Сиров’ялена ковбаса в домашніх умовах – 6 рецептів

Домашня сиров’ялена ковбаса з додаванням аскорбінової кислоти

 

Аскорбінова кислота допомагає зберегти колір, запобігає загасання м’яса і розвиток в ньому шкідливих мікроорганізмів. Дана добавка продається в аптеках.

З додаванням аскорбінової кислотою можна готувати ковбасу з будь-якого виду м’яса, але краще використовувати свинину чи яловичину.

Необхідні інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг;
  • Сіль – 35 г;
  • Аскорбінова кислота – 0.5 г;
  • Часник сушений – 0.5 ч. л.;
  • Лавровий лист – 1 шт.;
  • Чорний і червоний мелений перець за смаком.

Приготування:

  • Свинина нарізається кубиками і обвалюється в спеціях і коньяку. Накривається м’ясо шматочком вологою ганчіркою, змоченою у простій воді.
  • М’ясо забирається в холодильник на 5 діб. Кожен день м’ясо потрібно перемішувати. Коли воно придбає щільність, його можна прокручувати через м’ясорубку.
  • У фарш додаємо аскорбінову кислоту.
  • Починаємо черева м’ясної масою і вішаємо сушитися на 20 діб при температурі від +7 до +15 градусів.
  • Дивіться також:  Брауншвейгська ковбаса – 2 рецепта виготовлення в домашніх умовах