Скумбрія, запечена в духовці

Скумбрія або макрель = невелика морська рибка, містить масу вітамінів і мінеральних речовин, володіє відмінним смаком і легка в приготуванні і обробці.
Скумбрію можна вживати у відвареному (рибний суп), маринованому, копченому, смаженому і печеному вигляді. При грамотному приготуванні з неї виходять страви високого рівня. Запечену скумбрію можна приготувати в духовці з овочами у фользі або в фаршированому вигляді.

 
Невеликого розміру рибка не потребує чищення, так як має гладку шкіру. Риба, практично, не містить кісток., крім хребта. Якщо у вас заморожена риба, то розморожувати її краще на кухні, при кімнатній температурі.

Рецепт скумбрії, запеченої в духовці з картоплею

Інгредієнти для скумбрії, запечена з картоплею:

  • Макрель – 400 гр.,
  • вино біле сухе – 200 мл,
  • борошно – 25 гр.,
  • картопля – 500 гр.,
  • майонез – 150 гр.,
  • спецію

Приготування запеченої з картоплею скумбрії.

  • Скумбрію, досить велику, правильно розморозити, відрізати голову, хвостову частину і розділити на 2 філе. Філе посолити, поперчити, покласти в миску і залити вином. Залишити в холодильнику маринуватися близько години. Потім риба дістати з маринаду, витерти насухо і обваляти в борошні.
  • Картоплю очистити, промити і порізати соломкою.
  • На велику сковороду, змащену маслом, викласти філе рыы, обкласти навколо картопляної соломкою, обмазати рибу і гарнір майонезом, налити трохи води і запікати в прогрітій духовці близько півгодини.
  • Готову рибку з рум’яною картоплею розкласти сервірувати по тарілках. Окремо подати салат зі свіжих овочів.
  • Рецепт скумбрії, запеченої у фользі в духовці

    Рецепт дуже простий, не вимагає особливої технології.

    Інгредієнти для скумбрії, запеченої у фользі в духовці:

    • риба – 2 шт.,
    • цибуля – 60 гр.,
    • зелень петрушки – 25 гр.,
    • лимонний сік – 20 мл,
    • сіль,
    • перець.
    Дивіться також:  Перець халапеньо: опис, де застосовується в кулінарії

    Приготування скумбрії, запеченої у фользі в духовці.

  • Відрізати у рибок голови, хвости, плавники, вийняти нутрощі. Промити рибу дуже ретельно, особливо всередині черевця, прибравши чорну плівку. Вона може надати готовому виробу гіркуватий смак.
  • Цибулю очистити, промити і тонко нашаткувати.
  • Зелень петрушки промити і подрібнити. Додати до цибулі, посолити і перемішати.
  • У черевце рибки покласти цибулю з петрушкою і скріпити зубочистками.
  • Відріжте 2 шматка фольги і 2 смужки по довжині риби пергаментного паперу. Покласти смужку паперу на шматок фольги, а зверху викласти рибу і скропити її лимонним соком. Кожну рибку загорнути, покласти на деко або велику сковороду й запікати в жаркому духовому шафі. За 10 хвилин до готовності можна розгорнути фольгу, тоді риба буде мати золотистий колір.
  • Це порційне блюдо. Кожну рибу вийняти з фольги, покласти на тарілку і прикрасити скибочками свіжих помідорів і пластинками огірків.
  • Скумбрія, запечена в духовці під грибним соусом

    Інгредієнти для скумбрії, запеченої в духовці під грибним соусом

    • скумбрія – 500 гр.,
    • сік лимона – 20 мл,
    • рослинна олія -30 гр.,
    • варені печериці – 200 гр.,
    • часник – 10 гр.,
    • томатна паста – 25 гр.,
    • морква – 20 гр.,
    • цибуля – 100 гр.,
    • картопля – 600 гр.,
    • спеції.

    Приготування скумбрії під грибним соусом.

  • Філе скумбрії промити , порізати порційними ксочками і збризнути лимонним соком.
  • Картоплю і моркву очистити, промити і порізати кружальцями.
  • Підготовлений цибулю порізати півкільцями.
  • Приготувати соус. Для цього змішати варені печериці з маслом, томатною пастою часником. Подрібнити всі складові в блендері або пропустити через м’ясорубку. Соус посолити, поперчити і добре розмішати.
  • На змащений лист викласти шматочки риби на них кружечки картоплі і моркви, обмазати грибним соусом, можна налити трохи рибного бульйону або води і запікати 30 хвилин.
  • Сервірувати страву в порційних тарілочках , прикрасивши гілочками зелені або листям зеленого салату.
  • Дивіться також:  Мінестроне: класичний рецепт і 6 варіантів, як приготувати італійський овочевий суп

    Фарширована скумбрія, запечена в духовці

    Інгредієнти для фаршированої скумбрії, запеченої в духовці:

    • скумбрія – 800 гр.,
    • морква – 500 гр.,
    • яйця – 3 шт.,
    • кріп – 1 пучок,
    • часник – 2 зубчики,
    • масло – 60 гр.,
    • спеції.

    Приготування фаршированої скумбрії, запеченої в духовці.

    Рибу можна сміливо поставити на святковий стіл, де вона буде користуватися популярністю.

  • Взяти дві рибки по 400 грам. Обробити рибку за способом, описаним вище.
  • Моркву очистити, промити і натерти на крупній тертці. Далі моркву обсмажити на рослинному маслі, влити трохи води і згасити. Під час гасіння моркву посолити, додати трохи червоного пекучого перцю. В кінці приготування покласти розтертий часник.
  • Круто зварені яйця порізати маленькими кубиками і додати до остиглої тушкованої моркви
  • Кріп промити, подрібнити і викласти начинку.
  • Начинку гарненько перемішати.
  • Тушки риби начинити морквяної начинкою, зашити білою ниткою, викласти на деко, скропити лимонним соком і запекти до готовності в прогрітій духовці.
  • На овальному блюді сервірувати фаршировану скумбрію, порізати її невеликими стейками, прикрасити листям зеленого салату й гілочками зелені.
  •  

    Дивіться також рецепт скумбрії, запечена з цибулею і морквою.

     

    Прокрутка до верху