Густий і солодкий сироп гренадін додається до алкогольні та безалкогольні коктейлі. Він не тільки додає напою солодощі, але також робить його колір більш насиченим і апетитним. Найпопулярніші коктейлі з таким сиропом: «Боярський» (у Росії) і «Текіла Санрайз». Цінителі пінного люблять пробувати пиво з додавання гренадину.
Склад сиропу «Гренадін» («Grenadine»)
У класичному складі сиропу гренадін його основою стає сік із стиглих гранатів. Таким чином продукт готувався з самого початку. Але останнім часом у продажу почав з’являтися сироп на основі чорносмородинового, полуничного або вишневого соку. Такі зміни можна пояснити економністю виробників. Адже, наприклад, вишневий сік набагато дешевше гранатового.
В якісний напій, окрім соку граната, входить густий цукровий сироп. У складі дешевих продуктів часто взагалі немає фрешу. Замість цього, використовується «лимонка», червоний барвник, ароматизатор «гранат».
При виборі гренадину у першу чергу варто вивчити склад на його упаковці. Чим менше в ньому додаткових інгредієнтів (крім соку і сиропу), тим краще.
Який смак має гранатовий сироп
Смак сиропу може змінюватись в залежності від його точного складу. Класичний продукт дуже солодкий і в’язкий. Смак його – як у гранатового соку.
Залежно від обраної основи він також може бути полуничним, вишневим, смородиновим. Так виробник mott’s відкрито заявляє, що в його складі продукту немає натуральних соків. Тому смак напою вийшов «хімічним» і дуже яскравим.
Як приготувати в домашніх умовах
При бажанні смачний і якісний гранатовий сироп можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Але при цьому потрібно пам’ятати, що термін зберігання готового продукту складає всього пару тижнів. Продовжити його допоможе стерилізація і ретельне миття ємностей для сиропу, додати в кінці варіння лимонного соку або введення до складу алкогольного напою. Вливати в сироп, наприклад, горілку можна тільки після повного його охолодження.
Інгредієнти:
- натуральний гранатовий сік – півлітра;
- цукровий пісок – 370 – 500 р.
Приготування:
- Якщо сік готується самостійно, його обов’язково ретельно процідити, щоб у гренадін не потрапило нічого зайвого.
- Змішати фреш з піском і відправити на плиту. Після закипання суміші варити її до зменшення в об’ємі в 2 рази. Зазвичай буває досить 35 хвилин томління на слабкому вогні. Суміш потрібно періодично помішувати.
- Остудити отриманий концентрат. Сироп повністю готовий. Але за бажанням можна ввести в нього алкоголь, ваніль або інші добавки.
- Перелити рідину в скляну ємність. Закрити.
Відправити в холодильник.
Коктейлі з сиропом «Гренадін». Топ-5 рецептів
Є багато вдалих рецептів коктейлів з сиропом гренадін. Серед них і алкогольні і безалкогольні напої.
Коктейль «Мімоза» з шампанським і «Гренадином»
Інгредієнти:
- гранатовий сироп з додаванням горілки – 15 мл;
- свіжовичавлений апельсиновий сік – ½ ст.;
- охолоджене шампанське – ½ ст.;
- апельсин – 1 шт. для прикраси.
Приготування:
- Налити в келих алкогольний сироп. Туди ж додати апельсиновий фреш.
- Останнім влити холодне шампанське.
- Прикрасити келихи шматочками свіжого апельсина.
Подати напій до столу холодним, але без частинок льоду.
Алкогольний напій з джином і вермутом
Алкогольний напій за таким рецептом має свою власну назву. Це «Клавер Клаб». Він виходить досить міцним, але при цьому солодким і смачним.
Інгредієнти:
- джин – 40 мл;
- сироп з граната без алкоголю – 10 мл;
- лаймовий сік – 15 мл;
- вермут (червоний) – 20 мл;
- яєчний білок – 1 ст. л.
Приготування:
- Перед початком приготування коктейлю, потрібно акуратно відокремити білок від жовтка. У ньому не повинно залишитися жодного вкраплення темної частини. Збивати білок не потрібно.
- Вилити частину яйця в шейкер.
- По черзі додати до білка всі інші інгредієнти.
Ретельно збовтати складові коктейлю, перелити в келих і подати охолодженим.
«Tequila Sunrise» з гранатовим сиропом
Сучасні бармени вибирають для приготування популярного коктейлю різні пропорції. Найчастіше це 3 частини текіли, 6 частин фрешу цитруса і тільки 1 частина гренадину.
Інгредієнти:
- сироп (магазинний або саморобний) – 15 мл;
- прозора текіла (срібна) – 45 мл;
- кубики льоду – 5 – 6 шт.;
- свіжовичавлений сік апельсина – 80 – 90 мл
Приготування:
- Для подачі вже готового коктейлю буде використовуватися стакан високий із скла. Насамперед його потрібно наповнити кубиками льоду. Кришити їх не слід.
- Зверху вилити срібну текілу.
- Додати свіжовичавлений апельсиновий сік. Напій з пакета не підійде. Вичавлюючи сік, його обов’язково потрібно ретельно процідити, щоб кісточки не потрапили у вже готовий напій.
- Додати гранатовий сироп. Потрібно постаратися лити його по центру високого келиха.
- Розмішати всі заявлені інгредієнти спеціальної коктейльної ложечкою. Немає необхідності домагатися однорідності кольору. Після правильного змішування градація відтінків в напої повинна нагадувати сонце.
- Прикрасити отриманий напій в склянці шматочком апельсина, коктейльної вишнею. Можна взяти і інші інгредієнти для оформлення коктейлю.
Вставити в склянку трубочку і подати напій.
«Shirley Temple» — безалкогольний коктейль
Напій отримав свою назву на честь чарівної американської актриси. В коктейлі мінімум інгредієнтів, але при цьому він виходить дуже смачним, яскравим і цікавим.
Інгредієнти:
- гренадин – 15 мл;
- імбирний ель – 135 – 140 мл;
- коктейльна вишня – 2 ягідки (на 1 порцію);
- лід – за смаком.
Приготування:
- У високий келих висипати лід. Його кількість регулювати по своєму смаку.
- Спочатку додати в ємність з льодом густий гранатовий сироп.
- Зверху вилити імбирний ель.
- Обережно перемішати всі інгредієнти прямо в келиху.
Охолодити напій. Доповнити його коктейльними ягідками без кісточок.
«Морський бриз» з абрикосовим бренді
Такий коктейль виходить дуже яскравим насиченим фруктово-ягідним смаком. Але потрібно пам’ятати, що він досить міцний незважаючи на солодкість, адже основою напою стає бренді.
Інгредієнти:
- абрикосовий бренді – 40 мл;
- сік грейпфрута – 30 мл;
- гренадин – 10 мл;
- сік журавлини – 90 мл;
- лід – повний стакан;
- лайм – 1 – 2 часточки.
Приготування:
- Наповнити високий келих з скла кубиками льоду.
- Відразу додати сік цитруса і бренді.
- Влити гренадін і ягідний сік.
- Дуже акуратно перемішати всі спеціальної коктейльної ложечкою.
- Прикрасити готовий напій часточкою лайма. Можна також використовувати свіжі листочки м’яти.
- Подати коктейль з трубочкою.
При бажанні можна прибрати зі складу напою бренді. Тоді він вийде безалкогольний. Такий варіант підійде навіть для дітей. Він відмінно втамовує спрагу в жаркі дні.
Якщо розбавити саморобний сироп з гранатового соку горілкою або іншим відповідним алкоголем, то вийдуть самостійний напій. Він відмінно доповнить святковий стіл з великою кількістю м’ясних страв.