Сирний торт — 12 рецептів приготування з випічкою і без в домашніх умовах

Сир – універсальний продукт для приготування різних десертів. Якщо мова йде про торті, то тут сир може виступати інгредієнтом як для коржів, так і для крему. У будь-якому випадку вийде дуже смачно, а щоб у цьому переконатися, потрібно просто приготувати десерт по одному з рецептів нижче наведеною збірки.

Класичний сирний торт, приготований в духовці

Щоб спекти торт з коржами на основі сиру і ніжною сметанною начинкою знадобляться:

  • сир жирний — чверть кіло;
  • цукор-пісок — 300 грам (в тому числі 180 грам крем);
  • стільки ж сметани пожирніше;
  • борошна в/с — неповний стакан;
  • яйце велике;
  • шматочок масла;
  • 120 г чорносливу;
  • ваніль за смаком і щіпка соди.

Рецепт випічки сирно-сметанного торта покроково:

  • Сир, яйце, цукор і м’яке масло розтерти в однорідну масу. Додати гашену соком лимона соду і просіяне борошно, щоб вийшло м’яке, трохи липке тісто. Залежно від жирності і вологості сиру, борошна може знадобитися трохи більше або менше.
  • Поділити основу на шість однакових частин. Кожну розкачати і випікати 8-10 хвилин при 180-200 градусах до світло-золотистого кольору. Поки не охололи, коржі обрізати по тарілці або іншому трафаретом відповідного діаметру.
  • Збити з рештою солодким піском і ваніліном сметану. Промити і запарити сухофрукти в окропі, після цього розрізати ножем на невеликі шматочки.
  • Всі заготовки, крім верхнього, промазати кремом і притрусити кубиками чорносливу.
  • На деякий час встановити на зібраний торт плоску тарілку з невеликим вантажем. Потім обмазати десерт з усіх боків кремом і обсипати розім’ятими в крихту обрізками. Можна додатково прикрасити його за смаком. Перед подачею витримати приблизно дві години.

Простий рецепт десерту без випічки печива

Оригінальний сирний торт «Будиночок» з пісочного печива можна приготувати дуже швидко, використовуючи для начинки сирний крем або інший наповнювач. Наприклад, варене згущене молоко.

Пропорції компонентів десерту:

  • грам триста квадратного печива;
  • сир жирний — до 400 грам;
  • цукрової пудри вдвічі менше;
  • брусок масла грам на 150;
  • 180 г цукатів;
  • пів-ложки ваніліну.

Як зробити сирний торт без випічки з печивом:

  • Ретельно продавити через сито сирну масу. М’яке масло збити міксером разом з ваніліном і солодкої пудрою, потім з’єднати з протертим сиром.
  • Викласти печиво на пергамент у три ряди по п’ять штук. Змастити цей шар сирним кремом, а на нього знову укласти три ряди з решти печива.
  • Залишився сирний крем змішати з подрібненими цукатами і викласти на центральний ряд. Два інших ряду печива підняти вгору і скласти будиночком.
  • Де потрібно підправити будиночок залишками крему, обернути плівкою, призначеної для харчових продуктів, і заховати в холодильник для подальшого застигання.

Після цього можна прикрасити торт зверху тим же сирним кремом, шоколадною глазур’ю або просто посипати шоколадною стружкою або какао-порошком.

Ніжний сирно-йогуртовий торт

Ніжний торт з начинкою з суфле на сирі і прошарком фруктів в желе стане справжньою окрасою столу. У сезон для цього десерту можна взяти ягоди свіжої полуниці або інші плоди, а в зимовий час підійдуть і консервовані.

Отже, для бісквітної основи знадобиться:

  • пара яєць;
  • пара ложок цукрового піску;
  • німого ваніліну;
  • борошна — 50 грам;
  • пів-ложки крохмалю;
  • 3 г пекарського порошку.

Для сирно-йогуртового суфле потрібно підготувати:

  • сир (від 9% і вище) — 400 грам;
  • неповний склянку питного йогурту без наповнювачів;
  • півсклянки вершків пожирніше;
  • 100 г солодкої пудри;
  • 2-3 г ваніліну;
  • ложка порошкового желатину;
  • 200 г стиглої полуниці;

Щоб оформити торт красивою прошарком з ягід в желе знадобляться:

  • 1-2 пакета полуничного желе;
  • 300-400 г полуниці.

Хід роботи:

  • Для коржа-основи збиваємо міксером яйця з цукром рівно 10 хвилин. Слідом в кілька прийомів просіваємо і вмішуємо суміш із борошна, крохмалю і розпушувача. З отриманого бісквітного тіста спекти один корж діаметром 20-22 див.
  • Для сирного суфле перебити заглибним блендером сир з цукровою пудрою, ваніліном і йогуртом. Повинна вийти максимально гладка маса. Вершки збити до пишноти. Желатин залити водою (100 мл) і розпустити в мікрохвильовій печі або на паровій бані.
  • Коли желатин трохи охолоне, ввести його в сирно-йогуртову суміш, а потім акуратно вмішати збиті вершки. Чисті та сухі ягоди полуниці нарізати невеликими довільними шматочками і змішати з суфле. Щоб желатин максимально рівномірно розподілився в суфле і не «взявся» грудками, його потрібно «загартувати» перед введенням в основний склад. Для цього ложку суфлейной основи слід змішати з рідким желатином, а вже потім вводити цю масу в суфле.
  • Борти рознімної форми, яка використовувалася в процесі випічки бісквіта, встановити на сервірувальне блюдо і вистелити пергаментом. Укласти в неї бісквіт, просочити його сиропом або солодким чаєм, зверху рівномірно розподілити суфле. Дати десерту повністю застигнути.
  • Ягоди полуниці для декору нашаткувати тонкими пластинами і викласти на застигле суфле від країв до центру у вигляді красивої квітки.
  • Желе для торту приготувати згідно з рекомендаціями на упаковці і залити їм торт. Спочатку вилити зовсім трохи, щоб зафіксувати ягоди, а потім все інше.
Дивіться також:  Десерти без випічки – 12 простих і смачних рецептів на швидку руку

Коли желе повністю застигне, пора прибрати борту і пергамент. Сирний торт з желе і фруктами готовий до подачі.

Ласощі з сирними кульками

Приготуємо смачний і красивий в розрізі шоколадний торт з сирними кульками.

Для кульок слід підготувати:

  • 250 г сиру;
  • 2 жовтка;
  • 50 г цукру;
  • 50 г кокосової стружки;
  • 30 г крохмалю.

Для шоколадного бісквітного тіста потрібно взяти:

  • 6 білків;
  • 4 жовтка;
  • 50 г темного шоколаду;
  • 60 г цукру;
  • 20 г борошна;
  • 20 г какао;
  • 20 г крохмалю;
  • 5 г розпушувача;
  • 3 г ваніліну.

Для прикраси торта використовується шоколадна глазур з:

  • 50 г темного шоколаду;
  • 20 г вершків;
  • 10 г вершкового масла.

Алгоритм випічки шоколадно-сирного торта:

  • Всі компоненти сирних кульок помістити в одну ємність і розім’яти толкушкой для картопляного пюре. Потім сформувати кульки не більше волоського горіха і викласти рівномірним шаром на застеленому пергаментом і змащеній маслом формі для випічки.
  • Всі сипучі інгредієнти для бісквіта змішати разом. Білки збити з половиною цукру до міцних піків. Жовтки і другу половину цукру збити до світлого кремового стану, потім поступово ввести сюди розтоплений шоколад.
  • У три прийоми по черзі вмішати до жовтків білки і сипучі компоненти. Вилити шоколадне тісто поверх сирних кульок. Спекти торт в розігрітій духовці (175 градусів, 35 хвилин).

Зверху полити глазур’ю з розтопленого з маслом і вершками шоколаду.

На сковороді

Буквально за лічені хвилини можна створити сирний торт на сковороді. Дуже добре з такими коржами поєднується заварний крем — він робить випічку ніжним, що тане у роті.

Для сирних коржів на сковороді потрібно взяти:

  • 1 яйце;
  • 120 г цукру;
  • 250 г сиру;
  • 100 г вершкового масла або маргарину для випічки;
  • 5 г розпушувача;
  • 280 г борошна.

Заварний крем для начинки робиться з:

  • 500 мл молока;
  • 2 жовтків;
  • 200 г цукру;
  • 60 г борошна;
  • 200 г вершкового масла.

Печемо наступним чином:

  • Яйце, не збиваючи, розтерти з цукром. Продовжуючи розтирати масу, вмішати протертий через тертку сир і м’яке масло. В однорідну масу з вище перерахованих продуктів додати борошно і розпушувач, вимісити щільне, але не дуже круте тісто.
  • Розкачати масу в ковбаску, розрізати на 6-8 частин. З кожної частини розкачати тонкий корж, наколоти його виделкою і випікати на сухій розжареній сковороді з обох сторін. Нерівні краї коржів обрізати за трафаретом (кришці від сковороди, тарілки і т. д.).
  • Цукор змішати з борошном і розтерти з жовтками, влити в суміш молоко. Потім уварити все на вогні до густоти домашньої сметани, остудити. М’яке масло збивати міксером, поступово вводячи заварную основу.
  • Щедро промазати коржі і весь торт зверху кремом, прикрасити крихтою з обрізків і шоколаду або рубаними горіхами.

Сирний торт без випічки з желатином

Такий торт стане паличкою-виручалочкою в жаркий час року, оскільки для його приготування не потрібно буде включати духовку, а в якості наповнювача можна використовувати всі фрукти і ягоди, які завжди влітку в достатку.

Дивіться також:  Морквяний пиріг — 9 смачних рецептів приготування

Список складових десерту:

  • 500 г сиру;
  • 300 г сметани;
  • 200 г цукру;
  • 200 мл молока;
  • 200-300 г фруктів і ягід за смаком і сезону;
  • 30 г желатину.

Як зробити торт з желатином з сиру і фруктів:

  • У ємність з желатином влити молоко і дати йому гарненько розбухнути. Ягоди і фрукти для начинки промити, обсушити і порізати маленькими шматочками довільної форми.
  • Сир пробити заглибним блендером разом з цукром і сметаною. Завдання: отримати максимально гладку і однорідну масу без грудочок.
  • У молоко з розтопленим желатином покласти ложку сирно-сметанною маси, перемішати, а потім ввести загартований желатин в сирну масу.
  • Додати подрібнені фрукти і перекласти масу у форму для торта. Це може бути і просто миска відповідного літражу. Поставити торт в холодильник, щоб він повністю застиг.
  • Готовий десерт дістати з форми, попередньо зануривши її на пару хвилин в ємність з гарячою водою. Перекласти торт на сервірувальне блюдо.

Пиріг «Зебра»

Цей шоколадно-сирний пиріг інакше, як тортом, важко назвати, оскільки випічка в розрізі виходить чудової краси, а чергуються шоколадні і сирні прошарку своєю соковитістю і смаком не поступаються просякнутих кремом торту.

До складу шоколадних шарів входять:

  • 250 г шоколаду;
  • 170 г вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • 200 г цукру;
  • 250 г борошна;
  • 5 г розпушувача;
  • 2-3 г ваніліну;
  • 3 г солі.

Соковита сирно-кокосова прошарок готується з:

  • 600 г сиру;
  • 2 яєць;
  • 100 г цукру;
  • 100 г кокосової стружки;
  • 2 г ваніліну.

Технологія випічки:

  • Шоколад і масло розтопити на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Яйця збити з сіллю і цукром в пишну пінну масу. Борошно змішати з ваніліном і розпушувачем. Влити до яєчної піні трохи охолоджений рідкий шоколад і вмішати сипучі інгредієнти.
  • Для сирно-кокосових шарів сир, цукор і яйця перебити блендером до гладкою текстурою. Потім всипати кокосову стружку і розмішати.
  • У підготовлену (застелену пергаментом і змащену маслом форму по черзі в центр викладати по три столових ложки шоколадної і сирної маси.
  • Випікати протягом півтора годин при 180 градусах. Остудити в духовці, а після повного охолодження дістати з форми і прикрасити цукровою пудрою.

Австралійський чізкейк

Холодні суфлейные торти–чізкейки родом з Англії, там їх готують на основі вершкових сирів, але в наших «гастрономічних» умовах для таких десертів чудово підійде м’який незернистый сир.

Для австралійського чізкейку на підкладці з шоколаду і вівсяного печива слід підготувати:

  • 400 г м’якого жирного сиру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 200 г шоколаду;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 50 г вівсяного печива;
  • 50 г абрикосового джему;
  • 50 мл води або молока;
  • 20 г желатину;
  • ванілін за смаком.

Для багатьох сирних тортів потрібно, щоб основний продукт мав однорідну пастоподобную текстуру. Її легко домогтися заглибним блендером, а при його відсутності можна замінити сир сирною масою, але скоротивши при цьому кількість цукру в рецепті.

Приготування:

  • Вівсяне печиво розтовкти в дрібну крихту, змішати з половиною розтопленого шоколаду. Отриману масу утрамбувати на дно рознімної форми, вистеленний харчовою плівкою або пергаментом. Прибрати в холод.
  • Желатин замочити у воді або молоці. Сир разом з м’яким маслом і цукровою пудрою збити міксером або блендером. Розпустити набряклий у воді або молоці желатин.
  • Заготівлю сирного суфле вилити на основу з вівсяного печива, розрівняти і дати їй повністю застигнути протягом 2-3 годин у холодильнику.
  • Верх застиглого суфле змастити абрикосовим джемом, а коли він трохи підсохне полити розтопленим шоколадом. Як тільки поверхня глазурі застигне, десерт можна їсти. Щоб верх торта не розкришився при нарізуванні, різати його потрібно гарячим сухим ножем.

Насипний сирний торт

Торт з крихт готується буквально за лічені хвилини, а продукти, які потрібні для його приготування, знайдуться в кожному холодильнику:

  • 300 г сиру;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 2 яйця;
  • 2 г ваніліну;
  • 150 г вершкового масла;
  • 260 г борошна.
Дивіться також:  Торт на весілля – 8 красивих і оригінальних рецептів

Випічка:

  • У миску відповідного розміру просіяти цукрову пудру (100 г) і борошно, туди ж натерти на крупній тертці заморожене масло. Перетерти все руками в маслянисту крихту.
  • Сир, ванілін і цукрову пудру збити в однорідну масу — начинка готова.
  • Половину крихти висипати рівним шаром у форму для випічки, зверху розподілити начинку, яку притрусити іншою половиною крихти.
  • Пекти пиріг півгодини при 180 градусах.

Торт з печива і згущеного молока з сиром, без випічки

Щоб приготувати сирний торт без випічки на основі пісочного печива з двома видами крему знадобляться:

  • 700 г пісочного печива;
  • 200 мл молока;
  • 20 г меленої кориці;
  • 250 г сиру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 370 г вареного згущеного молока;
  • 200 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру.

Етапи приготування десерту:

  • Для сирного крему збити половину рецептурного кількості м’якого вершкового масла з обома видами цукру (звичайним і ванільним). Ввести в цю масу протертий через сито сир і корицю, перемішати крем на середній швидкості міксера.
  • Для другого крему решту масла збити з вареним згущеним молоком.
  • У форму для торта (краще взяти прямокутну) викласти шар печива. З допомогою силіконової кисті просочити його молоком і змастити сирним кремом. Далі знову викласти ряд печива, який змастити кремом із згущеного молока. Повторювати всі дії до тих пір, поки не закінчаться всі продукти.
  • Зверху торт можна прикрасити крихтами від печива, корицею, шоколадом і т. д. Дати десерту ніч постояти в холодильнику, щоб він просочився, потім вийняти з форми і можна подавати до столу.

Вершково-сирну ласощі з персиками

З сирним суфле чудово поєднуються не тільки ягоди, але і фрукти. Головна умова – вони повинні бути м’якими, як, наприклад, консервовані персики.

Для основи торта з вершково-сирною начинкою і персиками потрібні:

  • 2 яйця;
  • 75 г цукру;
  • 75 г борошна.

Перелік продуктів для фруктово-суфлейной начинки:

  • 300 г сиру;
  • 250 р сметани;
  • 250 г консервованих персиків;
  • 200 г цукру;
  • 200 г жирних вершків;
  • 150 мл персикового сиропу;
  • 80 г вершкового масла;
  • 40 г желатину;
  • 1 упаковка персикового желе.

Черговість всіх кулінарних процесів:

  • Яйця збити до збільшення в об’ємі в три-чотири рази разом з цукром. Обережно ввести муку і з отриманого тіста спекти бісквітний корж діаметром 24-26 див.
  • Сир продавити через дрібнопористе сито, додати цукор, м’яке масло і сметану. Збити ці продукти в пишну масу, ввести розпущений згідно інструкції на упаковці желатин. Окремо збити в пишну масу вершки і акуратно ввести їх в крем.
  • Бісквіт викласти в роз’ємну форму, просочити сиропом, зверху викласти скибочки персика і покрити товстим шаром крем-суфле. Дати торту застигнути в холоді. Потім прикрасити зверху шматочками консервованого персика і залити желе.
  • Після застигання акуратно дістати сирний торт з форми.

Італійський десерт Тірамісу

Маскарпоне – це по суті той же кисломолочний сир, що і сир, тільки отримують його шляхом сквашування не молока, а коров’ячих вершків, тому в деяких десертах (наприклад, в Тірамісу) допустимо замінити його жирним пастоподобным сиром.

В оригінальному рецепті для прославленого італійського десерту потрібно взяти:

  • 200-250 г «Савоярді»;
  • півкіло «Маскарпоне»;
  • пара яєць;
  • чашка міцної кави;
  • 30-45 мл лікеру «Амаретто»;
  • какао-порошок для обсипання.

Хід приготування:

  • Білки збити з 2/3 солодкої пудри до ніжних піків. Окремо збити жовтки з залишками пудри дочиста. На мінімальних обертах віночків міксера по столовій ложці вмішати Маскарпоне до яєчних жовтків.
  • Далі в три-чотири прийоми у крем додати збиті білки, обережно розмішати, максимально зберігаючи пишність маси.
  • Кава з’єднати з алкоголем. Кожне печиво втопити в отриманому напої і викласти бочком до бочку на дно форми. Зверху викласти частину сирного крему, знову «искупанные» до кави «пальчики» і залишився крем.
  • Посипати зверху десерт какао, затягнути харчовою плівкою і прибрати в холодильник мінімум на дві години.

Прокрутка до верху