Найпоширеніша на наших столах морська риба – це оселедець, а ось найсмачнішою багато назвуть скумбрію. До того ж, цю мешканку морів можна приготувати так, що вона буде в міру солоною, а її м’ясо придбає красивий золотистий відтінок. Швидкий рецепт – скумбрія в цибулинні за 3 хвилини. Нижче наведена базова рецептура і кілька її варіацій.
Скумбрія в цибулинні за 3 хвилини — простий рецепт
Приємний той факт, що страва готується за лічені хвилини. А специфічний запах скумбрії, який не всім до душі, після термічної обробки в цибулинні повністю зникне.
Простий рецепт припускає використання наступних інгредієнтів:
- 1 середня, не дуже велика скумбрія;
- 1000 мл води;
- 150 г солі;
- 20-30 г лушпиння цибулі (приблизно з 7 середніх цибулин).
Покрокове приготування:
- В широкий посуд, щоб рибина помістилася повністю, налити воду, всипати сіль і додати промиту лушпиння. Поставити на вогонь.
- Тим часом підготувати рибу: відрізати хвіст, плавники і голову, випатрати, добре промити і обтерти паперовими рушниками. Використовуючи в приготуванні заморожену тушку, щоб зберегти соки, слід розморожувати її дуже делікатно, на нижній полиці холодильника.
- Після того, як розсіл з цибулевої лушпинням покипить п’ять хвилин, опустити в нього підготовлену скумбрію і варити на помірному вогні рівно три хвилини.
- Потім дістати рибину, зняти прилиплу лушпиння. Подавати гарячий чи охолоджений продукт з картоплею або овочевими салатами.