Скумбрія в духовці – це просте та ситне блюдо, яке можна доповнити різними овочами або додатково зварити до риби гарнір. Страва займає мінімум часу та виглядає максимально апетитно. Презентабельний зовнішній вигляд дозволяє страві стати головною на святковому столі. Недорого, швидко та дуже смачно!
Скумбрія, запечена у духовці у фользі
Скумбрія, запечена у духовці у фользі, має дуже гарний вигляд. Ароматна риба тане у роті. Скумбрія ідеально підходить для ситної та смачної вечері. Підходить для тих, хто дотримується здорового харчування, оскільки риба багата на білок і містить правильні жири.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Скумбрія – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Сметана – 1 ст.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа для риби – 1 ч.л.
Процес приготування:
Запечена скумбрія у духовці готується дуже просто. Готуємо інгредієнти. Скумбрію за необхідності розморожуємо.
Готуємо фольгу.
Обрізавши голови і хвости і суперечки черево, вичищаємо кишки. Ополоснувши і просушивши, ділимо тушку на шматочки однієї величини. Уклавши рибу на фольгу, формуємо з неї човники з невисокими бортиками. Присмачуємо сіллю та перцем.
Поєднавши сметану з приправою для риби, покриваємо скумбрію апетитним соусом.
Очищену цибулю нарізаємо кільцями або півкільцями (залежно від діаметра овочів) і розкладаємо між шматками риби. Промитий і обсушений лимон ріжемо часточками і так само розподіляємо.
Уклавши заготовки на деко, поміщаємо його в прогріту до 200 ° С духову шафу. Готуємо страву півгодини. Через деякий час зменшуємо нагрівання до 180°С і підрум’янюємо 10 хвилин.
Сервіруємо апетитне частування і при бажанні декоруємо. Смачного!
Скумбрія з картоплею в духовці
Скумбрія з картоплею в духовці готується просто. Риба з картоплею гармонійно поєднується та ідеально доповнює один одного. Страва підходить для зустрічі гостей та щоденного раціону. Технологія приготування є максимально простою. Повноцінний прийом їжі готується простіше, ніж здається.
Час приготування – 1 год. 20 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Скумбрія – 900 гр.
- Гранульований часник – ½ ч.л.
- Часник – 1-2 зубчики.
- Сік лимонний – 1 ст.
- Картопля – 700 гр.
- Паприка мелена – 1 ч.л.
- Сіль за смаком.
- Перець мелений чорний – до смаку.
- Сушені трави – 1 ч. л.
- Олія – 2 ст.л.
- Кріп/петрушка – 3-5 гілочок.
Процес приготування:
Крок 1. Почистивши картоплю і обполоснувши, нарізаємо скибочками зручної величини.
Крок 2. Склавши картопляну нарізку в миску, присмачуємо перерахованими спеціями та ложкою олії. Активними рухами рук вимішуємо, щоби приправи розподілилися рівним шаром.
Крок 3. Беремо вогнетривку форму і укладаємо приправлені картопляні часточки.
Крок 4. Переміщуємо в гарячу духовку і готуємо 20 хвилин при 200°С.
Крок 5. Сполоснувши зелень і просушивши на рушник, рубаємо на дрібні частини. Очищений часник подрібнюємо таким же чином або пропускаємо через прес-тиск. Присмачуємо ложкою рослинної олії та лимонним соком. Солимо і перчимо.
Крок 6. Промив і розділивши скумбрію, відрізаємо голову та хвіст, і видаляємо кишки. Ополоснувши, просушуємо серветками. Посипаємо сіллю та перчимо, втираємо спеції у тушки. Зеленою начинкою заповнюємо черевці. Дістаємо лист з картоплею і укладаємо на неї фаршировану скумбрію.
Крок 7. Зменшивши нагрівання до 180 ° С, запечатуємо ємність фольгою. Помістивши її в духовку, готуємо страву 20 хвилин. Після чого, знявши фольгу, додаємо ще чверть години. Проколюємо картоплю вилочкою, якщо вона м’яка, виймаємо лист.
Крок 8. Посипаємо страву ароматними травами та презентуємо. Смачного!
Скумбрія, запечена цілком у фользі
Скумбрія, запечена повністю у фользі, готується легше легені. Мінімальна кількість інгредієнтів та тимчасових витрат звільнить вас від тривалого приготування. Поки готується скумбрія, нарізаємо компоненти для салату чи варимо картоплю чи рис 40 хвилин та найсмачніша їжа на столі.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Скумбрія – 3 шт.
- Майонез – 3 год.
- Сіль за смаком.
- Перець мелений чорний – до смаку.
- Паприка – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Охолоджені рибини обдаємо під краном, відрубуємо хвостики та голови. Вишкрібаємо вміст очеревини, зробивши надріз по ній. Повторно сполоснувши, промокуємо вологу серветками.
Крок 2. Відриваємо листи фольги за кількістю тушок. Розмістивши тушки на фользі, присипаємо сіллю і приправами, і рухами, що втирають, розподіляємо по тушках.
Крок 3. За допомогою силіконового пензлика розподіляємо по тушках майонез.
Крок 4. Згортаємо фольгу таким чином, щоб вийшли імпровізовані кораблики. Розміщуємо їх на деку і поміщаємо в нагріту до 180 ° С духовку. Запікаємо півгодини.
Крок 5. Через деякий час обережно розкриваємо заготовки і підрум’янюємо рибу 5 хвилин.
Крок 6. Подаємо, прикрасивши гілочками зелені. Смачного!
Скумбрія, запечена з лимоном
Скумбрія, запечена з лимоном, стане чудовим варіантом корисної та смачної страви для всіх, хто контролює харчування, тримає дієту або просто не їсть смажену рибу. Складнощів із запіканням повністю не виникне. Страва буде успішною навіть у дилетанта.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець мелений чорний – до смаку.
- Олія – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо складові страви. Очищаємо цибулини та розморожуємо рибу. Відрубуємо голови, вишкрібаємо кишки і витягуємо хребет. Ополіскуємо та просушуємо тушки.
Крок 2. Цибулю нарізаємо кільцями, а промитий лимон – тонкими кружальцями. Укладаємо цибулю на один бік, а цитрус на другий. Продукти додадуть соковитості.
Крок 3. Закривши скумбрію, поливаємо олією. Поміщаємо заготовки в рукав для запікання. Закріпивши з двох сторін, укладаємо на лист або ємність для запікання. Поміщаємо в розпечену до 180 ° С духовку. Готуємо 40 хвилин.
Крок 4. Акуратно діставши готову страву з духової шафи, звільняємо від рукава та обережно, щоб не пошкодити зовнішній вигляд, переміщуємо на тарілку для подачі.
Крок 5. Доповнивши свіжими або запеченими овочами, починаємо дегустацію. Для більш ситного їди, варимо гарнір. З рибою ідеально поєднується рис чи картопля. Смачного!
Скумбрія з цибулею та морквою в духовці
Скумбрія з цибулею та морквою у духовці виглядає максимально апетитно. Рибу подають окремо або доповнивши картопляним пюре. Соковита скумбрія добре поєднується з ароматною начинкою. Готується риба просто. Бюджетний рецепт сподобається багатьом за простоту реалізації.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Скумбрія – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець мелений чорний – до смаку.
- Олія соняшникова – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Дістаємо скумбрію і даємо їй відтанути, не використовуючи мікрохвильову піч. Очистивши цибулю та моркву, обполіскуємо. Ополіскуємо лимон.
Крок 2. Розтрошивши рибину, витягаємо зябра і нутрощі і добре миємо, промокуємо серветками. Поливаємо з усіх боків лимонним соком. Присипаємо сіллю та перцем, розтираємо по поверхні.
Крок 3. Нарізаємо овочі так, щоб після обсмажування ними зручно було нафарширувати рибу.
Крок 4. Обсмажуємо овочі до золотистості. Не забуваймо помішувати. Трохи приправляємо. Для аромату можна додати прованську траву або сухий часник.
Крок 5. Фаршируємо рибу засмажкою.
Крок 6. Упакувавши скумбрію у фольгу, розміщуємо на деку і поміщаємо в прогріту до 180 ° С духовку на 35 хвилин. За 5 хвилин до завершення процесу акуратно розгортаємо фольгу і даємо рибі підрум’янитися.
Крок 7. Сервіруємо апетитне частування та декоруємо лимонними часточками. Подаємо просто так або з гарніром. Смачного!
Запечена скумбрія з овочами
Запечена скумбрія з овочами є повноцінною правильною стравою зі збалансованою кількістю нутрієнтів. Смачна страва готується просто. Набір овочів може бути будь-яким. Для такої страви не потрібно спеціально варити гарнір.
Час приготування – 1 год. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Скумбрія с/м – 1 шт.
- Стручкова квасоля – 100 гр.
- Сік лимона – 4 ст.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець мелений чорний – до смаку.
- Помідори – 1 шт.
- Паприка – до смаку.
- Гранульований часник – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. Скумбрію виймаємо з морозильника і залишаємо відтанути. Обробляємо тушку, видаливши голову та хвіст. Спорів черево, вичищаємо кишки і промиваємо. Миємо та очищаємо овочі.
Крок 2. Надрізавши тушку по спинці, виймаємо хребтову кістку. Уважно витягаємо кісточки.
Крок 3. Посипаємо рибу спеціями. Прянощі використовуємо на свій розсуд. Важливо не переборщити із приправами, щоб не забити смаку.
Крок 4. Присмачуємо лимонним соком. Даємо промаринуватися чверть години.
Крок 5. Дотримуючись розмірності нарізки, нарізаємо овочі. Можна додати картоплю, солодкий перець, печериці чи інші.
Крок 6. Помідор ріжемо на 4-6 сегментів, залежно від розміру.
Крок 7. У рукаві для запікання розміщуємо овочі та приправляємо їх. Зверху укладаємо замариноване філе. Для соковитості та аромату кладемо видавлений лимон. Закріпивши кінці рукава, поміщаємо його в нагріту до 180 ° С духову шафу і запікаємо 30 хвилин.
Крок 8. Сервіруємо страву на красивій тарілці.
Крок 9. Прикрашаємо частування. Смачного!
Скумбрія в соєвому соусі в духовці
Скумбрія в соєвому соусі в духовці займає півгодини. Соковита риба підходить до картоплі, рису або гарніру із запечених овочів. Найскладніше це обробити рибу перед початком процесу. Пікантний маринад надає рибі неймовірно ніжної текстури і залишає цікавий смак.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2 шт.
- Соєвий соус – 3 ст.
- Гірчиця французька – 2 ст.
- Сметана – 2 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Оливкова олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Випотрошивши скумбрію, звільняємо від хвоста, кишок та голови. За бажання вирізаємо хребтову кістку. Ополоснувши, розрізаємо на шматки однієї величини.
Крок 2. Об’єднавши гірчицю, сметану та соєвий соус, доводимо до однорідної субстанції. При необхідності трохи підсолюємо.
Крок 3. Поливаємо маринадом скумбрію. Залишаємо просочитися на третину години.
Крок 4. Очищену цибулину нарізаємо кільцями.
Крок 5. У жароміцний посуд, змащений оливковою олією, укладаємо кільця цибулі.
Крок 6. На подушку цибулі поміщаємо рибу і заливаємо залишками маринаду. Поміщаємо в прогріту до 190 ° С духову шафу. Готуємо півгодини. Залежно від використовуваної техніки та розміру шматочків час готовності може відрізнятись.
Крок 7. Акуратно дістаємо страву, озброївшись прихватками. Розміщуємо на дошці.
Крок 8. Обережно перекладаємо частування на спільну тарілку. За бажанням декоруємо зеленню або доповнюємо часточками лимона. Подаємо окремо або з гарніром. Смачного!
Запечена скумбрія в духовці з цибулею
Запечена скумбрія в духовці з|із| цибулею готується просто і з доступних інгредієнтів. Максимально простий та смачний прийом їжі забезпечений, навіть якщо на кухні ви дилетант. Зіпсувати рецепт не вийде, як би хто не хотів. Риба залишається соковитою та чудово тримає форму.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Скумбрія – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець мелений чорний – до смаку.
- Майонез – до смаку.
- Приправи – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Розморожену скумбрію обробляємо, видаливши голову, хвіст і нутрощі. Ополіскуємо та витираємо вологу серветками.
Крок 2. Вимитий лимон звільняємо від кольорової шкірки та нарізаємо півкухлями.
Крок 3. Очистивши та промивши цибулину, нарізаємо кільцями.
Крок 4. Оброблену рибу посипаємо сіллю та перцем. Втираємо приправи.
Крок 5. Просочуємо тушку майонезом.
Крок 6. Відірвавши лист фольги, складаємо його вдвічі. Розподіляємо цибульні кільця.
Крок 7. Нафаршувавши скумбрію цитрусовими часточками, укладаємо її на подушку цибулі.
Крок 8. З фольги формуємо “кораблик”.
Крок 9. Укладаємо у вогнетривку ємність. Поміщаємо в гарячу духовку і готуємо півгодини при 200°С.
Крок 10. Сервіруємо частування, акуратно звільнивши від фольги.
Крок 11. Посипаємо ароматними травами. Смачного!
Скумбрія з майонезом та цибулею в духовці
Скумбрія з майонезом і цибулею в духовці забере всього півгодини і принесе максимальне задоволення. Соковите частування подають окремо або доповнивши будь-яким гарніром. Рибу їдять як у гарячому, так і охолодженому стані. Складнощів немає, лише обробка може принести якийсь дискомфорт.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Скумбрія – 1 шт.
- Майонез – 2 ст.
- Приправа для рибних страв – 1 год.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. Обробивши скумбрію і видаливши все зайве (голову, хвіст, кишки, хребет і кістки), обполіскуємо та обсушуємо.
Крок 2. Очищену цибулину подрібнюємо та пасеруємо на сковорідці з олією.
Крок 3. Майонез з’єднуємо з підсмаженою цибулею та приправами. Ретельно розмішуємо.
Крок 4. Вогнетривку ємність пробачимо фольгою або силіконізованим папером для випічки. Розміщуємо оброблену тушку шкірою донизу.
Крок 5. Просочуємо м’якоть із приправленим майонезом.
Крок 6. Поміщаємо заздалегідь прогріту до 190°С духовку на півгодини. Час готовності залежить від використовуваної техніки.
Крок 7. Готову рибу укладаємо на гарне блюдо і декоруємо на власний розсуд.
Крок 8. Доповнюємо тонкими лимонними часточками. Смачного!
Скумбрія, запечена у рукаві
Скумбрія, запечена в рукаві, має цікавий смак завдяки овочевій начинці. Бюджетну вечерю можна доповнити картопляним пюре або довгоозерним розсипчастим рисом. Приготування риби займає не так багато часу, як здається на перший погляд.
Час приготування – 1 год. 05 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Скумбрія – 500 грн.
- Часник – 10 гр.
- Сік лимонний – 2 ст.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець мелений чорний – до смаку.
- Приправа для риби – до смаку.
- Олія оливкова / соняшникова – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищену морквину та цибулю нарізаємо зручним для вас способом.
Крок 2. Розморожену рибу обробляємо, видаливши кишки і відрізавши голову та хвіст.
Крок 3. Ділимо тушку на шматки, дотримуючись однакової розмірності.
Крок 4. Скумбрію солимо і перчимо. Присмачуємо спеціями для риби та дрібно рубаним часником. Або використовуємо суху приправу.
Крок 5. Поливаємо цитрусовим соком та розмішуємо. Залишаємо маринуватися на третину години за кімнатної температури.
Крок 6. У рукав для запікання поміщаємо овочі.
Крок 7. Викладаємо рибні шматочки промариновані. Поливаємо оливковою олією для соковитості. Можна соняшниковою.
Крок 8. Скріпивши кінці рукава спеціальними затискачами або стрічками, поміщаємо лист у розпечену духову шафу і готуємо 40 хвилин при 190°С.
Крок 9. Розкладаємо рибу на овочевій подушці. Декоруємо та пробуємо частування. За бажання доповнюємо картопляним пюре. Смачного!