розміром.
- Нашаткувати зелень. Змішати всі продукти. Присипати сіллю і перцем. Влити майонез. Розмішати.
Салат з ананасом та сиром
Якщо ви належите до любителів пікантних страв, тоді рекомендуємо приготувати дивно швидкий салат. У сирних салатах слід обережніше використовувати сіль. Сир відноситься до солоних продуктів, тому страва легко пересолити.
Інгредієнти:
- морська сіль;
- консервовані ананаси – 320 г;
- петрушка – 25 г;
- твердий сир – 320 г;
- майонез;
- часник – 2 зубки.
Приготування:
- Підготувати з великими отворами тертку. Подрібнити сир.
- Злити сік з банки. Дрібно нарізати ананаси.
- Нашаткувати петрушку. Порубати часник.
- У сир насипати ананаси. Перемішати. Додати часник. Влити майонез. Підсолити. Перемішати. Посипати петрушкою.