Сирокопчена ковбаса – 6 рецептів, як зробити в домашніх умовах

«Московська» з яловичого фаршу

Відрізняє ковбасу «Московську» склад, в якому 75 відсотків — якісна яловичина, і 25 відсотків — крупно нарізаний свинячий шпик. Крім того, м’ясо попередньо засолюється.

Щоб приготувати домашню сирокопчену ковбасу, заготовимо такі продукти:

  • 750 г нежирної яловичини;
  • 250 г несолоного сала;
  • 35 г готової нитритной солі;
  • 2 г цукру;
  • чорного меленого і подрібненого перцю 1,5 м;
  • 0,25 г мускатного горіха.

Хід роботи.

  • М’ясо нарізати на шматки і засолити в цукрі і нитритной солі.
  • Покласти м’ясо в холодильник і витримати в засолі тиждень.
  • Заморожений шпик дрібно нарізати.
  • М’ясо пропускають через дрібну решітку м’ясорубки, змішується зі спеціями і добре вимішується ще раз.
  • У м’ясо додається шпик, перемішують до рівномірного розподілу.
  • Фарш витримується в холодильнику добу — дозріває.
  • У колагенову оболонку поміщається фарш. Можна робити це руками, але зручніше м’ясорубкою без шнека або спеціальним ковбасних шприцом.
  • Набивши по можливості щільно укладаємо в холодильник на тиждень — фарш в ковбасках дасть осадку.
  • Якщо є коптильна камера, ковбасу коптять в ній з димом при температурі +18 градусів протягом п’яти діб, після чого висушуються 25 діб. Якщо такої камери немає, можна просто підвісити при 30-40 градусах на місяць. Усушка повинна відбутися до 40 відсотків від початкової ваги.
Дивіться також:  Азу по-татарськи з солоними огірками — 8 рецептів