Ніжний сирний суп з фрикадельками є чудовою альтернативою традиційним наваристого борщу. Зварене на ароматному бульйоні перше блюдо з виробами з фаршу володіє вишуканим смаком, будучи при цьому досить ситним. Покрокові інструкції допоможуть початківцям кулінарам приготувати цей шедевр кулінарного мистецтва без особливих зусиль.
Класичний сирний суп з фрикадельками
Ординарному, на перший погляд, супу з фрикадельками надає вишуканості сирний продукт, доповнюючи його смак вершковими ніжними нотками.
Для приготування необхідно підготувати:
- 250 г філе;
- 2 – 2,5 л бульйону;
- 200 г плавленого сиру;
- 2 цибулини;
- середню моркву;
- 2 великих бульби картоплі;
- 30 мл соняшникової олії;
- кріп, сіль і перець.
Спосіб виконання рецепту:
- Філе і очищена цибулина пропускаються через м’ясорубку кілька разів. З м’ясної маси скочуються кульки.
- На сковороді з олією пассеруются до напівготовності тонкі півкільця другий цибулини і кубики моркви. З картоплі готуються брусочки.
- На вогонь поміщається каструля з бульйоном, в який після закипання відправляються фрикадельки і картоплю.
- Слідом за картопляними брусками відправляється і морквяно-цибульна зажарка. Суп солиться і перчится.
- У фіналі в каструлю поміщається сирна стружка і рубаний кріп.
- Коли сир розплавиться, суп настоюється під закритою кришкою близько 15 хвилин.
З додаванням грибів
Поживне перше блюдо з фрикадельками і грибами, будемо готувати з:
- 400 г яловичини;
- удвічі меншої кількості плавленого сиру;
- моркви;
- цибулини;
- 200 г грибів;
- 2 бульб картоплі;
- 80 г селери;
- 100 г цибулі-порею;
- солі, спецій і зелені.
Етапи приготування полягають у виконанні наступних дій:
- З порізаної шматочками яловичини і цибулі готується фарш за допомогою м’ясорубки.
- М’ясна маса вимішується з сіллю і улюбленими спеціями, після чого з неї формуються фрикадельки.
- Вироби опускаються в каструлю з киплячою рідиною в обсязі 2 л. Через 30 хвилин фрикадельки витягуються шумівкою.
- У бульйон відправляються брусочки картоплі та засмажка, підготовлена з тонких кілець цибулі, морквяної стружки, грибних пластинок і шматочків селери.
- Коли картопля буде майже готовий, в каструлю повертаються фрикадельки і викладається тертий плавлений сир. За ними слідують сіль, спеції і подрібнену цибулю-порей.
- Вогонь вимикається, суп настоюється 20 хвилин.
- Для ароматності ще трохи зелені додається в суп перед подачею.
Готуємо з локшиною
Цікава варіація рецепту з додаванням локшини, виходить з таких інгредієнтів:
- локшина – 70 г;
- сир плавлений – 200 г;
- фарш – 300 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- вода – 2 л;
- сіль і спеції.
Етапи створення:
- З фаршу, змішаного з подрібненим часником, яйцем і сіллю, формуються фрикадельки.
- У каструлі з товстим дном на невеликій кількості олії пассеруются подрібнену цибулю та моркву.
- Цибульно-морквяна зажарка заливається водою, в яку після закипання відправляються фрикадельки.
- Через 10 хвилин у суп додаються сир і локшина.
- Перше страву проварюється ще 5 хвилин, підсолювати і приправляється.
- Через 10 хвилин настоювання суп розливають по тарілках.
Як приготувати суп з фрикадельками і з плавленим сиром?
Щоб приготувати ніжний супчик з чудовим ароматом в домашніх умовах, потрібно:
- ½ Кг фаршу;
- помідор;
- 150 г плавленого сиру;
- 2 цибулини;
- маленька морква;
- 5 великих бульб картоплі;
- 30 мл соняшникової олії;
- зелень, сіль і перець.
Сир для такого супу можна брати в брикетах, але краще придбати «ванну» з ніжним вершковим продуктом. Він і плавиться швидше і, як правило, його якість набагато вища.
Готуємо суп з плавленим сиром:
- Фрикадельки формуються з фаршу з пюрированным цибулею і сіллю.
- Картоплю нарізати брусками, а друга цибулина – тонкими півкільцями.
- Моркву і сир натираються. Томат ошкурюєиься і подрібнюється.
- Обсмажуються На сковороді цибулю, морква та томати.
- У каструлю з 3 літрами окропу занурюються м’ясні вироби.
- Через 10 хвилин до кульок відправляється картоплю, а через 5 хвилин – зажарка.
- За кілька хвилин до готовності в супі розлучається сир, після чого перше блюдо солиться, перчится і притрушивается рубаною зеленню.
В мультиварці
Смачний сирний суп з фрикадельками з легкістю можна приготувати в мультиварці з:
- 150 г фаршу;
- 1 л води;
- 180 г плавленого сиру;
- цибулини;
- морквини;
- 2 бульб картоплі;
- 15 мл соняшникової олії;
- зелені, солі і перцю.
Спосіб приготування:
- З фаршу вылепливаются кульки.
- Нашаткована морквяно-цибульна суміш обсмажується в чашу мультиварки на режимі «Смаження».
- Після появи на овочах рум’янцю в чашу вливається літр води, в який відправляються вироби із фаршу, кубики картоплі, сіль і спеції.
- Готується страва в режимі «Суп» 40 хвилин, за 10 хвилин до закінчення яких в першу страву викладаються подрібнений сир і мелкорубленая зелень.
З курячими кульками
По цьому рецепту виходить дивно смачне перше блюдо з «оксамитовим» смаком.
Інгредієнти:
- сир плавлений – 50 г;
- фарш – 200 г;
- панірувальні сухарі – 40 г;
- вермішель – жменя;
- картопля – 2 шт.;
- кольорова капуста – 1 велике суцвіття;
- цибуля-порей – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- вода – 1 л;
- сіль, зелень і спеції.
Таке перше блюдо стане ідеальним рішенням для дітей. Малюки люблять фрикадельки і з задоволенням їх їдять, не помічаючи, як паралельно «йде» і суп.
У процесі приготування дотримуємося такого алгоритму:
- У мисці з’єднуються інгредієнти для курячих кульок – фарш, сухарі, яйце, сіль, спеції і рубана зелень. Після цього вироби формуються.
- Соломка моркви і шматочки порею пассеруются на сковороді.
- У киплячій воді для супу розлучається сир, потім засипається картопля.
- Після закипання в блюдо відправляється розібрана на зовсім маленькі суцвіття капуста.
- Коли бульйон завирує в черговий раз, додаються фрикадельки, вермішель, сіль і спеції.
- Через 10 хвилин перебування під закритою кришкою суп буде готовий.
Перше блюдо з рисом
Дуже вершкове страву виходить з:
- 350 г фаршу;
- 200 г плавленого сиру;
- 50 – 70 г рису;
- морквини;
- цибулини;
- солі, спецій і зелені.
Етапи приготування практично аналогічні:
- З підсоленого фаршу мокрими руками формуються кульки.
- У киплячу воду закладають промитий рис.
- Через 7 хвилин до нього вирушає зажарка з цибулі і моркви.
- У фіналі розлучається сир до повного розчинення.
- Суп солиться, приправляється і притрушивается зеленню.
З незвичайними рибними фрикадельками
Корисний і багатий вітамінами супчик з неординарними фрикадельками можна зварити, заздалегідь підготувавши:
- 400 р рибного філе;
- таку ж кількість плавленого сиру;
- яйце;
- столову ложку борошна;
- шматочок вершкового масла;
- 2 бульби картоплі;
- 2 моркви;
- 2 цибулини;
- сіль, спеції і зелений лук.
Щоб приготувати суп з фрикадельками з рибного фаршу робимо так:
- Прокручене через м’ясорубку філе змішується з яйцем, сіллю, перцем, вершковим маслом, борошном і подрібненою зеленою цибулею.
- З отриманої маси формуються фрикадельки, які варяться в киплячій воді до готовності і витягуються.
- У бульйон відправляються картопляні кубики, до яких через 5 хвилин додається морквяно-цибульна зажарка.
- Після закипання в суп повертаються фрикадельки, викладаються сирні кубики, сіль і спеції за смаком.
Отже, сирний суп з фрикадельками – новий погляд на традиційне обіднє меню, в якому періодично варто замінювати ординарні перші страви «сонячними» кулінарними витворами.