Сирний суп-пюре – 6 смачних рецептів з куркою, грибами

Сьогодні відомо величезна кількість смачних страв, крім звичного курячого бульйону і борщу. Щоб відшукати найбільш підходящі варіанти для своєї родини, варто сміливо експериментувати в цій області. Ну, а за сирний суп-пюре можна братися першим. Він точно підкорить і маленьких, і дорослих гурманів.

Класичний сирний суп-пюре

За рецептом рекомендується в якості сирної основи використовувати чеддер. Але замість нього сміливо можна брати таку ж кількість звичайного твердого сиру (300 г). Інші інгредієнти: півлітра жирних вершків, стебло селери, морква, щіпка меленого пекучого перчика, луковичка, півсклянки пшеничного борошна, півпачки гарного вершкового масла, сіль, 460 мл овочевого бульйону.

  • Всі овочі очищаються і не крупно подрібнюються. Далі вони обсмажуються на розігрітому вершковому маслі до м’якості.
  • До овочів висипається вся мука. Після ретельного перемішування інгредієнти нудяться на вогні ще 5-6 хвилин.
  • Далі вміст сковороди переливається в каструльку. Туди ж вливаються залишилися рідкі компоненти – бульйон і вершки. Вариться маса 12-14 хвилин.
  • Залишилося додати в суп тертий сир, дочекатися, поки він не розплавиться і пюрировать блюдо, використовуючи занурювальний блендер.
  • Ще на пару хвилин частування повертається на вогонь, після чого перчится і солиться.

Смачно їсти такий суп з білими домашніми грінками.

Рецепт приготування з куркою

Більш наваристим супчик вийде, якщо використовувати при його варінні куряче м’ясо. Птахи потрібно 170 р. Інші інгредієнти: цибулина, 3 картоплини, плавлений сирок без добавок, морквина, суміш спецій для юшки, 1 л фільтрованої води, шматочок вершкового масла, дрібна сіль.

  • Шматочки курки варяться до готовності разом з кубиками цибулі, картоплі і моркви.
  • В отриманий суп додається масло вершкове, сіль і сир. Вариться маса до розплавлення останнього.
  • Заглибним блендером страва перетворюється на пюре і ще раз доводять до кипіння.
Дивіться також:  Рецепт грибного супу з плавленим сиром

При подачі сирний суп-пюре з куркою за смаком присипається чорним меленим перцем.

З додаванням грибів

Замість м’яса для ситності і особливої яскравості смаку можна використовувати і свіжі грибочки. Наприклад, шампіньйони (250 г). Інші інгредієнти: 2 середніх картоплини, цибулина, половинка моркви, плавлений сирок (не менше 100 г), 150 мл середньо жирних вершків, 730 мл курячого бульйону, шматочок вершкового масла, дрібна сіль, суміш перців.

  • Картопля, нарізана кубиками, вариться до готовності в солоній воді.
  • Печериці ріжуться на 5-6 частин, після чого обсмажуються до рум’яності разом з довільно подрібненою цибулею і морквою. Особливо смачно готувати їх не на рослинному, а на вершковому маслі.
  • Коли картопля буде майже готова, до неї викладається вміст сковорідки і кубики плавленого сирка. Разом всі інгредієнти варяться ще 12-14 хвилин.
  • Коли сир повністю розплавиться, можна пюрировать частування і дати йому закипіти ще раз.

Смачно їсти сирний суп-пюре з грибами разом з окремо запеченими в духовці цілими капелюшками печериць. За смаком вони начинюються будь-якою начинкою. Наприклад, твердим сиром з часником.

З плавленим сиром

Найпростіший рецепт супу включає в себе лише овочі і сирок. При цьому в результаті він виходить дуже смачним і ситним. Інгредієнти: 2 плавлених сирка без добавок, 3-4 невеликих картоплини, морква, кілька суцвіть цвітної капусти, сіль, суміш мелених перчиком.

  • У киплячу підсолену воду закладають підготовлені овочі. Це кубики картоплі, розрізані навпіл суцвіття капусти і подрібнена будь-яким зручним способом морквина.
  • Овочі варяться до тих пір, поки повністю не розм’якшаться. Тільки після цього в каструлю опускаються шматочки плавленого сирка. Далі супчик вариться на повільному вогні до повного розчинення останнього.
  • Залишається заглибним блендером довести страву до кремової консистенції. За смаком суп з плавленим сиром досаливается і ще раз прогрівається.
Дивіться також:  Крем-суп з шампіньйонів – 10 смачних рецептів приготування

Готову страву посипається меленим перцем і будь-якої свіжої рубаною зеленню.

З кабачками

Для тих, хто не любить картоплю в крем-суп, ідеально підійде цей рецепт. Головним овочем в ньому стають молоденькі кабачки. Їх потрібно взяти 2 штуки. Інші інгредієнти: великий плавлений сирок без добавок (не менше 100 г), часниковий зубчик, луковичка, 350-400 мл курячого бульйону, вершкове масло, мелена солодка паприка, сіль.

  • Кабачок шинкуется середніми полуколечками. У молодого овоча не буде потрібно зрізати шкірку. Досить добре її вимити.
  • Часник і цибуля максимально подрібнюються, після чого обсмажують на вершковому маслі. Можна змішати його з соняшниковою або оливковою компонентом.
  • Коли стане відчуватися явний приємний аромат смаженої цибулі, в сковороду відправляються кабачки. Разом інгредієнти готуються ще 3-4 хвилини.
  • Вміст сковорідки перекладається в каструлю з бульйоном. На повільному вогні вміст вариться до м’якості скибочок кабачків.
  • Суп солиться, присипається паприкою. До нього додається сирок. Коли він повністю розплавиться, можна пюрировать масу.

На відміну від картопляного страви, кабачковий суп з сиром виходить більш легким і підходить навіть для дієти.

Сирний суп-пюре в мультиварці

Виходить блюдо в «розумній каструлі» з однорідною дивно ніжною консистенцією. Інгредієнти: 230 г курячого філе, 220 г м’якого плавленого сиру (у ванночці), картоплина, цибулька, морква, 80 г рису, 1,5 л води, сухий часник, сіль.

  • Спочатку шматочки філе викладаються в чашу приладу, заливаються водою і готуються 20-25 хвилин у програмі варіння на пару.
  • З кубиків цибулі і тонких шматочків моркви в окремому посуді готується золотиста зажарка.
  • Коли м’ясо звариться, в бульйоні, що залишився 10-12 хвилин в тій же програмі готується заздалегідь промита рисова крупа.
  • У ємність повертається остигле і нарізане кубиками філе, а також додаються брусочки картоплі і зажарка.
  • Залишається закласти в чашу сир, посолити масу і присипати сухим часником.
  • Ще через 10 хвилин варіння на пару режим змінюється на «Гасіння». У ньому страва готується ще 45 хвилин.
Дивіться також:  Солянка з грибами – 8 рецептів приготування супу і солянки з капустою на зиму

Вийшло страва пюрируется і подається з густими вершками.