Скільки часу варити гриби і як правильно?

Осіння пора – час збору грибів. Саме по собі це заняття корисне для здоров’я, подихати свіжим. лісовим повітрям просто задоволення вище середнього. А ,якщо при цьому ви набрали цілу корзину грибів, то похід по гриби корисний подвійно.


Гриби відносяться до рослинним організмам, багатим вітамінами групи B, A, PP. До складу грибів входять: вода – 90, білки – до 3.9, жири – до 0.9 , вуглеводи – 2.2 відсотків З мінералів, що містять фосфор, залізо, магній. Залежно від зовнішнього вигляду і будови гриби можна розділити на 3 види: трубчасті , пластинчасті і сумчасті . Гриби можна посолити, маринувати, смажити і сушити.

 
Отже, ви принесли додому гриби. Перше, що треба відразу зробити, адже гриби можуть потемніти від зіткнення з повітрям, їх треба почистити Гриби перебирають, видаляють червиві та пошкоджені , з шапок знімають шкірку, а ніжки, трохи підрізають біля основи і зскрібають від бруду і пилу. Гриби слід розділити за видами, адже вони можуть не зваритися одночасно. Потім гриби ретельно промивають, великі розрізають на декілька частин, заливають водою і вимочують 2 години, неодмінно двічі змінюючи воду. Далі гриби викласти на друшляк і ще раз переглянути на предмет зіпсованих.

 

Як варити гриби?


Далі приступити до варінні грибів. Якщо гриби не солять холодним способом (грузді, сироїжки), то для всіх видів заготівель ( смаження, варіння супу, маринування) необхідно гриби відварити.

Скільки варити гриби?

 
В емальований посуд наливають 200 мл води, кладуть 1 0 грамів солі і 4 грама лимонної кислоти, поставити на вогонь. Коли вода закипить, викласти в каструлю грибочки. Під час варіння вони рясно виділяють сік, який треба періодично збирати шумівкою.

Дивіться також:  Рибний пиріг з листкового тіста, рецепт з фото

 
Скільки варити гриби до готовності. Вважається, що 25 хвилин цілком достатньо, для варіння грибів. Коли гриби повністю опустяться на дно, а розсіл буде світлим, майже прозорим, то значить, що варіння закінчена. Відварені гриби викладають на друшляк і дають стекти воді. Вийшов прекрасний продукт для смаження, супу, соління гарячим способом. Якщо ви розкладіть гриби в пакетики по 200 – 300 грамів, і заморозити в морозилці, то взимку насолодіться смаком грибного супу, жульєна або будь-якого дугого страви з грибами.
Скільки варити білі гриби. Білий гриб (боровик) називають царем грибів за його вишуканий смак. Обробляють його також, як і всі гриби: знімають шкірку з капелюшка, чистять ніжку, нарізають шматочками велике сировину. Білі гриби варять 35 – 40 хвилин.
Білий гриб – прекрасна сировина для сушіння. Жоден вид сушених грибів не користується таким тонким смаком і ароматом.Сушені білі гриби промивають і витримують у воді 2-3 години. Потім відварюють в тій же воді

Прокрутка до верху