Скумбрія в духовці – 10 найсмачніших рецептів

Скумбрія, запечена у рукаві

Скумбрія, запечена в рукаві, має цікавий смак завдяки овочевій начинці. Бюджетну вечерю можна доповнити картопляним пюре або довгоозерним розсипчастим рисом. Приготування риби займає не так багато часу, як здається на перший погляд.

Час приготування – 1 год. 05 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 500 грн.
  • Часник – 10 гр.
  • Сік лимонний – 2 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець мелений чорний – до смаку.
  • Приправа для риби – до смаку.
  • Олія оливкова / соняшникова – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену морквину та цибулю нарізаємо зручним для вас способом.

Крок 2. Розморожену рибу обробляємо, видаливши кишки і відрізавши голову та хвіст.

Крок 3. Ділимо тушку на шматки, дотримуючись однакової розмірності.

Крок 4. Скумбрію солимо і перчимо. Присмачуємо спеціями для риби та дрібно рубаним часником. Або використовуємо суху приправу.

Крок 5. Поливаємо цитрусовим соком та розмішуємо. Залишаємо маринуватися на третину години за кімнатної температури.

Крок 6. У рукав для запікання поміщаємо овочі.

Крок 7. Викладаємо рибні шматочки промариновані. Поливаємо оливковою олією для соковитості. Можна соняшниковою.

Крок 8. Скріпивши кінці рукава спеціальними затискачами або стрічками, поміщаємо лист у розпечену духову шафу і готуємо 40 хвилин при 190°С.

Крок 9. Розкладаємо рибу на овочевій подушці. Декоруємо та пробуємо частування. За бажання доповнюємо картопляним пюре. Смачного!

Дивіться також:  Як засолити ікру щуки в домашніх умовах – 5 правильних і смачних рецептів