Скляна локшина – 6 дуже смачних рецептів страв з фунчозы

Фунчоза з грибами і овочами

Страва 2 в 1: друге плюс салат. Гриби підійдуть і сушені, свіжі. В тому числі, печериці.

З яких компонентів готується:

  • скляна локшина – 4 одиниці;
  • кип’ячена гаряча вода – 4 склянки;
  • морква – 1 шт.;
  • цибулина – 1 шт.;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • гриби – 70 г;
  • олія рослинна ароматне – 2 ст. л.;
  • пряний соус соєвий – 1 ст. л.

1 одиниця – це кількість локшини розміром з кулак.

Що стосується перцю, то з ним важливо не переборщити, інакше його гострота буде перекривати смак ніжною основи.

Готувати будемо так:

  • Цибулю, моркву оформити соломкою, гриби і перець – кубиками.
  • Сковороду поставити на вогонь, змастити олією. Почати обсмажувати цибулю. Через пару хвилин додати до нього перець, ще через стільки ж – покласти гриби. Всі разом продовжувати обсмажувати 5 хвилин.
  • Залити локшину гарячою водою, настоювати паралельно з обсмаженням овочів – 5 хвилин. Потім рідину злити через друшляк, промити локшину холодною водою.
  • Залишилось лише з’єднати всі інгредієнти і заправити пряним соусом. Якщо час дозволяє, то дати закуски настоятися протягом півгодини.

Будь-яке блюдо на базі фунчозы можна подавати як гарячим на друге, так і холодним, в якості салату.

Дивіться також:  Паштет з оселедця: класичний рецепт і 7 варіантів приготування