Скумбрія, запечена у рукаві
Скумбрія, запечена в рукаві, має цікавий смак завдяки овочевій начинці. Бюджетну вечерю можна доповнити картопляним пюре або довгоозерним розсипчастим рисом. Приготування риби займає не так багато часу, як здається на перший погляд.
Час приготування – 1 год. 05 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Скумбрія – 500 грн.
- Часник – 10 гр.
- Сік лимонний – 2 ст.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець мелений чорний – до смаку.
- Приправа для риби – до смаку.
- Олія оливкова / соняшникова – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищену морквину та цибулю нарізаємо зручним для вас способом.
Крок 2. Розморожену рибу обробляємо, видаливши кишки і відрізавши голову та хвіст.
Крок 3. Ділимо тушку на шматки, дотримуючись однакової розмірності.
Крок 4. Скумбрію солимо і перчимо. Присмачуємо спеціями для риби та дрібно рубаним часником. Або використовуємо суху приправу.
Крок 5. Поливаємо цитрусовим соком та розмішуємо. Залишаємо маринуватися на третину години за кімнатної температури.
Крок 6. У рукав для запікання поміщаємо овочі.
Крок 7. Викладаємо рибні шматочки промариновані. Поливаємо оливковою олією для соковитості. Можна соняшниковою.
Крок 8. Скріпивши кінці рукава спеціальними затискачами або стрічками, поміщаємо лист у розпечену духову шафу і готуємо 40 хвилин при 190°С.
Крок 9. Розкладаємо рибу на овочевій подушці. Декоруємо та пробуємо частування. За бажання доповнюємо картопляним пюре. Смачного!