Фунчоза з грибами і овочами
Страва 2 в 1: друге плюс салат. Гриби підійдуть і сушені, свіжі. В тому числі, печериці.
З яких компонентів готується:
- скляна локшина – 4 одиниці;
- кип’ячена гаряча вода – 4 склянки;
- морква – 1 шт.;
- цибулина – 1 шт.;
- перець солодкий – 1 шт.;
- гриби – 70 г;
- олія рослинна ароматне – 2 ст. л.;
- пряний соус соєвий – 1 ст. л.
1 одиниця – це кількість локшини розміром з кулак.
Що стосується перцю, то з ним важливо не переборщити, інакше його гострота буде перекривати смак ніжною основи.
Готувати будемо так:
- Цибулю, моркву оформити соломкою, гриби і перець – кубиками.
- Сковороду поставити на вогонь, змастити олією. Почати обсмажувати цибулю. Через пару хвилин додати до нього перець, ще через стільки ж – покласти гриби. Всі разом продовжувати обсмажувати 5 хвилин.
- Залити локшину гарячою водою, настоювати паралельно з обсмаженням овочів – 5 хвилин. Потім рідину злити через друшляк, промити локшину холодною водою.
- Залишилось лише з’єднати всі інгредієнти і заправити пряним соусом. Якщо час дозволяє, то дати закуски настоятися протягом півгодини.
Будь-яке блюдо на базі фунчозы можна подавати як гарячим на друге, так і холодним, в якості салату.