Сирники по Дюкану допоможуть швидко повернути стрункі форми і отримати задоволення від їжі. Легке Блюдо для шлунка, приємне на смак, добре поєднується з будь-якими «правильними» солодкими соусами на етапі чергування. Розповімо кращі рецепти приготування.
Сирники по Дюкану для атаки
Атака по системі П’єра Дюкана розраховується строго індивідуально і триває від 3 днів до тижня. У цей період дозволяється їсти тільки білкові продукти, без цукру, сметани і тим більше згущеного молока. Сирники по Дюкану завжди готуються з сиру, з висівками, а підсолоджувати їх дозволяється підсолоджувачами штучними або природними: сироп топінамбура, фруктоза, стевія, синтетичні замінники начебто ФитПарада. Кількість будь-яких цукрів строго обмежена, добре, що деякі прянощі дозволяються.
Дюка не забороняє використовувати ванілін; але тільки не ванільний цукор; ще краще придбати стручок натуральної ванілі і втирати його в сирну масу; аромат він додасть приголомшливий!
Що нам знадобиться:
• пачка сиру нульової жирності;
• курячий білок;
• 3 ст. л пшеничних або вівсяних висівок;
• щіпка солі і фруктози;
• трохи ваніліну;
• на кінчику ножа розпушувача.
Як готуємо:
1. Змішуємо сир, білок, висівки, фруктозу, ванілін, розпушувач. Повинна вийде гладка по структурі маса.
2. Розігріваємо сковорідку.
3. З сирної маси формуємо коржі товщиною в 1, 5 див.
4. Смажимо з двох сторін до рум’яної скоринки.
Подаємо з листочком м’яти до трав’яного чаю з чебрецем, м’ятою або мелісою.
Рецепт в духовці
У духовці сирники виходять корисніше, але готуються трохи довше – близько 40 хвилин. Ласувати ними дозволено на будь-якому етапі скидання ваги, адже в порції з двох штук чи більше 300 ккал. Сметану, як і будь-який інший соус, краще на атаці не використовувати: калорійність підростає. І стежте за кількістю цукру замінника: всього одна зайва ложка стевії, підвищує калорійність на 100 ккал.
Потрібні компоненти:
• 250 г сиру 2% жирності;
• яйця – 2 шт.;
• 3 ст. л. пшеничних або вівсяних висівок;
• стевія – 1 ст. л.;
• ванілін, кориця;
• розпушувач на кінчику ножа.
Готувати будемо так:
• Всі складові змішуємо. Домагаємося гладкою пюреподібної маси.
• Формуємо коржі, викладаємо їх на деко.
• Запікаємо при 180 градусах 30 хвилин.
Їмо з чаєм, мусом з ягід (дозволено на чергуванні), сметаною на сніданок або полуденок.
В мікрохвильовці
Дюкановские сирники готуються в мікрохвильовій печі всього за 15 хвилин. Робимо і їмо все швидко, залишаючись ситими навіть у складний період атаки. В порції міститься трохи більше 250 ккал. Є їх краще на сніданок, щоб довше відчувати відчуття ситості.
Що нам потрібно:
• 3 ст. л. пшеничних або вівсяних висівок;
• 100 г сиру 5% жирності;
• яйця – 2 шт.;
• щіпка солі і фруктози;
• трохи ваніліну;
• половина чайної ложки розпушувача.
Інструкція по приготуванню:
1. Збиваємо яйце до щільної пухкої маси.
2. Вводимо сіль, фруктозу (або стевію).
3. Додаємо сир, розпушувач, ваніль.
4. Розливаємо сирне тісто по формах (вони повинні підходити для мікрохвильовки).
5. Ставимо в піч на 8 хвилин (режим максимальний).
Сирники – готові. Подаємо їх з м’ятою, грецьким йогуртом або ложкою кленового сиропу (на етапі чергування).
Сирники по Дюкану без висівок
Іноді можна приготувати сирники без висівок: замість них будемо використовувати яйця. Вся справа в тому, що кількість висівок П’єр Дюкан обмежує до 2-3 ложок на добу. Для пікантності додамо трохи лимонної цедри. Такі сирники виходять ароматними, дуже цікавими.
Замість цедри деякі додають несолодке какао – всього одну чайну ложку, щоб не підвищити загальну калорійність страви.
Потрібні компоненти:
• яйця – 2 шт.;
• чайну ложку цедри лимони;
• 200 г сиру жирністю 5%;
• трохи цукрозамінника.
Як будемо готувати:
1. Розітремо всі компоненти в гладку масу.
2. Зліпимо акуратні сирники.
3. Запечемо в духовці або мікрохвильовій печі.
У першому випадку час приготування скласти 20 хвилин при 200 градусах на режимі гриль – вона додасть смачну золотисту скоринку). Якщо ви вибрали варіант з мікрохвильовою пічкою, то будемо запікати 10 хвилин на максимумі. Другий варіант можна робити в формочках для мафінів – вийде апетитний сирний десерт.
З кукурудзяним крохмалем
Кукурудзяний крохмаль Дюка дозволяє використовувати для випічки, ніж худнуть і користуються. Тільки захоплюватися їм не варто, та й дозволити такий десерт можна лише на етапі закріплення результату: на атаці їсти крохмаль не можна.
У цих сирники буде дуже доречна натуральна ваніль: вона додасть тонкощі смаку.
Необхідні інгредієнти:
• 200 г сиру жирністю 5%;
• одне яйце;
• ст. л. крохмалю;
• розпушувач на кінчику ножа;
• стручок ваніліну;
• стевія за смаком.
Інструкція по приготуванню:
1. До сиру додаємо яйце, крохмаль, розпушувач, ванілін: повинно вийти пружне сирне тісто.
2. Сковорідку злегка змащуємо олією, викладаємо сирні коржики.
3. Обсмажуємо до скоринки.
Подаємо з грецьким йогуртом або 10% сметаною.
На чергуванні
Сирники по Дюкану на чергуванні відрізняються лише тим, що їх можна полити будь-яким ягідним соусом з фруктозою або сиропом топінамбура. Також тут дозволено самостійно вибирати «скрепитель»: висівки, або крохмаль. Яєць теж можна додати більше. Словом, на чергуванні ми гуляємо.
Ідеальна сковорода для сирників – з антипригарним покриттям; на ній вироби збережуть форму і не розваляться на частини.
Важливі компоненти:
• 300 г сиру 5% жирності;
• 2 яйця;
• 3 ложки висівок;
• 3 таблетки фитпарада;
• трохи розпушувача.
Етапи приготування:
1. Розітремо всі компоненти в гладку масу.
2. Зліпимо акуратні сирні коржики.
3. Обсмажимо на сковороді.
Подаємо з ягідним мусом, соусом із сметани і краплею кленового сиропу. Запиваємо цикорієм з молоком.
Сирники з сиру по Дюкану
Великий плюс дієти Дюка – можливість харчуватися корисно і дуже смачно. Лікар не забороняє додавати в сирники горіхи, ягоди, зелень. Головне – не надто захоплюватися калорійними добавками. Пропонуємо зробити сирники із сиру з журавлиною. Загальний час приготування – близько 40 хвилин, але можна зробити ще швидше, якщо запекти в духовці.
Журавлину попередньо розтирають з сиропом, додаючи в сирне тісто ягідне пюре; замість журавлини можна взяти малину, смородину, полуницю; смачно і незвично готувати їх з чорницею.
Що нам знадобиться:
• журавлина – жменька;
• стевія або сироп топінамбура – 2 ст. л.;
• пачка сиру 0,2%– 250 г;
• куряче яйце – 1 шт.;
• вівсяні або пшеничні висівки – 3 ст. л.;
• 50 мл кефіру;
• сіль за смаком.
Як будемо готувати:
1. Змішаємо всі інгредієнти, ретельно розмішуєм, щоб вийшла гладка маса.
2. Ліпимо з них акуратні колобки, трохи приплюснуті зверху.
3. Запікаємо в духовці або обсмажуємо на невеликій кількості олії.
Подаємо з натуральним грецьким йогуртом, прикрасивши листочками м’яти.
В мультиварці
Поки ви худнете – мультиварка готує! На дієті цей побутовий прилад просто незамінний. Особливо, якщо в ньому є решітка для приготування на пару або режим «Випічка».
Можна заготовити сирне тісто заздалегідь, покласти сирники на дно мультичаши і готувати на режимі «Відкладений старт».
Необхідні інгредієнти:
• пачка сиру 2% жирності;
• стевія – 2 ст. л.;
• куряче яйце – 1 шт.;
• вівсяні або пшеничні висівки – 3 ст. л;
• 50 мл кефіру;
• сіль за смаком.
Етапи приготування:
1. Інгредієнти змішуємо до красивої глянцевою маси.
2. Ліпимо коржі-сирники.
3. Закладаємо в мультічашу.
4. Включаємо режим випічка.
5. Чекаємо сигналу про закінчення готування.
Наші смачні дієтичні готові сирники.
Як бачите, худнути теж легко смачно і ситно. А сирники практично не поступаються за смаком класичним, дозволеним поза системи П’єра Дюкана. Деякі дівчата на дієтах люблять несолодкі варіації, додаючи сир, кріп, базилік, трохи солі, яйце. Це незвично, але дуже смачно і ситно. Ну а якщо вам ліньки возитися з сирниками – не ліпіть їх, а зробіть із запропонованих компонентів запіканку. Вона нітрохи не гірше, а готується за кілька хвилин: досить вилити масу у форму для випічки.