Сирний суп з куркою – 8 рецептів приготування

Гарячий сирний суп з куркою – цікавий варіант першого страви, який сподобається і дітям, і дорослим. Урізноманітнити частування допоможуть всілякі добавки. Наприклад, гриби, різноманітні овочі і букет спецій.

Класичний сирний суп з куркою

Інгредієнти: 3-4 картоплини, морква, ріпчаста цибулина, велика куряча грудка, 120 г плавленого сиру без добавок, сіль, пахучі трави.

  • Грудка вариться в солоному окропі близько півгодини. Можна поліпшити смак і аромат бульйону будь-якими спеціями.
  • Картопля чиститься, мельчится кубиком і приймає в каструлю приблизно через 15 хвилин після закипання.
  • Моркву потрібно брати соковиту і солодку. Вона чиститься, ріжеться напівкружечками.
  • Спочатку обсмажуються на олії кубики цибулі. Потім овоч пару хвилин нудиться на повільному вогні вже з морквою та спеціями.
  • Обжарка перекладається в бульйон. Готове м’ясо витягується з нього, ріжеться і повертається.
  • У майже готову страву додається сир. Можна брати продукт у ванні або ж більш твердий у прямокутних брусочки.

Через пару хвилин варіння суп з плавленого сиру з куркою буде повністю готовий.

Рецепт з плавленого сиру

Інгредієнти: 3 л фільтрованої води, 2 картоплини, сіль, 1 шт. ріпчастої цибулі, півсклянки рису, 130 г плавленого сиру, 420 г курячого філе, 2 зубки часнику, пучок кропу, 1 моркву.

  • Курятина ретельно миється, з неї зрізати все зайве. З м’яса вариться бульйон приблизно 40 хвилин. Потрібно відразу посолити його за смаком.
  • Приблизно через 20-25 хвилин в каструлю засипається рис. Крупа вариться ще 10-12 хвилин.
  • Далі до м’яса і рису всипати довільно подрібнені овочі. Вариться страва до м’якості картоплі.
  • За пару хвилин до готовності суп додається сир, роздавлений часник і рубана зелень.

Подається страва з шматочками підсмаженого багета.

З додаванням грибів

Інгредієнти: 230 г стегенець 140 г заморожених грибів, 210 г плавленого сиру, 2 моркви, 330 г картоплі, 2 цибулини, суміш перців, сіль.

Дивіться також:  Суп з капустою – 12 рецептів приготування

  • У солоному окропі з стегенець вариться бульйон. Відразу в каструлю і відправляється половинка очищеної цибулини.
  • Решта овоча дрібно рубається і смажиться з невеликими шматочками грибів, а також тертою морквою на олії або вершковому маслі. При цьому з сковорідки повинна випарується вся рідина, а продукти – трохи позолотиться.
  • Продукти з другого кроку перекладаються в готовий бульйон. Стегенця витягуються, з них зрізається м’ясо, яке повертається в каструлю.
  • Останнім у страву додається тертий або плавлений сир нарізаний шматочками.

Через 3-4 хвилини сирний суп з куркою і грибами повністю готовий. Залишиться досолити його і поперчити за смаком.

Суп-пюре

Інгредієнти: 40 г вершкового масла, 2 л фільтрованої води, сіль, 320 г свіжих або заморожених печериць, 3 цибулини, 3-4 картоплини, 230 г філе птиці, стандартний плавлений сирок без добавок.

  • Філе укладається в каструлю з вказаною кількістю підсоленої води, доводиться до кипіння і вариться 20-25 хвилин. Отриманий бульйон стане основою майбутнього супу. М’ясо витягується з ємності, дуже дрібно ріжеться і зсипається назад.
  • Гриби чистити не треба. Досить добре їх помити і дрібно нашаткувати разом з цибулею. Разом ці продукти підсмажуються на будь-якому жирі.
  • У готовий бульйон засипаються бруски картоплі. А через 15 хвилин варіння з овочем – грибну засмажку.
  • У майже готовий суп додається тертий сир.
  • Коли маса трохи охолоне, вона пюрируется заглибним блендером.

Подається сирний суп-пюре з гострими часниковими грінками або сухариками.

Сирний суп по-французьки

Інгредієнти: півкіло філе птиці, 420 г картоплі, 230 г плавленого сиру, 160 г ріпчастої цибулі і приблизно стільки ж моркви, дрібку меленого перцю і 4-5 горошин запашного, половина пучка зеленого цибулі, сіль, оливкова олія.

Дивіться також:  Як зварити суп з фрикадельками

  • З філе птиці вариться бульйон 30-40 хвилин. Коли він закипить, рідина додаються два види перцю. Можна відправити туди і лавровий лист. Далі м’ясо виймається, ріжеться середніми шматочками і повертається в основу.
  • Тепер можна закладати в бульйон овочі. Спочатку йдуть брусочки картоплі, потім піджарка з довільно подрібненої цибулі і моркви на оливковій олії.
  • Останнім у страву відправляється сир. Можна взяти продукт зі смаком бекону або грибів.

Через 3-4 хвилини сирний суп по-французьки повністю готовий. Залишилося посипати його подрібненою цибулею і подавати до столу.

З копченою куркою

Інгредієнти: велике копчене куряче стегно, 90 г плавленого сиру, 3-4 середні картоплини, цибулини, курячий бульйонний кубик, щіпка куркуми, сіль, сушений кріп, 1 морква, оливкова олія.

  • У 1,5 літра киплячої води відправляється довільно подрібнену картоплю і бульйонний кубик. Суміш варять до повної готовності овочів. Якщо смак такого бульйону домашнім не подобається, то можна взяти приготований раніше зі свіжої курки. А решта варена птах піде на салат та інші закуски.
  • Поки готується бульйон, потрібно зайнятися піджаркою з цибулі і моркви. Овочі довільно ріжуться і смажаться на оливковій олії. Лук повинен стати прозорим, а морквина – просто розм’якнути. Якщо перестаратися з піджаркою, то готове блюдо буде гірчити.
  • У каструлю викладаються готові овочі, а також нарізана кубиками знята з кісток курятина.
  • Туди ж відправляється плавлений сир і сушений кріп.

Залишається посолити суп з копченою куркою, всипати в нього куркуму, і все добре перемішати.

В мультиварці

Інгредієнти: півкіло будь-яких частин курки (крила, філе, стегно та ін), 2 вершкових якісних плавлених сирка, 3-4 картоплини, невелика морква, шматочок вершкового масла, зубок часнику, 2 л фільтрованої води, сіль.

Дивіться також:  Соус до мяса - 10 простих та смачних рецептів приготування

  • Спочатку в «розумній каструлі» на відповідному режимі обсмажуються шматочки курятини на вершковому маслі. У підсумку вони повинні стати трохи рум’яними.
  • До м’яса викладаються подрібнений часник і моркву. Разом маса нудиться ще 3-4 хвилини.
  • У чашу приладу викладається нарізаний шматочками сир, а також кубики картоплі.
  • Вливається гаряча вода, додається сіль.
  • Під закритою кришкою в режимі гасіння суп з куркою в мультиварці готується 40-45 хвилин.

Під закритою кришкою вийшло страва має настоятися ще 12-15 хвилин. До столу суп подається гарячим з зеленню і сухариками.

З курячими фрикадельками

Інгредієнти: 1 ст. ложка борошна, куряче яйце, 270 г філе птиці, ріпчаста цибулина, сіль, суміш перців, морква, 160 г м’якого вершкового сиру, 3-4 картоплини, 2 ст. ложки дрібної вермішелі.

  • Для приготування фаршу яйце з половинкою цибулини подрібнюється в блендері. Можна просто пропустити ці продукти через м’ясорубку. У масу додається яйце, трохи солі і перцю, а також борошно. Маса добре вимішується прямо руками і залишається хвилин на 20.
  • Далі з фаршу можна ліпити мініатюрні однакові кульки.
  • Всі овочі довільно подрібнюються. Картоплю і цибулю найкраще різати кубиками, а моркву – тонкими кружечками.
  • Овочі опускаються на вже гарячу воду.
  • Коли рідина знову закипить, в неї занурюються фрикадельки.
  • Наприкінці В суп відправляються сир і вермішель.

Залишається страву посолити, поперчити, і можна знімати з нього пробу. При подачі посипається рубаною зеленню.

Прокрутка до верху