Сироп Гренадін (Grenadine): склад, смак, як приготувати в домашніх умовах. 5 рецептів коктейлів з гранатовим сиропом

Густий і солодкий сироп гренадін додається до алкогольні та безалкогольні коктейлі. Він не тільки додає напою солодощі, але також робить його колір більш насиченим і апетитним. Найпопулярніші коктейлі з таким сиропом: «Боярський» (у Росії) і «Текіла Санрайз». Цінителі пінного люблять пробувати пиво з додавання гренадину.

Склад сиропу «Гренадін» («Grenadine»)

У класичному складі сиропу гренадін його основою стає сік із стиглих гранатів. Таким чином продукт готувався з самого початку. Але останнім часом у продажу почав з’являтися сироп на основі чорносмородинового, полуничного або вишневого соку. Такі зміни можна пояснити економністю виробників. Адже, наприклад, вишневий сік набагато дешевше гранатового.

В якісний напій, окрім соку граната, входить густий цукровий сироп. У складі дешевих продуктів часто взагалі немає фрешу. Замість цього, використовується «лимонка», червоний барвник, ароматизатор «гранат».

При виборі гренадину у першу чергу варто вивчити склад на його упаковці. Чим менше в ньому додаткових інгредієнтів (крім соку і сиропу), тим краще.

Який смак має гранатовий сироп

Смак сиропу може змінюватись в залежності від його точного складу. Класичний продукт дуже солодкий і в’язкий. Смак його – як у гранатового соку.

Залежно від обраної основи він також може бути полуничним, вишневим, смородиновим. Так виробник mott’s відкрито заявляє, що в його складі продукту немає натуральних соків. Тому смак напою вийшов «хімічним» і дуже яскравим.

Як приготувати в домашніх умовах

При бажанні смачний і якісний гранатовий сироп можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Але при цьому потрібно пам’ятати, що термін зберігання готового продукту складає всього пару тижнів. Продовжити його допоможе стерилізація і ретельне миття ємностей для сиропу, додати в кінці варіння лимонного соку або введення до складу алкогольного напою. Вливати в сироп, наприклад, горілку можна тільки після повного його охолодження.

Дивіться також:  Кава з коньяком – 5 рецептів, як приготувати вишуканий напій

Інгредієнти:

  • натуральний гранатовий сік – півлітра;
  • цукровий пісок – 370 – 500 р.

Приготування:

  • Якщо сік готується самостійно, його обов’язково ретельно процідити, щоб у гренадін не потрапило нічого зайвого.
  • Змішати фреш з піском і відправити на плиту. Після закипання суміші варити її до зменшення в об’ємі в 2 рази. Зазвичай буває досить 35 хвилин томління на слабкому вогні. Суміш потрібно періодично помішувати.
  • Остудити отриманий концентрат. Сироп повністю готовий. Але за бажанням можна ввести в нього алкоголь, ваніль або інші добавки.
  • Перелити рідину в скляну ємність. Закрити.

Відправити в холодильник.

Коктейлі з сиропом «Гренадін». Топ-5 рецептів

Є багато вдалих рецептів коктейлів з сиропом гренадін. Серед них і алкогольні і безалкогольні напої.

Коктейль «Мімоза» з шампанським і «Гренадином»

Інгредієнти:

  • гранатовий сироп з додаванням горілки – 15 мл;
  • свіжовичавлений апельсиновий сік – ½ ст.;
  • охолоджене шампанське – ½ ст.;
  • апельсин – 1 шт. для прикраси.

Приготування:

  • Налити в келих алкогольний сироп. Туди ж додати апельсиновий фреш.
  • Останнім влити холодне шампанське.
  • Прикрасити келихи шматочками свіжого апельсина.

Подати напій до столу холодним, але без частинок льоду.

Алкогольний напій з джином і вермутом

Алкогольний напій за таким рецептом має свою власну назву. Це «Клавер Клаб». Він виходить досить міцним, але при цьому солодким і смачним.

Інгредієнти:

  • джин – 40 мл;
  • сироп з граната без алкоголю – 10 мл;
  • лаймовий сік – 15 мл;
  • вермут (червоний) – 20 мл;
  • яєчний білок – 1 ст. л.

Приготування:

  • Перед початком приготування коктейлю, потрібно акуратно відокремити білок від жовтка. У ньому не повинно залишитися жодного вкраплення темної частини. Збивати білок не потрібно.
  • Вилити частину яйця в шейкер.
  • По черзі додати до білка всі інші інгредієнти.
Дивіться також:  Як правильно варити каву – 11 рецептів

Ретельно збовтати складові коктейлю, перелити в келих і подати охолодженим.

«Tequila Sunrise» з гранатовим сиропом

Сучасні бармени вибирають для приготування популярного коктейлю різні пропорції. Найчастіше це 3 частини текіли, 6 частин фрешу цитруса і тільки 1 частина гренадину.

Інгредієнти:

  • сироп (магазинний або саморобний) – 15 мл;
  • прозора текіла (срібна) – 45 мл;
  • кубики льоду – 5 – 6 шт.;
  • свіжовичавлений сік апельсина – 80 – 90 мл

Приготування:

  • Для подачі вже готового коктейлю буде використовуватися стакан високий із скла. Насамперед його потрібно наповнити кубиками льоду. Кришити їх не слід.
  • Зверху вилити срібну текілу.
  • Додати свіжовичавлений апельсиновий сік. Напій з пакета не підійде. Вичавлюючи сік, його обов’язково потрібно ретельно процідити, щоб кісточки не потрапили у вже готовий напій.
  • Додати гранатовий сироп. Потрібно постаратися лити його по центру високого келиха.
  • Розмішати всі заявлені інгредієнти спеціальної коктейльної ложечкою. Немає необхідності домагатися однорідності кольору. Після правильного змішування градація відтінків в напої повинна нагадувати сонце.
  • Прикрасити отриманий напій в склянці шматочком апельсина, коктейльної вишнею. Можна взяти і інші інгредієнти для оформлення коктейлю.

Вставити в склянку трубочку і подати напій.

«Shirley Temple» — безалкогольний коктейль

Напій отримав свою назву на честь чарівної американської актриси. В коктейлі мінімум інгредієнтів, але при цьому він виходить дуже смачним, яскравим і цікавим.

Інгредієнти:

  • гренадин – 15 мл;
  • імбирний ель – 135 – 140 мл;
  • коктейльна вишня – 2 ягідки (на 1 порцію);
  • лід – за смаком.

Приготування:

  • У високий келих висипати лід. Його кількість регулювати по своєму смаку.
  • Спочатку додати в ємність з льодом густий гранатовий сироп.
  • Зверху вилити імбирний ель.
  • Обережно перемішати всі інгредієнти прямо в келиху.
Дивіться також:  Розчинна кава: як роблять, калорійність, склад. 5 смачних рецептів приготування

Охолодити напій. Доповнити його коктейльними ягідками без кісточок.

«Морський бриз» з абрикосовим бренді

Такий коктейль виходить дуже яскравим насиченим фруктово-ягідним смаком. Але потрібно пам’ятати, що він досить міцний незважаючи на солодкість, адже основою напою стає бренді.

Інгредієнти:

  • абрикосовий бренді – 40 мл;
  • сік грейпфрута – 30 мл;
  • гренадин – 10 мл;
  • сік журавлини – 90 мл;
  • лід – повний стакан;
  • лайм – 1 – 2 часточки.

Приготування:

  • Наповнити високий келих з скла кубиками льоду.
  • Відразу додати сік цитруса і бренді.
  • Влити гренадін і ягідний сік.
  • Дуже акуратно перемішати всі спеціальної коктейльної ложечкою.
  • Прикрасити готовий напій часточкою лайма. Можна також використовувати свіжі листочки м’яти.
  • Подати коктейль з трубочкою.

При бажанні можна прибрати зі складу напою бренді. Тоді він вийде безалкогольний. Такий варіант підійде навіть для дітей. Він відмінно втамовує спрагу в жаркі дні.

Якщо розбавити саморобний сироп з гранатового соку горілкою або іншим відповідним алкоголем, то вийдуть самостійний напій. Він відмінно доповнить святковий стіл з великою кількістю м’ясних страв.

Прокрутка до верху