Їли хочете приготувати універсальне дуже смачне рибне блюдо, спробуйте рецепт скумбрії, запеченої в духовці у фользі. Щоб риба пропеклась рівномірно, залишилася соковитою і не втратила дивовижний аромат, слід загортати її саме у фольгу.
Скумбрія в фользі в духовці — самий простий рецепт
Кожна господиня повинна мати в запасі перевірений, швидкий рецепт приготування смачної вечері. Цей варіант відповідає всім перерахованим вимогам. Виходить неймовірно ароматна страва, яка сподобається найвимогливішим гурманам.
Інгредієнти:
- сіль;
- скумбрія – 2 шт.;
- лимон;
- цибуля – 1 луковичка;
- суміш прянощів для рибних страв;
- соус томатний – 4 ст. ложки;
- перець чорний;
- майонез – 6 ст. ложок.
Приготування:
- Якщо риба з морозилки, залиште її в природних умовах розморозитися.
- Обробити.
- Позбавити від нутрощів. Видалити чорну плівку. Промити.
- Нарізати. Для приготування знадобляться шматки середнього розміру.
- Змішати сіль з сумішшю прянощів і перцем.
- Обваляти кожен шматок.
- Перетворити цибулинку в кільця, занадто товсто не нарізати.
- У майонез влити томатний соус. Перемішати.
- Виставити режим духової шафи. Буде потрібно 180 гр.
- Рибу вмочити в отриманий соус.
- На деко розстелити фольгу.
- Помістити шматки.
- Обсипати цибулею.
- Облити соусом.
- Загорнути фольгу. Намагайтеся сформувати бортики, щоб рідина не витікала.
- Готувати півгодини.
- Відкрити фольгу. Запікати чверть години, повинна з’явитися золотава скоринка.
- Лимон нарізати.
- Подавати страву з шматочками лимона.
В лимонному соусі з зеленню
Блюдо виходить дуже ароматним завдяки додаванню пряних трав. Багато, хто збирається вести здоровий спосіб життя, замислюються про користь риби і про калорійності скумбрії. Якщо готувати за цим рецептом, то ви отримаєте поживна страва, яке має низьку калорійність (всього 166 ккал на 100 г).
Інгредієнти:
- кінза – 20 г;
- скумбрія – 2 тушки;
- олія оливкова – 50 мл;
- часник – 4 зубки;
- лимонний сік – 50 мл;
- духмяний перець – 5 горошин;
- петрушка – 20 г;
- сіль.
Приготування:
- Розпотрошити тушки. Видалити нутрощі, зрізати зайві частини.
- Промити.
- Підсушити. Прискорить цей процес застосування паперового рушника.
- Взяти ступку. Потовкти зубки часничку з перцем і сіллю.
- Влити сік та олія оливкова. Перемішати.
- Нашаткувати зелень.
- Отриманим соусом обмазати тушки всередині і зовні.
- Нашатковану зелень розподілити брюшках.
- Кожну обернути фольгою. Промаринувати годину.
- Духова шафа прогріти. Буде потрібно 180 гр.
- Помістити заготовки на деко.
- Запікати годину.
Ситне блюдо з картоплею і помідорами
Це поживна страва стане прикрасою на святі. Якщо готувати в фользі, то продукти просочаться власним соком, і страву просто буде танути в роті. Точно сказати, скільки запікати скумбрію з часу ніхто не зможе – все залежить від індивідуальних особливостей духової шафи. Приблизно потрібно близько півгодини.
Інгредієнти:
- помідори – 2 шт.;
- картопля – 7 бульб;
- перець;
- скумбрія – 1 шт.;
- сіль;
- цибуля – 1 луковичка;
- часник – 3 зубчики;
- лимон – 1 шт.
Приготування:
- Обробити рибку.
- Зрізати не потрібні частини.
- Промити.
- Тепер потрібно буде розрізати. Потрібні порціонні шматочки не до кінця дорезанные. Вийде, як гармошка.
- Подрібнити зубки часничку. Використовуйте дрібну тертку. Змішати з сіллю і перчиком.
- Присипати цією сумішшю рибку. Натерти. У розрізи теж повинна потрапити приготовлена суміш.
- Відставити на півгодини просочитися.
- Порізати картоплю. Знадобляться часточки великого розміру.
- Закинути у воду.
- Підсолити. Проварити.
- Через вісім хвилин злити рідину.
- Цибулю нарізати. Повинні вийти півкільця.
- Помідори перетворити в тонкі напівкола.
- Лимон нарізати так само, як і томати.
- На деко вистелити фольгу.
- Розкласти картоплю, рибку.
- У розрізи помістити цибулю, томати і лимончик.
- Полити олією.
- Загорнути.
- Духову шафу треба заздалегідь прогрівати.
- Запікати півгодини. Режим 180 гр.
З рисом і лимоном
Цю варіацію смачного ласощі готують з начинкою з рису. Хороший варіант для вечері, але і на святковому столі приверне загальну увагу.
Інгредієнти:
- олія оливкова – 15 мл;
- рис – 95 г;
- сіль;
- скумбрія – 550 г;
- петрушка – 15 г;
- перець мелений чорний;
- каррі – 0,5 ч. ложечки;
- крихта хлібна – 3 ст. ложки;
- сік лимонний – 35 мл
Приготування:
- Зрізати плавники у риби.
- Не розрізаючи повністю тушку надрізати таким чином, щоб було можливо дістати хребет. Розрізати по спинці. Хвіст повністю не надрізати.
- За допомогою ножика видалити кістку.
- Взяти ножиці. Розрізати хребет біля голови, потім біля хвоста.
- Дістати кишки, кістки. З черевця слід повністю видалити чорну плівку. Якщо її залишити, то готове блюдо буде з гірким неприємним присмаком.
- Промити.
- Взяти паперові рушники, підсушити.
- Присипати сіллю.
- Поперчити.
- Натерти.
- Проварити рис.
- Присолити.
- Порубати зелень.
- Змішати з крупою.
- Присипати каррі. Розмішати.
- Полити лимонним соком.
- Влити масло оливкове.
- Перемішати.
- Перемістити начинку в тушку.
- Обсипати хлібними крихтами.
- Загорнути у фольгу.
- Готувати в теплому духовій шафі (180 гр.) півгодини.
Риба, фарширована грибами та цибулею
Проведіть враження на гостей, подавши ефектне страва – фаршировану рибку. Подавати можна цілою тушкою, як гаряче блюдо або використовувати як закуску, нарізавши шматочками.
Інгредієнти:
- орегано – 1 ч. ложка, сушений;
- цибуля – 1;
- майонез – 110 мл;
- зелень кропу – 3 ст. ложки;
- скумбрія – 2 шт.;
- перець болгарський червоний – 1 шт.;
- сіль;
- сир – 230 г твердий;
- печериці – 210 г;
- перець духмяний перемелений.
Приготування:
- Зробити розріз уздовж спини. Черевце не надрізати.
- Дістати нутрощі.
- Зрізати плавники.
- Нашаткувати цибулину.
- Порізати кубиками болгарський перчик.
- Таким же чином подрібнити грибочки.
- Кріп порубати.
- Взяти тертку, яка має великі отвори. Перетерти сир.
- Половину сирної стружки змішати з грибами, зеленню, перцем і цибулинкою.
- Засипати орегано, підсолити. Розмішати.
- Залити майонез. Перемішати.
- Помістити в черевце.
- Присипати залишилася сирної стружкою.
- Загорнути у фольгу.
- Відправити в духову піч.
- Запікати півгодини.
- Режим не більше 200 гр.
В часниковому маринаді
Ніжна рибка, яка доставить вам задоволення ідеальним смаком і порадує швидкістю приготування.
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 тушки;
- олія соняшникова – 3 ст. ложки;
- часник – 5 зубків;
- перець;
- кріп – 35 г;
- сіль;
- вершки – 220 мл
Приготування:
- Прогріти духовку. Температура потрібна 200 гр.
- Не очищаючи, помістити зубки часнику на деко.
- Запекти. Потрібно п’ять хвилин.
- Зняти шкірку.
- Взяти вилку. Розім’яти зубки. Необхідно щоб вийшло пюре.
- Нашаткувати кріп.
- Залити вершками.
- Закинути часникове пюре. Перемішати.
- Всипати сіль.
- Додати перчик.
- Розмішати.
- У рибок видалити нутрощі. Зняти темну плівочку. Промити.
- Взяти серветку. Просушити.
- Натерти отриманою сумішшю.
- Дати відлежатися. Буде потрібно не менше години.
- У фольгу помістити тушки. Полити соусом.
- Загорнути фольгою.
- Перемістити на деко.
- Запікати півгодини.
- Режим 185 гр.
Скумбрія в гірчичному соусі
Це неперевершений варіант приготування.
Інгредієнти:
- соус соєвий – 3 ст. ложки;
- скумбрія – 2 тушки;
- зелень;
- цибуля – 1;
- гірчиця – 2 ст. ложки;
- майонез – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Видалити нутрощі з тушок.
- Промити. Потрібно нарізати рибу на порційні шматки.
- Цибулю подрібнити півкільцями.
- Майонез залити в гірчицю.
- Влити соєвий соус.
- Перемішати. Сіль не потрібно. Її функцію виконає соєвий соус.
- Закинути цибулинку в соус.
- Перемішати з шматками риби.
- Дати настоятися годину. Можна витратити більше часу, буде смачніше.
- Загорнути у фольгу.
- Помістити на деко. Сховати в піч.
- Виставити режим на 170 гр.
- Готувати півгодини.
Риба фарширована овочами
Незважаючи на те, що страва дешеве, воно виходить неймовірно смачно.
Інгредієнти:
- скумбрія – 1,5 тушки;
- перець солодкий – 1 шт.;
- масло вершкове;
- морква – 2 шт.;
- спеції;
- луковичка – 1 шт.
Приготування:
- Половинку тушки звільнити від кісточок. Порізати. Шматочки знадобляться дрібні.
- Цілу тушку розрізати по спинці. Акуратно вийняти хребет. Прибрати нутрощі і плівку.
- Промити. Черевце треба ціле.
- Нашаткувати цибулину.
- Натерти морквину.
- Порізати перчик кубиками.
- Розігріти сковорідку.
- Покласти вершкове масло.
- Розтопити.
- Закинути овочі. Обсмажити.
- Змішати з рибними шматочками. Присолити. Посипати спеціями.
- Залишити на півгодини. Потримати краще в холодильнику. Поміщати начинку перед фаршем в холод необхідно для того, щоб продукти ідеально просочилися і стали одним цілим. Це допоможе зробити смак приготованого блюда більш насиченою і гармонійніше.
- У черевце покласти начинку.
- Загорнути у фольгу.
- Помістити на деко.
- Пропекти в духовій шафі півгодини при 180 гр.
Смачний варіант з сирною скоринкою
Ця улюблена всіма сирна скоринка допоможе зробити вигляд і смакові якості скумбрії незабутніми.
Інгредієнти:
- сир – 210 г;
- скумбрія – 950 г;
- масло вершкове – 1 ст. ложка розтоплене;
- перець;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- сметана – 150 г;
- лимонний сік – 20 мл;
- майонез – 150 р.
Приготування:
- Тушки риби позбавити від нутрощів. Зрізати голови і плавники.
- Відокремити кістки. Потрібно філе.
- Нарізати на порційні шматочки.
- Перетерти сир. Підійде середня терка.
- Подрібнити цибулину кільцями.
- Застелити деко фольгою. Сформувати краю.
- На фольгу помістити цибулю.
- Вкрити рибними шматочками.
- Підсолити.
- Присипати перцем.
- Влити сметану в майонез. Залити лимонним соком.
- Покрити соусом рибу.
- Укрити фольгою. Краї добре защипнути.
- Запікати півгодини.
- Відкрити фольгу.
- Присипати сиром.
- Запікати чверть години.
Скумбрія шматочками в фользі в духовці
Зробивши це блюдо на свято, приготуйтеся роздавати рецепт приготування. Всі гості будуть в захваті від цієї страви.
Інгредієнти:
- скумбрія – 850 м;
- сіль морська;
- гірчиця – 2 ч. ложечки;
- майонез – 3 ч. ложечки;
- хрін – 2 ч. ложечки.
Приготування:
- Зрізати голову у тушок. Видалити плавники і нутрощі. Не забути зняти плівку.
- Нарізати.
- У майонез помістити гірчицю.
- Додати хрін.
- Посипати сіллю.
- Розмішати.
- Форму застелити фольгою.
- Розкласти рибні шматочки.
- Підсолити.
- Промазати соусом.
- Укрити фольгою.
- Запікати півгодини.
- Режим духової шафи встановити 180 гр.