Сирний суп з фрикадельками – 8 покрокових рецептів, як приготувати смачний суп

Ніжний сирний суп з фрикадельками є чудовою альтернативою традиційним наваристого борщу. Зварене на ароматному бульйоні перше блюдо з виробами з фаршу володіє вишуканим смаком, будучи при цьому досить ситним. Покрокові інструкції допоможуть початківцям кулінарам приготувати цей шедевр кулінарного мистецтва без особливих зусиль.

Класичний сирний суп з фрикадельками

Ординарному, на перший погляд, супу з фрикадельками надає вишуканості сирний продукт, доповнюючи його смак вершковими ніжними нотками.

Для приготування необхідно підготувати:

  • 250 г філе;
  • 2 – 2,5 л бульйону;
  • 200 г плавленого сиру;
  • 2 цибулини;
  • середню моркву;
  • 2 великих бульби картоплі;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • кріп, сіль і перець.

Спосіб виконання рецепту:

  • Філе і очищена цибулина пропускаються через м’ясорубку кілька разів. З м’ясної маси скочуються кульки.
  • На сковороді з олією пассеруются до напівготовності тонкі півкільця другий цибулини і кубики моркви. З картоплі готуються брусочки.
  • На вогонь поміщається каструля з бульйоном, в який після закипання відправляються фрикадельки і картоплю.
  • Слідом за картопляними брусками відправляється і морквяно-цибульна зажарка. Суп солиться і перчится.
  • У фіналі в каструлю поміщається сирна стружка і рубаний кріп.
  • Коли сир розплавиться, суп настоюється під закритою кришкою близько 15 хвилин.

З додаванням грибів

Поживне перше блюдо з фрикадельками і грибами, будемо готувати з:

  • 400 г яловичини;
  • удвічі меншої кількості плавленого сиру;
  • моркви;
  • цибулини;
  • 200 г грибів;
  • 2 бульб картоплі;
  • 80 г селери;
  • 100 г цибулі-порею;
  • солі, спецій і зелені.

Етапи приготування полягають у виконанні наступних дій:

  • З порізаної шматочками яловичини і цибулі готується фарш за допомогою м’ясорубки.
  • М’ясна маса вимішується з сіллю і улюбленими спеціями, після чого з неї формуються фрикадельки.
  • Вироби опускаються в каструлю з киплячою рідиною в обсязі 2 л. Через 30 хвилин фрикадельки витягуються шумівкою.
  • У бульйон відправляються брусочки картоплі та засмажка, підготовлена з тонких кілець цибулі, морквяної стружки, грибних пластинок і шматочків селери.
  • Коли картопля буде майже готовий, в каструлю повертаються фрикадельки і викладається тертий плавлений сир. За ними слідують сіль, спеції і подрібнену цибулю-порей.
  • Вогонь вимикається, суп настоюється 20 хвилин.
  • Для ароматності ще трохи зелені додається в суп перед подачею.
Дивіться також:  Суп з кабачків – 5 рецептів

Готуємо з локшиною

Цікава варіація рецепту з додаванням локшини, виходить з таких інгредієнтів:

  • локшина – 70 г;
  • сир плавлений – 200 г;
  • фарш – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • вода – 2 л;
  • сіль і спеції.

Етапи створення:

  • З фаршу, змішаного з подрібненим часником, яйцем і сіллю, формуються фрикадельки.
  • У каструлі з товстим дном на невеликій кількості олії пассеруются подрібнену цибулю та моркву.
  • Цибульно-морквяна зажарка заливається водою, в яку після закипання відправляються фрикадельки.
  • Через 10 хвилин у суп додаються сир і локшина.
  • Перше страву проварюється ще 5 хвилин, підсолювати і приправляється.
  • Через 10 хвилин настоювання суп розливають по тарілках.

Як приготувати суп з фрикадельками і з плавленим сиром?

Щоб приготувати ніжний супчик з чудовим ароматом в домашніх умовах, потрібно:

  • ½ Кг фаршу;
  • помідор;
  • 150 г плавленого сиру;
  • 2 цибулини;
  • маленька морква;
  • 5 великих бульб картоплі;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • зелень, сіль і перець.

Сир для такого супу можна брати в брикетах, але краще придбати «ванну» з ніжним вершковим продуктом. Він і плавиться швидше і, як правило, його якість набагато вища.

Готуємо суп з плавленим сиром:

  • Фрикадельки формуються з фаршу з пюрированным цибулею і сіллю.
  • Картоплю нарізати брусками, а друга цибулина – тонкими півкільцями.
  • Моркву і сир натираються. Томат ошкурюєиься і подрібнюється.
  • Обсмажуються На сковороді цибулю, морква та томати.
  • У каструлю з 3 літрами окропу занурюються м’ясні вироби.
  • Через 10 хвилин до кульок відправляється картоплю, а через 5 хвилин – зажарка.
  • За кілька хвилин до готовності в супі розлучається сир, після чого перше блюдо солиться, перчится і притрушивается рубаною зеленню.
Дивіться також:  Рецепт фаршированої риби, запеченої в духовці (з фото)

В мультиварці

Смачний сирний суп з фрикадельками з легкістю можна приготувати в мультиварці з:

  • 150 г фаршу;
  • 1 л води;
  • 180 г плавленого сиру;
  • цибулини;
  • морквини;
  • 2 бульб картоплі;
  • 15 мл соняшникової олії;
  • зелені, солі і перцю.

Спосіб приготування:

  • З фаршу вылепливаются кульки.
  • Нашаткована морквяно-цибульна суміш обсмажується в чашу мультиварки на режимі «Смаження».
  • Після появи на овочах рум’янцю в чашу вливається літр води, в який відправляються вироби із фаршу, кубики картоплі, сіль і спеції.
  • Готується страва в режимі «Суп» 40 хвилин, за 10 хвилин до закінчення яких в першу страву викладаються подрібнений сир і мелкорубленая зелень.

З курячими кульками

По цьому рецепту виходить дивно смачне перше блюдо з «оксамитовим» смаком.

Інгредієнти:

  • сир плавлений – 50 г;
  • фарш – 200 г;
  • панірувальні сухарі – 40 г;
  • вермішель – жменя;
  • картопля – 2 шт.;
  • кольорова капуста – 1 велике суцвіття;
  • цибуля-порей – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • вода – 1 л;
  • сіль, зелень і спеції.

Таке перше блюдо стане ідеальним рішенням для дітей. Малюки люблять фрикадельки і з задоволенням їх їдять, не помічаючи, як паралельно «йде» і суп.

У процесі приготування дотримуємося такого алгоритму:

  • У мисці з’єднуються інгредієнти для курячих кульок – фарш, сухарі, яйце, сіль, спеції і рубана зелень. Після цього вироби формуються.
  • Соломка моркви і шматочки порею пассеруются на сковороді.
  • У киплячій воді для супу розлучається сир, потім засипається картопля.
  • Після закипання в блюдо відправляється розібрана на зовсім маленькі суцвіття капуста.
  • Коли бульйон завирує в черговий раз, додаються фрикадельки, вермішель, сіль і спеції.
  • Через 10 хвилин перебування під закритою кришкою суп буде готовий.
Дивіться також:  Яблука запечені в духовці, рецепт з фото

Перше блюдо з рисом

Дуже вершкове страву виходить з:

  • 350 г фаршу;
  • 200 г плавленого сиру;
  • 50 – 70 г рису;
  • морквини;
  • цибулини;
  • солі, спецій і зелені.

Етапи приготування практично аналогічні:

  • З підсоленого фаршу мокрими руками формуються кульки.
  • У киплячу воду закладають промитий рис.
  • Через 7 хвилин до нього вирушає зажарка з цибулі і моркви.
  • У фіналі розлучається сир до повного розчинення.
  • Суп солиться, приправляється і притрушивается зеленню.

З незвичайними рибними фрикадельками

Корисний і багатий вітамінами супчик з неординарними фрикадельками можна зварити, заздалегідь підготувавши:

  • 400 р рибного філе;
  • таку ж кількість плавленого сиру;
  • яйце;
  • столову ложку борошна;
  • шматочок вершкового масла;
  • 2 бульби картоплі;
  • 2 моркви;
  • 2 цибулини;
  • сіль, спеції і зелений лук.

Щоб приготувати суп з фрикадельками з рибного фаршу робимо так:

  • Прокручене через м’ясорубку філе змішується з яйцем, сіллю, перцем, вершковим маслом, борошном і подрібненою зеленою цибулею.
  • З отриманої маси формуються фрикадельки, які варяться в киплячій воді до готовності і витягуються.
  • У бульйон відправляються картопляні кубики, до яких через 5 хвилин додається морквяно-цибульна зажарка.
  • Після закипання в суп повертаються фрикадельки, викладаються сирні кубики, сіль і спеції за смаком.

Отже, сирний суп з фрикадельками – новий погляд на традиційне обіднє меню, в якому періодично варто замінювати ординарні перші страви «сонячними» кулінарними витворами.

Прокрутка до верху