Скільки варити яйця, рецепти варених яєць

Важко уявити собі харчування людини без такого життєво важливого продукту, як яйця. Цей продукт підходить для сніданку. Як часто ми їмо на сніданок яєчню або омлет. Користь яєць очевидна, вони містять 12 вітамінів і мікроелементи, такі як селен, залізо, кальцій, фосфор і багато інших. Калорійність 100 грамів яєць – 152 ккал. А, значить яйце, вагою 20 грамів містить близько 30 ккал. Крім того, яйця – дієтичний продукт, повноцінний блок, який легко засвоюється організмом. Ось чому некруто варені яйця рекомендують хворим, що йде на одужання і дітям.
Найбільш поширений і простий спосіб приготування яєць – варіння. Скільки часу потрібно варити яйця, залежить від вашого бажання, яке яйце ви хочете з’їсти на сніданок. Яйця можна зварити вкруту, в мішечок і круто.

Рецепти варених яєць

Як і скільки хвилин варити яйця.

  • Яйця промити теплою водою.
  • Закип’ятити воду в каструлі або сотейнику, шумівкою покласти яйця і варити:
  • всмятку – 3-4 хвилини;
  • в мішечок – 5-6 хвилин;
  • круто – 8-10 хвилин. Потім яйця остудити в холодній воді, щоб вони краще чистилися.

Яйця пошет

Для різноманітності можна приготувати яйця пашот з французькою рецептурою Яйця пашот варять без шкаралупи

  • Закип’ятити 2 літри води, додати в неї 2 столові ложки оцту.
  • Яйце акуратно розбити і опустити в окріп. Газ зменшити до мінімуму і варити 4 хвилини.
  • Яйце вийняти шумівкою і охолодити у воді. Якщо білок придбає непривабливу форму, то можна трохи підрівняти ножем.
  • Яйце можна подати з салатом, як бутерброди, на ваш розсуд.

Яйця Бенедикт

Ті ж яйця пашот, покладені на батон з беконом і политі голландським соусом.

Інгредієнти для яєць Бенедикт:

  • яйця – 2 шт.,
  • бекон – 4 скибочки,
  • батон – 2 шматочки,
  • оцет – 2 ст. л.
  • сіль – 1 ч. л.
Дивіться також:  Що можна приготувати в дні посту?

Для голландського соусу:

  • жовтки – 3 шт.,
  • вода – 20 мл
  • масло вершкове – 100 гр.,
  • лимонний сік – 35 мл,

Приготування яєць Бенедикт

  • Зварити яйця пашот
  • Приготувати голландський соус. Для цього збити жовтки з невеликою кількістю води.
  • На водяній бані прогріти яєчну суміш, постійно помішуючи і невеликими порціями додати м’яке вершкове масло. Потім зняти з вогню, влити лимонний сік і збити міксером.
  • Батон підсмажити на сковороді без олії з обох сторін.
  • Шматочки бекону обсмажити на тій же сковороді до хрусткої скоринки.
  • На скибочку батона покласти шматочки бекону, на них яйце пашот і полити соусом. автрак готовий.

Залишилося зварити запашну каву.

Яйця під майонезом

Найпростіше блюдо, ще з радянських часів., подавався майже у всіх точках громадського харчування. Його і в наші дні їдять із задоволенням.

Інгредієнти для яєць під майонезом:

  • яйця – 1 шт.,
  • зелений горошок – 1 ст. л.,
  • майонез – 2 ч. л.,
  • огірки – 30 гр.,
  • сіль – пару щіпок.

Приготування яєць під майонезом

  • Яйце очистити, розрізати навпіл і покласти на тарілку.
  • Свіжий огірок промити, порізати тонкими пластинками і викласти на тарілку з яйцями, блюдо, злегка посолити. На кожну половинку яєць покласти майонез, а поруч жменю зеленого горошку.
  • Подати до столу в обід, як закуску перед першою стравою.
Прокрутка до верху