Скумбрія, запечена в духовці – 10 рецептів смачного приготування

Рецепт приготування з картоплею

Інгредієнти: 2-3 середні рибини, кіло швидко разваривающегося картоплі, 2 цибулинки, кам’яна сіль, суміш мелених кольорових перчиком.

  • Першим ділом потрібно обробити скумбрію. Для цього рибні тушки промиваються, з них зрізають плавники, видаляються голови і хвости. Залишається ретельно випатрати рибу, промити зсередини і злегка обсушити.
  • Поперек кожної тушки гострим ножем робляться глибокі вертикальні надрізи. Лінії розташовуються поруч – в 3-4 см один від одного. Після цього скумбрія натирається сіллю і перчиком.
  • Картопля чиститься, добре миється, після чого ріжеться шматочками. Можна подрібнювати її кружечками або іншим способом за своїм смаком.
  • Цибуля чиститься, миється і нарізане тонкими полуколечками. Частини овоча вставляються в отримані на рибок надрізи.
  • Деко змащують будь-яким жиром. На нього насамперед викладається присоленный картоплю з цибулею. Продукти також перчатся за смаком.
  • Зверху овочевою подушки розташовується риба.
  • Скумбрія з картоплею буде запікати в духовій шафі при 200-210 градусах до рум’яності. Подається частування до столу гарячими з будь-якими соусами.

    Дивіться також:  Фаршировані крабові палички — 7 рецептів
    Прокрутка до верху