Сирний суп з печерицями – 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Якщо ви хочете здивувати своїх домашніх незвичайним обідом, приготуйте сирний суп з печерицями. Тим більше що рецептів його приготування безліч. Смак цієї страви м’який вершковий, він припаде до вподоби практично всім членам сім’ї.

Сирний суп з печерицями — класичний рецепт

Для приготування класичного грибного супу знадобляться наступні продукти:

  • 500 гр. Свіжих грибів
  • Сіль
  • 0,5 частину великого лука
  • 3 часникові часточки
  • 1 ч. л. борошна
  • Плавлений сир – 380 р.
  • 2 картоплини середнього розміру
  • Спеції

Послідовність приготування така:

Суп з плавленим сиром і печерицями, приготування

  • Відваріть в підсоленій воді кубики картоплі;
  • У цей час на сковороді обсмажується порізану цибулю з грибами-шампіньйонами;
  • У бульйон з картоплею викладіть сир. Помішуйте масу віночком, поки сир не розчиниться;
  • Після цього додайте обсмажену цибулю з грибами і відповідні спеції;
  • Доведіть суп до кипіння, після чого вимкніть газ;
  • Нехай він постоїть 8-9 хвилин, після чого суп розливають по тарілках.

Як приготувати з куркою?

З грибами і з куркою суп буде набагато ситніше.

Для приготування потрібно взяти:

  • Куряче філе 300-320 р.
  • 1 цибуля
  • 220 г плавленого сиру
  • 250 г печериць
  • Сіль
  • Приблизно 40 грамів вершкового масла
  • Ароматна Зелень або трава
  • 3 картоплини

Готується сирний суп з печерицями і куркою так:

  • Відваріть картоплю, попередньо порізаний кубиками;
  • Розтопіть масло і потушкуйте в ньому куряче філе;
  • У жирі, що залишився пассеруется цибулю з грибами;
  • Коли картопля звариться, в цей же бульйон додайте сир і помішуйте поки він не розчиниться;
  • Після цього покладіть в каструлю обсмажені курку, цибулю і гриби;
  • Потім в бульйон додаються спеції, сіль і трави, через 8-9 хвилин його можна зняти з плити.

Суп з плавленим сиром і печерицями

Такий вид супу більш насичений і включає в себе наступні інгредієнти:

  • Свіжі печериці – 300-400 р.
  • 2 шт. ріпчастої цибулі
  • 2-3 середніх картоплини
  • 1 морква
  • Трохи перлової крупи (2-2,5 ложки)
  • 1-2 плавлених сирка
  • Кріп
  • Перець мелений
  • Рослинна олія
Дивіться також:  Як варити макарони

Покрокове приготування:

  • Добре промийте перлову крупу, залийте її окропом і варіть до готовності;
  • В каструлю, де буде варитися суп налийте трохи олії і посмажте на ньому порізану цибулю;
  • Обсмажується і моркву, попередньо натертий на крупній тертці;
  • Наріжте пластинками печериці;
  • У каструлю з цибулею додаються гриби і тушкують вони певний час (10-15 хв.);
  • Картоплю нарізати кубиками;
  • Після цього картоплю з’єднується з відвареною перловкою, заливається окропом і варять до готовності;
  • Плавлений сир заливається окропом (невеликою кількістю) і розминається до однорідної маси;
  • Отриманий склад переливається в каструлю;
  • Дати супу поваритися ще 5 хвилин, після чого зняти з вогню і посипати зверху зелень;
  • В кінці додаються спеції і сіль.

З додаванням брокколі

Інгредієнти:

  • 200 г Грибів
  • Два плавлених сирка
  • 200 г броколі
  • 200 г. Картоплі
  • Одна морквина
  • Зелень за смаком, так само, як сіль і перець
  • Трохи оливкової олії

Послідовність приготування:

  • Попередньо вимиті і висушені печериці обсмажуються на сковороді до тих пір, поки не випарується рідина;
  • У сковороду додається оливкова олія і потерту на тертці моркву. Маса готується на середньому вогні протягом 10 хвилин;
  • Тепер розправляється броколі на суцвіття, а картопля ріжеться кубиками;
  • Наповніть каструлю водою, доведіть до кипіння і додайте туди всі приготовані продукти;
  • Час приготування складе 10 хвилин;
  • Після цього додайте в каструлю плавлений сир і поваріть суп, поки сир повністю не розчиниться;
  • Залишилося заправити страву спеціями, сіллю і зеленню.

Незвичайний сирно-грибний суп з креветками

Страви дієтичної спрямованості, призначене для гурманів.

Приготуйте наступні продукти:

  • Заздалегідь відварені креветки – 280 р.
  • 2,5 л. Води
  • Плавлений сир 280 р.
  • 25 р. Сиру пармезану
  • 230 р. Картоплі
  • 130 р. Моркви
  • Якщо є, то краще взяти цибуля шалот (75 р.)
  • Печериці в сирому вигляді 320 р.
  • Спеції у вигляді кропу, зеленої цибулі, солі і перцю
Дивіться також:  Гусак, фарширований гречкою і грибами

Приготування:

  • Готуються овочі, нарізати кубиками картоплю і трохи меншими кубиками моркву, гриби подрібнюються;
  • У каструлю наливається вода і після закипання додається плавлений сир помішується поки сир не розчиниться, після цього рідина додається сіль і перець;
  • Потім у воду додається картопля;
  • Поки він вариться потушкуйте на сковорідці гриби, цибулю і дрібно порізану моркву;
  • Після того як піджарка буде викладена в каструлю, поваріть суп ще 10 хвилин, потім додайте креветки і знову 10 хвилин суп буде кипіти на повільному вогні;
  • Після приготування подається суп в чашках, куди додається шматочок пармезану і зелень.

З вермішеллю

Такий суп буде ситним, але з невеликою кількістю калорій.

Для страви знадобляться:

  • Вермішель або яєчна локшина – 70 р.
  • 250 г картоплі
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 150 г печериць
  • 1-2 ст. л. рослинного масла
  • 100 г Плавленого сиру

Готується суп наступним чином:

  • У каструлі з водою відварюється нарізаний невеликими кубиками або соломкою картоплю;
  • Цибулю, моркву через тертку і гриби страхуються на сковороді;
  • У киплячий бульйон додається локшина, сіль і спеції;
  • Через 5-7 хвилин в суп можна додати обсмажені інгредієнти, а хвилини через дві плавлений сир;
  • Після повного розчинення сиру в бульйоні, суп знімається з плити.

Сирний крем-суп з печерицями

Суп буде особливо смачним, якщо за основу взяти м’який сир з білою цвіллю (наприклад, брі, камамбер) і поєднувати його з сирним сиром і травами.

Приготуйте такі продукти:

  • 120 г. м’якого Вершкового сиру
  • Стільки ж сирного сиру з зеленню
  • 2 шт. картоплі
  • 1 шт. моркви
  • 200 р. Грибів-шампіньйонів
  • 1 шт. цибуля
  • Сіль і перець

Готується страва так:

  • Зваріть картоплю і моркву кубиками;
  • Після цього все збивається в блендері;
  • Тепер готуються гриби з цибулею. Вони обсмажуються на сковороді, попередньо їх потрібно подрібнити;
  • До протертої овочевої маси додається сир і знову все збивається за допомогою блендера;
  • Тепер додайте в масу гриби з цибулею і доведіть блюдо до кипіння;
  • Залиште під кришкою на 15 хвилин.
Дивіться також:  Рецепт печені з м’ясом і картоплею в горщику

З шинкою

Суп з шинкою готується за стандартним-класичним рецептом. Шинка додається в кінці готування, коли вже розчиниться плавлений сир в бульйоні. Шинку можна попередньо обсмажити. Після її додати в бульйон готуємо ще протягом 10 хвилин, після чого знімається з плити.

Такими оригінальними супами з печерицями можна порадувати своїх членів сім’ї і навіть приготувати їх для гостей. Справжні любителі вишуканої кухні по достоїнству оцінять рецепти.

Прокрутка до верху